Afgánská Kampaň se odehrává na zástupné mapě zálivu. Místo představuje známou základnu Džalalabád východně od Kábulu, období sovětské invaze začátku 80tých let. Mapa se v této části Iránu typově podobá afgánské předloze, neboť se nacházíme v drsné krajině na náhorní plošině v poušti a o malý kus na sever i jih se zvedají hory, které nám prezentují předhoří Hindukúše...
Čeká vás 18 perfektně skriptovaných misí a detailně připravených brífinků včetně grafických schemat od průzkumu. Pokud ve vás slovo skriptovaný vyvolává nevoli, vězte, že to zde není na místě. Po obdržení bojového úkolu se držíte trasy k cíli, která už je předem zakreslena do inerciální mapy Hindu. Zde se aktivují trigery zpravidla formou komunikace s průzkumem či základnou, těšit se můžete na mnoho více či méně překvapivých událostí na které je třeba reagovat podle hesla bojový plán se mění s prvním nepřátelským kontaktem. Maptvůrce vás někdy i vede nepřímo prostřednictvím konverzace s Petrovičem nebo náhodné události. Mise kdy vás základna pošle hledat sestřelené piloty Mi-8 hluboko v horách se jednoznačně zapíše do vzpomínek, bravo.
První výuková mise na Kavkaze dokonale prověří vaše schopnosti, má za úkol oddělit pitomce od vycvičených pilotů...takže jsem jí dlouho nebyl schopen dotáhnout . Instruktor dohlíží na vaše navigační a nanévrové schopnosti, práci s rádiem nebo dopplerem. Pokud tuto zkoušku z ovládání stroje zvládnete, jste záhy převeleni do Afgánu.
Už od počátku si budujete vztah s vaším číslem, neboť budete plnit úkoly převážně jako vedoucí dvoučlenného roje a taky s Petrovičem-vaším pilotem operátorem a to formou doplňujícího textu v brifinku, tak interakcí s ním přímo v kokpitu, Petrovič vám taky často pouští do sluchátek 80tkové ruské disco a taky místní hudbu, ve dvou se to prostě lépe táhne. Už první seznamovací let, kdy jste v roli vedeného, je jasné, že to tam bude husté. Zkušený mazák vás během letu zahrne spoustou info jak to tu chodí, jaké záludnosti páchá odboj, ukáže blízké opevněné čekpointy a jak to tu celé stojí za vyliž.
Technické provedení-Je třeba mít na vědomí, že zabití vašeho čísla znamená konec mise. Pokud nemáte plné povědomí o povaze cíle, držte si jej raději u těla, v okamžik kdy cítíte potřebu pomoci či je cíl dostatečně oslaben, vydejte mu rozkaz k útoku. Vaše číslo dobře manévruje i v hlubokých průsmycích a nenabourá do skály.
Jednotlivé mise jsou dostatečně různorodé a mnohdy prověří schopnosti vaše i stroje na maximum. Čeká vás doprovod výsadkových Mi-8, pozemní kolony, hlídkování, pohotovost vzlety k bojovým akcím, kdy bude vaše pozemní jednotka v ohrožení nebo i jako součást velké skupiny v rámci mohutného úderu. Návodčíci vás budou navádět na cíle různé povahy a nebezpečí. Překvapí i noční akce, hledání sestřelené osádky hluboko v horách a prověříte i rakety vzduch vzduch R-60 proti vzdušným pašerákům. V horách prověříte i komplexní odmrazovací systém Mi-24.
Kampaň mohu vřele doporučit všem fandům Mi-24 a čeká vás mnoho hodin skvělé zábavy.
A když nebude sedět cz překlad, dejte Jarkovi vědět.
Otázka je kdo je ten Jarek, jestli Nohavica, nebo jinej
Btw jako hudební podkres si ho v autentickým japonským kazeťáku z tržnice můžete taky pustit, album Darmoděj bylo v čase sovětské invaze do afgánu už taky na světě
Upravil/a magot dne 06-09-2024 15:24
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.