Nemá někdo prosím 3D model joysticku Saitek X55 Rhino? Stačil by bez Hotasu, v nějakém výměnném formátu (STEP, IGES, apod.) Google mi vybírá spoustu odkazů ke stažení 3D modelů nejrůznějších doplňků pro 3D tisk, ale nemůžu najít 3D model samotného joysticku, nebo blbě hledám
Díky
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
Ano, vygooglit se dají mraky nejrůznějších dílů na modifikaci joysticku, ale jak jsem psal, sháním model samotného joysticku. Našel jsem několik 3D modelů jiných joysticků, ale X55 nemůžu najít. Zapomněl jsem ještě upřesnit, že nepotřebuji sestavu včetně kompletní mechaniky, stačí mi pouze vnější obálka.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
Jak jsem psal je to nelegální.
Čili hledej v torrentech či uzavřených fórech o 3D tisku.
Případně se s někým domluvit kdo má 3D scanner a naskenovat reálnou páku.
Já to nepotřebuju ani tak na letecké simulátory, ale pro řízení RC modelu letadla. Obzvlášť pro kategorii FPV Air Combat, kde je míření joystickem přece jen pohodlnější, než malýma páčkama klasické RC vysílačky. Pro kutily je možností řešení, jak propojit USB joystick s RC vysílačkou více: https://www.rcfre...&t=791
Protože já kutil nejsem a elektronice rozumím jako koza petrželi, rozhodl jsem se pro zdánlivě nejjednodušší, ale zároveň nejdražší řešení, pořízení USB WindBoxu, který přes PPM signál propojuje USB periferie s RC vysílačem. Bohužel, protože se již jedná o poměrně vousatou technologii, tak novější joysticky nesjou s WindBoxem většinou kompatibilní a ty co jsou, mají pouze obyčejné potenciometry, já chtěl pro ovládání poměrně drahého RC modelu bezpodmínečně Hally. To, co vyvádějí serva řízená mírně zoxidovanými potenciometry je děs. X55 je jeden z mála z mnoha půjčených joysticků, které mi WindBox úspěšně připojil.
3D model jsem potřeboval pro pohodlnější zkonstruování základnového pultu, do kterého bych chtěl X55 integrovat, protože jsem ten půjčený joystick musel vrátit a tak jsem si chtěl rozměry odměřit z nějakého 3D modelu. Našel jsem nějaký výkres s alespoň několika základními rozměry, tak se bez toho 3D modelu buď obejdu, nebo si ho aspoň zhruba namodeluju sám.
Upravil/a LEON dne 04-05-2023 21:58
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.