Proč to nelítám?
|
MK_KaiN |
Přidané 26-03-2006 18:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
Vedu takovou umírněnou polemiku,zde
http://www.czechl...c.php?t=50
Mohl bych poprosit o vyjádření proč to nelítáte,z jakých důvodů.Páč by mě to zajímalo.
Z časových,rodiných,finančních,malo lidí,blbej planeset,nemůžu planovat mise,nemám s kým,atd.Dík |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 26-03-2006 19:16
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
Založený: 29.09.05
|
Myslím, že chybí větší osvěta tady na fóru.
Možná lepší popis toho co LiW je a jak se vlastně lítá, co k tomu člověk potřebuje a jaké jsou zvyky v naší malé československé virtůální válce.
Klokane doporučuji nazvat vlákno "Proč nelítám LiW ?" a zároveň založit vlákno "Jak lítat LiW !!!" nebo tak něco.
Upravil/a XXX_Dazz dne 26-03-2006 19:20
|
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 26-03-2006 19:16
|
Uživatel
Příspěvek: 956
|
Jednoduché.
Jsou dvě skupinky jedna Dogfightově založených pilotů a druhá, která má ráda Coop akce.
Na AH,WT,Warclouds,a jiné chodí skupina lidí a je jich dost a létají jen tam, zahrajou, vydováděj se, většinou takový štamgasti jsou neorganizovaní, je velmi málo letek se specializací Dogfight.
Tato skupinka je celkem početná a coop je moc neláká, radši mají boj na serveru, však kolik znich dodnes neletělo ani jeden online coop.
Pak je druhá skupinka a tou sou většinou členové letek, je to celkem logické většinou to vychází už z filosofie dané letky a ti zas mají radši Coop, kde se lépe vyblbnou zas oni.
Třeba sám za sebe můžu říct, že náhradu A20 za Pe-2 nebral ač jsem ruďásek. Náhle by to zbortilo tu pomyslnou hranici mezi DF a LiW alespoň pro mě.
Sám za sebe můžu říct proč to létám radši než DF. Dobrá jedna mise na LiW mi dá mnohem víc zážitků a zábavy než celej večer na dedikáči.
Jedna mise na Liw cca 1 hodina, celej večer počítám tak 3 hod.
Ale třeba se mýlím doměnkou, že kdo má zájem o coop už lítá a většinou už má i předponku.
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33
|
|
|
|
1stCL_SaBot |
Přidané 26-03-2006 19:21
|
Uživatel
Příspěvek: 787
|
souhlas s messikem |
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 26-03-2006 19:25
|
Uživatel
|
S Messíkem taky souhlasím,coop má mnohem větší náboj co se týče atmosféry atd.A když se to odletí tak je vidět výsledek.Právě proto se tady na to ptám. |
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 26-03-2006 19:33
|
Uživatel
|
Ale nějakou reportáž ze světa LiW by to udělat asi chtělo, třeba by někdo rád přešel z jednoho břehu na druhej jen mu dát impuls a lákadlo.
No můžu hned udělat reklamu, když už to kluci píšou. Pár členů v 3.IAP/Bap si píše deníček letů, čtení je to zajímavé a humorné to by mohlo být to správné vnadidlo.
|
|
|
|
313_Volume |
Přidané 26-03-2006 19:39
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 408
Založený: 02.11.05
|
já lítám minimálně, protože se většinou lítá večer...musí se dlouho čekat a mise končí i k půlnoci, bohužel ráno vstávám, taky jsem dost nevylítaný a tak jsem tam za lamu, na které si smlsnou i AIčka a pokud není ve vzduchu zbytek 313, nikdo mě tam nedostane |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 26-03-2006 19:39
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
Jestli by nebylo nejlepsi udelat vlakno "Jak litat online war, aniz jste organizovani v nejake letce". To, co psal Messik je vicemene pravda - na DF leta vetsi procento solo pilotu, pro ktere je dost tezke se nejak vmacknout do 'ciziho' coopu (nebo si to alespon mysli).
EDIT (abych odpovedel na uvodni otazku vlakna): ja jsem zatim neletel proto, ze jsem nestihl zjistit: pravidla, nepsana pravidla, logiku pocitani boju, jak se registrovat, podminky vstupu, aktualni situaci (jako treba kdo proti komu v jakem roce prave bojuje) atd. Chystam se na to v ramci StG, ale protoze letani za pritomnosti AIku me nikdy moc nebralo, nema to zrovna vysokou prioritu.
Upravil/a LesniHU dne 26-03-2006 19:45
|
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 26-03-2006 19:40
|
Uživatel
|
Když na to tak koukám,zobrazeno 85,odpovědi 5.Asi to naprostou většinu lidí vůbec nezajímá. |
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 26-03-2006 19:42
|
Uživatel
|
ale už se to rozjíždí, vydrž
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 26-03-2006 19:46
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
|
CZ_Klokan napsal:
Když na to tak koukám,zobrazeno 85,odpovědi 5.Asi to naprostou většinu lidí vůbec nezajímá. Coz je mozna prave ten duvod, proc to nelitaji . |
|
|
|
AH_Ronsoc |
Přidané 26-03-2006 19:50
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 345
|
Coop je bomba ale pre mna skor Planeset
Vychodna fronta pre mna proste nezajem :no: |
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 26-03-2006 19:51
|
Uživatel
|
LesniHU napsal:
CZ_Klokan napsal:
Když na to tak koukám,zobrazeno 85,odpovědi 5.Asi to naprostou většinu lidí vůbec nezajímá. Coz je mozna prave ten duvod, proc to nelitaji .
Jj,jen se tomu divím.Hrál jsem online poměrně dost her,ale v žádný není nic takovýho jako v Ilovi.Možnost koukat na mapu,naplánovat misi,odletět to,vidět výsledek,postup fronty,to je jeden z nej "módů" na hru co jsem kdy a kde viděl.Tak se tomu divím.Možná ani Oleg netušil že se tohle bude s Ilem lítat.
Upravil/a MK_KaiN dne 26-03-2006 19:52
|
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 26-03-2006 19:56
|
Uživatel
|
CZ_Klokan napsal:
LesniHU napsal:
CZ_Klokan napsal:
Když na to tak koukám,zobrazeno 85,odpovědi 5.Asi to naprostou většinu lidí vůbec nezajímá. Coz je mozna prave ten duvod, proc to nelitaji .
Jj,jen se tomu divím.Hrál jsem online poměrně dost her,ale v žádný není nic takovýho jako v Ilovi.Možnost koukat na mapu,naplánovat misi,odletět to,vidět výsledek,postup fronty,to je jeden z nej "módů" na hru co jsem kdy a kde viděl.Tak se tomu divím.Možná ani Oleg netušil že se tohle bude s Ilem lítat.
První mód je handmmade speciálka, tohle je hned zatim:lol::lol::lol:
|
|
|
|
doktorkop |
Přidané 26-03-2006 20:12
|
Uživatel
Příspěvek: 732
|
Podle mě je DF jednoduší.
Přijdeš-sedneš do letadla-letíš.Odpadá to čekání na ostatní,případné domlouvání se předem.Není potřeba mít hosta a soupeře.
Ale samo,že lítat coop je nej nej zážitek na on-line.Proto jsou ty občasné větší akce tak oblíbené.
Si myslím
Upravil/a doktorkop dne 26-03-2006 20:14
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?
|
|
|
|
313_Volume |
Přidané 26-03-2006 20:57
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 408
Založený: 02.11.05
|
LiW ještě není úplně dokonalost sama...chtělo by to wálku jaká byla ve WB...okamžité změny, statistika, v podstatě neomezený počet pilotů v aréně....
dokonce to brazilci dotáhle ještě dál než rusové a v jejich aréně se pohybují tanky/jeepy, útočí na letiště, pokud chce někdo letět buff, může si navolit až 3 AI wingmeny...
takhle si představuji virtuální válku (leteckou, WW2online zachází ještě dál) .... bude někdy tohle v IL2 možné ? |
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 26-03-2006 20:58
|
Uživatel
|
Jsem to ted stopoval,Čekání na start mise LiW cca 40 minut,čekání na start mise v Il2 War cca 5 až 10 minut.A koukal jsem že to rozhodně nebylo po letkách ale povětšinou max dvojice z jedné letky. |
|
|
|
1stCL_SaBot |
Přidané 26-03-2006 21:38
|
Uživatel
Příspěvek: 787
|
CZ_Klokan napsal:
Jsem to ted stopoval,Čekání na start mise LiW cca 40 minut,čekání na start mise v Il2 War cca 5 až 10 minut.A koukal jsem že to rozhodně nebylo po letkách ale povětšinou max dvojice z jedné letky.
nj kazdej si lita tu svoji oblibenou virtualni valku a ze jich ted je !!
sorry, ale pripada mi, ze tu objevujes ameriku |
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 26-03-2006 21:38
|
Uživatel
|
CZ_Klokan napsal:
Jsem to ted stopoval,Čekání na start mise LiW cca 40 minut,čekání na start mise v Il2 War cca 5 až 10 minut.A koukal jsem že to rozhodně nebylo po letkách ale povětšinou max dvojice z jedné letky.
to je neduh menšího počtu lidí, i na CW tento čekací jev byl, ale hlavně z důvodu, že se stejnak čekalo na Liony nebo oni zas na nás. Jinak to odsejpalo a taková dvojice pilotů se vecpala všude.
|
|
|
|
rudidlo |
Přidané 26-03-2006 21:42
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
V současnosti i můžeme vybrat z těchto alternativ:
Bellum based COOP akce:
- výhody
- když není dostatek pilotů, zastoupí je AI.
- vše se hýbe včetně pozemních jednotek, takže máte pocit, že se něco děje.
- engine podporuje i vlastnosti, které hra v základu emá (zachraňování pilotů, apod)
- můžete plánovat mise dle postupu fronty
- nevýhody
- při útoku na pozemní cíle je vždy naprosto přesně známá poloha cílů
- chyby při reportu misí - výsledky jsou asynchronně importovány
- cíle jsou jen ve startovním a cílovém čtverci, zbytek bojiště jaksi neexistuje
- host může modifikovat soubory mise a log souboru (na CW se to několikrát stalo)
Forgotten Skies - DCG based war
- tuto válku jse neměl tu čest letět, ale opět se jedná o souhrn Coop misí, generovaný pomocí DCG
výhody:
- má možnost synchronizace (mise jsou plánovány dle kalendáře)
- válka probíhá na celé mapě
nevýhody:
- uzavřený systém
Scorched Earth - COOP based system
- zde by mohl podat informace Opitz, který tento systém zkoušel. Jedná se o systém, nad kterým musí bdít jedna osoba (nebo skupina oso a zajišťovat synchronizaci reportů
výhody:
- systém obsahuje jako strategické cíle i města, továrny, apod.
- produkt je šířen jako open source
ADW WAR - DS based
- oproti předchozím systémům se jedná o DS based systém, který se na DS snaží simulovat pohyb jednotek. Nová mapa se načítá automaticky po 60-ti minutách
výhody:
- nese sebou výhody DS serveru (limit 128 pilotů, možnost připojit se kdykoliv)
- systém eviduje počty letounů, munice, paliva a na ně navazující systém zásobování
- systém neustále sleduje stav mapy (odpadají problémy se synchronizací).
- medaile nepřiděluje systém pilotům, ale velitelům.
nevýhody:
- produkt zatím není uvolněn pro použití na jiných serverech (dá se brát jako closed source)
Možná jsem neuvedl vše, ale jen základní parametry.
No abych to shrnul - LiW nelétám kvůli nevýhodám, které jsem popsal výše, ale to neznamená, že LiW je špatný. |
|
|