Tak co říkáte na nový Top Gun?
Plebs pěje pochvalné ódy, ale u leteckých nadšenců si už nejsem tak jistý.
Řemeslně je to zpracované výtečně a i Cruise podává obstojný výkon. Natáčení v reálných kokpitech je opravdu znát a srdce při těch záběrech jen plesá.
Člověk sice vypne hlavu, ale zápletka je neskutečně blbá i na hollywoodské poměry a nás rozmlsané filmečky od DCS komunity příliš neohromí ani letecké souboje.
Celkově jsem spíše zklamán. Toť můj názor po dvou dnech od shlédnutí.
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
Jako celek pěkný, od začátku do konce jsem se nenudil. Až to bude k dispozici pro domácí kino, rád to zkouknu ještě párkrát na pobrání všech těch detailů, které při prvním jetí člověk nemá šanci zachytit.
Pár náhodných dojmů:
- dost hrajou na nostalgii originálu - např. z hudby si vlastně pamatuju jenom ty pecky z jedničky
- hlavní mise je jak ze Star Wars a hláška "nemysli" (aka "použij sílu" to jenom podtrhuje
- v jedničce to sice bylo na pilotech, ale celá mise byla orchestrovaná z řídícího centra, tady se zdálo, že se klucí často jenom tak rozhodli vyletět někomu na pomoc o své vůli
- když měli tolik tomahawků, nemohli pár poslat i na ty SA3?
- když už po sobě střílely moderní stroje, nemohli použít třeba modernější AIM-9X, aby se jim nemuseli dostat přesně na šestku?
- trošku mě zarazil fakt, kolikrát se jeden za film katapultuje (plus minulá zkušenost) a pořád mu nezakážou létat ze zdravotních důvodů
Ale jak říkám, celkově fajn a těším se, až to znovu zkouknu v klidu domova.
- Dovedné zapojení motivů z prvního filmu
- Ptám se: trénují ve skutečné škole Top Gun i útoky proti pozemním cílům? Nevím.
- "Nemysli" chápu jako výzvu k intuitivnímu a instinktivnímu jednání. Tedy tak jsem to pochopil v jedničce. A pokud to tak je, může to být v reálu bez užitku.
- Ano, přesně, výstižně, jak se ptá kvitek: "když měli tolik tomahawků, nemohli pár poslat i na ty SA3?" Odpověď: nemohli, protože pak by nepotřebovali využívat ten terén.
- Hlavňová výzbroj klaďasů poškozuje víc než hlavňová výzbroj záporáků.
- Část hlavňové výzbroje záporáků působí vizuálně jak paprskomety.
- V pár scénách mi to připomíná Mission: Impossible a Jack Reacher...
- Některé scény působí vtipně.
- Jennifer Connelly má pomník padesátileté krásy a inteligence a nepotřebuje hrát v Jamesi Bondovi. Jennifer, díky.
[img]https://www.kinobox.cz/data/clanky/1024x768a/sverazni-piloti-a-ucitele-jsou-i-u-nas-je-to-dobre-ale-nemuzou-jit-za-hranu-tvrdi-o-top-gunu-a-maverickovi-general-jaroslav-mika.jpg[/img] is not a valid Image.
batoh napsal:
- Ptám se: trénují ve skutečné škole Top Gun i útoky proti pozemním cílům? Nevím.
Trenovali a trenuju tam kadeco. Nie len manevrovy boj. Dost velka cast bola EW proti simulovanym ruskym SAM bateriam.
Mali tam komplet strelnicu so simulovanymi os SA1 az po SA neviem co.
Takisto trening RIO pre rozne rezimy radaru a rozne druhy zachytnich operacii.
Ak chces vediet viac tak tuna
https://www.amazon.com/Topgun-Days-Dogfighting-Cheating-Hollywood/dp/1616080051
https://www.amazon.com/-/de/dp/1510748229/ref=pd_lpo_1?pd_rd_i=1510748229&psc=1
Upravil/a pSipi dne 31-05-2022 15:06
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.