April 20 2024 16:03:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 1
Algy

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Tanec nad Port Moresby - prihlasovanie
Kukuloo
Take zhodnotenie z pohladu logu (resp. moja interpretacia logu) a narokov zo servera

Prva faza:
Skore nasej specialky otvoril =VARP=Kroat v Kobre, ktory podla vsetkeho vrazil do statickej Betty. Nasledoval =VARP=Dragunov, ktory znicil staticke 2xA6M, 2xG4M. 200th_taro potom znicil Dragunova. Judas v P-40 odpalil 2xA6M na zemi. P-39 veiksa pada po mojej strelbe a P-40 Frantu od Orlov zostreluje Algy. O par sekund na to Colonelo nici Alexa v P-40. Curtiss Rannihosokola havaruje po strelbe Sakagawu a Indy posiela dolu Magotovu P-40.

Teda v prvej faze prisli modri na zemi o 4xA6M a 3xG4M. Modri nestratili vo vzduchu ziadny stroj. Jeden cerveny stroj havaroval, 6 strojov (2xP-39 a 4xP-40) zostreluju stihaci letiska Lae. Ak to spravne ratam, prezil Erichos v P-39 a Judas v P-40.

naroky z reportov su (Judas nereportoval a Taro reportoval v chate jeden zostrel)

Cerveni: 3xZero + 2xbetty na zemi

Modri: 6xcerveny stroj zostreleny, 2xposkodeny (Colonel a Sakagawa nereportuju iste zostrelenie alebo si nenarokuju jednoznacne zostrel, zostrel potvrdzuju podla nich body po lete co samozrejme real pilot nemal, Algy reportoval ze po jeho strelbe v oblasti kde bola cervena stihacka bol dym, co implicitne chapem ako zostrel)

Inymi slovami sa naroky pilotov v reportoch vs logom potvrdene zostrely a znicenia na zemi v prvej fazer specialky nijak vyrazne nerozchadzaju.

Druha faza:
Hunter pristava este pred bombardovanim a odpaja sa. Akciu druhej fazy otvara batoh znicenym bedford, co je asi auto. potom Saldak zasahuje bombami 8 vozidiel, AnpeJIb 8 vozidiel, 57thMH_Edison dava 2xnear miss obchodnej lodi. Luky poskodzuje veiksa v kobre. Colonelo skace z horiacehho Reisenu po zasahoch Rannihosokola. Veikso je podla logu priznany Hoperovi. Arantir v G4M poskodzuje Rannihosokola v P-40 ktory neskor skace (nic v logu o tom ze by som mu ja zasadil nejake poskodenie).Alex niekde pristava. Hned na to je arantir podla logu poskodeny Eddiem v G4M a obaja su killed. Arantira log priznava =VARP=Dragunovi v kobre a Eddieho priznava Alexovi v P-40. Vontova G4M je znicena =VARP=Kroatom v Kobre. batoha ramuje Erichos v kobre a log ich navzajom priznava ako znicenych. Magot v P-40 je poskodeny Tocim v Reisene a ja narazam do vrchu a som priznany Judasovi v P-40 vdaka predoslemu poskodeniu. =VARP=Kroat pristava kdesi a je poskodeny a je priznany Indymu. Indy je zostreleny =VARP=Dragunovom v kobre. Toci zostreluje =VARP=Dragunova. OREL_Franta v P-40 zostreluje AnpeJIba v G4M. =VARP=Thor skace a havaruje, ale nepriznava ho nikomu. Franta skace a stroj havaruje. Magot tiez kdesi sadol, ale je killed a log ho nepriznava ziadnemu modremu pilotovi, predpokladam ze sadol na letisko?

Log priznava 17 znicenych vozidiel jednu poskodenu obchodnu lod. Zial log nezaznamenava znicene budovy a prilahle stavby. Vieme ze zo 6 Rikko bolo 5 znicenych. 3 rozne poskodene stroje podlahli zrazke (Edie s Arantirom. obaja v Rikko a batoh s erichom). Z eskorty boli podla logu 3 Reiseny zostrelene (ale vieme ze ja som sa s poskodenym Zeke rozbil o olegoles), 6 doletelo domov. Cerveni mali 11 strojov, 5 kobier a 6 Kittihawkov. 3 kobry a jedna P-40 su podla logu zostrelene. 2 cervene stroje niekde pristali, z dalsich 2 vyskocili piloti a stroje havarovali (predpoklad zostrelu ale vitazni piloti su uz asi KIA alebo co) 1 buchol v zrazke a mam za to ze 2 stroje - Judas a Hunter - pristali normalne. Ale to su moje interpetacie logu. Je to neprehladne. A to je ok.

Cerveni naroky z reportov v 2. faze:

2xbetty poskodena
1xbetty znicena v zrazke s kobrou
2xbetty znicene vybuchom (obidve najskor poskodene)
1xbety znicena
2xA6M znicene

Modri naroky z reportov v 2. faze:
2xP-40 znicena
2xP-39 znicena
2xP-39 poskodena
2xP-40 poskodena
1xstihacka poskodena
Ciele zasiahnute bombardermi



Celkove naroky cervenych pilotov:
2 bombarderi poskodene
4 bombarderi znicene
2 stihacky zostrelene

Celkove naroky modrych pilotov:
10 zostrelenych stihaciek
7 poskodenych stihaciek
Zasah ciela v Port Moresby bombami
Upravil/a Kukuloo dne 19-11-2020 01:25
Letka_13/Kukulo
 
311_Vont
Skvělá práce Kukulo, je fajn si to přečíst i v řeči čísel. Hned se mi ty vzpomínky vrací, mělo to výbornou atmosféru. Ještě jednou díky všem Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
 
http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Hoper
saldy napsal:
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2670/il2fb_2020_11_17_22_21_42_356.jpg
Stroj č.01 velmi poškozený začne nesmyslně manévrovat, dlouhým obloukem taranuje zmíněný stroj č.366, který měl s poškozeným motorem reálnou šanci dosáhnout záložní letiště v Buně, je to obrovská smůla. 3 ze 6 Rikko jsou tímto sestřeleny.

tohle mi hlava prostě nepobrala...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
57thMH_Edison
Zdarec všem,
konečně jsem oživil svůj PC. Druhý den po akci jsem se šel podívat na záznam a ejhle. Moje PC umřelo (mainboard odešel do křemíkového nebe ) jako moje BETTY.
Velké dík organizátorům bo takhle mě už dlouho nebolela rozsedělá prdel a pak velké uznání Saldymu. Takhle se trefit na osu cíle je prostě BOMBA !!!.
Všem zůčastněným díky.

Akorát moje zbytečná smrt mě trochu zvedla mandle a to jsem se ještě snažil ze zadního střelce tu kobru štelovat kanónem aby dala tý betty pokoj. Už jsem se viděl jak ze Saldym a Batohem letíme ty 3 hoďky zpět. To jsem ještě nevěděl, že za chvilku bude mít Batoh střet a bude rozprášem po nebi. Měl jsem poškozenej pravej motor a po úpravě vrtule, mixu a plynu se motor přestal přehřívat a nějakej výkon dával, tak by to šlo doletět.

Tak zase někdy na tom našem virtuálním nebi nebo v hospůdce.

LETU ZDAR !!!
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ
 
200th_Taro
Hi all.
Here is my report I posted on Letka 13 forum:

Flight 1.

Our intelligence told us that we could expect enemy attack on our base today.

Since mornig three Zeros were on stand by alert on the runway, and all avaiable pilots were waiting near their planes ready to jump into cockpit.
Our planes had a drop tank and 50% of fuel.
Around 09:50 we heard an alarm!
Pilots were rushing to their machines. Three Zeros take off immedieteley and soon another four. Me and Sakagawa had some unexpected engine problems. (in reality our games crashed, because I forgot to tell us that we must disable "HUD Log Bottom Right 4.12" mod, which caused game crash after reds activated the trigger :? )

Finally after my engine ignited and I was in the air. According to orders I was heading west to the meeting point with other Shotais. I saw around 6 dots climbing rapidly above the river, these were our Zeros. When they started to turm back to our base I tryied to follow them. I started looking nervously in all directions to spot enemies. I was alone, Sakagawa was still on the ground fighting with the ground crew. Suddenly I noticed red tracers hitting our home! It was enemy fighter!

I immediately increased power and dove back to base. The P-39 was already starting to turn back to the second attack. Instinctively I jettisoned my drop tank. Soon I was on his tail when he opened fire at parked Zero on the ground, I just hoped it wasn't a Sakagawa's plane that hadn't taken off yet. Fortunately, the P-39 missed, levelled and flew over our base towards Moresby and I followed him as if at some parade. I don't think he noticed me because I placed myself 100 meters behind him. I pulled the trigger, I hit the fuselage. Cobra shaked like being struck by a lightning (not P-38, the natural one Mrknutí ). The American jerked the machine to the right. Smoke and fuel started to leak from the Cobra. I rolled over him and prepared for the final blow. Some other Zero tried to shoot Cobra too, later I found out it was Letka_13/Algy. There was also Letka_13/Toci and Letka_13/Luky with him. Good to have a company I thought to myself. Algy missed and I was able to finish my victim. I opened fire again, a merciless hail of shells ripped into the fuselage of the Bell, but he was still flying. Finaly a third short burst from my 20 mm cannons cut off the enemy's right wing. We were about 400 meters above the ground. The pilot had no chance. A huge yellow-orange fireball burst from the ground to mark the point of impact. (it was P-39 piloted by =VARP=Dragunov) I reported one EN down. But there was no time to celebrate.

Finally Sakagawa was able to take off. I circled around our base and soon I joined him on his left wing. We were making a long circle south from the base when we saw a P-39 strafing our airfield from the west! Bandit tried to run away to the sea at minimal altitude. Me and Saka followed him, the same idea had Algy with his Shotai. They were awake all the time and they also spotted him. Algy, Luky and Toci with beter position and speed advantage started to attack an escaping P-39. There was also an unnoticed P-40 that started to spray Luky's Zero. Luky breaking off, while Sakagawa closed distance and hit that P-40 few times. We saw smoke from Kittyhawk's engine so we disengaged. Soon Algy's Shotai finished him. That P-40 made a bit of chaos and I think that it helped Cobra to escape.

Me and Saka reduced power to not to overheat engines and we moved to the river where soon we spotted another fight there. It was Letka_13/Indy and Letka_13/Colonel playing around with P-40 at tree top level. Soon Indy and Colonel passed us from our 11 clock in a shallow climb after victory over Curtiss.

Me and Saka were still heading 270 further across the river, some few kilometers from the base when Sakagawa shouted: "Two bandits 12 clock low!"
Indeed, there were two small dots in close formation heading towards us from opposite direction. We had alt advantage, some 500 meters. We pushed throttle forward and rolled over to sarboard after them. Two P-40 spotted us and turn back rapidly towards us, tried to make a head on attack. Smart guys! Saka made a short burst as they passed us, but he missed. The enemy started to run at full speed heading 270, but our incredibly maneuverable Zeros turned on the spot and we were on their sixth in one second. I chased the leader and Saka his wingman. We flew in very unusual formation. On my 9 clock, few houndrets meters from me I saw P-40 flying parallel with me, with Saka on his tail, and in front of me, was my P-40 who began to climb to sawe hes wingman. Sakagawa started to snapping out short burts and I saw his bullets hitting Curtiss perfectly one by one (piloted by CSW_Rannisokol). Soon I saw fuel leak from Sakagawa's target and grey smoke from the engine. I saw that P-40 forgot to jettison his drop tank. At the same time P-40 in my sight (piloted by Magot) made a long left turn, tried to attack Sakagawa, I released combat flaps and I made deflection shoot as he passed in front of me, I missed. P-40 followed by Sakagawa made a right turn to close a distanse between second P-40. I warned Saka that he will be under attack, Magot opened fire to Saka but fortunately he missed. Saka break in high climb to the right. In that moment two Zeros joined us, it was Indy and Colonel. They must noticed tracers from our fight. Good to have a company! I thought to myself again Úsměv Colonel did not wasted time and opened fire to a P-40 demaged previously by Saka when I still followed my Kittyhawk, as soon I was close enough I opened fire. I hit his left wing, but not seriously. Tough plane! Soon my cannons were empty and I had to break because I was warned that damaged P-40 (with grey smoke) is getting on my 6. I pull the stick just in time when I saw red tracers behind me. Second later Colonel placed final shots in that demaged P-40 who tried to attack me and P-40 plunged towards the earth. It was time to regroup and find out who is who. I lost second P-40 from my sight so me and Saka started to search eachother. Luckly we were close and as fas as we can we made a combat formation. Indy and Colonel spotted finally that lonly P-40 and started to engage him so we followed them. I saw that this brave P-40 pilot decided to turn back towards Lae with four Zero around him! Soon Indy opened fire and Curtiss stalled and exploded on the ground. Me and Sakagawa made combat formation again, and started heading to the base.

Our leader told us that all fighters must return to base to rearm and refuel. We watchd our tails all the time as we approached home base. Sky was quiet and no enemies in sight.
Looks like fight was over. I was all sweat so I opened canopy to feel the clear air. After few minutes we landed safely in base. I was happy that no one from our base was shot down, not even demaged.
I reported 1 P-39 shot down definitely, one P-40 demaged slightly (it was shot down by other pilot during the combat)
On the ground I noticed that enemy was able to destroy few of our parked planes, but they paid a high price for it.

Later I was wondering why for god sake our antiaircraft gunners were sleeping all the time, not even one machine gun tried to repell attackers.
Maybe they were affraid that they will shot down one of our Zeros by mistake or just yesterday Sake party was to heavy for them. Šklebící se

I will write report from Flight 2 later.

In the meantime, I would like to say a big thanks to all pilots from around the world who had a time and willingness to participate in this hardcore event and bigh big thanks to Letka_13/Kukulo and host. It was a blast! Thank you!
 
magot
Thanks, Taro. Epic report. Úsměv
 
Indy
Nejde mi tu vlozit obrazky z Imgway, dal som ich sem: http://www.letka1...6141#p6141

Alebo priamo: https://imgway.cz...rt-moresby
Letka_13/Indy
 
magot
imgway je zde asi na indexu Šklebící se Fotky povedené ;-)
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

34,730,955 návštěv