..aneb komu můžete umožnit hrát vaši kopii IL2 a komu ne. Více...
Jinak už je postaveno mimo zákon použití rts.dll, takže hurá s CD do mechaniky a brousit, brousit, brousit...
btw: Kdo pochopí výše uvedený článek, může jej do tohoto vlákna přeložit do srozumitelštiny? Díky.
Upravil/a rudidlo dne 23-05-2006 08:33
V zásadě nic, co by pro nás, jako koncové uživatele měnilo situaci.
Používáme rozmnoženiny (legální kopie původního programu) a protože v licenčních podmínkách uvedených na obalu, v příloze, příp. při instalaci jsme souhlasili s dalším nešířením, nejsme oprávněni tyto poskytovat dalším osobám.
V poněkud jiné situaci mohou být ti, kteří mají obchodní vztah přímo s autorem programu (tedy i distributoři). To ale nemá cenu v daném případě rozebírat, to se nás netýká...
A použití cracku výstižně popsal Rudidlo. Protizákonné...:lucka2:
To je vskutku zajímavé např : citace : , dále oprávněný nabyvatel licence nebo jiná osoba oprávněná užívat rozmnoženinu počítačového programu.“ Takže pokud mám doma Win. můžu je používatt jen já? Nebo to může být i další člen rodiny? Musím mu napřed vystavit písemné povolení? Nebo toto vystavuje producent rozmnoženiny programu? Nebo majitel, originál programu? Nebo hajzlbána? Nicméně konec mě uklidnil. Citace : Pokud se čtenáři jeví výše zmiňované ustanovení § 66 odst. 6 autorského zákona nesrozumitelné či nelogické, nemusí se nutně jednat o pochybení na jeho straně.
Pokud znáte někoho, komu tzo přijde srozumitelné a logické, tak bych toho pána ( paní rád poznal ).:sigh:
To zase jedna takova krasne postavena novela zakona, ktera se bude dat vysvetlit tak ci onak, v moznem pravnim rizeni, ale docela me prekvapilo, ze cracknuti hry nebylo protizakonne
Přečti si diskuzi k tomu článku Tyrle..je tam odpověd i na tvoji otázku..pro ty líný..je to prý ustaveno v EULA...kde MS je v pohodě pro užívání kýmkoliv...ale musí být na jednom compu. U ostatních SW to už není tak jisté...(volný přepis odpovědi z diskuze).
Mě by spíše zajímalo, jestli je poškození nosiče provozem (legálně zakoupeného) možno reklamovat či nikoliv. Páč sice si kupuju jen SW, ale v tom případě nesmím mít zakázáno jej uložit na trvanlivější medium, nežli je plastové CD/DVD. Protože pak se podle mě jedná o zneužití pozice distributora na trhu vůči koncovým uživatelům - s cílem zvýšit prodej SW rozmnoženin. Nekalé praktiky typu CD noname...co s bídou přežije první instal apod. nás pak nutí si pokaždé SW koupit za původní peníze..a de fakto pořídit další rozmnoženinu i přesto, že SW je v pořádku a selhalo pouze výrobcem dodané přenosné (transportní)medium. Obdobně by to bylo u SW stahovaných/kupovaných po netu, kdy selhání přenosu by nás nutilo si znovu zaplatit přístup k tomuto SW!
Obecně se plně ztotožňuju s tvrzením, že zákony této země jsou totálně zmatený a neuplný. Ale co mě nejvíc sere, jsou tzv. Samosoudci..kteří mají právo pokaždé soudit jinak a bez precedentů. Pouze na základě nějakých judikatur a komentářů k zákonu. Jinými slovy...napište tam co chcete(do Sbírky zákona) stejně si to rozsoudim podle sebe.
:sm39:
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.