April 20 2024 00:05:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
RH_Turbo

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Tanec nad Port Moresby - priprava
Kukuloo
[img]https://i.pinimg.com/originals/11/3a/9c/113a9cf725275b7ab8a1f33c358b143f.jpg[/img] is not a valid Image.




Servus piloti


Po istej odmlke som sa opat dostal do formy s organizaciou poletu na starom iloj. Iste, je velmi otazne, kolko ludi sa da nahovorit na takuto akciu v dobe BOXoc, DCSov, FSov a WorTanderov, Mafie remeaku atd... Predoslu planovanu Bats eyes som musel dat k ladu. Real life stuff a nebolo v mojich silach to dotiahnut do realizacie. Teraz prichadzam s niecim co je na organizaciu o cosi jednoduchsie. Ako uz nazov vlakna hovori, pozrieme sa nad Novu Guineu. Inspiroval som sa Zerami nad Pacifikom a Sakaiovym rozpravanim o akciach nad Port Moresby. Mame k dispozicii mapu, kde je ako Lae tak pravdaze Port Moresby a aj Rabaul. Server zabezpeci Erichos od Orlov. Modpak na testovanie mam, mapa je 1:1. Za japonskych bombrov som oslovil Saldaka a je moznost ze by spolu s ostatnymi odvazlivcami v G4M letel tak ako realni piloti z Rabaulu. To je 800km... Dokedy sa Betty dostanu nad Novu Guineu, tak je tu moznost vyuzit cas a dat si do drzky. Potom sa vratit natankovat Sake, pivo, vino, rum a benzin a Tainan kokutai z Lae sa vyberie na meeting point k Bettynam a americki jockejovia na Kobrach a australski na Kittihawkoch ich uz budu ocakvat a zacne tanec nad Port Moresby.

Cielom tohto vlakna je sonda, ci by sa na to piloti dali. Poletime na HSFX 7.0.3 Doba ktoru teraz prezivame je narocna, ale paradoxne obmedzenie pohybu nam mozno viac umozni venovat sa specialke - treningom, lietaniu, testovaniu, overovaniou doletu atd. Verim ze do dvoch, troch tyzdnov to mozme pripravit a odletiet. Urcitou vyhodou je, ze aj mensi pocet pilotov (povedzme po 6 stihacoch na kazdej strane + nake bombre, ak by bolo velmi malo pilotov Betty, nieco so Saldakom vymyslime) je historicky korektny. Ak bude viac aj to je samozrejme ok, lebo aj viac pilotov je historicky ok Šklebící se Planeset, ako som uz naznacil bude P-39D1, P-40E a ak by bol zaujem, mozme dodat aj nake B-25C, pripadne aj SBD v ulohe Banshee. Zvazujem ze pioti Tainan kokutai nebudu mat radia, ako popisuje Sakai (mozu byt na TS ale budu mat mutnute mikrofony - pripadne si ich od urciteho momentu vypnu a po boji si ich mozu zapnut, myslim ze izolacie teraz zazivame dost a tunaka nam ide o zabavu... ale kludne podiskutujme), Betty samozrejme ano. O americanoch a australanoch som nepocul ze by boli bez radii, tak tie by som nechal.

Hodil by sa velitel kazdej strany. Ak by sa nenasiel, bolo by nanajvy vhodne aby si piloti vytvorili plan medzi sebou. Podobne aj velenie v sotai a cutai ci v americkych a australskych letkach. Dlzka akcie... Betty to maju najdalej, takze najdlhsie, u nich odhadujem cca 7 hodin (ak by mali maly dolet alebo sa dohodneme so saldakom inak, odklonime ich niekde blizsie ako spat do Rabaulu a teda cas sa skrati, pripadne kto si netrufa alebo nechce spat do Rabaulu moze sadnut v Lae), u stihacov po tanci nad port Moresby akcia konci, tak predpoklad cca 4h. Betty by predbezne sli na jeden zivot, ostatni by mali odletiet dva lety - prve drzkobranie a potom samotny tanec nad Port Moresby. To su dva koordinovane vzlety. Ak budu zostreleni v drzkobrani (tym ma namysli akciu pred priletom Betty), pockaju az kym kolegovia sadnu a nasleduje druhy vzlet. Ak bude niekto zostreleny v tanci nad Port Moresby, akciu konci.

K obtiaznosti - uz dlhsie lietame v nasich akciach bez hlasok o % motora resp. o celkovom manazmente motora, cize lietame na "tlak" a otacky vrtule. Bez hlasok o zostrele protivnika ci jeho poskodeni a aj bez hlasok o svojom poskodeni. Rozmyslam ze to mozme pouzit aj tu.

Mapa je dost velka a ma svoje muchy - VPD su robene z vacsich textur a vedia zmiznut pod lietadlom ked roluje. Na toto nemam dosah. Mapa je WIP a pisal som autorom ci by to fixli. Final mapa sa doraba a nepredpokladam ze bude hotova do terminu akcie. Je to taka skvrna na immersion, ale vysoka moralka muzstva na oboch stranach to prekona. Nejdeme predsa cely cas rolovat po letisku.

Server s treningovou mapou bezi. Testovaci modpack mame. Letecka posta aj ine uloziska mi nak blbnu a neda sa z nich stahovat normalne (ja viem, ako komu) a preto mam modpack na google drajve, takze kto ma zaujem sa treningovo preletiet, poslite mi PM, alebo pisnite sem. Toto nie je ofiko vlakno na akciu. To vytvorim ked budeme ma termin. Ako som pisal, sondujem zaujem. Jaj a skinov mame grizliony aj velaaaa Tainan kokutai Zera. Bettyn 4. kokutai uz menej. P-39D1 35thFS 8FG sa nake najdu, ale RAAF P-40E 75thFs tych je pomenej. Dajte ak mate. Hodim do final modpacku.

Server IP: 185.91.116.113:21018
Heslo: test

TS3 Orel server IP: 185.91.116.113:9987
Psw: War_2013_22

Upravil/a Kukuloo dne 26-10-2020 18:37
Letka_13/Kukulo
 
311_Vont
Hlásím zájem o jednu G4M Betty, ale klidně vezmu i zero, když bude třeba Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
 
http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
ZVP_ALEX
P-40 je moje srdcovka, HSFX 7.0.3 ještě mám od akce Torch, tak proč ne. Mrknutí
 
Kukuloo
Vontiku, ta bettynka so saldakom a batohom bude urcire chutovka. Snad bude mat viac pilotiv zaujem.

Alexi ta P40 je takusto chutovka. Vlastne vsetky masiny su tam pre fajnsmekrov Šklebící se
Letka_13/Kukulo
 
CSW_Rannisokol
Tak mi taky zarezervujte jednu P40
i.ibb.co/Yp9d9tw/Rannisokol.png
 
magot
Já taky půjdu, stranu zatím nevím .. mám k tomu pár poznámek/ návrhů:

1) žaponcům rádia - ustoupit hratelnosti/ zábavě
2) za mne 7h je moc, 4h akci s chutí odletím - což asi ničemu nevadí, akorát se nezůčastním pilotáže Betty
3) Proč VPD mapu? Máme krásnou mapu New Britain/ New Guinea. Za mne tyhle nedokončené, do určité míry nepovedené map mody jsou trošku trnem do oka a je škoda nevyužít "regulérní" grafiku Ila když už se sejdeme za jednu přestupnou dobu ledovou Úsměv

Jinak supert nápad a chválím Kukulaa ;-)
 
saldy
Ta mapa Nové Británie z 4.13 bohužel nemá Port Moresby. Ale Betty taky prováděly útoky na Guadalcanal, startovat by mohly z Bougainvile, to by mohl být scenář pro mapu Šalamounů a čistou verzi hry. Scenář pro mapu Nové Británie a také čistou verzi je Útok Betty na vylodění mariňáků v Lae. Obě zmíněné mise jsou historické a vlastně už hotové, protože jsem je už dělal pro single kampaň.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Jo aha, Port Moresby je mimo. Tak nic.
 
LesniHU
Ma Betty z modpacku neco navic oproti standardni hre?
 
Kukuloo
Myslim ze nie. Rozmyslam ze by som jej mohol odstranit ten kuzel co zavadzia vo vyhlade zadnemu strelcovi, uz sme to mali na Jamamotovi a nerobilo to problemy. Ked zoberiem v uvahu kolko betty poletia len nad Port Moresby, mohol by som im dopriat luxus v podobe dobreho vyhladu. I ked je otazka ci budu mat cas byt v zadnom strelcovi ked poletia formaciu. Ale to len na hlas rozmyslam.


Edit: pridane ts do prveho prispevku
Upravil/a Kukuloo dne 26-10-2020 18:37
Letka_13/Kukulo
 
veikso
To chce pořádný kanón. Airacobru prosímVyděšený

PS: Proč mají venku klapky?
Upravil/a veikso dne 26-10-2020 20:49
 
Kukuloo
Asi ich pozasekavali v subojoch Šklebící se
Letka_13/Kukulo
 
Hoper
LesniHU napsal:

Ma Betty z modpacku neco navic oproti standardni hre?


pozor, Lesník tady naráží na nějakou ošklivá nepěkná věc, co Betty má (dolet??)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
LesniHU
Ne, nenarazim na nic. A myslim, ze dolety jsme opravili uz nekdy v prvni nebo druhe verzi. Jen jsem zavzpominal, jak jsem asi pred rokem+ znovu spustil ila a dal si tu misi u Midwaye s SBD. Prekvapive to byl jeden z nejlepsich zazitku v simulatorech za posledni leta, lovit ve sluchatkach slabou morseovku a podle toho hledat lod, aniz bych tusil, jak mi po tech letech pujde pristani. Trochu jsem doufal, ze nekdo napise, ze ve hre je navic a,b,c pro navigatora, d,e,f pro bombometcika a par dalsich vylepseni :-(

Jsem velmi zvedavy, jak se bude sest stihacu na 1:1 mape navzajem hledat...
 
Kukuloo
Nasiel som velmi pekny kokpit mod pre P-39. Na P-40 som zohnal fungujuci palivomer na podlahe a otvaraciu kabinu (lenze s tym su aj java subory a vlastny FM, zistujem o co presne tam ide). Kobra javu nepotrebuje, ideo 3d update.

Dolet Betty preklepneme, nemam pochyb ze z Rabaulu nad Moresby doleti.

Autor mapy opravuje textury letisk, skusim mu pisnut ci by nam tych par letisk do akcie nejak skusil poslat.

Edit: verim ze pilotov bude viac Úsměv Ich stretnutie zabezpeci ciel ---- Port Moresby. CAP hliadkuje nad Port Moresby, utocnici utocia na Port Moresby. Teoreticky maju obrancovia dve sance - prva pri prilete bombarderov, druha pri odlete. Kedze sa jedna o druh specialky, aj pripadne minutie sa navzajom je vysledok Šklebící se V prvej faze sa tiez da zadefinovat naky ciel kde by sa strany mohli stretnut.

Edit 2: zaujem zatial prejavilo 12 pilotov
Upravil/a Kukuloo dne 26-10-2020 23:10
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
No, p40 upgrade by mohol dostat zelenu na testovanie. Ziska funkcne dva budiky palivomera a otvaratelny kokpit. Letovy model autor nemenil.

"The FM is exactly the same as stock hsfx,
The reason I created diff-fm is only so that I could implement cockpit door opening. All the fm & em data flight characteristics are identical to hsfx.
The fuel code adds 2 working fuel gauges, these function historically. At the time when I created this mod I added 2 gauges but there should also be one more, it is not essential to have the third gauge, when I get time I will add the third gauge.
Fuel system :
Drains main tank first (upper gauge) , then drains auxiliary tank (floor gauge)"
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Stretnutie so saldakom dopadlo ako obvykle - na vybornu Mrknutí Dvojmotorove Rikko budu vyzva pre kazdeho este aktivneho hardcore pilota stareho il2 - vzlet aj pristatie bude z Rabaulu! Dolet za urcitych podmienok (bez vzletu a stupania, len rovno v istej vyskovej hladine, pri istej rychlosti a istym nakladom bomb - nemozem konkretizovat, takticke info top secret Šklebící se ) mi vysiel 3000+km.


EDIT: mame 27 skinov pre Tainanske A6M, 12 skinov pre Betty od 4tej kokutai, 10 skinov pre P-39, na P-40E nemam skinpack z tohto obdobia ale mam pekny default skin (I ked par kusov RAAF 75tej squadrony je po internete). Tiez mam armadny default sin pre SBD/Banshee, pre B-25C nemam skinpack z Novej Guineje (pochybujem ze taky je) ale naky olive drab sa najde. V principe to mame nafarbene vo farbach daneho obdobia.

Jedine tie P-40E by sme mohli dorobit. Default je, len kodove pismeno im chyba.
Upravil/a Kukuloo dne 28-10-2020 00:24
Letka_13/Kukulo
 
saldy
Ohledně doletu Betty se ničeho neobávám...
[img]https://sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2657/moon.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
petsild
Mrknutí
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Kukuloo
Uz ani ja Cool
Letka_13/Kukulo
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

34,727,237 návštěv