Uplne presne. Nekde jsem kdysi cetl, ze Cina mela migy 19 taky celkem v oblibe, pry pro celkem slusny pomer tahu k vaze. Jak presna je to informace nevim...
Co je to? Je to hodne tezky, ja vim. Muzete misto toho treba zkusit hadat rok vyroby :-)
LesniHU napsal:
Nekde jsem kdysi cetl, ze Cina mela migy 19 taky celkem v oblibe, pry pro celkem slusny pomer tahu k vaze. Jak presna je to informace nevim...
Je zcela přesná. A nejen v Číně.
Mig-19 byl vlastně Mig-17 s novými motory. Prošel sice pochopitelně úpravami draku pro tyto, ale nikterak důležitými. Sem tam nějaká ta boule přibyla a drobátko se prodloužil čumák, ale to kvůli novému radaru.
Dostal do vínku dva motory Tumanskij RD9B, každý o tahu 25,5 a s fors. 31,9 kN.
Takže při startu, s forsáží, to dávalo TWR cca 0,82.
Když pak něco paliva vylítal... tak ještě drobátko víc
Viděl jsme jej startovat když jsem byl na vojně a fakt šlo čučet pilotovi ze země na polobotky - kdybych tedy nebyl slepejš brejlatej
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
To s tou vezi je prirozene projekt Boulton Paul P.92.
Neco pro hopera, ktery si kdysi stezoval, ze vse japonske je rozbite:
lesníku, díky, ale napadlo mne přesně to samé, co drze napsal ringlett ...
:))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
alfik napsal:Mig-19 byl vlastně Mig-17 s novými motory.
To je dost nepřesné. MiG-17(I-340) s dvěma AM-5 byl pro tyto pouze létající zkušebna, MiG-19 byla zcela nová konstrukce.
Číňani je měli v oblibě tak moc, že jich do r.1982 nasekali pod označením J-6 přes 4500ks, plus dalších asi 1300ks protizemní varianty Q-5.
Za všech okolností zůstávám klaunem. To mě staví na daleko vyšší úroveň než je jakýkoliv politik.
To bylo vic nez pred rokem, to uz si nepamatuju :-). Samozrejme mas pravdu. Potkal jsem to nahodou a chtel jsem udelat hoperovi radost a dat sem neco, co zrovna nehori...
Jojo, předělanej na dopravák, na tom obrázku sedí v bombovnici. Invadery stále ještě létaly v 70's.
Odkaz tam ale nahoře máš na csfd - viz. modré písmo. (Pokud nemáš nějak rozbitý prohlížeč)
Btw, na trubce to je celé v cz, je to takový Bonnie a Clyde s Sheenem ještě než šel do vietnamu a "Carrie" než uhořela, na konci je ten invader, když je chytí policajti YouTube Video
Zajímavé je že mistr popravčí Starkweathera dostal infarkt těsně před popravou.
Jinak poprava Starkweathera ve filmu proběhla, tak jako v reálu, ovšem Fugate (zrzka) ve filmu vyvázla.
V reálu ne, ale křeslo nedostala.
Upravil/a magot dne 17-04-2025 20:26
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.