Predstavte si ten pocit. Prijdete domu, po vycerpavajicim dnu z prace. Zena vas jen okrikne, ze jste na neco zapomel, tak jako obvykle. Vy se jen zatvarite tim svym pohledem a zabouchnete za sebou dvere pokoje. Vystoupite na par schudku..a usednete do torza spitfireu. Kliknete na par tlacitek..pred vami sjede nekolik platen a spusti se vam hyper loby. Par sikovnych kliknuti..a jste na serveru. Pred sebou mate pristrojovou desku, ktera vam realne ukazuje aktualni stav vaseho stroje. Opravdovou paku, pro pridavani rychlosti, knipl, pro pohyb ve virtualnim svete...i to tlacitko..co na prvni pohled vypada jako zvonek na vasi sousedku, s tim rozdilem, ze pri jeho stlaceni jste bral ve skutecnem svete lidske zivoty..a otce jejich detem, i kdyz ti mladici se casto otci ani nestihli stat . Ted je to ale jen virtualni prozitek..a vas prozitek..tak si ho nenechte vzit. Startujete..a za moment..jste ve vzduchu. Nabirate potrebnou vysku..pro to, aby jste se mohli pustit, za nepratelskym letounem, ktery pronasleduje vaseho partaka. Uz zadny pozicni kloboucek, nebo zbytecna mys, kterou jste drzeli v leve ruce, drobna kamera snimajici pohyb vasi hlavy, presneji trech malych terciku, na vasi cepici. Ted jen kouknete nad sebe..do stran..za sebe..a vse vidite. Jako v realu. Zacinate strilet..a kazda nabojnice vam bere dech..kazdy vysrel ja ohlusujici, stejne jako zvuk motoru vaseho stroje. Kolem sebe mate prostorove ozvuceni..5.1, ne-li vice. Ale pro tento okamzik je to realny svet. Svet, kdy jste vrahem, pronasedovatelem...a koristi. Jste ve svete, kdy jste nastrojem vyssi moci. Nebo jen ve virtualnim cokpitu, ktery jste si doma udelal na koleni? Je tato predstava mubec realizovatelna? Nerikejte prosim ze ne..neberte mi me sny :sm16:
Burisku: Akonahle mas dve prave ruky, dostatok casu a priestoru a za predpokladu, ze je mozne z Ila vytiahnut udaje, ktore sa zobrazuju na budikoch, tvoja predstava je realizovatelnejsia dalej, nez si vies vobec predstavit.
Odporucam zacat tu a rezervuj si aspon tyzden na zakladne zacitanie sa, hlavne ked zacnes behat po odkazoch.
Mne z toho vsetkeho zatial staci vyhrabat nejake emulatory klavesnic a planujem vyrobit ovladacie panely.
Burisek napsal:
Predstavte si ten pocit. Prijdete domu, po vycerpavajicim dnu z prace. Zena vas jen okrikne, ze jste na neco zapomel, tak jako obvykle. Vy se jen zatvarite tim svym pohledem a zabouchnete za sebou dvere pokoje. Vystoupite na par schudku..a usednete do torza spitfireu. Kliknete na par tlacitek..pred vami sjede nekolik platen a spusti se vam hyper loby. Par sikovnych kliknuti..a jste na serveru. Pred sebou mate pristrojovou desku, ktera vam realne ukazuje aktualni stav vaseho stroje. Opravdovou paku, pro pridavani rychlosti, knipl, pro pohyb ve virtualnim svete...i to tlacitko..co na prvni pohled vypada jako zvonek na vasi sousedku, s tim rozdilem, ze pri jeho stlaceni jste bral ve skutecnem svete lidske zivoty..a otce jejich detem, i kdyz ti mladici se casto otci ani nestihli stat . Ted je to ale jen virtualni prozitek..a vas prozitek..tak si ho nenechte vzit. Startujete..a za moment..jste ve vzduchu. Nabirate potrebnou vysku..pro to, aby jste se mohli pustit, za nepratelskym letounem, ktery pronasleduje vaseho partaka. Uz zadny pozicni kloboucek, nebo zbytecna mys, kterou jste drzeli v leve ruce, drobna kamera snimajici pohyb vasi hlavy, presneji trech malych terciku, na vasi cepici. Ted jen kouknete nad sebe..do stran..za sebe..a vse vidite. Jako v realu. Zacinate strilet..a kazda nabojnice vam bere dech..kazdy vysrel ja ohlusujici, stejne jako zvuk motoru vaseho stroje. Kolem sebe mate prostorove ozvuceni..5.1, ne-li vice. Ale pro tento okamzik je to realny svet. Svet, kdy jste vrahem, pronasedovatelem...a koristi. Jste ve svete, kdy jste nastrojem vyssi moci. Nebo jen ve virtualnim cokpitu, ktery jste si doma udelal na koleni? Je tato predstava mubec realizovatelna? Nerikejte prosim ze ne..neberte mi me sny :sm16:
Burisku, tohle je krásně napsané! Nechci ti brát tvůj sen...také sním o něčem podobném....že jednou možná....určitě to jedonu, dřív, nebo později přijde....a bude to krásné...akorát se budu soukat do úzké a těsné kabiny Bf...:jamamoto:
Burisek napsal:
Dik za ty odkazy, ale nekdy nestaci, kdyz mas obe ruce prave :no:. No..ja bych se hlasil na mechanicke prace. Na elektroniku opravdu nemam. :cry:
To je aj moj problem. Takze mi neostane nic ine, nez si tie schemy stiahnut, vyleptat plosaky, napajkovat suciastky a dufat, ze je to dostatocne blbovzdorne. Najst eventualny problem a urobit potrebnu modifikaciu bude nad moje sily.
Na mechaniku si tiez vcelku trufam. Model kokpitu robit neplanujem, skor preglejkovu skladacku, ktore sa zlozi okolo stolicky, do uchytov sa ulozia panely s ovladacimi prvkami a ked bude treba, zas to rozoberiem a ulozim do kuta.
Co tak zacit nekde tady? http://www.alfaco...&zbo=30873 Kdyz uz nic jineho..tak by herni zazitek byl o poznani lepsi :sm20: Ps. Daji se teda z illa vytahnout ty udaje, ktere se zobrazuji na budicich? Jestli ano, jak za jejich pomoci..ovladat realny ukazatel? :sm53:
Burisek napsal:
Co tak zacit nekde tady? http://www.alfaco...&zbo=30873 Kdyz uz nic jineho..tak by herni zazitek byl o poznani lepsi :sm20: Ps. Daji se teda z illa vytahnout ty udaje, ktere se zobrazuji na budicich? Jestli ano, jak za jejich pomoci..ovladat realny ukazatel? :sm53:
tak ten projektor by tady byl, dokonce jsem i uvazoval o otocnem rameni nad hlavou a s projektorem a TRACK iRem na nem a sadrokartonovy pulkruh na projekci z projektoru a opravdu hlavu otacet alevo vpravo atd a rozhlizet se.... jen bohuzel nemam svoji mistnost a dost odvahy s tim doma začít, a ještě, zarovka do projektoru taky neni levna zalezitost, musime si pockat na projektor:
Burisek napsal:
Ty údaje z letounu zjistit jdou.
A jakym zpusobem by se to teda prenaselo? Ps. Ten projektor..co je tady na nej link, tak je kapanek predrazeny. Vyrobce si na tom trosku namasti kapsu :yes: videl jsem ho za 29 000. Na to ze vydrzi svitit 10 000 hodin to ujde. Ale stejne si na tom nekdo namastil kapsu..a basta :sm12:
Burisek napsal:
Ty údaje z letounu zjistit jdou.
A jakym zpusobem by se to teda prenaselo?
Po siti specialnim interfacem. Hledej 'devicelink'. Jenze cist se to da jen pri offline hre, pri online ne.
Moji drazí spolu-proti bojovníci byl jsem svědkem při oživování trenažéru F-16. Moc a moc jsem jim záviděl ty projektory a další vybavení které měli k dispozici. Jen ty dva plné kamiony všech součástí mě odradily. I kdybych se náhodou k něčemu takovému dostal ke mě do 3x3 metry velkého kamrlíku bych to asi těžko narval. Ale i tak sním o tom, že jednou přijde den a budu mít virtuální kouli i z kokpitem doma. PRSK :hoper: PRSK :hoper2:
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.