April 19 2024 21:04:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Definování pojmu Speciálka
Hoper
už nějakou dobu přemýšlím, jestli otevřít tuhle debatu (jestli to má vůbec smysl Šklebící se), ale když už to nakousnul Petras a reagovali na něj Fuči s Jamamotem, nedá mi to a zakládám Úsměv
(navíc nám existují vlákna Speciální mise a Kooperační mise, takže... Úsměv )

dovolím si zde ocitovat již dvě existující definice:

1stCL_Fucida napsal:
já považuju za speciálku dlouhodobě plánovanou složitou coop akci Úsměv



1stCL_Jamamoto napsal:
Coop je podle mne druh multiplayerové hry v ILovi. Je to jedna předem naplánovaná mise pro předem daný počet lidí, která se letí na jeden život.
Speciálka je dopředu připravovaná akce určená pro přihlášené piloty, ve větší či menší míře řízená autorem(autory). Svým pojetím vybočuje z našeho každovečerního obvyklého blbnutí na DF serverech popřípadě různých virt. válkách.Vyznačuje se zcela zvláštní atmosférou, která láká jak nováčky, tak i ostřílené veterány virt. létání, pro které je mnohdy ono obyčejné poletování víceméně svým způsobem nuda či ztráta času, za tím co na zajmavě vyhlížející akci tohoto typu se slézají jako švábi na pivo. Mnohdy piloti obou stran věnují speciálce rozsáhlou přípravu spojenou s plánováním a nezřídka i tréningy zaměřenými na konkrétní úkoly.


a přidávám i vlastní (a doufám, že oba výše uvedení pánové to pochopí správně)

jelikož i "obyčejný" coop může být připravován poměrně dlouho (tedy pečlivě), lidé se do něj můžou dlouhodobě přihlašovat a můžou se na něj těšit pro jeho neméně dobrou atmosféru, spíše bych se snažil speciálky definovat ve smyslu:

- doba "simování" - běžnější coopy se letí cca 2-3 hodiny, co bude nad (=několik startů/dlouhých misí v jednom dni, a samozřejmě několik dní) by byla speciálka
pozor na nedávnou speciálku Ediho, kdy Korzáři v jedné misi odstartovali z letadlovek, přistáli na letišti (ehm, něktěří Šklebící se), přezbrojili a pak letěli vlastní misi - délka těchto jednotlivých misí byla cca hodina a kus, čiliž toto spadá (dle mé definice) stále ještě do coopu

- počet zúčastněných - Berlín byl sice jednomisový a cca 3 hodiny, ale za účasti značného počtu účastníků. Navíc byl částečně "skriptován" a koordinace tak velkého počtu účastníků byla přeci jen o "něco" složitější, než méně početná koopka. Takže další OR podmínkou - od 50ti zúčastněných (např - viz následná možná debata) - speciálka

- typy rozsáhlých misí, kdy budou pozemní generálové (viz Krasnodar)
(nechtěl jsem sem psát radaroví operátoři, protože nevím, jak toto bude zařízené v BoBku, kde by se radar [operátor, návodčí] mohl stát poměrně běžným služebníkem, navíc "AIčkovým" )

- nevím, jestli "podmínkou" pro speciálku musí být zastoupenost hráčů na obou stranách. V tuto chvíli mne nenapadá rozsáhlá akce, v které bude hráči zastoupena jen jedna strana (BoBek možná něco takového umožní, ale ...) a mohla by se nazývat speciálkou.

takže ? Úsměv
 
AH_James_Gastowski
já bych to viděl takto:
(je to podobný s tím, jak to vidí Jamamoto)

- Coop - je to mód hry, který je nutný spustit na kompu, tedy ne přes Dedicated server (takže AI letadla, živí střelci v bombardérech a samozřejmě jenom jeden život)

- Speciální mise - mód hry dogfight. Jedná se o rozsáhlejší misi než kterou běžně vídáme na veřejných serverech. Neboli člověk, který tvoří speciální misi, by si u toho měl zavařit mozek a pořádně to promyslet!!! Ne nějaká hurá akce, kdy něco nabouchám do editoru a ani to ze všech možných úhlů nevyzkouším.

- Speciální mise - "SADOMASO" - takto bych nazval (nebo se už tak nazývá..) rozsáhlou speciální misi, kdy jsou na obou stranách generálové, kteří řídí celou operaci (prostě první sadomaso "S Tajpanovýma Tigrama" Šklebící se, kdy řídil operaci Jamamoto s Čutorou, nebo třeba Kurland, kdy operaci řídil Gryzlov s Fučidou). A taky samozřejmě vytvořeno v módu dogfight, neboli spuštěno na Dedicated serveru.
Upravil/a AH_James_Gastowski dne 12-06-2006 17:34
 
rudidlo
No kdyby to tu četl Turbo, asi by nás všechny poslal .... do kokpitů Úsměv
Hra má dva módy

COOP - synchronizovaný mód pro všechny objekty, ať už ovládané hráčem nebo počítačem. Synchronizace vyžaduje přítomné všechny objekty při načtení mise.

DS - mód řízený serverem bez pohybu AI jednotek. Pohyb jednotek není možný, což souvisí s možností připojování klientů za běhu mise.

Pak vznikají další názvy "módu" hry podle toho jestli se hráči chovají organizovaně nebo jako hovada vzhledem k pravidlům, která si sami určí. Když si chtějí připadat důležití, plánují hru tak, aby se co nejvíce pilotů striktně drželo pravidel, vymyšlených jen pro aktuální situaci a s ohledem na slabý výkon našich počítačů. To pak vede k vygenerování ještě cnostnějších názvů. Organizátoři těchto her pak obírají sebe sama a své blízké o odpočinek, sex, chlast, drogy ajánevímcoještě, aby ve finále zjistili že polovina pilotů na jejich pokyny stejně s**e a druhá polovina řeší potíže způsobené něčím mezi nebem a peklem. (pro judaisty - mezi nebem a nebem, atp.)

Po ukončení takového týrání vlastních a cizích nervů se na druhý, třetí i další dny připojují na různá diskusní fóra, kde se navzájem poplácávají po zádech nebo (což je bohužel častější) se navzájem obviňují z vlastních neúspěchů. Vůdčí osobnosti některých skupin dokáží uplést z hovna bič a svůj neúspěch verbálně "prodat" jako strašně sqělý úspěch (Sorry, Fuči.)

Po uplynutí časového intervalu (až pomine nasranost u těch, kteří mají nervy něco takového organizovat) si vůdčí osobnosti řeknou, že přece stojí za to a uspořádají další akci. Do toho se sejdou troubové jako já a ještě pár dalších a debatují o volovinách velmi podstatných pro život - jako třeba o tom co je to "SPECIÁLKA".

Myslím, že každý, kdo nalitej vlezl do Moulin Rouge to určitě ví Šklebící se
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
1stCL_Jamamoto
No...já to ještě zkusím upřesnit.
Hoper: Speciálka samozřejmě může fungovat i formou coopu. Coop je mod hry. I v něm se dá speciálka připravit.

James:"SADOMASO" byla ještě o něco rozsáhlejší, než např. Kurland. Narozdíl od Kurlandu tam probíhaly podle poměrně složitých pravidel i pozemní boje, fronta se podle nich dinamicky měnila. Oba generálové obdrželi na začátku prázdnou mapu, pouze s vyznačenou linií fronty. S tím i určitý počet "kreditních bodů", za které si vybírali pozemní popř. leteckou techniku podle seznamu s "ceníkem". tu pak rozestavovali po mapě dle vlastního uvážení. I úkoly a cíle misí byly pouze na rozhodnutí jednotlivých generálů. Logicky z toho vychází, že ani jeden z nás tehdy neměl potuchy o rozmístění sil a záměrech nepřítele.... musel fungovat průzkum a dobrý průzkumník byl doslova klíčovou záležitostí pro úspěch akce. Nelze v této souvislosti nevzpomenout, jak dobrou práci tehdy pro nás odvedl Cloňák. Boj probíhal tak, že po několik hodin trvalo jedno letecké kolo. po něm následovala "pozemní bitva", kdy se jednotky pomocí poměrně složitého klíče přesouvaly a bojovaly mezi sebou. Výsledky těch bojů se zanesly do nové mapy a pokračovalo se dalším leteckým kolem.
Celé to trvalo tři dny , od pátku do neděle a pamatuji, že v neděli večer už jsme padali všichni doslova na hubu, drženi při životě jen Red Bullem,kávou a neskutečným množstvím cigaret (alespoň můj případ). ale stálo to za to...byl to zážitek. Pro mne tehdy ještě zajímavější v tom smyslu, že jsem tehdy ještě ani zdaleka nebyl on- line virtuální pilot a z celé komunity jsem tehdy znal jen Fučiho, Jiříčka, Gryzlova, Čutoru a Valheru.
Bylo by to asi na delší vyprávění, okořeněné značnou dávkou sentimentu, ale to už by asi bylo hodně OT....:jamamoto:
 
clone9cz
1stCL_Jamamoto napsal:
James:"SADOMASO" byla ještě o něco rozsáhlejší, než např. Kurland.
...
... jsem tehdy ještě ani zdaleka nebyl on- line virtuální pilot a z celé komunity jsem tehdy znal jen Fučiho, Jiříčka, Gryzlova, Čutoru a Valheru.
Bylo by to asi na delší vyprávění, okořeněné značnou dávkou sentimentu, ale to už by asi bylo hodně OT....:jamamoto:


:sm16: proste v samym zapalu boje zapomnel na to, ze je nakej papež, takze kdyz umrel, zacal zjistovat jak a kde ho sestrelili :sm14:
http://www.novink...bb567.html:sm27:
Upravil/a clone9cz dne 12-06-2006 18:36
 
http://www.wwii-illusion.net
Noram
1stCL_Jamamoto napsal:
Nelze v této souvislosti nevzpomenout, jak dobrou práci tehdy pro nás odvedl Cloňák.


no ještě teď mám v paměti jak vyfotil vlastní stín a pak bádal co to vlastně je,
nebo když Jiřiček bombardoval vlastní letiště
a nesmíme zapomenout na vesnici plnou Tigerů Šklebící se
Upravil/a Noram dne 12-06-2006 18:43
 
http://noram.youaremighty.com/
1stCL_Fucida
Jo.."SM1" byla hustá Úsměv. Nejdřív přemluvit Jamiho, aby mi koupil nějaký Fw 190, pak Jiříčka, aby nám je na letišti nevybombardoval no a pak životný úspěch eSKy, když mi jeho explodující letadlo urvalo křídlo Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Tajpan
SM1 bola nielen "hustá" ale aj "plná prekvapení".
Piatok cca 23:30 , pripojím sa po príchode domov , v očakávaní naskakujem do rezervovaného IL2 a ....
"Tajpane, jediné čo ti môžem dať je čajka" mi oznámi Cutora.
No a všade na vôkol samé G2, fokáče a iné príšernosti. :sm41:
Jojo, to boli časy... to už ani nieje pravda. :jamamoto:
 
AH_James_Gastowski
1stCL_Jamamoto napsal:
No...já to ještě zkusím upřesnit.
Hoper: Speciálka samozřejmě může fungovat i formou coopu. Coop je mod hry. I v něm se dá speciálka připravit.

James:"SADOMASO" byla ještě o něco rozsáhlejší, než např. Kurland. Narozdíl od Kurlandu tam probíhaly podle poměrně složitých pravidel i pozemní boje, fronta se podle nich dynamicky měnila....
...
...
...
...


Jo já vím, ale šlo mi hlavně o to, že původně to bylo nazvaný jako Speciální Mise, z čehož pak vznikl název Sadomaso. Takže už to není Speciální mise, tak jak si ji představujeme teď. Je to prostě Sadomaso Úsměv
No a Kurland bych, teda aspoň já, už zařadil k Sadomasu, přece jenom to bylo taky na víc dní než jeden a byly tam různý přesuny letadel atd, ale to už je fakt slovíčkaření. Šlo mi jenom o to, aby se odlišilo Sadomaso od Speciálky...
 
AH_Cutora
Pro mě je speciální misí akce, která se výrazně vymyká obvyklému létání které provozujeme prakticky denně. Je podle mě jedno, zda se jedná o COOP misi nebo DOGFIGHT systém. Nezáleží tolik na tom zda je to přísně organizovaná akce, nebo mírně chaotická. Obecně ale se obvykle jedná o řízené akce.

První speciálka, které jsme říkali speciálka, byl noční nálet na ostrov a následně nálet na Francii. Akce byla jen částečně organizovaná. Všichni znali svůj úkol, ale řízení a kooperace při samotném letu byla vlivem tmy omezená. Přesto to byla supr speciálka.

Pak následoval masový Berlín, který se nepovedl podle představ. Zde se ale neočekávaně ukázalo jako skvělá část tréningy, byť to byl pro mě, Krakena, LesníHU a pár dalších příšerný maraton.

Pak bylo pár dalších speciálek. Od těch menších (třeba Entyho nálety na Německo, Edisonovy akce), přes větší (Midway, Wilde Sau a Night Reapers III) až po obří Sado Maso...

Prostě podle mě, speciální akce by měla být něčím vyjímečná a neobvyklá. Třeba akce za spešl počasí. V tomto smyslu považuji za takovou malou speciálku jednu mapu na AH (kyushu_1945), kde obvykle server bývá houfně opouštěn, ale když se sejde dobrá parta, tak je to opravdu hodně hardcore a neobvyklá mapa a z ní vyplývající mise. Nebo navigačně složitá mise - v tomto smyslu jako jedna z neplánovaných speciálek vyzněl jeden tréning nočních bombardérů, kteří hledali v noci při zataženém nebi na moři zaparkované plovákové Zero 80km od pobřeží, což se nakonec ukázalo jako možná drsnější a zajímavější úkol, než samotná oficiální speciálka...
 
clone9cz
nevim proc se tak snazite s vysvetlovanim

Specialni mise ala "Sado maso" : normalni tahova strategie se strategickejma cilema, pricemz se 2h blbne na zemi, 2h lita online, 2h blbne na zemi, 2h lita online ... do ty doby nez vsichni padnou v pondeli na hubu

Specialni mise : minikampan s konkretnim cilem pro obe bojujici strany (bez presunu pozemnich armad)

:sm18:
Upravil/a clone9cz dne 13-06-2006 12:23
 
http://www.wwii-illusion.net
Hoper
ad speciálka co by coop - myslím tím na BoB ...
 
Lekk
Kuyshu 45..to je ta bouřka v tisíci metrech?..jj..napřed jsem si tam třikrát rozbil hubu..a pak mě to chytlo..úžasná mapa...ten klid ve výšce a to maso pod mrakama...planesety super..a lagging minimální. bomba. jenom bych asi dal ty základny kapku blíž..aspon o jeden čtverec..pls.
 
clone9cz
Vlákno zamknuto a reinkarnováno v Speciálí mise - jak dál II (2010)
 
http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

34,726,421 návštěv