Docela by mě zajímalo proč na přelomu r.1944/45 není v planesetu Me-262?Lobing "červených"?Protože mě nic jinýho nenapadá,vždy jsemk si myslel že se AH snaží o co nejvěrnější planeset.Pokud si dobře vzpomínam tak tam určitě nasazeny byly.
prečítaj si špeciálku clostermanna. Určite pochopíš.
No a v skutočnosti Me262 boli stiahnuté zo stíhacích akcií (znovu prebiehal výcvik) , bojaschopných bolo len 41 lietadiel , z toho 37 bombardovacích, 2 prieskumné, 2 na nočné stíhanie.
torr napsal:
Docela by mě zajímalo proč na přelomu r.1944/45 není v planesetu Me-262?Lobing "červených"?Protože mě nic jinýho nenapadá,vždy jsemk si myslel že se AH snaží o co nejvěrnější planeset.Pokud si dobře vzpomínam tak tam určitě nasazeny byly.
No, pokud si matně vybavuju, tak na téhle mapě by měli modrásci hlavně likvidovat pozemní cíle a tím podporovat pěchotu. Dále by měli ničit nepřátelská letiště. Již dlouho jsem to nezažil.
Mapu většinou otočili červení a to kolikrát za 20 minut:sm16:, protože modří kašlali na krytí svých pozemních cílu, jelikož stoupají do vesmíru.:sm54:
Tak na co by ti ta švabina byla. Vem FW190F8 a jdi na americký tanky.
3IAP_Tajpan napsal:
No a v skutočnosti Me262 boli stiahnuté zo stíhacích akcií (znovu prebiehal výcvik) , bojaschopných bolo len 41 lietadiel , z toho 37 bombardovacích, 2 prieskumné, 2 na nočné stíhanie.
takže přeci jenom lobing "červených",Me-262 nemůže přeci za to že prostě bylo nejlepší,že spojenci se svými hadraplany moc toho nezmohli, nedokázali cokoliv uvézt do běžného provozu(YP-80.Meteor)
.Pokud vím na nějakých serverech jsou max. počty letadel tady na AH to nejde?Mě jde pouze o to že když se AH prezentuje jako historický server s historickýmk planesetem tak mi to prostě nějak nejde dohromady.Prostě me-262 na přelom 44/45 a dál patří byt ve velmi omezeném počtu(několik kusů) aby se to nezvrhlo.
ad AH_Enty: velmi dobře si dovedu představit verzi Me-262 s bombami a následné ničení aut kanony,ale asi máš bohužel pravdu v tom ,že místo ničení pozemních cílů ,by se asi zvrhlo v dogfight někde v 8km+
Upravil/a torr dne 18-04-2006 09:53
AH není historický, ale pseudohistorický pokud vím. Na Full real si nikdy nehrál. Pokud chceš omezená letadla, musíš na jiné servery..tady Schwalbe nejsou kvůli zvýšení šancí REDs, kterých je i tak málo.
3IAP_Tajpan napsal:
takže přeci jenom lobing "červených",Me-262 nemůže přeci za to že prostě bylo nejlepší,že spojenci se svými hadraplany moc toho nezmohli, nedokázali cokoliv uvézt do běžného provozu(YP-80.Meteor)
.Pokud vím na nějakých serverech jsou max. počty letadel tady na AH to nejde?Mě jde pouze o to že když se AH prezentuje jako historický server s historickýmk planesetem tak mi to prostě nějak nejde dohromady.Prostě me-262 na přelom 44/45 a dál patří byt ve velmi omezeném počtu(několik kusů) aby se to nezvrhlo.
ad AH_Enty: velmi dobře si dovedu představit verzi Me-262 s bombami a následné ničení aut kanony,ale asi máš bohužel pravdu v tom ,že místo ničení pozemních cílů ,by se asi zvrhlo v dogfight někde v 8km+
to nie je lobbing červených , ale realita.
Mapa je malá a pre preto Me262 velmi výhodná.
A aj ked by tam bola len jedna Me262 a to aj s jedným kanonom 50mm, tak narobí takú neplechu ako na Berlíne toho dávneho času.
5 jakov a jeden šturm na jeden zátah. Hrôza.
Me262 na Ardenách, bolo by to k ničomu. Či pre red alebo blue.
torr napsal:
Během "Battle Of The Bulge" Me-262 tak nějak ani nelétaly. Teda pokud mé informace jsou korektní. Pokud se oháníš realitou, pak by na straně modrých bylo deste letadel a na straně Spojenců minimálně sto.
torr napsal:
Ked prehovoris Krakena tak to mozna :lol:.
Ale uz by tu bol !!! Ale co ked?
takže přeci jenom lobing "červených",Me-262 nemůže přeci za to že prostě bylo nejlepší,že spojenci se svými hadraplany moc toho nezmohli
Jako zasloužilý pilot P-47, se výrazem hadraplán cítím nesmírně dotčen a žádám plnou satisfakci.:sm25:
Ha ,chtěl bych vidět výsledek teoretické mise kde by byly pouze Me-262 a P-47. Z pohledu zasloužilého pilota Me-262 jsou všechny spojenecké letadla až na jednu výjímku(YP-80) považovány když ne za hadraplány (Po-2,I-153,...) tak aspon technicky průměrné (P-51,P-63...)
PS: proč se tedy "červení" tolik braní nasazováním Me-262?
Na té mapě Ardeny_1944 Me-262 není proto, že se autor té mapy HP_Clo_Clo rozhodl je tam nedat. A věřím že k tomu měl svůj důvod. Ne každý den v Ardenách létaly Me-262. Ona spíš tam létala spojenecká letadla než německá .
Psedohistorický server
Na AH serveru se snažíme dělat mapy tak aby odrážely letecké boje které se tenkrat za WWII odehrávaly. A protože pokaždé nějde v IL-2 udělat opravdu historicky věrnou mapu, tak to Čutora správně nazval pseudohistorický server. Je spousta serverů u kterých jejich autoři sebevědomě tvrdí že jsou historický server, ale nastavit hru na největší obtížnost, která se v IL-2/PF zrovna jmenuje Full real, omezit počet letadel a rozmístit nějak pozemní jednotky (a to třeba i podle nějaké historické mapy) ještě z toho historii nedělá. Já jsem nenašel ani jeden server který by měl historicky věrné mapy, ale serverů o kterých to jejich autoři tvrdí je spousta.
torr napsal:
Ha ,chtěl bych vidět výsledek teoretické mise kde by byly pouze Me-262 a P-47. Z pohledu zasloužilého pilota Me-262 jsou všechny spojenecké letadla až na jednu výjímku(YP-80) považovány když ne za hadraplány (Po-2,I-153,...) tak aspon technicky průměrné (P-51,P-63...)
jak by dopadla taková míse ?
tak, že by se ti "dva" ani nepotkali
pokud by Jug útočil na pozemní cíle, švalbiny by za nima nešly - tohle nebyl jejich cíl
leda pokud by švalbiny šly na B-17tky, tak by se možná po chybě mohly stát kořistí doprovodných P-47ček
Co to bylo za výkřik techniky, když se to po neúspěšném startu muselo vyprázdnit a znovu natankovat ? Když díky neopatrné manipulaci s plynem došlo k samovznícení motorů ? Když, viz jak psal Tajpan, jich bylo tolik letuschopných ? :sm12:
torr napsal:
jak by dopadla taková míse ?
tak, že by se ti "dva" ani nepotkali
pokud by Jug útočil na pozemní cíle, švalbiny by za nima nešly - tohle nebyl jejich cíl
leda pokud by švalbiny šly na B-17tky, tak by se možná po chybě mohly stát kořistí doprovodných P-47ček
Co to bylo za výkřik techniky, když se to po neúspěšném startu muselo vyprázdnit a znovu natankovat ? Když díky neopatrné manipulaci s plynem došlo k samovznícení motorů ? Když, viz jak psal Tajpan, jich bylo tolik letuschopných ? :sm12:
No a přesto všechno se jí "červení" bojí jak čert kříže
3IAP_Tajpan napsal:
takže přeci jenom lobing "červených",Me-262 nemůže přeci za to že prostě bylo nejlepší,že spojenci se svými hadraplany moc toho nezmohli, nedokázali cokoliv uvézt do běžného provozu(YP-80.Meteor).
1) Ardeny 1944 autor: HP_Profesor / HP_Clo-Clo a autor vzdy nakonec ma posledni slovo a muze si prosadit i nehistoricke letadlo kdyz to prjatelne zduvodni (50mm 262 na Berline treba)
2) Duvodem proc nejsou nasazeny neni to, ze by cerveni dostavali moc na prdel, ale to, ze se cele operace snad zadna schwalbe neucastnila
3) O CZ_AH-Dedicated rikame "pseudohistoricky". To neni prakticka vec, to je fylozficka zalezitost. Jdu si kapku zafylozofovat.
Rikame si tak pro to, ze se snazime dosazovat planeset tak jak asi v dane dobe na danem miste mohl mozna byt. Plna historicnost je blbost. Jiz zde nekdo narazel na pomery v poctech letadel. To take ale neni zcela spravne to tak brat. Uvazte, ze v absolutnich cislech mela vzdy nejaka strana tezce navrch. Vpodstate spojenci meli vzdy navrch v absolutnich cislech. Ale zalezelo na tom, jak koncentrovane a ve ktery moment se kde sesla jaka letadla. V tomto nelze Nemecku az na vyjimky do cca 1943 uprit strategicke schopnosti. Dokazali se na klicovych mistech zkoncentrovat a vytvorit casto v danem okamziku lokalni prevahu. To nebylo o tom, ze vsechna letadla v dane oblasti byla ve vzduchu a vsechna se potkala a rubala se... S tim velice uzce souvisi veleni a nasazovani letounu a letek. Pozemni situace podpory. Trebas jen momentalni nedostatek paliva, munice, personalu, nahradnich dilu, rozmokle letiste a milion dalsich veci.
K realnejsimu boji maji online valky jako ted jede na lionech, ale ani to neni nic moc, kdo to leta vidi mouchy ...
Sado-Maso I a II byli lepsi (ale taky mnohem vetsi odrovnavacky), ale take meli spoustu much a chyb.
Full historie neexistuje. Snazime se o co nejlepsi navozeni ATMOSFERY danych boju. Je to lavirovani mezi prizni hracu, nastavenim vseho a moznostmi ILa. Serveru, map, ...
Pokud jde o Ardeny 1944 23.12 - tak soráč. Me262 se v této době a v této oblasti nenacházela ani jedna. Vzhledem k těžkému rannímu náletu američamů tam původně nebyl ani 1 Mustang - dělal covery, podobně schopné Me262 útočily na americké bombery. Tolik k historičnosti této mise. Pokud by server AH řídil gennadich, tak bych s jednou zatoulanou průzkumnou Me262 i souhlasil..... :sm17:, myslím ale, že modrá strana tam má dostatek kvalitních letadel.....:sm4:
Upravil/a HP_Clo-Clo dne 18-04-2006 22:42
HP_Clo-Clo napsal:
Pokud jde o Ardeny 1944 23.12 - tak soráč. Me262 se v této době a v této oblasti nenacházela ani jedna. Vzhledem k těžkému rannímu náletu američamů tam původně nebyl ani 1 Mustang - dělal covery, podobně schopné Me262 útočily na americké bombery. Tolik k historičnosti této mise. Pokud by server AH řídil gennadich, tak bych s jednou zatoulanou průzkumnou Me262 i souhlasil..... :sm17:, myslím ale, že modrá strana tam má dostatek kvalitních letadel.....:sm4:
já jsem to měl z nějakýho válečnýho filmu že tam byly,ten film byl přímo o bitvě v Ardenach a Němci se tam přímo chlubily že jej nasadí,zřejmě filmová fikce ,aby potom spojenecké vítezství bylo o to větší..Nechci vůbec polemizovat o kvalitě pístových strojů tom žádná ty jsou známy.Všeobecně jsem měl za to že v tomto období při každé větší akci byly i Me-262.
mno....torre ono těch švalbín moc nebylo...v poměru k fokáčkům A a befkům...ono celkově fokáčků verze D, švalbín a K-4kových befek - jednak do nich nebylo co lít (holt, dobrá whisky přídá i 50 otáček navíc ! ) a jednak to sedlali mladí piloti (no...švalbíny asi nee) taktéž životnost jistých partií (lopatky?) motoru Jumo nebyla valná...holt technologie v plenkách..... takže švalbínka mohla být na frontě třeba dlouho, ale byla to úzce specifikovaná JV44 která řádila ve spojeneckých bomb. svazech....btw. tedka jsem si vzpomenul, galland (to tuším byl?) sestřelil během jednoho letu hodně bombardérů (nevím, lancastery??i když se mi to nezdá..) a bylo jich tolik že mu to nechtěli říct ani po válce....
a kdyby jsi jich hodil třeba 5-10 na server tak ti zkušenější z nich nevylezou.....
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 18-04-2006 23:10
HP_Clo-Clo napsal:
já jsem to měl z nějakýho válečnýho filmu že tam byly,ten film byl přímo o bitvě v Ardenach a Němci se tam přímo chlubily že jej nasadí,zřejmě filmová fikce ,aby potom spojenecké vítezství bylo o to větší..Nechci vůbec polemizovat o kvalitě pístových strojů tom žádná ty jsou známy.Všeobecně jsem měl za to že v tomto období při každé větší akci byly i Me-262.
Torr, jedna vec je realita a druhá je simulátor/hra.
nemôžeš porovnávať tieto dve velmi rozdielne veci.
Ber to tak , na jednu 262 bolo treba 8xP51D a to 262 musela ísť do 7km a po B17.
A 262 bojovali proti presile cca 3.marca 29xMe262 išlo proti 1069B17/24 a 684 P51D. Skús prepočítať to na 36 lietadiel na AH serveri. :sm6:
Do marca 1945 lietala len a to len 54.bombardovacia eskadra, kde boli len a len bývalí bombardovací piloti.
ich úspechy boli také, že ked urobili prvý hromadný nálet na jedno mestečko Cleve, tak si to briti ani nevšimli. Prd totiš trafili.
No ak ked ich poslali proti b17, to bol masaker. Ich.
No a 7.stíhacia, tiež velmi podpriemerný piloti.
Až 44. to už bola elita. Ale začala lietať až apríli. Po rekvalifikácií.
No a vlastnosti Me262 v Il2 nebudem ani rozoberať.
A čoho je schopný priemerný pilot v Il2, každý vie.
Každý lietal v Me262, vyskúšal, ešte v dobách ,(ked sme sa , neviem prečo ale začína ma to už poriadne štvať, ked sa tu stále dokola a dokola osočujeme ako debilné deti ,že kto je modrý a kto je červený a kto má váčší nádor v mozgu,) ked bolo jedno či je svetlý alebo tmavý.
letel som dosť v me262, aby som vedel aké to je lahké (a to boli patche , kde spity mali neuveritelné vlastnosti,a tiež jaky a lavočky), A letel som dosť proti Me262 ked ich bolo ako maku okolo letiska a čakali a čakali na prvého čo vzlietne.
PS: a ak by sa predsa brala realita Bojov, tak by som chcel aby AH upravili Normandiu 1944 , k pomeru lietadiel aby to zodpovedalo realite. ku dnu D , spojenci mali nasadených 12837 lietadiel a nemci 319 lietadiel. Teda Nemcov bolo na mape max 8, slovom osem. No dobre , spravme ústupok, nech ich je desať. A nie ako skoro stále cca 2:1 prospech Blue. Kde je tá realita??? To nie je ani fair-play!!! :sm16:
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.