April 25 2024 22:55:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Snowrunner
310_Snakes
Zajímalo by mě, kdo z místních Spintiráků hraje nebo jestli zaregistroval nástupce Spintires (resp. Mudrunnera) jménem Snowrunner?
YouTube Video



Série ušla značný kus cesty zejména v grafice a herní náplni. Fyzika je velmi podobná tomu, co známe ze Spintires. Všimnul jsem si jednoho detailu, který docela upravuje hratelnost: už se navijákem nepřitáhnete za ledajaký keřík. Sice se za něj chytíte, ale místo toho, abyste se k němu přitáhli, běží vám po zapnutí navijáku křoví naproti. Náklaďák vyrve i ne plně vzrostlý smrček a na stojato mrtvé stromy v bažině neobstojí o moc víc. Na druhou stranu přibyl pro malé teréňáky baterií poháněný naviják, takže když položíte průzkumného jeepa na bok a nejde nastartovat motor, naviják bude fungovat. Je ale dost mastnej!
Grafika je excelentní (viz screenshoty níže). A co se týká herní náplně, tak už tu není "jen" objevování mapy a splnění úkolu dovézt klády na pilu. Vytahujete zapadlá vozidla, vozíte zásoby a náhradní díly těžařům, stavební materiál k opravě povodní stženého mostu, který vám po splnění úkolu vyroste před očima (a vy pak nemusíte řeku překonávat dvacetiminutovou oklikou přes rozbahněný brod, kde neprojede každé auto), atd.... Počet map a zejména úkolů výrazně narostl. Zatím je to 11 map rozdělených do 3 oblastí - Michigan, Aljaška a ruský Tajmir. Na mapách je celkove 215! úkolů/zakázek. Herní dobu tipuju na hodně přes 100 hodin (já strávil na první mapě cca 30 hodin... ale dost jsem se s tím mazlil a jde do dost urychlit)
A velkou roli tu teď hrají prachy. Na začátku (jsem pořád ještě na 2. mapě) jsou výdělky pár tisíc dolarů za zakázku. Auta jsou vesměs obyčejná se základní výbavou nevhodnou do terénu. A vybavit třeba náklaďák pro obstojnou jízdu v terénu a plnění úkolů, vás vyjde na pár desítek tisíc dolarů. Koupě silnějších vozů je už otázka 80 nebo i 150 tisíc (plus je pak samozřejmě musíte patřičně obout, vybavit lepším motorem, vyšším odpružením, jeřábem, podvalníkem atd... prachy prachy prachy). ... Tohle se mi moc líbí.

Bohužel jsou všechna pozitiva a vylepšení téhle hry téměř zcela vyvážená její nedodělaností a zabugovaností. Je to průšvih. Lidi se na ofiko fóru vztekaj. Padají slova jako podvod, odškodnění,... trochu vyhrocené. Vyděšený

Dokud jsem byl jen na první mapě, hra mi čas od času padala, nicméně po snovunahození bylo vše, kde má být. Po vjezdu do druhé mapy začalo přituhovat. Padání hry zůstalo a k tomu se přidaly takové věci, jako že hra zapomněla, které úkoly jsem již splnil a nejhorší je magie kolem aut. Nejdřív se mi zdubloval jeden teréňák. Byl na obou mapách zároveň. Hmm... nebude to tak zlý, řek jsem si. Prodal jsem ten zdublovaný a 13 000 dolarů bylo doma. Druhý den tam bylo to auto navíc zas.... Fajn. Jenže pak se mi začala auta ztrácet. A to už zabolí. "Plně" vybavená šestikolka s jeřábem za 50 000,- v tahu společně s dalšími třemi auty, které byly v době pádu hry mimo garáž... a k tomu zas auto navíc. Šklebící se Tak jsem si řek, že na tom aspoň něco trhnu a začal prodávat ta bugem vygenerovaná auta. Nakoupil a vybavil jsem si flotilu znovu a (jak jinak) pád hry, kdy jsem měl všechna auta venku. Jsou fuč. Hra o nich neví. Poslední kapka přišla, když hra po hodině snažení o splnění jednoho úkolu spadla. Po restartu jsem si dal jiný úkol a po další hodině dojel na místo určení, abych zjistil, že hra to ignoruje Naštvaný. Úkol se dal jen zrestartovat. Lidem se podle zpráv na fóru propadají auta i s nákladem pod zem... tedy vlastně o ně nepřišli.. jen se k nim nemůžou dostat Cool (na Youtube je spousta videí s bugy ... docela sranda Šklebící se )

Asi tomu dám pár týdnů nebo měsíců oddech a budu doufat, že to developeři dají trochu dokupy (už vydali dva hotfixy, který nějaký problém částečně vyřešily, jenže zas nějaké přibyly - mě to každopádně nepomohlo). Pak se k tomu vrátím, protože to rozhodně stojí za to! Fakt mě to baví (když to funguje)

Víc toho zatím psát nebudu, i když by rozhodně bylo o čem. Počkejte si na recenzi od Fučidy ... bude? Fuči?

i.ibb.co/M18L4tF/03.jpg

i.ibb.co/18sfM9N/05.jpg

i.ibb.co/SrvVh5v/12.jpg

i.ibb.co/WnfVWJy/18.jpg

i.ibb.co/M6pd5zd/19.jpg

i.ibb.co/JBzjrHy/27.jpg

i.ibb.co/hcJhXpx/29.jpg
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg
 
saldy
Recenze je tu, u toho Spintire člověk strávil hrozně moc času, takže tohle asi ani zkoušet nebuduÚsměv

YouTube Video



ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Tommy-
Ja som posledny mesiac hral Mudrunner, kedze som nemal joystick, a musim povedat, ze ma to necakane chytilo. Nikdy som nehral ziadne Eurotruck/Farming simulatory alebo podobne, ale brodit sa cez bahno spoza obrazovky je z nejakeho dovodu velmi upokojujuce Šklebící se Tiez som videl par videi, kde sa ludia stazovali na bugy, tak to snad rychlo fixnu a potom to aj ja kupim.
 
petsild
Když nemá žádné zkušenosti s Spintires bude to velký hendikep,
nebo lze využít u Snowrunner interní tutoriál, pokud tam vůbec nějaký je k dispozici?
Děkuji za informace.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Richi
Spintires mě chytly a bavily na začátku. Byla to taková vcelku těžká a drsná hra. Utopit někde auto nebyl problém. Některé úseky se daly projet jen jednou, podruhé se tam člověk zaseknul na dlouhou dobu. Nebo byly úseky, kde se nesmělo zastavit, jinak se auto začalo propadat do bláta nebo převracet i s nákladem. Paráda.
Po nějaké aktualizace, kdy se z toho stala pouze ta zjednodušená verze, mě to už tolik nebavilo, i když jsem tam i potom najezdil spoustu hodin a některé mapy od hráčů byly excelentní.
Mudrunner jsem nehrál, ale myslím, že zrovna Fuči psal, že jsou trochu lepší.
No vidíš, dlouho jsem Spintires nehrál. A pravda, dostal jsem chuť nějaký náklaďák zase umazat od bahna a možná si pořídit konečně i ten Mud. Úsměv
 
saldy
Na Mud máš jako vlastník Spintires 50% slevu ne? Já tam jednou zapad v nějakém močálu a 2 hodiny to vyprošťoval. Nakonec mě odradilo to ovládání autojeřábu, to byl opruz s tím nakládat klády.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Richi
saldy napsal:

Na Mud máš jako vlastník Spintires 50% slevu ne? Já tam jednou zapad v nějakém močálu a 2 hodiny to vyprošťoval. Nakonec mě odradilo to ovládání autojeřábu, to byl opruz s tím nakládat klády.


S tou slevou nevím. Možná dříve byla, teď ji nemám. Stojí to tedy na Steamu pouze 24,99 a klíče se dají koupit kolem 400kč, takže cena je teď v pohodě.
 
310_Snakes
petsild napsal:

Když nemá žádné zkušenosti s Spintires bude to velký hendikep,
nebo lze využít u Snowrunner interní tutoriál, pokud tam vůbec nějaký je k dispozici?
Děkuji za informace.


Neznalost předchozích dílů nevadí. Jestli máš strach z nějakého složitého ovládání a nastavování aut, tak to nemusíš. Pro jízdu si v podstatě vystačíš s klávesami W A S D pro ovládání auta a pak Q a E pro zamykání diferenciálu a zapínání náhon na všechna 4 nebo 6 nebo 8 ... nebo já nevím, kolik mají ty největší bestie kol (samozřejmě ne všechna auta mají uzamykatlený diferák nebo náhon na všechna kola!). Pak ještě pár kláves pro otevření menu s možnostmi jako "připojit přívěs", "zaháknout lano navijáku", opravu poškozených částí auta, atd. Pak jedna klávesa pro řazení rychlostí... a to je skoro všechno. Je to v podstatě velmi přímočaré ... skoro primitivní Mrknutí Všechno vidíš na obrazovce a dost používáš myš. V téhle hře se nikam nespěchá. A jinak Tutoriál tam na tyhle základy je. Plus si můžeš zapnout ingame tipy - např. když zapadneš v blátě, vyskočí ti na obrazovce nápověda tipu " co takhle použít naviják?"... nebo "zařaď redukci, nebudeš tolik hrabat a vyškrábeš se z toho". Takže nováček se neztratí.
Ale jak jsem psal, je to z pohledu ovládání velmi jednoduché.
Spíš si sám odpověz, jestli jsi spíš trpělivý člověk a nebo máš raději rychlou akci. Jestli jsi ten druhý typ, tak to po první hodině nejspíš vypneš. Pokud jsi trpělivý, tak po prvních dvou třech hodinách se od toho neodtrhneš. Všichni co znám co hráli Spintires, tak tvrdili, že předem vůbec nechápali, jak by je to mohlo bavit... a pak chodili spát ve dvě v noci, protože vozili dřevo. Je to fakt návykové Šklebící se

Jinak pro ostatní - zatím ve Snowrunnerovi chybí "Hardcore mód" (mají v plánu ho později dodělat). To znamená, že obtížnost není možno zvolit, můžete tedy posouvat čas (přeskočit noc) a kdykoli se vrátit s autem do garáže na jedno kliknutí (i když jste to utopili v řece). Samozřejmě, záleží jen na vás, jestli těch možností využijete. Na druhou stranu, je to celkem logické ve hře, jejíž zdolání vás bude stát sto dvě stě hodin. Nikdo by asi nechtěl po pár měsících začínat od nuly, protože zrovna utratil všechno za nový truck, který nepozorností převrátil, prodal kvůli tomu ostatní auta a nechal si jen gazíka, který je mu na vyprošťování na nic.

Saldy, ta sleva na Mudrunner platila pokud vím jen po nějakou dobu. Teď už ne. Jinak většina nakládky je tu automatická s možností zvolit i manuální režim. Ručně nakládáš jen v malém zlomku úkolů, které to vyloženě předepisují a nebo náklad, co sis sám cestou vysypal (ale pokud nechceš a ty palety ti překáží v cestě, můžeš je nechat zmizet a jet pro novou várku).
Já jednou vyklopil náklad z přívěsu a nevěděl jsem o tom. Po půl hodině jsem dojel na místo určení, vyložil korbu a koukám, že na přívěsu nic není. Tak jsem se vrátil, kudy jsem přijel, našel náklad, z garáže vyjel s náklaďákem s jeřábem (jeřáb jsem koupil za poslední prachy) ... a zjistil, že vinou bugu mi náklad propadává korbou toho původního náklaďáku, na který jsem se snažil vysypaný náklad naložit zpět (ten náklaďák s jeřábem jsem samozřejmě nevybavil vhodnou korbou Šklebící se ) I když to zní divně ( teď i mě) tak jsem té hodinky nelitoval Šklebící se
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg
 
Richi
Jen kdybyste si náhodou už sami nevšimli, že Steam má slevy: Úsměv

https://store.ste...MudRunner/
 
1stCL_Fucida
Snowrunner se na Steamu bohužel neprodává. Obecně ho eshopy mají od 30€.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
magot
Mudrunner je dnes free na epic, tak stahujte! Úsměv
https://www.epicg...unner/home
 
Al CZ
Tak jsem si včera pořídil kompletn edici téhle hry zakoupil k tomu Western Star 49X na který jsem zvyklý z ATS. A.... nadával jako špaček. Auto které v ATS tahá i 60t náklady mi zapadlo do závěje na dvoře, i když jsem upgradoval motor na nejsilnější tak to bylo utrpení a děs a hrůza. Auto zapadne i na zasněžené dálnici, hrabe všema kolama, nikam se nehne. Pak jsem si pozdě v noci uvědomil, že jsem si asi vybral blbě, vzal si terénního Internationala s náhonem na všechna čtyři kola a zamykatelným diferákem a haleluja, rázem tam kde to nešlo, kde jsem se s neupgradovaným (protože pneumatiky mám zamčené) Western Starem trápil starý International projede jako nic. Super.

Ale pak následovala mise s kontajnery v řece. Vezmu valník jedu k řece.
Spadnu do řeky. Rovnou na kontajner, takže je asi zničený (už ho tam nevidím).
Jedu znova.
Nechám přívěs na druhé straně.
Jedu tam potřetí. Už s jeřábem.
Zjistím že kontajner se na přívěs nevejde.
Chci vytáhnout přívěs z lesa.
Zjistím že s připojeným přívěsem nevyjedu.
Hodím si kontajner na záda.
Spadnu do řeky.
Koupím si dlouhý valník. Tam by se kontajner mohl vejít.
Vešel ale neprojel jsem.
Nechal jsem valník u cesty.
vytahuju valník navijákem.
zapomenu odpojit naviják.
valník se mi převrátí vzhůru nohama.
Chci ho zvednout jeřábem ale auto se mi převrátí. Huh !
Koupím druhej valník.
Naložím kontajner (konečně) na valník, se kterým se mi povedlo projet až na místo.
Najíždím na lávku.
Když jsem skoro na konci bum - spadnu do řeky.
V řece leží už druhý přívěs i s kontajnerem.
Chtělo by to asi těžkej jeřáb, ale na těžkej jeřáb nemám skill, takže si ho nemůžu koupit.
Otázka - jde nějak restartovat mise ?
Aby se mi restarovaly i návěsy/přívěsy a tak ?
Je to zajímavá záležitost, ale nějak vás to neupozorňuje na to, na co si máte dát pozor a k čemu tam jsou třeba ty kamiony, určené na silnice, když neprojedou blbou závějí...to jako nechápu.
I když na propagačním screenshotu jeden WS 49X vodou a táhne snad nějakou turbínu (a jak říkám v ATS to je hodně výkonné auto) akorát bez upgradu gum na terén nemám cenu.
 
310_Snakes
Silniční tahače jsou ve hře jen proto, aby je člověk moh prodat, pokud je někde najde, nebo pokud je dostane jako odměnu. Nebo, aby si moh každou jízdu udělat extrémně těžkou = extrémně pomalou. Tak to vidím já. Pro mě maj smysl jen jako balík peněz.

Jinak mise jdou restartovat (to asi víš) a pokud je úkolem dovézt nějaký konkrétní (úkolový) přívěs do cíle, pak se s restartem obnoví i ten přívěs. Pokud sis ale na úkol přívěs koupil (nebo vzal nějaký co jsi našel stát někde u cesty), tak ten se neobnoví. Smůla.

ALe - tys Michigan jenom prolít, když jsi na Aljašce a nemáš expy na těžkej jeřáb, že jo? Páč, já jel mapy postupně a komplet a už na druhej nebo třetí jsem těžkej jeřáb používal.
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg
 
magot
Měl jsem tu čest jezdit s Kenworthem (přesně s tím který vozí každoročně vánoční stromeček na staroměstské náměstí) v terénu a musím říct, že že zvládá celkem dobře terén typu suchých lesních cest. Má ale debilně malý rejd a nevybere 90 stupňové lesní zatáčky.
Nejdrsnější "event" jsem zažil když se převážela poškozená 10t trafostanice přímo po louce mimo cestu, tam to už bylo docela o hubu, páč kdyby Kenworth zapadl,tak by se k němu jeřáb nedostal. Pouze vrtulník.
Co se týče nadměrmých nákladů, tak největší kus po asfaltu co pamatuju s Kenworthem, tak se převážel starý žižkovský železniční most k sešrotování.
Tzn. takové ty moudra "silníční tahače" není jaksi konzistentí skupina.
S tímhle Kenworthem to bylo Úsměv Ovšem vejtřaska to není, ta je nepřekonatelná Šklebící se
www.trucker.cz/obrazek/clanek38854/10.jpg

btw Kenworth v lese
YouTube Video



Upravil/a magot dne 29-11-2020 04:10
 
AJaromir
Já jsem od snowrunner a podobných čekal něco jiného. Nevěděl jsem, že se jedná o hyperrealistickou hru, kde bahno je bahnitější, jak ve skutečnosti a auta mají pidi palivové nádrže apod.
 
Al CZ
Přesně tenhle Kenworth W900, spolu s Peterbiltem 389 jsou moje nejoblíbenější americké trucky v ATS. To muselo být super, jezdit s tím v reálu. Mě na těhle dvou klasických, ba nejklasičtějších nosáčích fascinuje, jak jsou odlišní proti evropský "škatulím". Spousta chromu, relativně nízký posez, obrovské obytné nástavby Úsměv Akorát ani z ATS mi není jasné, co je za těmi okny ve sleeperu - postel ? V ATS mají navíc bezkonkurenční dojezd a nejsilnější motory (625HP). Do ATS dali nedávno široké pneu, právě aby se s tím mohlo na lesní cesty, protože se s tím doručuje těžká mechanizace a právě flat-bed trailery. Ale do terénu alá MudRunner/SnowRunner to asi opravdu není...

Ten Western Star musí jít potunit, já mám ovšem teď toho Internationala Paystar a hraju s ním cimrmanovskou hru - hromadí se mi v krajině návěsy a rozházený náklad.Cimrman měl pro změnu problém s horníky, no.... Auto je to dobré ale pomalééé.

Ale nechápu, proč SnowRunner nemá funkční přístroje v kabině... to je u truck simulátoru divné... ale třeba to není truck simulátor ale spíš fyzikální hra...

Nicméně kouzlo mají oboje jak ATS/ETS 2 tak SnowRunner.
 
magot
V tom sleeperu je postel s LCD a DVD přehrávačem. Tam si buď vodíš holky od silnice a nebo si tam pouštíš porno jako správnej kamioňák Úsměv
Ovšem holky to musí být štíhlé není tam tolik místa. Jo ještě tam je mikrovlnka/ malá trouba.
 
Al CZ
Do SnowRunneru přibyly - překvapení - TATRY !

Tatra 805 čili kačena a hlavně Tatra 813 "Gigant" alébrž "Drtikol".

A to je hodně dobré vozidlo. Jenže na ni nejde namontovat jeřáb Smutný

Ovšem já jsem asi narazil na bug, nebo co to je Smutný

V Misi zásoby u železné řeky, mám dovézt do městského skladu cisternu a když ji tam odpojím, tak se vůbec nic nestane, ten úkol se nedeaktivuje Smutný
 
Richi
Občas na to mrknu a čekám na slevy, což na Steamu jistě brzy bude nějakých -25% nebo tak nějak.
Ale co mi není moc jasný, co vlastně koupit.
SnowRunner - Premium Edition má snad Season 1 až Season 4 a stojí 49.99.
SnowRunner + Year 1 Pass + Year 2 Pass 73.57.

Aha, asi to už chápu. Jeden Year má 4 Seasons, že? Úsměv
 
Al CZ
Wooow, tak Tatřička KOLOS 8x8 (ne Gigant - mea culpa) je málem cheaterská mašina. Má obří nájezdový úhly, velkou nádrž, neskutečnou sílu, umí se hluboce brodit a je v terénu relativně rychlá a obratná... Tak jak jsem hru odložil, protože se pro mne stala poněkud frustující (někam jedete šnečí rychlostí, pak zapadnete, nebo vám dojde benzin a jste v háji) tak s Tatrovkou to dostalo nový impulz. Možná tohle uměly všechny ty MAZY a Krazy (co nejsou MAZY a Krazy) ale já zatím jezdil jenom US trucky (moje srdcovka) a ty byly buď pomalé, nebo strašně rychle zapadly T-813 je každopádně super a prý budou i nějaké další Tatry.... Že by T-815 10x10 coby nástupce KOLOSU ? Kačenu jsem ještě nezkoušel, příjde mi mrňavá.

Tatrovky jsou v rámci DLC buď za 150Kč nebo coby součást Year 2 pasu. A ještě bylo nějaké výroční DLC s CAT. Takže i když třeba zatím Year 2 pass nechcete, tak Tatrovky jsou k mání i tak. (Ale na ETS 2/ATS kde jsou nové kamiony zadarmo to nemá.)

Kdo si však chce zahrát na "Drtikola" tak má šanci Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

34,761,086 návštěv