Zdarec, máte taky po poslední aktualizaci stejný záchyt potencionálně škdlivého kódu ???
Se divím, že ti to vyskočilo až teď. Když si najdeš něco na Fóru DCS, tak zjistíš, že se to děje už déle jak rok. Antiviry nemají rády VMProtect DRM, kterou používá DCS. Je to zjednodušeně řečeno DRM pro DRM. Chrání DRM před reverzním inženýrstvím a to dost brutálně - prování procesy v zašifrované virtuální mašině, takže prakticky neexistuje způsob přijít na to, co se děje uvnitř. Já mám celou DCS složku danou ve výjimkách v antiviru a je po problémech.
Zdarec, máte taky po poslední aktualizaci stejný záchyt potencionálně škdlivého kódu ???
Se divím, že ti to vyskočilo až teď. Když si najdeš něco na Fóru DCS, tak zjistíš, že se to děje už déle jak rok. Antiviry nemají rády VMProtect DRM, kterou používá DCS. Je to zjednodušeně řečeno DRM pro DRM. Chrání DRM před reverzním inženýrstvím a to dost brutálně - prování procesy v zašifrované virtuální mašině, takže prakticky neexistuje způsob přijít na to, co se děje uvnitř. Já mám celou DCS složku danou ve výjimkách v antiviru a je po problémech.
Tohle není vůbec o DRM.
F-4E modul dovoluje DCS core volně přistupovat přes jejich poohejbanej web browser engine (chrome) svévolně k netu. To je samozřejmě bezpečnostní problém jako kráva.
To je v rámci bezpečnosti zcela neakceptovatelné, protože nějakej vykuk v HB s mastnejma vlasama a uhrama ve xichtě ti nyní může zcela jednoduše vyzvednou hesla z chrome, doinstalovat si keylogger a dostat se třeba do bankovnictví.
Je to stejná díra v bezpečnosti jako kdysi měly např. android 4, když si appka mohla číst v sms. Tzn. vyzvednout si sms kód k bankovnictví. Takže komu hlásí u F-4E antivir problém = má dobrý antivir. A je jen na vás zda těm vykukům z HB budete věřit, že tam není nebo později nepřijde nějakej hacker.
No ale na druhou stranu máte krásnou fíčuru jak si serfovat za letu a že se jim jejich vlastní přístup na HTTP nepodařilo kvůli ztrátám výkonu dořešit a takhle to obešli vytvořili backdoor jako stodola to už nikoho netrápí.
Upravil/a magot dne 20-01-2025 22:49
Až na to, že většina antivirů hlásí problém nejen v F-4, ale prakticky ve všech modulech. Nebývá to jen jester.dll. Mně to hlásil M-2000, KA-50 a už nevím co ještě. Jinak ten nový klient před spuštěním hry je "vylepšený" Microsoft EDGE. Proto taky ten klient nefunguje na Linuxu.
Ano, to jsou ale nesrovnatelně menší problémy. Ty tam byly odjakživa Ty jednotlivé úrovně nebezpečnosti se liší.
Od úplných nicotností v kódu kde antivir řve jak protrženej kvůli každej krávovině až po díru jak vrata od stodoly.
A těch falešných hlášení je většina.
To co má nyní jester to je hodně velký "sorry jako" :)
Věc se má tak, jakákoliv appka nesmí svévolně přistupovat přes web browser/ přes http aniž by ji neměl pod kontrolou uživatel.
Ale řešení je jedoduché, nemít na herním pc nic důležitého, pak nemůžete o nic moc přijít.
V nejhorším to zachrání C:\> format a jede se od znova :)
Upravil/a magot dne 21-01-2025 00:59
Nabídka letounů zdarma v DCS se rozroste. K dvoumístnému Mustangu a Su-25T přibude ještě Su-25A v novém vizuálu.
Dává to naději, že jednou by mohly "Hrábě" přijít i jako plně klikatelný PFM modul...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
Tomcat Update!
In some ways; 2025 is a year of checking off some long standing features. Together with the A-6E AI and Draken AI units nearing completion; we're also working on finishing up the "Early A" F-14.
The Early A will come with the much more basic and old-school ALR-45 RWR, and we will also be adding some new visual options to the F-14, such as the bullet fairing and extremely early, non-TCS chin pod. The front panel of the aircraft in both cockpits changes markedly; as the ALR-67 display is deleted; as well as changes to the right hand RIO panels. Together with a few other changes; you will be able to fly a Tomcat more authentic to the earlier part of its service life.
We're also adding more visual features, such as inert AIM-7s, ALQ-167 visual models, the expanded chaff adapter (ECA) and more.
More visual upgrades such as new effects and other fun Tomcat announcements to come throughout 2025 for DCS World; as we port some of our Phantom features and prepare for the next leg in our Tomcat journey!
ED schválil letový model Lavočky. Což jsem podle předchozích příspěvku pochopil, že to byla poslední překážka před vydáním modulu. To by obecně znamenalo, že ED má nějaké kritéria - standard kvality, které každý modul musí splňovat a podle příspěvků OctopusG se zdá, že jsou relativně přísná. https://www.faceb...3511095682
Breaking News.
After thorough refinement, the flight model of the "Lavochka" has received approval from ED.
The required content for the module's early access release is currently in preparation.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.