Roj L-39ZA je poslán do Sýrie pomoci znovuobnovit demokracii vládním silám proti vzbouřencům. Čeká vás 9 velice kreativních převážně bojových misí na podporu pozemních jednotek. Provádějte pozorně předletovou přípravu, brífingy jsou skvěle zpracované včetně fotodokumentace v kneeboardu, což není u jiných kampaní samozřejmost, mějte však na mysli, že každý plán vydrží do prvního kontaktu s nepřítelem, čekají vás tak i doplňkové úkoly. Mise vás nešikanují v plnění úkolů, ale bodově ohodnotí na konci vaše úsilí, často, pokud to je zjevné musíte zajet až do hangáru, takže si rozhodně nacvičte pojíždění, budete po letišti jezdit sem a tam , užívat si úzké uličky a krásně udělané hangáry...
Autor pěkně pracuje i s atmosférou, během úvodního navigačního letu na bojovou základnu se musíte vyhnout oblastem pod kontrolou odboje a vaše čtyřka hlásí potíže s motorem, přesměrujete ho i s trojkou na Damašek a pokračujete dál pouze s vaší dvojkou. V cíli vás čeká zmar a základna v rozvratu, nicméně zde slouží několik L-39C a personál je dostatečně proškolen. Ve skladech je naštěstí dostatek paliva, bomb i raket S-5.
Ihned se zapojíte do bojů ve směru severovýchod osvobodit Palmyru a postupně základnu podpoří i dvojice MiG-21 nebo jeden MiG-23 pro likvidaci PVO...Výzbroje si užijete širokou paletu, dostanete vždy tu nejvíce vhodnou pro splnění úkolu, klasické pumy i pumy s padákem, neřízené S-5, podvěsné kulometné instalace i vám najdou střely vzduch-vzduch pro pohotovost. Třešničkou bude mise s odhozem osvětlovacích SAB a následné nádherné noční okruhy kolem VPD s čekáním na přistání.
Mise mají klidné pohodové tempo, přímo úměrné tempu vašeho šemíka v letech. Projdete tak misemi bez potíží, jednou jsem přeslechl změnu základny a uvědomil jsem si to až po přistání-v pohodě jsem doplnil palivo a v klidu přelétl na tu správnou. Navigovat se budete většinou pouze vizuálně a komunikace se základnou bude omezená, což ale odpovídá provizorním podmínkám ve kterých se ocitnete.
Kreativita misí je skvělá, když například dostanete rozkaz napadnout ustupující kolony, jsou zde zamíchané i kolony vlastní, je třeba udělat kontrolní průlet, navázat spojení a ověřit heslo. Autor jde ještě dál, pokud by selhalo v koloně rádio, využijete ke komunikaci světlice. Při obraně města před drony je celá oblast rozdělena do sektorů s pozemními pozorovateli, ti vás včas varují a zapálí dýmovnici, takových perliček vás čeká více, v kampani není slabé místo a v samotném závěru vás čeká naprosto skvělé a originální zakončení. V poslední misi je však bug s kolizí na letišti, který jsem v editoru musel opravit a pošlu vám oprávku na vyžádání.
Pro fanoušky albíka naprostá nutnost, s angličtinou jsem si sice poradil, ale překlad by se hodil pro pohodovější případnou znovuhratelnost. 10 hodin skvělé zábavy 10/10. https://www.digit...s/3325255/Upravil/a saldy dne 11-01-2025 20:02
Btw v bojích u Idlibu měly L-39tky i vzdušného nepřítele a to Turka v F-16. Posílal od hranice céčkový 120ctky a tři albíky takhle vyzobal na 50km.
Jediná obrana byla zřejmě včasná informace od PVO (S300/400) že je v okolí Viper a letět u země rychle do prdele.
Kdyby sis někdy bastlil boje u Idlibu.
Jestli bude čas a chuť a nebude tam moc textu, kouknu na to, ale nic neslibuji. Dodělal jsem teď překlad kampaně The Border pro Mi-24P. Poslal jsem ji vývojáři kampaně + překlad téže kampaně pro Mi-8. Tak uvidíme jestli tu češtinu zařadí oficiálně, tak jako u kampaně Mi-24 Revanche. Zkouším oslovit i další vývojáře. Uvidím. To jen tak na okraj.
Ale tahle kampaň vypadá moc dobře a k tomu ještě z československým letounem. Jarek
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.