April 16 2024 16:26:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
SepiaX

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Strojové překlady leteckých manuálů a publikací
Zifi
Zde budu uveřejňovat neuspořádaně CZ překlady a jiné materiály do DCS. Překlady nejsou ideální. To znamená, že jsou určené především pro beznadějné zoufalce, jako jsem já. Požadavků je už celkem hodně. Takže pravděpodobně časem přeložím vše co přeložit půjde. Navíc stejnou práci dělá i i tento člověk https://www.digit...Mio/apply/ . Takže ho čekujte. Přeložil toho už více a jen se čeká na schválení od ED. Kdo bude mít zájem, tak mu do zprávy pošlu know how překladu

Dále bych tady chtěl upozornit na další materiály v češtině. Jedná se o práci naprosto jiné kvality. Konkrétně je to chválihodná práce Jarka. Jsou to ručně překládané manuály a stojí za ním xxx hodin tvrdé práce. Trochu nevýhoda těchto materiálů je, že nejsou aktualizované. Takže červený koberec .... famfáry ..opona letí nahoru a voala tady to je https://www.digit...rek/apply/

Zde jsou překlady pro A-10 a Ka-50 https://simulator...warhog-cz/

Zde je spousta materiálů od kluků z UVP. Na jejich fóru se dále dají sehnat slušné materiály k F-15 https://www.uvp-t...1&t=21
Upravil/a Zifi dne 23-06-2021 22:15
 
Zifi
DCS-
C-101 od Chucka https://webshare....ZqYzm7uM4C
F/A-18C od Chucka https://webshare....FsJFq4vq5d
Hind quick https://webshare....rNru1zX1dp
P-51D komplet https://webshare....yM0lvy7VQ1
Mig-19 od Chucka https://webshare....d5TBflDMEU
Harrier od Chucka https://webshare....TNzIc7dvPj
F-15C průvodce bojem https://webshare....AN015004nq
Su-27 průvodce bojem https://webshare....4UBdc8z2l8
F-16C od Chucka https://webshare....MErAXRBoOy
Mig-19 od ED https://webshare....m8xXSPlKec

BMS 4.35 U1-
BMS TO-BMS1F-16CM-1.CZ (4.35 U1) https://webshare....n2f9qDWJhz
TO-BMS1F-16CM-34-1-1 CZ https://webshare....tKN1n1xWVk
BMS-Technical-Manual CZ https://webshare....2jGkB7eAZ3
BMS Training CZ https://webshare....pUg9nRFsQh
BMS-Comms-Nav-book CZ https://webshare....EMB4efZd45
BMS Manual CZ https://webshare....P38qE4S56p

Jiné-
Fighter Combat-Tactics and Maneuvering https://webshare....F0tlgWcQ1z
Upravil/a Zifi dne 28-06-2021 14:05
 
petsild
Dobrý nápad oddělit od hlavního vlákna, klidně v překladech Mrknutí pokračuj, moc dík.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Leroy
Zifi u F/A-18 C je stejný odkaz jako na C-101. Děkuji moc za návody nejenom mě to pomůže.
 
Zifi
Leroy napsal:

Zifi u F/A-18 C je stejný odkaz jako na C-101. Děkuji moc za návody nejenom mě to pomůže.


Díky. Opraveno
 
saldy
Tady můj návod pro MiG-19, ale opravdu pro první seznámení a takový ten rychlý start...
ijncluny.estranky.cz/img/original/341/start-mig-19-01.jpg
ijncluny.estranky.cz/img/original/342/start-mig-19-02.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Ace14
Díky za překlady,super!!!
 
Jarek
Zifi nezlob se ale kvantita těchto v uvozovkách "CZ manuálů", neznamená kvalitu. Dát něco do překladače a vydat to jako Český manuál, aniž bych si to po sobě autor přečetl a vyhledal správné názvosloví, je prostě ubohý paskvil. Manuál slouží k tomu, aby ten kdo jej čte, a není tak dobře zasvěcený daným tématem, získal aspoň přibližně odborný přehled a hlavně pochopil, co mu autor vysvětluje. To znamená, že autor by měl dát do manuálu i své zkušenosti a vysvětlit jak dane zařízení správně funguje. A to platí i o překladu, autor by měl vědět, co vlastně překládá a co tím anglický autor vlastně myslel.

Můžeš zde dát i moje manuály (https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/filter/user-is-jarek/apply/), na které si reagoval. Já vím, že je s tím hodně práce, ale dělat něco polovičatě, a vídávat to jako manuál je prostě ubohý. My Češi jsme prostě takoví, když je něco zadarmo bereme všechno i když je to úplná paskvil. Ale co i když se snažíš je ti to prt platný. Jsme prostě takový.
 
Zifi
Jarek napsal:

Zifi nezlob se ale kvantita těchto v uvozovkách "CZ manuálů", neznamená kvalitu. Dát něco do překladače a vydat to jako Český manuál, aniž bych si to po sobě autor přečetl a vyhledal správné názvosloví, je prostě ubohý paskvil. Manuál slouží k tomu, aby ten kdo jej čte, a není tak dobře zasvěcený daným tématem, získal aspoň přibližně odborný přehled a hlavně pochopil, co mu autor vysvětluje. To znamená, že autor by měl dát do manuálu i své zkušenosti a vysvětlit jak dane zařízení správně funguje. A to platí i o překladu, autor by měl vědět, co vlastně překládá a co tím anglický autor vlastně myslel.

Můžeš zde dát i moje manuály (https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/filter/user-is-jarek/apply/), na které si reagoval. Já vím, že je s tím hodně práce, ale dělat něco polovičatě, a vídávat to jako manuál je prostě ubohý. My .



Jarku děkuji Ti za zpětnou vazbu. Já jasně na začátku napsal o co se jedná a pro koho je tahle práce určena. Ty záporné české vlastnosti jsi možná právě krásně odprezentoval Ty sám.

Myslím si, že zakopaný pes je v tom, že jsi tady nenašel odkaz na své manuály. Neudělal jsem to proto, že ty odkazy jsem na tohle fórum dal již dříve. Rád je tam připíšu a i další věci o kterých vím.
Také si vážím toho, že jsi se sem zaregistroval kvůli mě. Pravděpodobně považuješ tento prostor za středobod českých materiálů do DCS. To jsem rozhodně neměl v úmyslu, ale také mě to těší.

Jinak "prd" se píše s "D"
Upravil/a Zifi dne 19-06-2021 23:36
 
Jarek
Zifi díky za tuhle reakci.
Právě, že se nepovažují za žádného odborníka a moje vědomosti jsou velmi chabé „jsem jenom nadšenec, který se snaží, udělat si v tom jasno – jinak řečeno, co si nezapíšu to si nezapamatuji“, a když jsem psal na střední škole diktát, věděl jsem vždy, že dostanu za 5. Časem jsem si uvědomil, že když si dávám, s tím takovou práci pro sebe, proč se s tím taky nepodělit. Ale musí to mít nějakou kvalitu. Jsem hrdý za to, že máme svůj jazyk „i když jsem jeho strukturu nikdy nepochopil ". Ne že bych nechtěl, jen jsem málo chápající. Věkem si člověk uvědomí některé věci, přesto je to pořád těžký. Co se v mládi nenaučíš ve stáři těžko najdeš.

Nechci znehodnocovat vaši práci, jen mi připadá, že tolik vložené energie, kterou do tohohle projektu dáváte, je vlastně jenom něco, co nemá pravou hodnotu. Ta hodnota je udělat něco co člověk pochopy a dá mu věrohodné informace, které mu jsou k užitku a jasný. Že něco upravím a vypadá to dobře, neznamená, že některé věci dávají smysl. A to mě právě děsí! Kvalita jde vniveč. Sám jsem hloupý, ale nemusím to vytrubovat do světa.

I když jsem si postupem času udělal maturitu, je pro mě čeština, jazykem velmi těžkým. Moje hlava není na jazyky vůbec vybavená. O to je to těžší. Paura když dělá video tutoriály, je vidět, že v to má jasno. Pro mě je to pořád nová zkušenost. Angličtinu jsem se učil tři roky, ale stejně bez překladače jsem marný. Přesto nejsem typ člověka, kterému někdo něco nakuká „jako třeba překladač“, a nezamyslím se na tím.

Prostě snažím se vždy informace ověřit, i když nejsou 100 %. Snažím se jím dát hodnotu pochopení. Protože, práce kvapná málo platná. Nikdy bych neprezentoval něco, abych ze sebe udělal blba „i když se za něho sám považují“.

Zifi děkuji, že ses neurazil a že mě chápeš. Taky jsem jenom neomylný člověk, a díky Wordu, který mi opravuje chyby, bych se prezentoval asi taky jako pěkný tupoun „ i když asi jo“. Ale právě proto, že jsi nejsem jistý v kranflecích, se snažím, aby to tak nevypadalo. Za tu chybu ve slově „prd“ se omlouvám. Jsem jenom člověk, který i když je hloupí, snaží se tak nevypadat. Jarek
 
Zifi
Já do toho žádnou zvláštní energii nedávám. Je to jen hodně klikání. Ale mě to moc pomůže. A pravděpodobně nejenom mě.
 
Jarek
OK! Když vám tak stačí, nemá cenu v tom pokračovat a dále o tomluvit.
 
Zifi
Můžeš provést korektůru. S tímto základem by to nemuselo být, tak extrémně časově náročné a výsledek by splňoval i Tvá kritéria. Překlad Chuckova 700 stránkového manuál na F/18 by byl reálný. ... ale upřímně. Mě to bohatě stačí, tak jak to teď dělám já. Nemám s tím žádný problém. Když je občas něco kostrbaté, tak si to domyslím nebo dohledám. Navíc je to jen počítačová hra. Nic víc. Já svoji skutečnou energii využívám v reálném životě. Jestli v tom někdo vidí ubohý paskvil, tak je mi to naprosto jedno. A nehodlám nikomu dělat terapeuta aby se s tím srovnal. Nejdříve jsem šíření této práce chtěl řešit jen přes sz. Ale požadavků bylo hodně, tak jsem to řešil takhle veřejně. A bohatě mi stačí, že to místní kápové přešli mlčením.
 
Jarek
Na F/18 jsem začal dělat už od loňska, ale mám tak zpracováno jen asi 50% a to jenom ty části, které potřebuješ k provozu letadla (popis kabiny, start, vzlet, přistání, základy navigace a základní zbraní). Jenom, že není vážně čas pořád u toho sedět a mám taky jiné povinnosti. Tak že jsem půl roku na to nesáhl. Budeš-li chtít aspoň tyhle podklady, mohu poslat. Neříkám, že je tam všechno správně, protože postupem času zjišťuji, že ne všechno jsem pochopil správně a potom se musím k některým věcem vracet a opravit je.
 
Zifi
Klidně to sem postni. Někdo si to určitě stáhne
 
Jarek
Tak tady je odkaz na DCS F-18C Hornet_Praktické postupy_CZ

https://www.digit...s/3317058/
 
Ace14
Super práce!!!!
 
Zifi
krásná práce
 
Jarek
Děkuji! Snad to jednou dodělám.
 
Zifi
Přidán F-16 Chuck
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads googe teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF.

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,706,716 návštěv