April 19 2024 06:32:19
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Tanec nad Port Moresby - priprava
Kukuloo


Nechcem riesit stareho ila v BOX teme kde sa pise o BOX specke, tak pokracujem tu.

Ten Go vznikla ako idea potopit Jamato. Ostatne veci sa pridavali postupne. Nebola to specialka na jeden zivot, bol to skor spomienkovy DF. ALe tou prihodou som chcel ilustrovat ze som sa drzal nakej idey zubami-nechtami a ono si to zilo aj tak svoj zivot. Reagoval som na Bierglassa ked sa drzi tej idey o dlzke akcie a pretlaku pilotov. Ze ja som sa niecoho pravoverne drzal a narobil som komplikacie hlavne sebe. V principe si Lesniku neodporujeme v mnohych veciach. Ten Go bola proste specificka akcia, rozhodne nie specialka ako tie co ste leteli niekolko rokov dozadu.

Rozmyslam ako reagovat na komplexnost Betty. Tam mas latku tak vysoko, ze pre mna ani pre teba nema zmysel sa nejak rozpisovat okolo toho, lebo v HSFX lepsiu G4M nemam. Horsiu ano, taky mod viem zohnat Šklebící se

To ze bol ciel dopredu znamy (no, ono je v okoli Moresby tusim 5 letisk, pristav a aj jedina obchodna lod by bola legitimny ciel, vieme ze ju japs bombardovali) je vlastne odpoved na to co si uz pisal, ze ako sa tych malo ludi ma na tak velkej mape stretnut. Zvolil som teda tuto cestu, ze ciel sa bude nachadzat vo stvorci so stranou niekolko desiatok km.

Prihlasovanie ako pises je mozne. Ale je to komplikovane. Alebo teda komplikovanejsie ako zahlasit sa v teme do konkretneho stroja. Este musim nabrat odvahu to spravit ako pises (lebo uz o tom bola rec pri jednej specke v organizacnom teame), ale neviem ci najdem dostatok energie. Ono totiz ziadna takato poziadavka zo strany pilotov za tie roky na mna nebola.

Priznam sa ze som cital tie vlakna o tom co je to sadomaso a ako dalej. Ale nedocital som. Nedokazal som sa ponorit tak hlboko do hladania podstaty co je sadomaso a specialka ako diskutujuci kolegovia. Vytvoril som, v spolupraci s chalanmi okolo mna, format akcii ktore ponukam hrstke pilotov co su este ochotni letiet to co iloj ponuka. A co nove iloj ponuka sledujem denne na modovacej scene nasho deda ila, co by mohlo urobit nejaku akciu uskutocnitelnou.

Ale... vies co, mam ponuku aj pre teba. Ono to Port Moresby nebolo zase tak uplne nejake samoucelne motanie sa nad novou mapou. Ani ten Saburo Sakai. Jeden z cielov bolo skusit ake to je sediet za kniplom virtualneoho Zera tri hodiny v kuse. Sice som to napral do olegolesa, a teda skoncil o dobru hodinu skor, ale vsetko jedno mi nebolo. Uz nejaku dobu sa mi v hlave mota idea letiet misiu kde Sakai takmer neprezil. Rabaul - Guadalcanal. cca 4h tam a 4h naspat. Nie je to nic nove na scene specialok. Kontaktoval som ludi co to skusali predo mnou. Cast z nich by do toho uz nesla. Podstatna vec je ze mame mapu 1:1. Poziadal som autora ci by urobil aj verziu august 1942 a viola, urobil. Pre takuto akciu by som hadam aj nasiel dost sil urobit pilot roster ako pises, ze kto co poleti sa rozhodne v sukkromnom vlakne alebo proste nejak inak ale neverejne. Najskor niekedy na buduci rok, lebo od nasledujuceho tyzdna zaciname robit na specialke z r. 1945, ale zostavame v Pacifiku a radi by sme to odleteli este tento rok. Sice ta moja manzelocka by uz mala coskoro rodit, ale mozno to pojde nejak sklbit.
Letka_13/Kukulo
 
magot
Já myslím že se Tanec nad Port Moresby 100% vydařil v rámci možností IL246/HSFX7, poměru času/ velké plochy mapy a malého počtu lidí.
Včetně uvedení kluků z VARPu do mise těsně před startem což bylo krapet riskantní, ale bylo znát že v tom umí chodit.
Nešlo to vymyslet lépe imho Úsměv
 
Kukuloo
Este chcem spisnut nake zhrnutie toho Moresby, lebo tam bolo viac zaujimavych veci. A ano, dopadlo to velmi dobre aj z mojho pohladu a aj reporty pilotov boli v prospech akcie a viaceri maju zaujem si dokonca nad Guineou znova zaletiet alebo akciu tohto typu opat letiet. Verim ze im o mesiac vyjdeme v ustrety.
Letka_13/Kukulo
 
magot
Bych byl pro větší variabilitu. Příště třeba něco z afriky nebo itálie či z tichomoří z jiné oblasti. Máme v HSFX7 takřka jakékoliv bojiště k dispozici Úsměv
 
Kukuloo
No, rozhodnutie uz padlo. Ale budes spokojny. Ki-44 Vyděšený teda ak to klapne cele.


Edit: ten scenar bol z casti rozrobeny. Viacero faktorov prispelo ze to je znovu Pacifik. Vyberali sme z takmer 10 scenarov.
Upravil/a Kukuloo dne 23-11-2020 11:42
Letka_13/Kukulo
 
magot
No už teď jsem zvědav Úsměv
 
LesniHU
Hele, aby bylo jasno, Moresby jsem tam vytahl jako ilustraci meho pristupu, ne jako kritiku. Neni potreba rozhodnuti a kompromisy obhajovat.
Myslim, ze dlouhy nudny let jako lakadlo tak uplne nezafunguje :-).

Dost me pritahuje udelat reprizu Koraloveho more, klidne i situovanou jinam, ale se stejnou filozofii. Jen mi chybi prehled, co soucasny DF server umoznuje (pohybujici se letadlova lod? planeset?), a vlastne i samotny server. Asi budu muset zacit stazenim nejakeho modpacku...
 
magot
Modpack imho netřeba základní šturm má dostatek obsahu pro korálové moře. I když mod mapa se občas hodí, mívají větší rozměry než stock mapy.
 
Kukuloo
Chapem, ja som sa len potreboval vyjadrit. Ale tu zlepsenu komplexnost nenajdes, to asi predpokladas.

Musim si pozriet o co islo v Koralovom mori, uz si to nepanatam odkedy som to cital. Zhodou okolnosti v nasej letke prisiel Algy s ideou bitky lietadlovych lodi vratane pociatocneho prieskumu. Zatial je to v lade.

Link na HSFX ti poslem do pm. Modpack ponuka naviac lietatelneho Devastatora, cim su amici kompletni. Nepamatam sa ci pouziva hayrake, ale Wldcat a Dauntless ano. Japoncom radionavigacia k lodi funguje tusim vsetkym, zeru, valovi aj kate. Treba testnut dm lodi ktore tam budu. Lode sa pravdaze uz hybu, v cistej aj hsfx. Do hsfx mozme pridat najnovsie velmi slusne spravene modely bitevnych lodi a kriznikov pre obidve strany. Aj ked uz neviem z hlavy order of batle pre Koralove more. I ked tiez neviem ci to ma byt historicke alebo semihistoricke alebo ake.
Letka_13/Kukulo
 
magot
Ofiko létatelnou Kate bohužel nemáme v HSFX7 ale v čisté verzi ano a naopak s Devastatorem.
 
Kukuloo
Si ma trosku zaskocil, som to pisal z hlavy. testol som to pred chvilou a americania maju F4F-3 aj SBD-3 s origo kokpitom a hayrake. Devastator ma poskladany kokpit z Buffala a nema hayrake.

Japonci maju vsetky stroje s origo kokpitom, vratane Kate a vsetkym funguje radionavigacia. Ta kate bola ofiko asi v 4.12 uz urobena.

Viem ze niekto pre devastator spravil aj Hayrake (ide o to ze ho pridaju do listu lietadiel ktory hayrake pouziva). Zatial sa mi ho nepodarilo zohnat. Jedine Helldivera sme zohnali.
Letka_13/Kukulo
 
saldy
hSFX má komplet vše včetně letadlovek, dělal jsem kdysi, je to jedna z nejlepších bitev.
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1791/battle_in_coral_sea.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1792/coral01.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1794/coral03.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1801/coral10.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1803/coral20.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1805/coral22.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1797/coral06.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Košér Kate, je pouze v čisté verzi Ila 4.13/ 4.14, stejně tak jako B-24, Il-4, He-177 a další .HSFX7 má pouze ranné mody.
 
batoh
Magote, jaký máš názor na B6N2 Tenzan v HSFX? Myslím letový model apod. V čisté hře není. Je to švihák lázeňský? Díky.
 
Kukuloo
Magote, stale si myslim ze to bolo v 4.12 Úsměv : https://www.missi...=Downloads
Letka_13/Kukulo
 
magot
Nj, mám to zafixováno pd 4.13 protože tam byl update pro Kate, tak i pro Ki-45. Je fakt že uvedení bylo pod 4.12.
 
magot
batoh napsal:

Magote, jaký máš názor na B6N2 Tenzan v HSFX? Myslím letový model apod. V čisté hře není. Je to švihák lázeňský? Díky.

ano je to švihák lázeňský Šklebící se
[img]https://www.extra.cz/images/thumbs/13/cd/13cd736-119106-13315573-1187952334582581-218899-2048x0-shrink.jpg[/img] is not a valid Image.
 
veikso
Ale to byl přece Jirka.Mrknutí
 
magot
ano, pardon Šklebící se
YouTube Video



 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,719,910 návštěv