April 19 2024 03:44:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Hiearchie článků
Rozcestník » Hardware » Recenze SAITEK CYBORG EVO
Recenze SAITEK CYBORG EVO
SAITEK CYBORG EVO






Rád bych vám všem představil tento joy. Zkoušel jsem jej 9 měsíců a tak zde je menší recenze.


Jedná se o standardní joy bez FF odezvy z umělé hmoty. V místech držení je páka obalena tvrdou gumou, což je příjemné, zvláště po dlouhém hraní kdy je ruka pěkně zpocená. Základní ovládané prvky letadla je výškovka, klapky a směrovka ve formě twistu a samozřejmě plynová páka. To jen k hlavním funkcím, které jsou asi nejdůležitějšími a nejočekávanějšími. Důležité co bych vyzvednul, je funkce přizpůsobení jak pro LEVÁKY tak i pro PRAVÁKY jednoduchým upravením podpěry ruky doleva, doprava, nahoru a dolu. Tuto variabilitu nastavení jistě ocení i lidé s malýma či velkýma rukama a s tím související umístění plynové páky, snadno přístupné pro všechny.

Oproti jiným joyům je zde mnoho programovatelných tlačítek a proto stručně. Pro palec je krásně přístupný tzv. HEAT, což je osmi-směrný malý joy pro ovládání pohledu a je velice jednoduché jej programovatelným softwarem dodávaným výrobcem předělat na myš a tím pádem dostat plynule ovladatelný rozhled. Není problém nastavit citlivost takto emulované myši dle libosti. Další tlačítka přímo na „hlavě“ jsou: jedno po pravé straně HEATu a po levé straně. Dále pod HEATem je menší panel na němž jsou umístěna tří tlačítka. Tento panýlek lze libovolně přiklánět čí odklánět od ovládacího palce dle libosti. No a samozřejmě nesmím zapomenou na hlavní tlačítko jímž je spoušť. Celou hlavu lze jednoduše naklánět jako lidskou hlavu doleva či doprava. Ještě lépe se tím zpřístupní tlačítka pro palec. Všechny tlačítka jsou nádherné dosažitelná bez jakýchkoli problémů a mají krásnou odezvu jako tlačítka na myši. Přímo na podstavci jsou tři tlačítka na levé straně a tři na pravé. Každá trojice buď pro leváky a nebo pro praváky. Horní tlačítko je shift, ale o tom se zmíním později.

Na dodávaném CD jsou jak ovladače, tak i programovací software, díky němuž lze jakémukoli tlačítku přiřadit jakoukoli kombinaci kláves, nebo nastavit heat jako myš. Další možností je vytváření vlastních maker, která jsou velice užitečná :) Zmínil jsem se o tlačítku shift, které lze využít jako normální tlačítko a nebo jako tlačítko SHIFT, které zdvojnásobuje každé tlačítko. Takže spoušť je v jednu chvíli spouští a v druhé chvíli třeba ZOOM. Jsou zde dva shifty, vlevo a vpravo, takže teoreticky je možné až ztrojnásobit každé tlačítko, ale vždy ten druhý je umístěn jen pro leváky a nebo pro praváky, takže vždy budete moci použít jen jeden shift. I tak je to báječná věc. Třeba pro heat nastavit dvě různé citlivosti. Jeden pro rychlé rozhlížení a druhý pro pomalé rozhlížení.

Tak a teď k tomu nejdůležitějšímu a to je funkčnost po půl roce intenzivního používání (průměrně 2 hodiny denně). Samotná páka je umístěna na velikém péru, což zaručuje její pevné umístění. Řekl bych, že ještě dlouho bude, protože to péro je vážně robustní a přitom ne nepříjemně tuhé, takže ovládání je s jemným odporem stejné jako na začátku. Citlivost je nezměněna bez jakýchkoli deadzones a letadlo poslouchá stále stejně. Doposud jsem se nesetkal ani s jakýmkoli problémem s potenciometry. Z různých zdrojů vím, že by zde měly být optické snímače, ale s jistotou to nevím. Podle toho jak se po delším čase chová bych řekl, že by tam ty optické senzory být mohly.

Jediný problém, co jsem doteď zaznamenal je v heatu. Když se chci podívat nahoru, tak občas heat nesepne a nahoru se nepodívám :(

Je nás hodně, kteří nemají mnoho peněz a přece by chtěli co nejvíce muziky. Tato páčka stojí něco kolem 1200,- kč a není ji problém sehnat třeba zde http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=46425. Za tyto peníze je to velice pohodlný joy s příjemným pevným držením a se spoustou krásně přístupných a snadno programovatelných tlačítek.

Já osobně jsem maximálně spokojen a mohu jen vřele doporučit. Je to nejlépe nastavitelný joystick jaký snad je. Je jedno jakou máte ruku. Myslím, že i pro nohu by to šlo natavit :)

Létám především na německých strojích a zde je můj profil, který používám.
profil.zip

Tady je pár obrázků














Odkazy na jiné recenze:


http://www.sharkyextreme.com/hardware/article.php/2691_3106621__2
http://www.firingsquad.com/hardware/saitek_cyborg_evo_review/

CVS_boZZda
Komentáře
Zatím nikdo nekomentoval. Buďte první kdo vloží svůj komentář.
Přidat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.
Hodnocení
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště senebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,719,182 návštěv