Dva vzlety s bostonem, ukázková formace osmi strojů (moc jsem si to užil), nízké nálety, mnou tradičně nic netrefeno, zpátky prchal každý sám : ))
Při druhém jsem asi štrejchl vrtulí o něco a vyřadil levý motor z provozu. Boston i na jeden krásně přeletěl celý kanál a přistál i se mnou u kamarádů hurricanů.
Při třetím se mi již při pojíždění zasekla plynovka v poloze 2/3 otevřená přípusť, takže jsem měl co dělat, abych se vyhnul svému oblíbenému... však víte co.
Rozesmutnilo mne to tak, že jsem si šel dát do důstojnického klubu panáka a už se nevrátil.
Díky všem tvůrcům i účastníkům, mělo to opět nádhernou atmosféru. Jak zamlada.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
Při třetím se mi již při pojíždění zasekla plynovka v poloze 2/3 otevřená přípusť, takže jsem měl co dělat, abych se vyhnul svému oblíbenému... však víte co.
Cieľ vyloďovacie plavidlá v oblasti Dieppe. Prilietame pod mrakmi, útočíme, moja bomba síce zasahuje loď ale bez výbuchu, vidím zásah Frantu na destroyer a Algy s placekom vylodovacie lode. Kuky sa hrá na Josariana a radšej len pribrzďuje :-) Unikáme údolím ako navrhoval Algy, ktorý je v tejto oblasti ako doma, stále nás nemôže dohnať Kukulo aj keď už letíme pomaly ako Polikarpov...potom sa ukáže prečo :-) Pristávame v poriadku. Ak by bola súťaž o najkrajšie pristátie tak vyhráva čierna 2...mám záznam :-) Zničili sme 1x torpédoborec a 2x vyloďovacie plavidlo.
2.let: vzlet z nášho domáceho letiska a prílet do oblasti vylodenia, velenie chce umlčať flakové lode takže točíme od pobrežia viac na more, v priestore už pôsobia Ju-88 a dobre im zatápajú, útočím na torpédoborec ale už na prílete dostávam zásahy, úspešne ho potápam a s doráňaným fokáčom sa ťahám čo najďalej od nasratých námorníkov, vidím ako všetci postupne zasahú svoje ciele. BMW už ledva ťahá a ja nasadzujem na núdzové pristátie na vodu, úspešne ale asi sa odoberiem do zajatia... Zničili sme 5 lodí, ak sa nemýlim tak 2x torpédoborec a 3x veľké ozbrojené zásobovacie lode. Pri snahe sa pridať k svojim aspoň na prílet domov si vlastnou chybou zasekávam motor pár minút po vzlete a sadám späť na letisku Abbeville bez motora, mechanici ma nepochválili ale dali mi ďalšiu mašinku s 50% paliva nech už konečne vypadnem odkiaľ som prišiel, sadáme spoločne doma.
3.let: Vylodenie je potlačené a velenie nás posiela na ozbrojený prieskum do Anglicka. Vedie Algy a od radosti predvádza radostnú piruetu hneď pri rolovaní:-) Kukulo berie čiernu 13-tku na výlet ale bohužiaľ tam nedoletí...pokračujeme v štvorici a útočíme na letisko Deanland...všetko bez mimoriadnych udalostí, sadáme doma...čierna 4 pri dojazde skoro zrútila mechanikom stan, ozývajú sa hrozné nadávky tak to radšej berie na opačnú stranu letiska :-)
4.let: mám nahraté len pristátie, veľmi pekný break manéver a rýchle ukážkové pristátie štvorice, na stojánke akurát spúšťa 5 fokáčov z inej jednotky, netušíme kde sa tu vzali, asi chalani z 2/JG26, uvoľňujeme im dráhu...asi sa chcú ukázať skupinovým vzletom...ešte musia trochu trénovať...
5.let: znovu sa pridáva čierna 13 ale bohužiaľ päťka musí končiť takže ostávame vo štvorici, letíme do oblasti letísk Hawkinge-Lympne, útočíme na Lympne ktoré nás víta silným flakom, Franta umlčuje kanonmi flak a asi zachraňuje nás ostatných, ale rozhoduje sa vrátiť na seč s bombou...KIA...česť jeho pamiatke, síce im poškodzujeme vybavenie na letisku ale na odlete dostávam zásahy do pravého krídla a končím na padáku hneď vedľa letiska...čiernej 13-tke asi naozaj nejaký sabotér flusol kyslú slinku na tlačítko odhodu bômb lebo ju zase vlečie domov pod bruchom alebo sa mu žiadny cieľ nepozdával dosť dobrým na zásah :-) unikajú spoločne domov aj s čiernou 6 a čierna 13 sa hrá na Josariana a zabíja ryby v kanáli...asi chce Anglánov vyhladovať. Zrazu sa čierna 13 stráca zo záznamu, asi šiel Kukulo riešiť technické problémy na serveri, šestka ako jediná pristáva na našom domácom letisku.
6.let: vzlietame vo štvorici na signál zelenej svetlice 2,4,6 a 13, znovu Lympne, dostávame indície že by sme mohli nachytať REDs pri návrate z boja, bohužiaľ 13-tka dnes naozaj nemá svoj deň a poškodzuje svoju mašinku pri vzlete, chvalabohu sa mu nič vážne nestalo a presadá do zálohy, dolieta nás ešte nad Francúzskom a spoločne pod mrakmi prelietame kanál k Doveru. Začíname patrolu, vraj ešte 5-10 minút, tak dlho sa zdržiavať v horúcej zóne vôbec nie je príjemné, mám nutkanie zahájiť útok ale na čo by to bolo dobré?...zrazu sa objavuje jeden bod nad ich letiskom, držím chlapcov na uzde a čakáme na hlavný balík. O pár minút naozaj prilietajú asi štyri dvojice, vyzerajú doráňaní ale čo už, vedia o nás a niekoľko Spitov už smeruje k nám, dávame plný plyn a jemne sa noríme do mraku a smerujeme sa na útok na letisko, zahajujem prvý a vidím ako dva spity už chcú spúšťať motory na stojánke, asi ostrá hotovosť letiska, kropím ich z diaľky z kanónov a hádžem im tam 500kg pozdrav...útočíme v lajne a posledný vo vláčiku už má na riti Spita, strieľa ale je to skôr sprejovanie ako mierená streľba, postupne všetci ničíme ciele na letisku a na plný plyn unikáme k hladine mora a za riťou 3-4 Spitfiry. Niekto hlási Typhoona, podľa záznamu tam žiadny Typhoon nebol...trochu nám zatápajú, musíme manévrovať, navzájom si pomáhame, máme asi aj šťastie že sú už unavení, poškodení, bez nábojov a bez paliva, manévrujeme strieľame a znovu ich na hladine ťaháme smerom do Francúzska. Nejaké malé zásahy dostáva 13, 6 aj ja ale vyzerá že im ostali už len guľomety 7,7mm. Do Francúzska sa im už evidentne nechcelo a postupne otáčajú domov. Štvorka je dosť vpredu, my ostatní ju postupne dolietame a spoločne prilietame k nášmu letiska kde nás už čaká naša ostraha letiska čierna 8 - Letka_13TD/Luky. Čierna 6 pristáva ako prvá, potom 2 a moje číslo 4 a na záver sadá 13 a 8...Vypíname, rozprávame si zážitky ako sme mali fakt na mále a chystáme sa na hangar party to zapiť Zničili sme minimálne dve lietadlá na zemi a asi ďalšie dve poškodili.
Super polet, ešte raz veľká vďaka všetkým zúčastneným. Škoda tých technických problémov ale to sa jednoducho stáva. Atmosféru to malo.
Salute.
Každý má nejaký plán, kým nedostane bombu do nosa Mike Tyson
Ještě přidám díky klukům za organizaci a pořádání akce. Škoda toho omezení. S padesáti červenýma na serveru to mohlo vypadat dost jinak.
Velká pochvala taky patří všem našim bombarďákům, kteří během dvou letů prakticky vymazali všechny cíle. Takhle účinnou luftwaffe v útoku dlouho nepamatuju. Bylo fajn to sledovat a být u toho
Tak snad zase příště.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.