November 22 2024 14:50:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Podivný pedály
310_Obluda
Může mi nějaký zkušený (skutečný nebo virtuální) pilot objasnit následující otázky?
Řekněte mi někdo, jak se šlape na tyhle pedály:
http://home.arcor.de/p.madel/simped/simp001.htm
Mám na mysli, jestli se člověk opírá prostředkem nohy o ten spodní čep a špičkama brzdí ....?

Asi jo, ale přijde mi to trochu nepraktický.

A pak mi ještě řekněte, jak se šlape na pedály v cessně. To taky nechápu, jak na tom ty nohy mužou držet:
www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/cessrud.htm

A už vubec nechapu pedály Jetliner od firmy Cirrus. To si musí člověk zkroutit nohu do voblouku, aby se mu tam vešly ne?www.flypfc.com/flight%20training%20hardware/cirruspedals.html

Přijde mi, že do letadla dobrý, to si člověk vezme normálně kanady a letí Úsměv ale doma v pantoflích to asi chce něco jako CH pedály ne?
Máte někdo zkušenosti s takovejhlema pedálama?

Chci si udělat nějaký šlapky doma a tak pátrám. :sm53:
Nikdy sem za řízením v letadle neseděl, tak mě prosím někdo poučte.... Úsměv

Děkuji Úsměv

1stCL_Fucida
já vím o dvou základních typech pedálů - oročné kolem středu (takové má třeba Ki-84) a pak posuvné - ty má zase třebas Fw 190. Většina leteckých PC pedálů je posuvných, tak jako u Fw 190 - pedály ovládáš tlakem paty, špičkami případně brzdíš (některá letadla nebrzdila sešlápnutím pedálů..třeba MiG-3 má na kniplu takovou páčku, kterou se brzdy ovládaly).

Prostředek chodidla je relativně neaktivní - koneckonců tam máš chodidlo klenuté, takže se ani opřít nemůžeš, takže:

Patami ovládáš směrovku, špičkami brzdy - zvykneš si na to cca za 14 dní a pak ti to přijde přirozené Úsměv.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 16-04-2006 16:56
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Maxxis
kup si volant a s nim aji pedal, at je to v usb a budes mit nejlepsi pedaly jaky si muzes prat, jen je blby mit furt zapojen volant

310_Obluda
Jo, já ten princip znám a chápu.

Akorát nevím, jak se aplikuje na takovejhle tvar pedálu
http://srv-2.nav.cz/eshop/script/default.asp?UL=2&CID=140&PID=937

Jesli se tam tanoha strčí celá?
Nebo při řízení jezdíš patou po tý základně a když chceš brzdit, tak šlápneš na vršek toho pedálu?

protože mi přijde, že se dovnitř moje noha o velikosti 10 a 1/2 nemůže vejít

No a tyhle pedály:
http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/cessrud.htm

Nějak mi ten tvar pedálu nekoresponduje s tvarem mý nohy a podrážky. Mám je sice plochý, ale na tohle bych asi potřeboval nějaký fajfky. Úsměv

Já neříkám, že je to špatně. Jen by mě zajímalo, proč to tak je Úsměv

310_Obluda
Maxxis napsal:
kup si volant a s nim aji pedal, at je to v usb a budes mit nejlepsi pedaly jaky si muzes prat, jen je blby mit furt zapojen volant

volantový pedály jsem zkoušel.

Měl jsem je půjčený, ale to není vono, nechoděj spolu.
Ale líbilo se mi s nima lítat.
Pedály jsou určitě potřeba, vo tom žádná.
Taky si je udělám, to není problém.
Asi budou mít šlapky jako simpedy nebo CH pedále.
Ale proč jsou v letadlech ty krumply takhle zvohejbaný? :confused:
Úsměv

1stCL_Fucida
já mám nohu velikosti 11 - 12 - špičky přesahují mé CH USB.. ale to vůbec nevadí, protože stejně všechno žídíš patami, které jsou pevně zapřené. Brzdy stiskneš sešlápnutím špičky - ne přímo prstů, ty jsou "ve vzduchu" Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Obluda
Fuči, pedály CH chápu. Ty cirrusacký ale patama podle mě neřídíš.
Ale když už o těch CH mluvíš....
Dělaj nějakej rámus? resp. když je v domě ticho jako v hrobě, vydávaj nějaký zvuky? (cvakání při přecházení přes středovou polohu? nebo nějakej zvuk při šoupání pedálu?)
jde mi o to, že u lítání občas potřebuju bejt zticha Úsměv

nagan-cz
Obludek napsal:
Ale když už o těch CH mluvíš....
Dělaj nějakej rámus? resp. když je v domě ticho jako v hrobě, vydávaj nějaký zvuky? (cvakání při přecházení přes středovou polohu? nebo nějakej zvuk při šoupání pedálu?)
jde mi o to, že u lítání občas potřebuju bejt zticha Úsměv

jj, neco slyset je, ale nejlepe je koupit je na netu, a doma mas 14 dni na vyzkouseni a vraceni.

Burisek
hih...taky jsem se pobavil, kdyz jsem kouknul na ty pedaly :sm6:.

310_Obluda
No, pobavil... Úsměv
To je replika z F16. Takže to asi má smysl. Ale jak k tomu vypadaj ty boty Úsměv

clone9cz
Obludek napsal:
No, pobavil... Úsměv
To je replika z F16. Takže to asi má smysl. Ale jak k tomu vypadaj ty boty Úsměv

boty to sou normalni nemecky vojensky kolinky, co bys taky od nas mohl cekatŠklebící se

:brrr:

http://www.wwii-illusion.net
Hoper
Obludek napsal:
...

pata na tý základně a máš o ně opřený plochy pod prstama (čili prsty míří nahoru pod nějakým úhlem) ?

57MH_Zvire
Musíš si uvědomit, že na ty pedály se opravdu ŠLAPALO. Ne takový šolichání jako v simu. Nemáš žádný odpor. Takže ty pedály jsou udělaný tak, že se po nich dupe v botech. Viz ta replika z F-16. Nohy hodíš na ně a pata vysí ve vzduchu. Opíráš se o spodní hranu pedálu.

Ty Cesňácký fungují na jiném pryncipu. Ty se nehýbou, ale jenom naklánějí. Když na jeden šlapeš, druhej ti jde proti noze, takže máš paty na zemi a špičky máš položené na té "propadlé" části a o ten výstupek se opíráš klenbou. Taky potřebuješ docela hodně síly na šlápnutí.

Akorát se mi líbí ty pedály za 27k. To už musí být ultra magor, aby si to koupil. To je tak na zabudování do kokpitu.

Když se koukneš do většiny letadel, tak piloti většinou tahají paty po podlaze, proto je podlaha taková krásně odřená u pedálů. Na většině leteckých pedálů se stojí klenbou šlapky.

EDIT: Češtin.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 18-04-2006 11:17

airspace.cz
Kowalski
Tak by mě zajímalo,šly by předělat jakékoliv pedály z volantu(pokud není volant,ale jen pedály) na gameport nebo ještě lépe na USB?Hrozně by mě to zajímalo určitě bych se do toho pustil.:confused::confused:

Mungo
Moment, co to mas za pedale a kde zmizol volant? Mas od toho elektroniku? Je to gameport, alebo USB?
Po mechanickej stranke podla mna ziaden problem: prasknes na kazdu os jeden potenciometer, pridas este jeden mimo, vsetko to napojis podla schemy na gameport, ktore sa tu na fore povaluju niekolkokrat a prihlasis to v :Hernych ovladacoch" ako 3-osy volant.
Na USB by si potreboval prislusnu redukciu.

Len upozornim, ze volantove pedale nie su prave idealne na lietanie, kedze nemaju mechanicky prepojene slapky (sam tak lietam).

1stCL_Piscot
Idealni reseni je tohle:skocte si do Budejovic na sidliste u dvou Migu a najdete si pedali jak ja.Jeden odpor,kuchnout joy a propojit twist s novym odporem(250kohm pro vetsi vychylku,nebo prevod).Moje oblibene foto,jiz jsem ho parkrat pouzil.:sm16:

[img]http://img62.imageshack.us/img62/8456/resizeof1730419py.jpg[/img] is not a valid Image.

CW_boZZda
:bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek:
No tak to mě po...er:bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek:

http://www.czechwings.com/
57MH_Zvire
S5T_Kowalczyk4 napsal:
Tak by mě zajímalo,šly by předělat jakékoliv pedály z volantu(pokud není volant,ale jen pedály) na gameport nebo ještě lépe na USB?Hrozně by mě to zajímalo určitě bych se do toho pustil.:confused::confused:

Che che. Já jsem vzal starej volant od MS a úplně jsem ho vykuchal a tu potřebnou část elektroniky jsem nacpal do prázdného místa na pedálech, tkaže teď mám jenom pedály bez volantu. Akorát nejsou protichůdný a to dost vadí. Musím se pořád hlídat, jestli na něco nešlapu.

airspace.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,405 návštěv