Podivný pedály
|
310_Obluda |
Přidané 16-04-2006 16:44
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 288
Založený: 04.10.05
|
Může mi nějaký zkušený (skutečný nebo virtuální) pilot objasnit následující otázky?
Řekněte mi někdo, jak se šlape na tyhle pedály:
http://home.arcor.de/p.madel/simped/simp001.htm
Mám na mysli, jestli se člověk opírá prostředkem nohy o ten spodní čep a špičkama brzdí ....?
Asi jo, ale přijde mi to trochu nepraktický.
A pak mi ještě řekněte, jak se šlape na pedály v cessně. To taky nechápu, jak na tom ty nohy mužou držet:
www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/cessrud.htm
A už vubec nechapu pedály Jetliner od firmy Cirrus. To si musí člověk zkroutit nohu do voblouku, aby se mu tam vešly ne?www.flypfc.com/flight%20training%20hardware/cirruspedals.html
Přijde mi, že do letadla dobrý, to si člověk vezme normálně kanady a letí ale doma v pantoflích to asi chce něco jako CH pedály ne?
Máte někdo zkušenosti s takovejhlema pedálama?
Chci si udělat nějaký šlapky doma a tak pátrám. :sm53:
Nikdy sem za řízením v letadle neseděl, tak mě prosím někdo poučte....
Děkuji |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 16-04-2006 16:55
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
já vím o dvou základních typech pedálů - oročné kolem středu (takové má třeba Ki-84) a pak posuvné - ty má zase třebas Fw 190. Většina leteckých PC pedálů je posuvných, tak jako u Fw 190 - pedály ovládáš tlakem paty, špičkami případně brzdíš (některá letadla nebrzdila sešlápnutím pedálů..třeba MiG-3 má na kniplu takovou páčku, kterou se brzdy ovládaly).
Prostředek chodidla je relativně neaktivní - koneckonců tam máš chodidlo klenuté, takže se ani opřít nemůžeš, takže:
Patami ovládáš směrovku, špičkami brzdy - zvykneš si na to cca za 14 dní a pak ti to přijde přirozené .
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 16-04-2006 16:56
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Maxxis |
Přidané 16-04-2006 17:05
|
Uživatel
Příspěvek: 539
Založený: 30.09.05
|
kup si volant a s nim aji pedal, at je to v usb a budes mit nejlepsi pedaly jaky si muzes prat, jen je blby mit furt zapojen volant |
|
|
|
310_Obluda |
Přidané 16-04-2006 17:08
|
Rozkoukaný
|
Jo, já ten princip znám a chápu.
Akorát nevím, jak se aplikuje na takovejhle tvar pedálu
http://srv-2.nav.cz/eshop/script/default.asp?UL=2&CID=140&PID=937
Jesli se tam tanoha strčí celá?
Nebo při řízení jezdíš patou po tý základně a když chceš brzdit, tak šlápneš na vršek toho pedálu?
protože mi přijde, že se dovnitř moje noha o velikosti 10 a 1/2 nemůže vejít
No a tyhle pedály:
http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/cessrud.htm
Nějak mi ten tvar pedálu nekoresponduje s tvarem mý nohy a podrážky. Mám je sice plochý, ale na tohle bych asi potřeboval nějaký fajfky.
Já neříkám, že je to špatně. Jen by mě zajímalo, proč to tak je |
|
|
|
310_Obluda |
Přidané 16-04-2006 17:12
|
Rozkoukaný
|
Maxxis napsal:
kup si volant a s nim aji pedal, at je to v usb a budes mit nejlepsi pedaly jaky si muzes prat, jen je blby mit furt zapojen volant
volantový pedály jsem zkoušel.
Měl jsem je půjčený, ale to není vono, nechoděj spolu.
Ale líbilo se mi s nima lítat.
Pedály jsou určitě potřeba, vo tom žádná.
Taky si je udělám, to není problém.
Asi budou mít šlapky jako simpedy nebo CH pedále.
Ale proč jsou v letadlech ty krumply takhle zvohejbaný? :confused:
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 16-04-2006 18:00
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
já mám nohu velikosti 11 - 12 - špičky přesahují mé CH USB.. ale to vůbec nevadí, protože stejně všechno žídíš patami, které jsou pevně zapřené. Brzdy stiskneš sešlápnutím špičky - ne přímo prstů, ty jsou "ve vzduchu"
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
310_Obluda |
Přidané 16-04-2006 18:23
|
Rozkoukaný
|
Fuči, pedály CH chápu. Ty cirrusacký ale patama podle mě neřídíš.
Ale když už o těch CH mluvíš....
Dělaj nějakej rámus? resp. když je v domě ticho jako v hrobě, vydávaj nějaký zvuky? (cvakání při přecházení přes středovou polohu? nebo nějakej zvuk při šoupání pedálu?)
jde mi o to, že u lítání občas potřebuju bejt zticha |
|
|
|
nagan-cz |
Přidané 16-04-2006 18:33
|
Nováček
Příspěvek: 36
Založený: 23.10.05
|
Obludek napsal:
Ale když už o těch CH mluvíš....
Dělaj nějakej rámus? resp. když je v domě ticho jako v hrobě, vydávaj nějaký zvuky? (cvakání při přecházení přes středovou polohu? nebo nějakej zvuk při šoupání pedálu?)
jde mi o to, že u lítání občas potřebuju bejt zticha
jj, neco slyset je, ale nejlepe je koupit je na netu, a doma mas 14 dni na vyzkouseni a vraceni. |
|
|
|
Burisek |
Přidané 16-04-2006 19:54
|
Nováček
Příspěvek: 70
Založený: 02.04.06
|
hih...taky jsem se pobavil, kdyz jsem kouknul na ty pedaly :sm6:. |
|
|
|
310_Obluda |
Přidané 16-04-2006 20:02
|
Rozkoukaný
|
No, pobavil...
To je replika z F16. Takže to asi má smysl. Ale jak k tomu vypadaj ty boty |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 17-04-2006 04:17
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Obludek napsal:
No, pobavil...
To je replika z F16. Takže to asi má smysl. Ale jak k tomu vypadaj ty boty
boty to sou normalni nemecky vojensky kolinky, co bys taky od nas mohl cekat
:brrr:
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 17-04-2006 09:27
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
Obludek napsal:
...
pata na tý základně a máš o ně opřený plochy pod prstama (čili prsty míří nahoru pod nějakým úhlem) ? |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 18-04-2006 11:11
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
|
Musíš si uvědomit, že na ty pedály se opravdu ŠLAPALO. Ne takový šolichání jako v simu. Nemáš žádný odpor. Takže ty pedály jsou udělaný tak, že se po nich dupe v botech. Viz ta replika z F-16. Nohy hodíš na ně a pata vysí ve vzduchu. Opíráš se o spodní hranu pedálu.
Ty Cesňácký fungují na jiném pryncipu. Ty se nehýbou, ale jenom naklánějí. Když na jeden šlapeš, druhej ti jde proti noze, takže máš paty na zemi a špičky máš položené na té "propadlé" části a o ten výstupek se opíráš klenbou. Taky potřebuješ docela hodně síly na šlápnutí.
Akorát se mi líbí ty pedály za 27k. To už musí být ultra magor, aby si to koupil. To je tak na zabudování do kokpitu.
Když se koukneš do většiny letadel, tak piloti většinou tahají paty po podlaze, proto je podlaha taková krásně odřená u pedálů. Na většině leteckých pedálů se stojí klenbou šlapky.
EDIT: Češtin.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 18-04-2006 11:17
|
|
|
|
Kowalski |
Přidané 29-04-2006 20:55
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 104
Založený: 02.04.06
|
Tak by mě zajímalo,šly by předělat jakékoliv pedály z volantu(pokud není volant,ale jen pedály) na gameport nebo ještě lépe na USB?Hrozně by mě to zajímalo určitě bych se do toho pustil.:confused::confused: |
|
|
|
Mungo |
Přidané 30-04-2006 15:26
|
Uživatel
Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
Moment, co to mas za pedale a kde zmizol volant? Mas od toho elektroniku? Je to gameport, alebo USB?
Po mechanickej stranke podla mna ziaden problem: prasknes na kazdu os jeden potenciometer, pridas este jeden mimo, vsetko to napojis podla schemy na gameport, ktore sa tu na fore povaluju niekolkokrat a prihlasis to v :Hernych ovladacoch" ako 3-osy volant.
Na USB by si potreboval prislusnu redukciu.
Len upozornim, ze volantove pedale nie su prave idealne na lietanie, kedze nemaju mechanicky prepojene slapky (sam tak lietam). |
|
|
|
1stCL_Piscot |
Přidané 01-05-2006 14:58
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 200
Založený: 13.02.06
|
Idealni reseni je tohle:skocte si do Budejovic na sidliste u dvou Migu a najdete si pedali jak ja.Jeden odpor,kuchnout joy a propojit twist s novym odporem(250kohm pro vetsi vychylku,nebo prevod).Moje oblibene foto,jiz jsem ho parkrat pouzil.:sm16:
[img]http://img62.imageshack.us/img62/8456/resizeof1730419py.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 01-05-2006 15:07
|
Uživatel
Příspěvek: 636
Založený: 29.09.05
|
:bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek:
No tak to mě po...er:bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek::bigeek: |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 02-05-2006 08:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
|
S5T_Kowalczyk4 napsal:
Tak by mě zajímalo,šly by předělat jakékoliv pedály z volantu(pokud není volant,ale jen pedály) na gameport nebo ještě lépe na USB?Hrozně by mě to zajímalo určitě bych se do toho pustil.:confused::confused:
Che che. Já jsem vzal starej volant od MS a úplně jsem ho vykuchal a tu potřebnou část elektroniky jsem nacpal do prázdného místa na pedálech, tkaže teď mám jenom pedály bez volantu. Akorát nejsou protichůdný a to dost vadí. Musím se pořád hlídat, jestli na něco nešlapu. |
|
|