Nabízím - Letectví a kosmonautika roč. 1955
|
311_Upir |
Přidané 05-02-2024 09:44
|
Nováček
Příspěvek: 50
Založený: 01.01.07
|
Ahoj ve spolek,
kamarádka od babičky nabízí za odvoz ročníky 1955-2018 Letectví a kosmonautiky. Říkal jsem si, že by to tady někomu mohlo udělat radost. Odvoz je z Kopřivnice, stav by měl být velmi dobrý, zůstalo ji to po manželovi. Neviděl jsem na vlastní oči, takže nemohu říct, jestli tam něco nebude chybět. Mohu zprostředkovat kontakt. Piště prosím SZ. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-02-2024 10:34
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Upíre, ahóóóój. Ty žiješ? Co děláš? Už se ti podařilo vystudovat? ; ))
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 05-02-2024 12:55
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Tenhle tlak okolí je strašnej, sám to znám...přitom by si jeden řekl, že po dvaceti letech studií si okolí zvykne
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-02-2024 13:41
|
Fusioner
|
To za našich mladejch let nebejvalo. Já stihl jeden neukončený semestr strojárny a čtyři roky úplně zbytečný fakulty za pouhých šest let. Kam ten svět spěje...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 05-02-2024 13:59
|
Diskutující
Příspěvek: 2533
Založený: 07.10.14
|
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
|
|
|
|
alfik |
Přidané 05-02-2024 14:06
|
Diskutující
Příspěvek: 4818
Založený: 21.04.06
|
310_cibule napsal:
To za našich mladejch let nebejvalo. Já stihl jeden neukončený semestr strojárny a čtyři roky úplně zbytečný fakulty za pouhých šest let. Kam ten svět spěje...
Já bych ti napsal kam, ale maminka říkala, že "do prdele" je sprosté a nemám to psát.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-02-2024 17:03
|
Fusioner
|
Tak to je fakt, už asi šest tisíc let : )
; )))
|
|
|
|
alfik |
Přidané 06-02-2024 09:52
|
Diskutující
|
Ale já se opírám o vědu. Entropie roste a ne naopak
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 06-02-2024 10:11
|
Fusioner
|
To nerozporuju. Jen naznačuji, že to teoreticky MŮŽE trvat dalších šest tisíc let. Spíš asi ne, fatální průser může přijít klidně zítra, ale tohle nikdo z nás prostě neví. Úvahy o tom, že konec je na dosah ruky, jsou staré jako lidstvo samo. A mnohé to poněkud demotivuje resp. negativizuje. Což bývá dost velký průser sám o sobě ; )
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 06-02-2024 11:53
|
Diskutující
Příspěvek: 2533
Založený: 07.10.14
|
Nikdy není konec, jen dojde ke zjednodušení systému. Prostě lidstvo nebude létat na Mars, ale bude se pětkrát denně modlit směrem k Mekce a používat kolovrátek.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
|
|
|
|
magot |
Přidané 06-02-2024 14:26
|
Fusioner
Příspěvek: 17606
Založený: 19.06.08
|
alfik napsal:
Ale já se opírám o vědu. Entropie roste a ne naopak
To jsem si taky myslel, ale teď jsem četl článek o samoopravovacím skle, které lokálně na chvíli a pod určitým úhlem pozorovatele dělá pravý opak
Ale celý systém se nakonec stejně rozbije |
|
|
|
311_Upir |
Přidané 07-02-2024 07:11
|
Nováček
Příspěvek: 50
Založený: 01.01.07
|
1stCL_Fucida napsal:
Tenhle tlak okolí je strašnej, sám to znám...přitom by si jeden řekl, že po dvaceti letech studií si okolí zvykne
Mně to trvalo ubohých deset let, vidím že laťka je jinde Ale hned bych se tam vrátil! |
|
|
|
alfik |
Přidané 07-02-2024 11:07
|
Diskutující
|
Tyler Durden napsal:
Nikdy není konec, jen dojde ke zjednodušení systému. Prostě lidstvo nebude létat na Mars, ale bude se pětkrát denně modlit směrem k Mekce a používat kolovrátek.
Na druhou stranu, na obojem usilovně pracuje Fiala a ten je tak neschopný, že za mého života nejspíš ani nepřestanu jíst vepřové, ani nezačnu točit bavlnu ručně jako to dělal on
I když... na ten Mars se asi taky nepodívám. Musk má prý v posl. době větší zájem na svém vynasněžení než na čemkoli jiném
|
|
|
|
alfik |
Přidané 07-02-2024 11:10
|
Diskutující
|
311_Upir napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Mně to trvalo ubohých deset let, vidím že laťka je jinde Ale hned bych se tam vrátil!
Já jsem si už v 90. letech řekl, že bych se na to mohl vy... zkládat zkoušky a tak podobně, a že bude lepší študýrovat celý zbytek života aniž bych kdy doštudoval.
Takže - nevím kolik let to bude. Až to bude, tak to bude!
|
|
|