May 04 2024 17:03:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 3
Leroy, 311_Mart, CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Malý koutek dotázků
Hoper
vítej v cenách "lepšího" virtuálního létání :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
AJaromir
petsild napsal:

Vydává MFG C V2 nějaký pazvuk, jako skřípění pružiny čí vrzání?


Ničeho jsem si nevšiml. Všechny osy jsou na kuličkových ložiskách.

MichaelPsy napsal:
No mne to vrátilo zpět na start. Cena 8600+ je pro mne nemyslitelná , to bych musel brigádovat nejen přes prázdniny, ale i přes celý rok Šklebící se


Bohužel tyto pedály nejsou sériovka, jak je tomu u Saiteku nebo Thrustmasteru. Potom je ještě možnost pedály od VKB, ale ty jsou na tom cenově podobně.
https://vkbcontro...ders-mk-iv
 
LesniHU
No taky se da nakoupit material za petikilo, svarit si to sam a usetrit osm tisic...
 
Ondrej1
LesniHU napsal:

No taky se da nakoupit material za petikilo, svarit si to sam a usetrit osm tisic...


Pokud má na brigádě 200,- Kč/hod a svaří to dřív než za 40 hod, tak určitě.
 
1stCL_Fucida
MichaelPsy napsal:

Děkuji za doporučení a rady. Jak už jsem ale zmínil freetrack už ne. Ano chápu, jiný software a ovladače řeší problémy s pády, já měl problém i se startem častokrát.
U freetracku mi velmi dělal problém i kabel vedoucí na diody, sluchátka kabel na stejném místě, na stejné straně i mikrofon - pořád se to motalo, zachytávalo o sebe navzájem. Diody jsem zkusil připevnit na druhou stranu, ale tam to kvůli absence čehokoliv za co zachytit nedrželo dobře.
Prostě už nechci žádný další kabel vedoucí k hlavě ani nic přidělávat na sluchátka. Proto jsem se ptal na TrackIr.

K pedálům : to všichni lítají jen na happy pedálech ?
Úsměv


TrackIR o něco lépe pracuje s Track Clip Pro, k němu také vede kabel, který spojuješ s tím na sluchátkách. Nicméně je pravda, že je dobře použitelný i s aktivním snímáním (a tedy pasivními "parohy"Mrknutí. Při použití právě pasivních parohů má ale TIR drobné potíže s určitým vyšším zahříváním, což mu dle zkušeností několika uživatelů nemusí dělat úplně dobře, ostatně i mně asi po pěti letech odešel do křemíkového nebe s obvyklými symptomy pro smrt uhřátím. Jako člověk, který zkoušel jak TIR, tak všechny možné Open/FreeTracky, tak tvrdím, že rozdíl mezi nimi je velmi velký ve prospěch TrackIRu.

První pedály, co jsem měl, byly CH Pro Pedals. Koupil jsem je v roce 2005 a od roku 2009 až dodnes na nich létá pbarry. Takže přežívají už 12 a půl roku velmi aktivního nasazení. V roce 2012 jsem přešel na trochu olétané pedály od Saiteku a ty mám k mé naprosté spokojenosti dodnes. Na rozdíl od TrackIRu jsem nepozoroval významnější rozdíl v pocitu a kontrole létání na těchto pedálech od Saiteku a pedálů od MFG, které jsem testoval asi dva měsíce. Za sebe tedy klidně doporučím Saiteky.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
AJaromir
TrackClip, který krom toho, že je předražený, je mnohem lepší, než ty odrazky hlavně z toho důvodu, že při použití onoho clipu se automaticky přepne IR filtr na kameře na maximum, díky čemuž dovede mnohem snáze odfiltrovat nežádoucí ruchy jako teplo vyzařující žárovka nebo z okna příchozí sluneční záření. Já jsem dokonce jednou při používání odrazek zkusil nastavit co nejnižší filtr nebo tak jinak řečeno co nejvyšší ciltivost kamery a ta potom viděla i teplo vyzářené mojí hlavou.

S fučidou bohužel nemohu o pedálech souhlasit. Ale to je asi tím, že je používám hlavně na vrtulníky, kde je přeci jen nutná vyšší preciznost práce s pedály, než u čehokoliv jiného. Ale jinak mi pedály saitek nevydržely. Praskla mi v nich plastová oska, a bylo hotovo. Letěly rovnou do odpadu.
 
Rumcajs
Mě Fuči taky překvapuje. Leta jsem lítal na plastových Saitek pedálech a přechod na MFG byl velký pokrok. Ale každej máme nohu asi jinak citlivou.

Fuči, nelítáš náhodou v holínkách? Já lítám naboso (jako v ponožkách), sundavám si i domácí obutí.
 
MichaelPsy
Díky pánové za konečně tipy, doporučení a rady. Takto jsem si to nějak představoval, já vůbec netušil ty rozdíly u trackiru s clipem a bez něj Mrknutí
Původní záměr jít do trackiru byl způsoben právě tím, že nechci už nic připevňovat na sluchátka a ani další kabely - jenom si vzpomenu jak mne kabel neustále vytáčel... Naštvaný
No a teď zase nevím, dát to trackiru 5300+ aby mi to po čase odešloSmutný
K těm pedálům taky díky za informace, teď už vím že budu muset vzít něco přesnějšího, chci létat s ka 50, mi8 převažně, ale i něco s křídlem jako fockewulf, messer, a jiné.
Prodám : i5 3470, 2x 8GB hyper x 1866mhz, 2x 8GB predator 2400 mhz, Steinhart ocean 1 black keramická luneta.
 
1stCL_Fucida
Ono je to samozřejmě i o štěstí. HW ti může vydržet roky a může zkolabovat po pár měsících. Nesmrtelného ale neexistuje nic. Pokud ti HW vydrží 5 let, tak si s ním za tu dobu užiješ tolik legrace, že ti nebude příliš vadit pořízení nového. Tak jsem se ostatně díval i na svůj TIR. Když umřel, tak umřel.

Kolegové výše sice mezi řádky označují mou nohu za necitlivou, já ten pocit úplně nemám. Se Saitekama samozřejmě snadno uřídíš jak Kamova, tak i Focke-Wulfa. Jen nemají takovou tuhost, jako celokovové Happyho kousky, nebo kompozitové MFG. MFG dále navíc umožňují výměnu vaček a tím i změnu progrese sil, což je fajn. Naopak méně fajn je jejich slabší stabilita, takže je nutné je hodně poctivě přikovat k podlaze, nebo nějaké desce. Ale to jsou všechno jednorázové věci, které dlouhodobě nebudeš řešit. Nicméně pokud nemáš peněz úplně nazbyt a ve světě letounů jsi spíše čerstvou krví, tak mi přijde jako naprostý nesmysl utratit šílené peníze za prémiové pedály MFG a pak ušetřit naopak třeba na tom TrackIRu, nebo na joysticku od Logitechu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Zifi
Fuči a jaké Saiteky teda používáš?
 
LEON
Jaký má smysl byť jen uvažovat o hrkajících plasťákách od Saiteku, když za stejné peníze se dají koupit přesné kovové s kuličkovými ložisky?
 
https://www.rcfree.eu
1stCL_Fucida
Zifi, Saitek Pro Flight Rudder Pedals.

LEON napsal:

Jaký má smysl byť jen uvažovat o hrkajících plasťákách od Saiteku, když za stejné peníze se dají koupit přesné kovové s kuličkovými ložisky?


No, líbí se mi, že ani po pěti letech používání a snad 7 let od prodeje nevydávají pazvuky, jsou rozumně pevné, přesné (i když teď už na nich u nuly nějakou malou dead zonu myslím mám). To samé jsem po pěti letech cítil i u CH Pro Pedals. To, co tady píšu je osobní zkušenost, že to není vůbec špatný kousek HW. Navíc mně osobně velmi vyhovuje jejich ergonomie, nastavitelná tuhost, tvar, vzdálenost a také předozadní pohyb pedálů (podobně jako u CH, naopak MFG a Happyho se pohybují po kruhové dráze). Když jsem je asi před půl rokem rozmontovával, abych je důkladně vyčistil a prostříknul olejem, tak jsem nezaznamenal jakékoliv náznaky materiálové únavy.

Je to o možnosti volby, u které říkám, že se Saitekama kupující chybu neudělá. Jasně, pořád se na nich může něco ulomit, jak píše Rumcajs, ale to se může ulomit na jakýchkoliv. Koupí kousků od Happyho snad člověk také chybu neudělá, líbí se mi, jak vypadají a věřím, že budou hodně poctivé, navíc si myslím, že je Happy dává za hodně HODNĚ příznivou cenu. Sám jsem je ale ještě netestoval. Naopak z MFG jsem nijak odvařený nebyl, ale možná jsem jim jen nedal dostatek času. Nechť se na mě tazatel dívá jen jako na zkušenosti dalšího letce Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
LEON
Fuči, ohni se dolů pod stůl, chytni jednu šlapku a zahýbej s ní do stran. Už na nových Saitek pedálech jsem tam měl vůli cca 5-7mm, což sice nevadí funkci, ale prostě to působí lacině a rachoticky u pedálů za 3700kč. Je fakt, že mě nenapadlo mazat už fungl nové pedály, takže na těch mých nových Saitekách se skřípání plastu o plast při šlapání v tiché místnosti ozývalo. Během hraní při zvuku motoru to samozřejmě slyšet není. Kdyby ty Saiteky stály kolem 2000kč, jako plastové pedály od Thrustmasteru nebo i o něco málo víc, tak bych neřekl ani popel, ale oni jsou v cenové relaci bytelných celokovových pedálů s kuličkovými ložisky a HALL senzory a při tomto srovnání a za tyhle prachy bych si je dnes prostě nikomu doporučit nedovolil.
Upravil/a LEON dne 30-12-2017 06:19
 
https://www.rcfree.eu
1stCL_Fucida
Leone, nejsme ve sporu. Jen v tom, že já klidně Saiteky i Happyho pedály doporučím. Kdo chce kruhovou dráhu, vezme Happyho, kdo chce lineární posuv, vezme Saiteky. Kdo chce kov, vezme Happyho, kdo chce nastavitelnou tuhost, vezme Saiteky. Kdo nechce/nemůže čekat, musí vzít Saiteky, kdo může čekat, může vzít Happyho. Všechno to má svá pro a proti a svět není černobílý.

Kdo chce složitější vačkový systém s proměnným odporem, vezme MFG. Nic víc, nic méně.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Ondrej1
Prostě ty plastový Saiteky nedoporučuje 95% jejich (bývalých) uživatelů.
To skřípání plast-plast a potenciometrová nepřesnost a konstrukční vůle byly fakt hrozný, jsem rád, že jsem se jich zbavil.
Kdybych měl víc času, nechám si svařit pořádný bytelný kovový pedály, osazený samozřejmě hallama.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
magot
No já Saiteky měl a sice skřípali a byly nepřesné/ hrubší v citlivosti ale lítat se s nimi dalo celkem dobře.
S Happyho pedálama se to ale srovnávat nedá, ty jsou přesné, citlivé, kvalitní kus železa, jsou trochu slyšet pružiny ale jinak je to to nejlepší co si člověk může pořídit v té cenové hladině.
 
olda Olde maly
Kluci nějaký tip na procák se základovkou, tak za 12 litrů?
 
Rumcajs
olda Olde maly napsal:

Kluci nějaký tip na procák se základovkou, tak za 12 litrů?
12k na procák a MB? To je už slušný rozpočet. Můžeš za to mít i7 a běžnou MB, nebo i5 a super vybavenou MB. Nebo kdybys šel do AMD, můžeš mít třeba Ryzen 7.

Asi bych šel do i5 8600K ... to je cca 6600 CZK a k tomu nějakou MB střední třídy s Z370 chipsetem - to je kolem 5 000 korun.

Ale možná bys měl nejprve říct, co všechno s tím chceš dělat. Ta i5 je určitě super na všechny hry, ale kdybys potřeboval vícejádrový výkon na nějaké jiné aplikace, mohl bys radši i7 a trochu ošulit základní desku. Případně to AMD, kde toho vícevláknového výkonu dostaneš nejvíc za svůj peníz.
 
olda Olde maly
Tak Rume samo sebou že to je především na BoX. Na ty technický věci jako Max a Inventor by to stačil mělo. Především je asi důležitá ta základovka. Aby člověk nemusel za rok kupovat procák i se základovkou znova.
 
Rumcajs
No s tou základovkou si moc naděje nedělej. Totiž často je to tak, že nová generace procáků s sebou nese nutnost nového chipsetu. Stalo se to právě teď. Ještě před pár měsící se kupovala řada Z270 a k tomu 4jádrový i5 či i7. No a najednou máme 6ti jádrový i7 a i5 a k tomu patří chipset Z370. Kdokoli tedy koupil o prázdninách novou MB, dnes už upgrade procáku neudělá, páčto je nový chipset. Ale chce to klid, ta 8600K bude ještě za 5 let slušnej počin.

U MB se vyplatí dobře propočítat počet USB portů, který chceš mít k dispozici. My lítavci jich kolikrát použijeme fakt hodně. Tak abys to pak nemusel lámat nějakým USB hubem.

Ta i5 8600K zvládne BOSko levou zadní. Plus nějaká ta hezčí základní deska a máš jeden ze sbírky problémů lítacího PC slušně vyřešený. ... K tomu GTX 1070 a budeš mít FPS přes 100 neustále. Pokud to tedy utáhne tvůj monitor.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,814,821 návštěv