už pár měsíců si hraju s myšlenkou zobrazovat data ze hry pěkně mechanicky na stole pod monitorem. Tady je demo, kdyby to někoho zajímalo.
A tady mám topic na IL-2 fóru kde je trochu zdokumentován progres. https://forum.il2...irst-ever/
Ale to je moc pěkné (i když pro nás s VR poněkud nepraktické : ))
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Ale to je moc pěkné (i když pro nás s VR poněkud nepraktické : ))
Existují i systémy ořezu obrazu, kdy ve VR vidíš fyzický kokpit a okolo kokpitu virtuální obraz krajiny. Ten systém ořezu co jsem viděl pro kokpit F-16 mě moc nenadchnul. Je bylo takové rozhrkané a zubaté.
Zatím je ta technologie ořezu ve velmi ranné fázi.
Díky za pěkné reakce.
Původní nápad byl takový, že jsem chtěl něco pěkného na "man cave" stůl, třeba právě budík ze stíhačky nebo repliku. Něco pěkného na pohled. No a pak jsem přišel s tímhle. Zatím to má do repliky daleko, ale s 3D tiskárnou se člověk může docela přiblížit, aniž by zkrachoval.
Btw nemáte někdo prosím po ruce RAF nebo LW budíky, které byste mi mohli šuplerou přeměřit? Já našel akorát standardní rozměry amerických 3 1/4" budíků.
Werner má originál výškoměr Luftwaffe, tak jestli by ti postačil jako reference, tak ho může proměřit. Je samozřejmě pořád funkční - když jsme stoupali do Alp, tak i po 75 letech ukazoval naprostor přesně .
Werner má originál výškoměr Luftwaffe, tak jestli by ti postačil jako reference, tak ho může proměřit. Je samozřejmě pořád funkční - když jsme stoupali do Alp, tak i po 75 letech ukazoval naprostor přesně .
A man of taste - kdo potřebuje Garmin hodinky, že jo... Každopádně díky, nejdřív prohlédnu to fórum, co poslal Jarda, a zkusím vyčmuchat výkresy.
Měl jsem někde odkaz na člověka, který kupoval originální německé přístroje a vytvářel si kokpit.
Popisoval co, jak a kde koupil, kolik to stálo. Zajímavé to bylo.
Někam jsem si uložil odkaz, ale kam, to do pytle teď nevím.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.