May 04 2024 20:41:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Malý koutek dotázků
1stCL_Novotny
Takže to máte už vyřešené, tak zas někdy. Úsměv
 
Hoper
Hoper napsal:

jasně, třeba jsem měl v merku tohle:
https://www.czc.cz/vogel-s-w53060-pro-tv-19-37-s-naklonem/179884/produkt
a v popisu se píše, že umí 180°

jenže až v diskuzích (a ne na czc) se dozvíš, že 90°+ to umí jen do určité uhlopříčky a ne té max, co umí připevnit v klasickém pohledu...
a já si už nepamatuju, jestli ta hraniční byla 27" včetně :/


aha, takže kupodivu na diskuzích czc, ale u jiného produktu:
sindi
2. 3. 2014 16:35 nahlásit

Hezky den, pouzivam jej k 27" monitoru a je skvely, kovovy a bytelny, skvele resene sanky na zed, jen zacvaknout, Integrovana vodovaha pro uchyceni.Pri 27" uhlopricce jiz monitor nejde natocit do 90 stupnove rovine ( stranou monitoru ke zdi), pri koukani z gauce, ktery je umisten vedle PCstolku, nicmene 80 stupnu natoceni take postacuje a je dokonce zadouci pro stred sedicih. Pri 24" jej lze natocit do 90 stupnoveho uhlu kolmo ke zdi.

https://www.czc.c...q7/diskuse

To jen tak, kdyby někdo někdy uvažoval o něčem podobném jako já (PC u stolu, filmy z gauče)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
olda Olde maly
Zdar. Přemýšlím o novém monitoru. Tak se ptám místních odborníků, podle jakých kritérií se orientovat. Samo, že IL (BOX) je priorita. Díky Úsměv
 
magot
Oldo, za mě DELL, dobrý poměr cena vs kvalita

27" za 4.9k
https://www.alza....amp;sc=900

já mám tenhle a spokojenost 24" za 6.6.k a spokojenost
https://www.alza....260038.htm
 
AJaromir
Já mám Dell S2716DG za 14.5k a taky jsem spokojen.
http://www.dell.c...monitor/pd
 
SVK_Mechan
Ja mám 3 X https://www.alza....500292.htm
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 09-11-2017 16:57
 
Rumcajs
Oldo, otázka číslo jedna je, jakou máš grafickou kartu. Lépe řečeno, zda to umí G-Sync či FreeSync či nic z toho. Páčto to je dost zásadní údaj pro rozhodování. Žádný monitor totiž neumí obojí. A pokud už to tvoje GK umí, je škoda to nevyužít. A pokud to GK neumí, nemá smysl kupovat podporu G-Sync, páčto jen vyhodíž peníze z vokna. Pak taky napiš, jaká je tvoje cenová představa, či jiné libůstky.
 
AJaromir
Tak tak, Gsync nebo Freesync řeší spoustu let nevyřešený problém. A to zbavení se tearingu a microstutteringu bez snížení input lagu.
 
olda Olde maly
Rumcajs napsal:

Oldo, otázka číslo jedna je, jakou máš grafickou kartu. Lépe řečeno, zda to umí G-Sync či FreeSync či nic z toho. Páčto to je dost zásadní údaj pro rozhodování. Žádný monitor totiž neumí obojí. A pokud už to tvoje GK umí, je škoda to nevyužít. A pokud to GK neumí, nemá smysl kupovat podporu G-Sync, páčto jen vyhodíž peníze z vokna. Pak taky napiš, jaká je tvoje cenová představa, či jiné libůstky.


GeForce GTX 660. Tak časem samo bude lepší Úsměv A peněz samo co nejmíň bude potřeba Šklebící se
 
Rumcajs
Jo tak GTX 660 by měla podporovat G-SYNC. Pokud ti jde o plynulost obrazu, nízkou latenci a tak podobně, měl bys uvažovat o monitoru s podporou G-SYNC. Je to ale za peníze. Takový monitory jsou prostě dražší. Pokud se obejdeš bez týhle fíčurky, pak můžeš lovit ve vodách celkem levných monitorů. Odpoledne se zkusím podívat na aktuální nabídku, ze který by se dalo něco vybrat. GTX 660 je tak asi na Full HD - to je 1920 * 1080 bodů. Kdybys chtěl jít na vyšší rozlišení, to je 2560 * 1440, chtělo by to asi již něco silnějšího. Zas ale jde o peníz v první i poslední řadě. Odpoledne napíšu, co by to mohlo stát. ... Ale on to mezitím určitě napíše i někdo jiný.
 
Rumcajs
Jsem se koukal, co nabízí Alza a v zásadě to je takto.

Dej si filtr na:

1) Herní monitory - chceš to na hraní, tedy aby to mělo smysluplnou odezvu
2) Obrazovka 1920*1080 bodů. Vyšší by asi nebylo pro tu GTX660 úplně vhodné, ale jestli plánuješ upgrade, dej si tam 2560*1440.
3) Značku zvol ASUS. ASUS je slušná značka, nemusíš na ní trvat, ale získáš přehled o cenách a možnostech, aniž by se ti do toho pletl balast ostatních značek.
4) Asi si odfiltruj velikost na 27". Předpokládám, že menší nechceš. Ale pokud jo, dej si tam 24".

No a vypadne ti celkem reprezentativní vzorek možností, kterých už není tak strašně moc. Dá se koupit kolem 5 - 6 tisíc CZK asi cokoli, co je takto odfiltrováno. Za tuhle cenu to bude mít TN panel a 60Hz. Některý monitory mají repráčky. Jiné třeba výstup na bedničky. Je tam i monitor s WEB kamerkou v rámu. ... No třeba tuto https://www.alza....286285.htm

Kdybys chtěl vyšší frekvenci než 60Hz, dostaneš se na cca 12 000. Bude to mít FreeSync, který nevyužiješ, ale kdybys upgradoval na AMD grafiku, pak jo. FreeSync snad nezvedá cenu nijak moc na rozdíl od G-SYNC.

Když budeš mít představu, zkus se podívat na nabídku ostatních značek. Přijdeš na to, že nabízej prakticky to samé, jen o něco levněji. ASUS platí za takovou trochu lepší značku ... na hraní.

Kdybys chtěl lepší barvy a pozorovací úhly, budeš chtít ISP panel. IPS bude o něco dražší a asi bude mít slabší odezvu. Nicméně klidně může být dost slušná. Třeba https://www.alza....275623.htm

Kdybys chtěl něco lepšího, bude to stát víc peněz, ale dostaneš třeba těch 144 či 165Hz a G-SYNC a třeba i větší úhlopříčku. Ale za každou fíčurku se platí. Pro představu, aby to mělo všechno to, co jsem psal, tedy IPS, herní odezva, G-SYNC a 165Hz, vyjde tě to asi na 20 - 25 tisíc.
 
olda Olde maly
Dík Rume.
 
magot
Asusy jsem měl celkem tři monitory a už bych DELL neměnil. Celkově má živější barvy .. zbytek technologií mají zhruba stejně kvalitní. Asus může být krapet levnější.
Stačí Oldo mrknout někde kde jsou postavený vedle sebe a je na nich nějaká statická nebo běžící grafika.
 
olda Olde maly
Zatím jen tak sonduju. S koupí uvažuju tak někdy začátkem příštího roku. Pakli budu při penězích Úsměv
 
olda Olde maly
Kluci, co třeba tenhle: https://www.czc.c...05/produkt
A nebo tenhle:https://www.czc.c...33/produkt
 
Rumcajs


Oba panely jsou full HD - to je 1920 x 1080 bodů. To v zásadě stačí i na dnešní simy. Ten TN píše něco o 75Hz. U toho IPS se nepíše nic, tedy je asi 60Hz.

Ten první je TN panel. Je zjevně solidně rychlý, odezvu píšou 1ms. Barvy a pozorovací úhly budou slabší.
Ten druhý i IPS panel. Odezvu má 6ms, ale bude mít určitě hezčí barvy a pozorovací úhly.

Další rozdíly. Ten TN panel má HDMI i Display Port vstupy. Ten IPS má jen HDMI (no a VGA). TN panel je matný, IPS panel je lesklý. Lesklost může trošku vadit pokud máš pozadí, který se může blbě odrážet. Pak taky lesklost a matlání mastných prstíčků od vánočního cukroví se nemají v lásce. Ten TN panel má slabší repráčky.

Ten TN panel má FreeSync, tedy pokud máš AMD videokartu s podporou FreeSync, je to výhoda. Jestli ne, ničemu to nepřekáží.


Chceš-li na tom taky sledovat filmy a prohlížet si fotky, pak by ten IPS panel mohl být lepší volba. To IPS má barvičky prostě hezčí. To se nedá úplně okecat. Zas se to ale nedá vnímat tak, že by TN panely barvu vůbec neuměly. No a na rychlé hry jako jsou střílečky, a do jisté míry i ty naše simulátory, může být ten TN panel trošku vhodnější. Sedíš přímo před tím, tedy pozorovací úhly tě netrápí. Chceš především trefit, takže solidní odezva přijde vhod. A v zápalu boje tě barva (krom červené při zásahu) moc netrápí. Leda bys byl duší bomber, který se hodiny kochá letem nad krásnou krajinou.

Asi jsem ti moc nepomohl stran rozhodování. Ale ani to nebyl můj cíl. Jen jsem chtěl vypíchnout nejpodstatnější rozdíly a dál si to zvaž podle svých představ.
 
olda Olde maly
Tak to teda Rume vidím na ten TN. Repráčky jsou mi u zadele, s fotkama jakbysmet. Rád bombím, to zase jo, ale z nějakých 5 km a výše se teda moc kochat nedá. Hlavně vidět včas cíl. AMD nemám. Takže v lednu bych šel do toho. Kdybych přidal o nějakých pár peněz navíc, nemyslím tím tisíce, tak to stejně žádný *teniska* už nebude Úsměv. Dík za reakci.
 
Ajvn
Oldo nechceš raději "2K"?
 
1stCL_SaBot
jestli pujdes do monitoru 24" s rozlisenim 1920x1080, tak se vyhybej navstevam kamaradu, kteri maji monitor s 1920x1200 Úsměv
Tu grafiku budes stejne muset koupit novou....nejlip celej komp Úsměv
BoX je mlsna svine
pro inspiraci posilam sestavu co jsem kvuli tomu kupoval...taky s ohledem na penize. Nejslabsi clanek je tam grafika...ty 3Gb jsou na hrane.
https://www.alza....9696D62766
 
olda Olde maly
Tak upgrate PC bude samo následovat. Druhý krok bude nový procák + základovka a samo ramky. Grafárna až v posledním kroku. Monitor potřebuju jako první, páčto jenom nehraju a nelítám, ale dělám v Maxu a Inventoru. Taky by to chtělo rychlejší disk Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,815,803 návštěv