July 12 2025 02:26:29
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,754
· Nejnovější pilot: Daniel-Sturm
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2025
Baron
57thMH_Edison napsal:

Baron napsal:

Ako vlastne dostanem Corsaira do hry? DCS mi neponuka ziadnu moznost instalacie F4U1D.

Ked vleziem tam, kde sa instaluju moduly, objavi sa hlaska: Došlo k chybě při příjmu dat, zkus to později.

Na preinstalovanie DCS teda vazne nemam vela chuti, oprava cez launcher nepomohla.

i.imgur.com/asu6nM5.jpeg

TADY

Super, instalujem. Velke DIK Edisone! Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

Richi
S těmi odkazy a stahováním, já něco takového to hledal a dělal prvně. Tak se za problémy omlouvám.

Ještě je tam volba share, co teď?

https://limewire....INbCrCgqAg

Paulus
Perfektní překlad.Mrknutí Začal jsem taky překládat, ale lépe bych to neudělal. Tvůj překlad přidám do České překlady „DCS xxx Guide“ od Chucka.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Richi
Počkej, já to ale nijak nepřekládal. Ty obrázky asi ani nejdou nějak upravit.
To jen strejda G. zkoušel trefovat slova do češtiny.
Je to občas divočina, ale když si člověk otevře oba manuály vedle sebe, je to pro early lepší než nic. To byl jediný záměr. Úsměv
Překlady co dělá Jarek, to je zcela jiná a parádní kategorie.

AJaromir
Moje první hladké přistání
YouTube Video

AJaromir
Jsem nastudoval správu paliva v komárovi. Jako že jsem musel hledat pár informací v orig. manuálu, protože DCS manuál je na pár podstatných informací chudý. Hlavní věc, co manuál v DCS neřekne, že systém tlakování odhoditelných nádrží není v této verzi automatický. Proto se musí přepouštět palivo z externích nádrží pouze po vyčerpání paliva z vnitřních nádrží na koncích křídel, jinak dojde k uvolnění paliva do atmosféry kvůli přetlaku v nádrži. A taky nejde nainstalovat speciální interní nádrž na dlouhé trasy. Nicméně krajní nádrže nejsou tlakované, pokud nemáte zároveň odhoditelné nádrže, protože se jinak dají natlakovat přes odhoditelné nádrže. Jinak řečeno se kvůli "vapour lock" nedají použít ve velkých výškách. Celkem dost na palicu celý systém. Šklebící se Takže pro start motoru se používají krajní nádrže. Pro zahřátí motoru se používají hlavní nádrže. Pro vzlet se používají nádrže s největším obsahem paliva. Krajní nádrže se kvůli nízké kapacitě nedoporučuje používat v malé výšce. Kvůli tomu, že krajní nádrže nejsou tlakované, se je nedoporučuje použít ve velkých výškách, pouze pokud jsou instalované odhoditelné nádrže. Jenomže kvůli zamezení "vypouštění paliva" se napřed musí odhoditelné nádrže vyprázdnit, aby šlo natlakovat krajní nádrže. Šklebící se Zároveň z krajních nádrží nejde přečerpávat palivo do motoru na opačném křídle, takže ty se doporučuje vyčerpat jako první. Jo a nakonec ještě detail: odhoditelné nádrže jsou tlakované pouze vakuovou pumpou v levém motoru. Pokud pumpa v levém motoru odejde nebo odejde rovnou celý levý motor, tak si ssebou táhnete dvě takové pěkné těžítka na nic.

Tedy postup spotřeby paliva:
1) Start motoru na krajní nádrže
2) Zahřátí motoru na hlavní nádrže (se zapnutým tlakováním hl. nádrží)
3) Po vzletu nejprve vyčerpat krajní nádrže (s vypnutým tlakováním hl. nádrží)
4) Po vyčerpání krajních nádrží do nich přečerpat palivo z odhoditelných nádrží. Jakmile jsou krajní nádrže plné, vypnout přečerpávání z odhoditelných nádrží.
5) Opakovat krok 3 a 4, až jsme si jisti, že veškeré palivo z odhoditelných nádrží je použito. Tyto pak v případě, že chceme letět vysoko, neodhazovat, abychom mohli zapnout tlakování krajních nádrží. Tedy pokud jsme odhoditelné nádrže nechali, necháme zapnuté přečerpávání. Pokud ne, přečerpávání vypneme.
6) Po vyčerpání krajních nádrží přepnout na hlavní nádrže a v případě, že je palivo v nádrži na dlouhé trasy (která v DCS není), zapnout palivové čerpadlo. Pokud čerpáme palivo z nádrže na dlouhé trasy, vypínáme tlakování hl. nádrží, protože to má tendenci přetlačit elektrické čerpadlo v oné nádrži. Pak ještě existuje modifikace komára, kde se el. čerpadlo nepoužívá, ale ta v DCS není. Pozná se tak, že přepínač tlakování hlavních nádrží je drátkem zajištěn v poloze zapnuto.
7) Po vyčerpání nádrže na dlouhé trasy (která v DCS není), vypnout palivové čerpadlo a zapnout tlakování hlavních nádrží.

Další kapitola, ta nejjednodušší - motory.
Ve zkrate, pokud umíte pracovat s motory ve Spitovi, umíte to i v komárovi. Jsou identické a tak platí pro ně stejné konfigurace. Šklebící se
Upravil/a AJaromir dne 01-07-2025 23:45

saldy
Nedávno jsem s externími nádržemi někam musel letět, docela mě to prudilo než jsem to pochopil, ale potom celá ta procedura byla ohromná zábava, hlavně když jsem sledoval jak se prázdné krajní nádrže pozvolna zase plní . Jinak pokud zapneš čerpadlo z bandasek do plných nádrží, tak se palivo přečerpá ven.
Upravil/a saldy dne 01-07-2025 22:21

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
co to je Jaromíre elektrické palivo? Šklebící se
Upravil/a magot dne 01-07-2025 23:28

magot
saldy napsal:

Nedávno jsem s externími nádržemi někam musel letět, docela mě to prudilo než jsem to pochopil, ale potom celá ta procedura byla ohromná zábava, hlavně když jsem sledoval jak se prázdné krajní nádrže pozvolna zase plní . Jinak pokud zapneš čerpadlo z bandasek do plných nádrží, tak se palivo přečerpá ven.

No takovéhle komplexní vifikundace s palivem byly u většiny dvou a více motorových bombardérů, to ale neznáme, protože starej šturm a BOX to neumí a v DCS jiné bombardéry nejsou ..

AJaromir
saldy napsal:

Jo, však to jsem tam psal. V orig. manuálu se ještě píše, že napřed se má přepnout na hlavní nádrže ( + zapnout tlakování), potom přečerpat palivo z přídavných nádrží. Po přečerpání paliva zase přepnout zpět na krajní nádrže (vypnout tlakování)
To tlakování se zapínat a vypínat nemusí. Je to jenom z principu, že není potřeba. Šetří se tím vakuová pumpa asi.

magot napsal:
co to je Jaromíre elektrické palivo? Šklebící se

Jsem se upsal. Myslel jsem el. čerpadlo. Šklebící se

magot napsal:No takovéhle komplexní vifikundace s palivem byly u většiny dvou a více motorových bombardérů, to ale neznáme, protože starej šturm a BOX to neumí a v DCS jiné bombardéry nejsou ..

No mně stačilo, že jsem se kdysi učil ovládat palivový systém v Concordu. Nic komplexnějšího jsem ještě nezažil.
Upravil/a AJaromir dne 01-07-2025 23:54

magot
no a další rozsáhlé studium na komára jsou ty nav rádia za sedadlem, už si ani nevzpomínám jestli všechny kompletně fungovaly v rámci uplatnění v hře Úsměv

Tyler Durden
Taky proto je to taková masová záležitost. Úsměv
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

AJaromir
Leatherneck vydal svůj pravidelní výroční update. Krom toho obsahuje moc pěkné screeny.

https://magnitude...er-update/

magot
než vyjde ofiko AI zero a pacifické assety od ED, tak tady je na vyblbnutí japonský mod AI Reisen 52 & Zuikaku, myslím, že by měl i po letech fungovat.
Reisen stahujte 1.3.1 AI only. Ten létatelnej nemá význam řešit.

i.imgur.com/Cymywae.jpg

Reisen
http://virtualcoc...sen52.html

Zuikaku
http://virtualcoc...ikaku.html

jo a nějakej ten cíl na bombardování, Akizuki Úsměv
http://virtualcoc...izuki.html
i.imgur.com/qu2WdWt.jpeg
Upravil/a magot dne 05-07-2025 11:11

Baron
Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

Baron
AJaromir napsal:

Leatherneck vydal svůj pravidelní výroční update. Krom toho obsahuje moc pěkné screeny.

https://magnitude...er-update/

Tie screenshoty so vazne super...

...mohli by urobit Hayate alebo Tony (no, snivat mozem nie? Úsměv )
Hals - und Beinbruch!

Tyler Durden
Sny jsou už to jediné co nám zbylo. Šklebící se
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

AJaromir
Nevím jestli jste to postřehli, ale chinook a F-4U ve speciálním nastavení mají možnost použít "low res" textury pro systémy, které nemají dost paměti.

AJaromir
F-16 již brzy dostane Sniper Pod
YouTube Video

AJaromir
Mig-29A má vyjít v předběžném přístupu v září 2025.

https://www.digit...215c7edb3/
We are pleased to inform you that the Early Access launch is planned for September, 2025!

U Mig-29 hojně vyzdvihují simulaci RWR, která má být založena na fyzikálních jevech. Tedy jestli jsem to pochopil, tak má vyhodnocovat cíl podle věcí jako skutečné RWR, tedy síla pulsu, frekvence, má být i simulované rušení vlastním radarem. No prostě to nemá být naskriptované. Skoro celý pátečník je jenom o kvalitě simulace onoho RWR. Největší sranda je, že to bude reagovat i na duchy, tedy ozvy od země a tak. Bude sranda. Šklebící se
Upravil/a AJaromir dne 11-07-2025 20:20

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

07-05-2025 21:30
problém s medvědy Šklebící se https://youtu.be/.
..sh51yJN8yJ

09-04-2025 17:08
Helou Úsměv

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

37,866,872 návštěv