Na ruskem foru jsem objevil stavove diagramy AI. Jsou uz trochu "vycichle", ale kdo ma zajem, najde system jak se AI ve hre rozhoduje.
Edit : odkaz bohuzel nescrolluje na prislusny komentar. Je to uprostred stranky od uzivatele beneG a je tam priloha.
Upravil/a rudidlo dne 08-06-2020 13:38
Jestli je to opravdový model, podle kterého AI pracuje, nebo pracovala, tak je to zajímavý . Jsem čekal mnohem větší vědu .
On tam ten vyvojar uvadi, ze to je bez manevru, v nasledujicich prispevcich je upresneno, ze v kodu uz je to jinak a sloziteji. Bezna praxe. Take mam sve diagramy out of date a neni cas je aktualizovat, leda ze bych pozadal sefa o jednu pracovni silu navic :-)
Nemám morálku to stahovat a studovat, zas tak moc mě to nebere. Ale je to logika ve smyslu rozhodování, co chce provést? Nebo je to řízení letadla těma všema pákama a čudlíkama? Celkem by mě i překvapilo, kdyby to bylo řešené pospolu. Odhaduju, že to bude to rozhodování o záměru, ne o způsobu provedení.
AI stíhači nevím jak se rozhodujou, ale z toho co jsem zatím viděl jsou na stejném levelu jako šturm, AI neumí spolupracovat a to je celé. Velký posun vpřed tam přesto je, ale to už je asi na jinou diskuzi.
Nemám morálku to stahovat a studovat, zas tak moc mě to nebere. Ale je to logika ve smyslu rozhodování, co chce provést? Nebo je to řízení letadla těma všema pákama a čudlíkama? Celkem by mě i překvapilo, kdyby to bylo řešené pospolu. Odhaduju, že to bude to rozhodování o záměru, ne o způsobu provedení.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.