April 25 2024 09:33:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Změna HW u Windows 10
Rumcajs
Jedno moje PC se odebralo do křemíkových lovišť. Sprostě odešla základní deska. Procák jsem ani nezkoušel, možná jede, ale je to staré i5, přeci pro to nebudu kupovat novou základní desku. Takže jsem se odhodlal a pořídil nějaký nový HW. Prošel jsem Alzu a přišel na to, že již mají základní desky B550. To je čipset pro ty nové Ryzeny. A nejlevnější trojkový Ryzen byl 3100. Jasně, 3100 není žádný trhač asfaltu, jeden klidně zůstane sedět na židli. Nevyráběl jsem z toho herní PC, ale spíš tichého společníka pro brouzdání a vzdálený přístup do práce přes RDP. RAM 16GB 2400MHz DDR4 jsem tuhle omylem pořídil, tedy to se válelo doma v šuplíku. Škatule, zdroj, DVD, SATA SSD a ještě HDD bylo ze starého PC. Ráno jsem to poskládal a kopnul do vrtule. Skepsi jsem měl stran Windows. Zda rozdejchaj výměnu i5 za Ryzen 3100 a starou intelovskou MB za úplně novou B550. Navrh jsem pochyboval, že to nechá v klid M$. Kupodivu to napoprvé naběhlo, naskočily Windows a vůbec nic se nestalo. Přiznám se, byl jsem překvapen. Ale Windows byly neaktivované. Ono to sice funguje, ale otravuje to v pravém spodním rohu, že to píše něco o neaktivované kopii. Snad to tak může fungovat nadosmrti, ale je to otrava.

No proč to píšu? Kdo má Windows, asi má i Microsoftí účet. Je to k nalezení zde https://account.m... . Nemusíte se toho bát, pod tím linkem najdete svůj účet, ne můj. Tedy až se přihlásíte. No a tam je nahoře odkaz na "Devices". Nebo přímo takto https://account.m...m/devices/ . No a tam vidíte, jaká zařízení máte a v jakém jsou stavu. Já jich tam mám těch různejch PC a noťasů asi 10. No a samo tam bylo i to moje původní PC. Tak jsem si říkal, přeci M$ věděj, že jsem to koupil. Pravda na e-bay za 50 korun, ale je to aktivovaný. Tedy jsem zkusil na tom zrekonstruovaném PC jít do aktivace. Psalo to tam, že to je neaktivovaný, ale je tam i volba, že byla změna hardware. Tak jsem tu volbu zkusil a dalo mi to na výběr z těch mých zařízení z mého účtu, které PC to tedy původně bylo. No tak jsem kliknul na to staré i5, M$ se na chvilku zamysleli a je to aktivované.

Tedy za mě OK. Čekal jsem problémy. Ale Microsofti zjevně přistupují k nám, co si stavíme svoje PC, vstřícně. Chci říct, že kašlou na nějaké chudáky, co zamrzli z devadesátkách a furt doma skládají svoje vynálezy. Většinu peněz maj stejnak z podnikové sféry a z PC/NB s předinstalovaným OS. No takže ta celá anabáze proběhla úplně v klidu. Nestalo se nic ani s instalací, ani s aktivací a celý to chodí. Takže se možná nemusíte bát při výměně HW. Stačí, když máte PC a Windows spojený se svým M$ účtem. Klidně si registraci přehoděj na váš novej pekáček.
 
Hot_Dog
No dokonce když mám nějaký PC a rozhodnu se ho změnit, tak by měla jít ta verze windows na tom disku předem deaktivovat, aby ta aktivace pozdější na nový základovce třeba byla bez problémů, ale sám sem to zatím nezkoušel. Používám na svoje zařízení pracovní licenci, kde máme několik tisíc aktivací a zajímalo by mě, když sem změnil HW a opět použil stejný aktivační klíč, jestli sem spotřeboval další licenci, nebo ne... Tohle samozřejmě nejde provádět, pokud PC náhle odejde do křemíkovýho nebe, ale jen pokud je to plánovaný upgrade základní desky a procesoru... Nedovedu si představit, co jinýho by mělo vadit, grafiku, ram i všechno ostatní si můžu měnit bez problémů s aktivací windows...

A ještě doplním že už několikrát mám velmi dobré zkušenosti s přesunem SSD s nainstalovanými windows 10 na úplně jiný HW a naprosto bez problémů si to poradilo a systém běžel dál, ikdyž sem v některých případech později radši stejně provedl čistou instalaci z důvodu velké pověrčivosti... Ale vyzkoušené přesuny systémového SSD už bez problémů u mě proběhli mezi následujícími hw..

desktop i5-2500k >> desktop i7-4930K (základní desky s úplně jiným chipsetem)
notebok 7. generace i5 >> notebook 5. generace i5
12 let starý notebook core2duo >> desktop i5-2500k (no tohle byl fakt největší brutál a stejně to schroupalo)

vše v řádu jednotek minut automatickým doinstalováním ovladačů naprosto bez problémů. Takže potvrzuju Rumcajsova slova, tady má u mě Microsoft velké plus a není se čeho bát. Dřívávějc to prej bejval dost problém a windows na disku si s novým hw nedokázal poradit a vůbec nešel spustit...
Upravil/a Hot_Dog dne 23-06-2020 23:16
 
rudidlo
Resil jsem to s nedavnou vymenou desky uplne stejne. Proste jsem jen aktivoval Windows s novou deskou a bylo to.
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
Richi
Díky za pár tipů. Účet jsem neměl a vytvořit si ho chce nakonec trochu kreativity.
Nicméně, teď ho mám a je to asi OK, jen ... ty device (já mám drze zařízení) ... asi přiřadit zařízení, ale dnes nějaké to pivko a panák, tak to nechám na zítřek, je tam nějaká instalace atd.
Nechci něco pos... kazit.Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

34,757,891 návštěv