Byla založena sbírka na financování léčby Matt Wagnera. (Bez peněz do nemocnice v USA nelez...) https://www.gofun...ncer-fight
Společně s tím se bude konat několik akcí "Operace Wags", kdy si budete moci zalítat proti vývojářům a známým osobnostem z komunity DCS.
Operation Wags is a community-wide charity event supporting Wags in his fight against bone marrow cancer, running across two weekends: Friday, July 31st – Sunday, August 2nd, and Friday, August 7th – Sunday, August 9th. Content creators, Eagle Dynamics, third-party developers, mission builders, and community leaders from across the DCS ecosystem are coming together for one purpose, to raise as much as possible for Wags and his family.
REDFOR will be stacked with familiar faces from across the creator and developer community. BLUEFOR is you, whether you're a veteran virtual pilot or brand new to the fight; there's a place in the skies for you at this event. Fly missions, hold or take objectives, chase down your favorite creators for bragging rights, or just be part of something built to support someone who's given so much to this community. Every sortie, every stream watched, every share, and every conversation helps close the gap to the goal.
F-14B(U) je venku.
F-14A/B taky dostal velký update
A spousta dalších strojů dostala zajímavé aktualizace. https://www.digit....28.26283/Upravil/a AJaromir dne 22-07-2026 17:21
Wagsovo aktuální vyjádření ke sbírce na jeho boj s rakovinou na: https://www.gofun...ncer-fight kde už je momentálně částka přes 80 000 dolarů.
(automatický překlad s ruční korekturou)
Ahoj všichni, tady Wags z Eagle Dynamics. Říct, že tato sbírka byla překvapením, by bylo slabé slovo. Přátelé z High Alpha Hooligan a moji úžasní kolegové z Eagle Dynamics pro mě tohle překvapení šikovně naplánovali. Možná ještě větším překvapením byla úžasná vlna štědrosti a péče této fantastické komunity. Nemyslím si, že jsem byl někdy tak dojat. Upřímné poděkování patří vám všem ode mě a od mé rodiny (neměli tušení o síle komunity DCS).
Pro pochopení kontextu, zde je to, co se stalo:
Po jarní rutinní prohlídce u mého praktického lékaře se zjistil poměrně dramatický nástup anémie (chybělo mi několik jednotek hemoglobinu). Pak jsem se šel na testy ke gastroenterologovi. Ten mě zase poslal k hematologovi poté, co dostal nějaké výsledky krevního obrazu a zvětšení sleziny. Po několika schůzkách a dalších testech u hematologa bylo zjištěno a následně po biopsii kostní dřeně potvrzeno, že mám formu rakoviny buněk kostní dřeně zvanou myelofibróza. V podstatě to způsobilo, že buňky kostní dřeně vytvořily jizvovou tkáň místo aby produkovaly normální červené, bílé krvinky a krevní destičky. To může vést k nesnesitelné bolesti.
V tomto okamžiku, 1. června, jsem pochopil, v čem je problém a jaké je léčebné řešení. Jenže pak udeřila sepse. Pramenila z infekce močových cest a rychle se vymkla kontrole až do bodu, kdy jsem upadl do septického šoku a musel jsem urychleně na pohotovost. Dalších 12 hodin bylo velmi nejistých a bylo do mě pumpováno obrovské množství antibiotik. Po dvou a půl týdnech antibiotické léčby jsem byl propuštěn domů. Sepse mě však zcela připravila o fyzické síly a zanechala mi několik vážných dekubitů. Během dvou dnů jsem byl zpět v jiné nemocnici, protože se o mě manželka nemohla doma postarat. Po několika dnech v druhé nemocnici jsem byl na téměř tři týdny převezen do rehabilitačního centra, abych nabral zpět síly a zahojil proleženiny. Odvedli skvělou práci, ale stále je třeba pokračovat v každodenním cvičení a ošetřování ran.
Před pár týdny jsem se vrátil domů a učím se novým denním rutinám, které mi pomohou nabrat sílu a zvládnout bolest způsobenou rakovinou.
Sepsi mám za sebou a její dlouhodobé následky dobře zvládám, takže se teď plně soustředím na rakovinu. Tento týden budu jednat s klinikou pro transplantaci kostní dřeně (což je skutečný lék) a doufám, že za tři týdny budu brát léky (Vonjo), které by měly zlepšit krevní obraz. Právě tyto náklady a mnoho účtů za služby mimo systém mi v noci bránily klidně spát. Tato kampaň na Go Fund Me ze mě sňala obrovské množství finančního stresu.
I když rozhodně nejsem v bodě umožňujícím se vrátit k běžné pracovní činnosti, pomalu se opět pouštím do práce… hlavně co se týče konstrukčních specifikací radiolokátoru APG-63 pro F-15C a rozdílů mezi jeho ranými a pozdějšími verzemi. To vše vedle některých úkolů souvisejících s produkty, jako jsou nové smlouvy (některé zajímavé nové projekty pro RedFor), produktový směr (jako Jižní Irák), editace a spolupráce s Nickem a Kate na dlouhodobém plánování projektů. Dávám si ale pozor, abych to nepřeháněl.
Takže to je shrnutí toho, co se stalo a kde se nyní nacházím. Jakmile budu mít nové zprávy, pokusím se vás všechny informovat. Ještě jednou děkuji za vaše štědré dary, které pomáhají mně a mé rodině překonat toto těžké období. S
pozdravem,
Wags
Upravil/a Coffin Corner dne 23-07-2026 00:47
Njn, měřítkem míru je válka, sytosti hlad, lásky nenávist a zdraví nemoc.
Dokud to člověk nezažije, neví co má.
Jeden den se ti všechno sere a den blbec, druhý den jdeš k doktoru a zjistíš, že ten včerejšek byl vlastně tvůj nejšťastnější den co pamatuješ.
Mno, tak F-14B(U) je fakt dobrej upgrade. Sice bych preferoval, kdyby se dala koupit samostatně, ale prodejní strategii si určuje prodávající, ne kupující. A já sám už Tomcata mám přes půl roku.
Masivně modernizovanou avioniku jsem očekával, ostatně i pár ergonomických nedokonalostí verzí A/B ta modernizace řeší. Ale hodně mě překvapilo, jak odlišně se to letadlo ovládá díky tomu "malému Fly-By-Wire" právě ve srovnání se staršími A a B. Starší Tomcat je trošku děvka, kde si to pilot musí hlavně v ostrých manévrech trošku odmakat, verze B(U) je oproti ní skoro jako beránek .
Co je trošku blbé, že na našem oblíbeném BuddySpike serveru verzi B(U) dostali červení a nám zůstává Béčko, tak jsem samozřejmě rád, že jsem si za 50$ koupil něco, s čím si vlastně asi online ani moc nezalétám
nj, máš pravdu, ono to nejde koupit samostatně, to je divné ..
no ber to Fuči jako přípravu na super tomcat
btw, u RIA na CDNU se dá hrát šnek ze Nokie 3310tky
Můj první mobil N3330 měl místo šneka hada, pořád funguje a nechce odejít do křemíkového nebe.
[img]https://img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg[/img] is not a valid Image.
Ten nový systém GCI pro Mig-29A má IMO hodně velký potenciál. Jak bylo zmíněno, ten systém dělá z letadla řízenou střelu. Systém například i dálkově ovládá radar letadla, aby se letadlo zbytečně nevyzradilo. Nevýhoda je, že pilot se tím stává vyloženě jen řídící jednotkou ovládanou na dálku a ztrácí tak povědomí o svém okolí. Systém ho může někam navádět, ale přitom už na něj může něco letět. Prostě není to ještě úplně ono, ale prej pracují na tom. Bylo by zajímavé vidět, jak by jako GCI fungoval živý hráč.
MiG-29A Ground Controlled Intercept Operations
To increase the effectiveness of intercepting enemy air attack assets at long ranges and to ensure engagement at distant approaches from protected ground objects, the fighter's aircraft system is equipped with instrument guidance equipment – a ground-controlled intercept (GCI) command radio link, also known as KRU in Russian terms. Automatic target guidance enables average-skilled pilots to perform intercepts effectively, provides target distribution among interceptors in a group, and also increases attack stealth, since the aircraft's own radar target illumination is activated only immediately before the attack upon GCI command is received.
In DCS game missions, guidance is carried out by game units with the specialized designation "GCI Station (KRU)". (Category: Air Defense, subclass: Command & Control). It allows up to 24 interceptors to be guided on the same working channel of a specific working station.
Dneska je opět Operation Wags Event.
Můžete si například hodit souboj se Spud Spikem, s Trickerem a s dalšími hvězdami DCS youtube scény. YouTube Video
Když se dívám na ty streamy, tak dostat se na server bude asi pěkně těžký, protože jsou plné. Jinak už se vybralo 105 000 USD z cíle vybrat 120 000 USD. https://www.gofun...ncer-fightUpravil/a AJaromir dne 31-07-2026 21:36
Jedna paní povídala (Matt Wagner v živém streamu na High Alpha Hooligans), že ED podepsalo kontrakt na tři letadla z východního bloku. Jaká to jsou, se neví.
Jelikož mi nefachá postimg jak by měl (asi něco se servery), nemám jak nasdílet snímek obrazovky. Takže musíte hledat v chatu v čase +- 2:44:10 https://www.youtu...QnTgFBUC-M
@MattWagner Over the past two weeks, we signed three redfor aircraft that I think many players we be very excited about. Look forward to their announcements.
Odkaz na snímek, pokud vám bude ještě letos fungovat: https://postimg.c...
P.S. Server už se vzpamatoval. Ale embeed dávat nebudu. Nepotřebuji, aby zamrzl server.
Spekuluje se o Su-17/22, MiG-23 a Su-24
Upravil/a AJaromir dne 04-08-2026 21:54
Jéje, díky. Já ty svátky moc nedržím : ) Ale fakt je, že tenhle den si pamatuju, protože naši se brali a sestra má narozeniny. Takový jako významný rodinný den : )
Objevil jsem Noc na Karlštejně z roku 1965, má to dost do sebe ... známé písničky s neznámým textem, taky by se vám mohlo líbit ... hezké léto přejí Vencourovi :-)
Já to už u sebe našel, mam to jako "youtube-kanal_uziv atele_doktorkop.fl v", velikost 26,4MB ...nepamatuju, že by se mi nějaké video líbilo tolik jako tohle .. něčim jako "blbli
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.