Btw. charakteristiky Sabru jsem nenašel, jen příčný řez. Ale je velkej a pěkně je na něm vidět funkce. Jen co ho po částech nascanuju, někam ho sem vrazím.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
Pro uplnost - tohle vlakno je pokracovanim diskuze z vlakna o FW190.
Pavel napsal:
2 LesniHU: Trabant má v klikovým prostoru dvě kotoučový šoupátka, který řídí přepouštění směsi do válců. V podstatě to má podobnou ideu jako válcová šoupátka Napieru.
Ale kdepak, u Trabanta to vsechno rozdeluje pist. Zadny dalsi soupatka tam nejsou. Soupatka jsou treba u parnich stroju.
Pavel napsal:
Ad šoupěta u T-601 :
http://lazo.czechian.net/slehofer/5%20motor.htm#Obr.%2037
Mylně jsem tvrdil, že řídí přepoštění, ona řídí sání do klikovky.
Nojo, vida, o tech jsem vubec nevedel.
falkon napsal:
HU, z kade mas prosim ta tie parametre ?
V dobe, kdy jsi psal ten dotaz, jsi mel byt na treninku. Ze? :yes:
Ty udaje jsou z beziciho ila. Jednou jsem ji tak trochu pokusne prohlidnul jeho pamet a k memu mirnemu prekvapeni v ni nasel par zajimavych fragmentu informaci (jako treba ze jeden motor Mosquita je o polovinu odolnejsi nez druhy ). Samozrejme nemuzu rucit za to, ze se flightmodel temi informacemi skutecne ridi.
Tady zacina dochazet k nejakemu nedorozumeni. Ja jsem skutecne nasel jen par kousku informaci. Vicemene rucne ve stovkach megabajtu dat, a nemam cas ani chut takhle hledat dalsi kousky.
Vsimavi jiste take zaznamenali, ze to jsou sice presna cisla, ale stejne nevime, jak se s nimi potom pocita. To bychom mozna casem dokazali zjistit, ale nevidim duvod, proc bychom meli delat neco, co uz tym z il2compare davno udelal a zverejnil (...cimz zaroven odpovidam Lazymu na narazku o Dzinovi).
Takze na nejake kompletni zverejneni FM, DM nebo nejakeho jineho M se neteste. Navic i kdybych to mel cele, nevidim duvod, proc bych to sem mel cele jen tak prsknout.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.