November 21 2024 20:50:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
pSipi

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Opentrack - náhrada FreeTracku?
petsild
Došlo k úpravě codu centrování, tak snad nebudeš jediný komu to nyní hapruje.
Já mám kupodivu ledky podélně i svisle proti objektivu docela přesně a při rozhlížení chobotnice funguje stejně jako u předchozí verze.
Upravil/a petsild dne 16-09-2015 11:02
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

LEON
U mě RC18 s CAP konfigurací clipu funguje, jen jsem musel oproti RC17 zvednout Treshold skoro na max a body IR LED mi klesly z 19px na 10px.

https://www.rcfree.eu
joska
Aby to makalo jak má musí se clip srovnat do svislé osy .Mrknutí
dle obrázku zde http://joskapilot...metrie-jpg

U freetracku můžete mít clip klidně vykloněný a funguje korektně ,asi jedna z mála vad na kráse OPENTRACKU Vyděšený

http://joskapilot.webnode.cz/
zebra-k27
kolmosť alebo zvislosť so riešil už v predchádzajúcich verziách (rc12?) mám slúchadlá creative fatal1ty a tiež neboli súbežne s osou hlavy, podložil som pod klip (od orla erichosa) zrezaný špunt od šampanského aby bol trochu súbežne a odvtedy to fachá o.k. pokles velkosti pixelov mám aj ja z 12px na 7px,používam na ps3 eye dve vrstvy filtra z diskety.

petsild
Nejnovější rc19 obsahuje několik oprav, implementován automatický threnshold a odstraněna trhavost pohybu.

soubor: https://github.co...3-rc19.zip

Fixes important Accela bug introduced in rc16. Looking around isn't jerky like it used to since then.

- Accela is now more sensitive like rc15 used to.
- Keybindings can now use all three (shift, ctrl, alt) modifiers, and work properly with non-qwerty layouts. No joystick bindings just yet.
- PT now supports automatic threshold. Slider controls point size in pixels, and lighting becomes irrelevant.
- "Zero" keybinding resets to perfectly forward now
- There are two centering modes now, making centering useful for both inertial and optical trackers.
- Octopus is now less pixelized on the main screen.
- Minor profile system fixes

Ondrej1
Zdar Petsilde,
jaký máš žebříček hodnot po skoro roce používání OT:
Tvůj rok starý žebříček aplikací (v závorce je můj - ondřej - pohled):

FreeTrack 80%
- složitá instalace a nastavení (nezajímá mě - už mám nastaveno a nic neměním, navíc se zkušenostmi mi instalace a nastavení připadá jednoduché, FT používám jako Portable)
- nestabilita náhodně padá (u mě naprosto nepadá)
- podpora ukončena, poslední verze 2.2 z 11/2008 (nezajímá mě podpora - není téměř co vylepšovat, byť bych něco našel, viz. konec příspěvku)
- větší vytížení procesoru (nesouhlasím)
+ asi i dnes nejvíce rozšířená aplikace, návody jsou na všech možných webech (nedůležité, nepotřebuji návod)

OpenTrack 95%
+ snadná instalace a jednoduché nastavení (není důležité)
+ vícebodové detailní křivky, navíc všechny osy lze doladit asymetricky (jsem spokojen s tím, jak to má FT)
+ podpora všech systémů od Linux, Apple po Windows poslední čerstvá verze 2,3 rc17p2 z 8/2015 (nezajímá mě, FT mi chodí ve Win7 parádně)
- zatím málo rozšířená aplikace a naprosto žádná reklama (bohužel, asi..)

Prakticky jedinou věcí, kterou bych na FT vylepšil, je inverzní posouvání pohledu při otočeném pohledu o 180°, čehož se bohužel nikdy nedočkám.
To není negativní kritika OT, jen hledání odpovědi, proč používat OT a ne FT, v čemž zatím nevidím smysl. Obzvlášť, pokud autor dlouhé měsíce opomíjí takové věci jako např. centrování tlačítkem joye.
Skutečně jediným smyslem, který vidím v průběžném používání OT, je stahování aktualizací => nepřímá podpora vývoje autorova SW.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

petsild
V podstatě když nepotřebuješ výhody OT zůstaň klidně u FT. Já od verse OT 2,3rc9 nemám důvod se vracet o několik let vývoje zpět.
V průběhu doplňování vlákna jsem procenta hodnocení na hlavní stránce několikrát změnil, tedy moje současná hodnota 95% ve prospěch Opentrack objektivně sedí. Pet

LEON
TO Ondrej1: Vývoj aplikace FreeTrack byl před lety ukončen. Jeho nástupce je Opentrack funguje lépe, přináší nové funkce, větší komfort a navíc prochází neustálým procesem zdokonalování na bázi reakcí komunity. Proto mi přijde logické, že by ta otázka měla být položena úplně naopak:
Existuje nějaký důvod, proč nepřejít na Opentrack?

Úsměv

petsild
Drobná oprava rc19pt1.

- patchlevel 1 keyboard shortcuts sometimes failed to work, fixed.

soubor: https://github.co...rc19p1.zip

Ondrej1
LEON: "Existuje nějaký důvod, proč nepřejít na Opentrack?"
Ano, např. "keyboard shortcuts sometimes failed to work" Úsměv

Ondrej1
Tak jsem se rozhodl OT po roce znovu vyzkoušet. Mám nainstalovanou verzi 2.3.19.p1.
Problém: chobotnice, resp. gamedata se nechtějí pohnout.
Všechno v OT mám defaultně nastavené (tracker/protokol/filter...).
-------
Docela by mě zajímala ta funkce automatického hledání středu otáčení..

petsild
Je potřeba nastavit vše správně tracker/protokol/filter a to máš jak?

Ondrej1
Všechno mám na výchozích hodnotách. Jinak nerozumím otázce. Asi to mám nastavené špatně.

LEON
To Ondrej1: Na FT i na OT jsem používal pouze dvě klávesový zkratky, na pauzu a na centrování, obě mi fungují. Zkus nastavit OT podle obrázků na první stránce tohoto vlákna a provézt kalibraci.

Ondrej1
Trochu jsem se hrabal v OT:

Chobotnice už se aspoň hýbe... Kamera předtím sice snímala krásné tři body, ale v Point extraction bylo potřeba snížit min. velikost viditelných bodů na "1", čímž se z bodů staly křížky a pak to šlo. To mě fakt nenapadlo až po několika hodinách.
Na video jsem koukal, vlastně jsem si včera pročítal celou diskuzi.

Problém: Chaotickej pohled
Chobotnice s sebou hází jako pominutá, pomalu točím hlavou zprava doleva a ona při tom x-krát změní změr, nahoru, dolu, roll... Je zvláštní, že se do výchozí pozice nedostane ani po vycentrování pohledu, narozdíl od lebky z FT, která se po vycentrování vždycky dívala kolmo z monitoru.
Autokalibrace: Zřejmě je to ten červený křížek. To by zhruba souhlasilo, zdá se mi, že ho to vypočítává hodně přesně. O to víc nechápu, proč se pohled tak rozjíždí.

Problém: OT nejede ve hře.
Důvod neznám. Conf.ini mám pořád stejný, jako pro FT. Pohled se ani nehne. Tudíž jsem přesně tam, kde před rokem Úsměv

Ještě zkusím poladit nějaký křivky, i když mi není jasný, proč to (aspoň zhruba) nechodí s bežnýma lineárníma křivkama, jako FT.

petsild
Už na první pohled tvého problému vidím, že máš příliš malou velikost bodu jen 1px. Při pohybu jiném než přímo čelně, se musí body naprosto ztrácet a proto chobotnice bláznivě poskakuje.

Co proto můžeš udělat:

- Nezapínat automatický threshold a manuálně posouvat šoupátko, tak aby se zároveň zvětšil i bod.
- Snížit zatmavení objektivu.
- Pořiď výkoné Irled.

Přečti si můj článek test kamerek PS3 Eye, kde jsou vidět správné hodnoty velikosti bodů a rady jak vylepšit obraz kamerky.
zde: http://vwings.net...ad_id=5213

Lineární křivky si klidně nastav, jen jestli chápeš princip a nastavení v OT, jsou graficky odlišné od FT křivek.

Já rozchodil OT na IL2 hned cos tenkrát popisoval tvůj problém 2 str, 4 příspěvek hoj. Pet

Ondrej1
Už mi to celkem dobře běží.
Velikosti bodů byla v pohodě. Ať otočím hlavou kamkoliv, ukazovalo se "3 points OK". Problém byl (moje blbost) v ladění křivek deadzones, které se v OT nastavují opačně (prohozena x-ová a y-ová osa) než ve FT, tedy místo vysokého náběhu y má být nízký běh y.
Jinak už s tím prográmkem začínám být spokojenej, kromě občasného cuknutí chodí hladce, plynule, jemně (accela) a celkem přesně.
Největší plus programu je pro mě "správný" (oproti FT) smysl posouvání pohledu při otočení o 180°.
Ještě si s křivkama trochu pohraju a bude to dobrý.

Jak nejpřesněji vykalibrovat střed otáčení?

petsild
To cuknutí bude nejspíš ztrátou bodu který se nachází zrovna nejdál.

S nastavením kalibrace jsem spokojen dle návodu tvůrce OT.

How to get best calibration results
This is my method of calibrating and it works every time.
-At start, move your head up as if pitching up
-start
-Make left-right yaw motion
-Move head slightly lower
-If moved to the limit of where you want to pitch down, click "toggle calibration", we're done
Otherwise, repeat from start

606_JuLB
Verzia rc19p1 aj momentálne najčerstvejšia podverzia -36- je pre mňa sklamaním. Žiadne výrazné zlepšenie oproti 18-ke som nezistil, skôr naopak.

Tracker prestáva pracovať náhodne, uprostred letu. Body sníma naďalej, chobotnica ale stojí.

Pomáha stlačiť centrovanie, čím sa prenos dát obnoví.

Okrem hier spomínaných v Bug vlákne na GitHub-e OT sa to týka aj CLOD-a a BoS-ka - opakovane otestované.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

petsild
Na tomhle problému se intenzivně pracuje.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,008,840 návštěv