November 25 2024 01:34:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Vista + hry = 2 GB RAM budou málo
rudidlo
Tak už začněme šetřit Úsměv
Více...

http://silicon-remarks.blogspot.com
GC3_Messik
proč? zatím stačí Xp/2000. Nějaký "chcanky" od Microsoftu mě nerozhejbou.

A stejně na BoB bude taky potřeba lepší stroječek..

A stejně kdo dnes má 9 k + na kartu tak toho 5 tisíc za ramku nezabije :lol::lol:
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
rudidlo
3IAP_Messik napsal:
proč? zatím stačí Xp/2000. Nějaký "chcanky" od Microsoftu mě nerozhejbou.

A stejně na BoB bude taky potřeba lepší stroječek..

A stejně kdo dnes má 9 k + na kartu tak toho 5 tisíc za ramku nezabije :lol::lol:
Souhlas. Není to tak dávno, co jsem na jedné partition jel ve Win98SE na hry a na druhé Win2K na práci. Taky docela rád vzpomínám na své první PC, do kterého jsem si koupil 8 MB RAM za 10 000 Úsměv Jen doufám, že nezačnou výrobci her dělat produkty "Only for Windows Vista".
Na nových win nevidím pro koncového uživatele žádné zlepšení. I na winXp jsem si vypnul to hnusné barevné, abych ulehčil procesoru. (Stále jsem si naivně myslel, že operační systém má sloužit k tomu, aby na počítači mohl člověk pracovat, ne aby věnoval veškerý výkon počítače tomu, aby okna byly barevný)

Tavicz
Tak Win XP mají oproti 98 mnoho výhod i pro obyčejné uživatele: lepší správa operační paměti, vetsi bezpečnost (firewall, automatické záplaty), lepší ochrana paměti (dokonalejší "sestřelení" programu), podpora USB, WDM driveru (důležité pro TV karty, podpora vyšších ver DirectX), remote tooly, mnohem lepší podpora HW. je toho ještě mnohem víc, ale toto jen tak na okraj. Mnoho lidí remcá na Win XP a oslavuji Win 98SE, ale zkuste se někdy vrátit a garantuji vám, že velmi rychle přejdete zpět na XP. A to stejné s Vistou. Bude mít sice větší nároky na HW, ale bude mít mnohem lepší podporu HW a mnoho nových užitečných funkcí. Samo se na to nabalí i některé zbytečnosti s grafickými vychytávkami, ale tak to prsotě je a myslím,že je to dobře. Moderní uživatel zkrátka vyžaduje "omalovánky", hezký vzhled. Nejde vždy jen o funkčnost, ale i o vzhled a přehlednost. Jsem moc rád, že Winy nevypadají jak Win 98, 3.11 nebo dokonce DOS. To sou dnes už hnusný systémy. A Win Vista to vše jen posune dál. Nikdo dnes přesně neví, co to bude za systém, ale URČITĚ bude lepší než XP a jediný důvod, proč na něj lidé nepřejdou hned, bude právě HW náročnost, ale s koupí nového stroje už není důvod nepřejít. Podpora výrobců HW i softu (a her) bude masivní. Již dnes jsou herními giganty oznamovány věci, co půjdou jen pod Vista a v XP budou vypnuty. Jedná se většinou o pokročilé graciké efekty, plnou podporu 64bit. nebo vícejádrového procesoru, pokročilou fyziku ve hrách atd.

rudidlo
Tavicz napsal:
Tak Win XP mají oproti 98 mnoho výhod i pro obyčejné uživatele: lepší správa operační paměti, vetsi bezpečnost (firewall, automatické záplaty), lepší ochrana paměti (dokonalejší "sestřelení" programu), podpora USB, WDM driveru (důležité pro TV karty, podpora vyšších ver DirectX), remote tooly, mnohem lepší podpora HW.

Souhlas, Win98 neumí více než 512 MB RAM. Také i to , že každý proces jede izolovaně je výhodou systémů řady WinNT. Mezi klady bych ještě přidal, že systémy řady WINNT umí NTFS, Win98SE ne.

EDIT: USB je ve Win98 SE podporováno (myslím, že už ji měly i Win95OSR2)

Automatické aktualizace win98 obsahuje, jen je tam vyžadována větší interakce s uživatelem. Firewall na win98 je zbytečnost - kde neběží žádné služby, není třeba firewallu. Remote tooly existují i pro Win98, jen prostě nejsou od MS.

Tou mnohem lepší podporou HW jsi myslel co?

Tavicz napsal:
Bude mít sice větší nároky na HW, ale bude mít mnohem lepší podporu HW a mnoho nových užitečných funkcí.

V čem bde ta lepší podpora hw spočívat?
Tavicz napsal:
Samo se na to nabalí i některé zbytečnosti s grafickými vychytávkami, ale tak to prsotě je a myslím,že je to dobře. Moderní uživatel zkrátka vyžaduje "omalovánky", hezký vzhled.

No a odserem to my, nemoderní uživatelé, kteří chtějí, aby počítač něco dělal a ne jen hezky vypadal.
Tavicz napsal:
Nejde vždy jen o funkčnost, ale i o vzhled a přehlednost.

Vypnul jsem si barevné skiny a vypadá to úplně stejně (z hlediska přehlednosti)
Tavicz napsal:
Jsem moc rád, že Winy nevypadají jak Win 98, 3.11 nebo dokonce DOS.

Moment - posuzuješ Wisty s Win98 nebo s Win 3.11?
Já bych se spíš zeptal co mi jako koncovému uživateli Win Vista přinesou.
Tavicz napsal:
To sou dnes už hnusný systémy. A Win Vista to vše jen posune dál. Nikdo dnes přesně neví, co to bude za systém, ale URČITĚ bude lepší než XP a jediný důvod, proč na něj lidé nepřejdou hned, bude právě HW náročnost, ale s koupí nového stroje už není důvod nepřejít. Podpora výrobců HW i softu (a her) bude masivní. Již dnes jsou herními giganty oznamovány věci, co půjdou jen pod Vista a v XP budou vypnuty. Jedná se většinou o pokročilé graciké efekty, plnou podporu 64bit. nebo vícejádrového procesoru, pokročilou fyziku ve hrách atd.

Pokud vím, vícejádrové procesory jsou podporovány od WINNT 5.0, u čtverek si nejsem jist, ale myslím, že tam ta podpora také byla.
Pokročilé grafické efekty - pokud máš na mysli AeroGlass, tak ten při hraní ILa, při psaní ve Wordu kódu v .NET nebo skriptů na MS SQL klidně oželím.
Pokročilá fyzika v hrách bude opět dána ovladači. A ty budou existovat i pro WinXp.
64 bit procesory už jsou podporovány v současných Windows - myslíš, že ve Win Vista tomu bude jinak?

Osobně si myslím, že některé prvky přinesou uživateli spíše problémy:
- např. už nebude možné instalovat ovladače, které nebudou certifikovány výrobcem systému. Microsoft to zdůvodňuje snahou o zvýšení stability sytému a částečně má pravdu. Je tu však ještě jedna stránka věci. I certifikace ovladačů něco stojí. V konečném důsledku si buď uživatel nekoupí HW, který bude chtít, protože ten nebude mít certifikované ovladače pro windows vista nebo ovladače podporovány budou, ale za cenu dražšího hw, protože tu certifikaci musí také někdo zaplatit.
Upravil/a rudidlo dne 27-03-2006 15:21

Lavo
rudidlo napsal:
Jen doufám, že nezačnou výrobci her dělat produkty "Only for Windows Vista".

Bohuzial uz sa stalo , napr HALO 2 bude only Vista . Vista sice pekne vyzera a tie plavajuce efekty su super , ale naco ??? Odkedy som mal moznost na chvilku si skusit MacOS , tak sa nad Win iba pousmejem toto ziadna Vista neprekona ...luxus a funkcnost v jednom Úsměv
Upravil/a Lavo dne 27-03-2006 15:29

rudidlo
Lavo napsal:
rudidlo napsal:
Jen doufám, že nezačnou výrobci her dělat produkty "Only for Windows Vista".

Bohuzial uz sa stalo , napr HALO 2 bude only Vista . Vista sice pekne vyzera a tie plavajuce efekty su super , ale naco ??? Odkedy som mal moznost na chvilku si skusit MacOS , tak sa nad Win iba pousmejem toto ziadna Vista neprekona ...luxus a funkcnost v jednom Úsměv
Podle me nebude trvat dlouho a i na kontrolu OS se najde crack. netruchlil bych.

hawk
microsoft chce ovladnout svet!
V zadnem pripade si nove win nekupujte ani jinak neshanejte!
Bill Gates jde po nas! :sm26:
Ale ja jsem pripravne! :sm41:

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,038,677 návštěv