November 21 2024 12:55:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
trimy
ZVP_OZZY
zdravím
potřebuji poradit,mám G940 a když vyberu jakekoli letadlo stale je vytrimované na stoupání.po startu vytrimuji těžké na čumák,vydím pohyb trimu na výškovkach,ale musím stale tlačit jemne na knipl,aby to nestoupalo,enormní je P-39,ale dělají to vesměs všecky letadla.kolega má to samé,jak kdyby to bylo někde v adresaři posunute.nové instalace šturma i ovladaču G940 se minuly učinkem.při větší rychlosti-klesání to reaguje.help

Hot_Dog
Pro jistotu se zeptám... Trimuješ tak, že máš ve hře v nastavení ovládání na nějakou osu nastavený "elevator trim axis" a tou osou trimuješ? Neděláš to náhodou nějakou funkcí na G940, která by trimovala přímo G940 a až výsledek přenášela do hry jako polohu kniplu?

Hans-Assi
Také mám G940, vše funguje spolehlivě, vidím to podobně jako Hot_Dog, zkontroluj nastavení. Je potřeba striktně rozlišovat "elevator trim axis" (náběh celého stabilizátoru výškovky) a "normální" trim. Navíc některá letadla mají ovládání trimu jenom na tlačítka

310_Snakes
Ozzy mám taky G940 a Force feedback funguje jak má a jak bys asi čekal - tedy rovnovážná poloha (bez sil na joyi) se posouvá v závislosti na nastavení vyvážení letadla ve hře a rychlosti nebo výkonu motoru.
Možná hloupá otázka, ale máš povolený FF v nastavení hry?
Jinak Kobra na nízkých rychlostech s vyšším výkonem motoru lítá rovně jen s vyvážením naplno na čumák. Ve vyšších rychlostech se to přitom tak hrozný není ... chová se divně.
U ostatních letadel se FF - tedy síly v řízení a rovnovážná poloha kniplu vesměs chovají, jak bych čekal.
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg

310_Snakes
Hot dog a hans ... Ozzy přeci píše, že vidí pohyb vyvažovacích plošek na výškovce, takže nastavený to asi má. Spíš mi přijde, že joy ignoruje informace o FF ze hry a stále si drží středovou polohu "uprostřed" pomocí simulace pružin.
Btw.. Ozzy jak máš nastavené síly a simulaci pružin v prográmku od Logitechu na ovládání/nastavení G940? Jen hádám (dlouho jsem na to nehrabal), ale nemůže např. příliš silný efekt simulace pružin přebít efekt od ForceFeedbacku? Ten totiž není nikterak silný (teda já ho mám nastavený poměrně nízko, kvůli "šetření" motorků a mechaniky joye a zabránění přehřívání).
Zkus vypnout simulaci pružin úplně, jestli pak poznáš efekt ForceFeedbacku...

Edit: kounul jsem se na svoje nastavení a v prográmku od Logitechu v položce "Edit -> Specific game settings" v nastavení páky mám pro BOSko vypnuté centrovací pružiny úplně (okénko "Enable centering spring" není zaškrtnuté)
Upravil/a 310_Snakes dne 09-04-2020 13:10

Hot_Dog
310_Snakes napsal:

Hot dog a hans ... Ozzy přeci píše, že vidí pohyb vyvažovacích plošek na výškovce, takže nastavený to asi má.

No proto sem psal, pro jistotu se ptám:-) Ozzy totiž nepíše že vidí pohyb vyvažovacích plošek, Ozzy píše: "vydím pohyb trimu na výškovkach" a to by taky šlo vyložit ve smyslu: "vidím, jak se hýbe výškovka, když hýbu trimem". Dokonce to je první způsob výkladu týhle věty,který mě napadne. Ale jinak souhlas Snejku, pokud to má nastavený dobře v ovládání, pak asi bude problém to, co popisuješ ty...

ZVP_OZZY
vydím že jsem vám nasadil brouka do hlav,což jsem určitě nechtěl.odpovím na par věcí,nehýbu celkovou vyškovkou jen vyvažovacimi ploškami,ano mám to nastaveno na klavesnici ne na trimech na pace a zkusím to nastavení v logitechu.trochu mě zaráží,že při trimování letadla po narození nemám trimy na nulove pozici ale ukazuje mi to právě 80%nahoru.to byla ta narážka na adresář,jako by to tam bylo vloženo autom.zatim všem diky za ochotu a jdu se hrabat v nastavení logitechu.zduř

310_Snakes
Myslím, že žádné latadlo v BOS není na startu vytrimováno na 0. Řekl bych, že je to nastavené hrou na vyvážení pro vodorovný let nějakou vyšší cestovní rychlostí, aby na to lenoši nemuseli sahat a letělo jim to jakž takž rovně.
Mimochodem je to jediný simulátor co znám kde se Spitfire musí trimovat minimálně na nulu nebo jako těžký na ocas při běžných rychlostech. Mají trochu svérázný pohled na simulaci FM reálných letadel. Na netu jsou běžně k vidění fotky Spitfirů, co při přistání těsně před dosednutím mají výškovku v neutrální pozici nebo dokonce mírně dolů. A rozhodně při cestovních rychlostech má být výškovka sklopená dolů... v BOS ne Šklebící se
Upravil/a 310_Snakes dne 09-04-2020 22:10

LesniHU
V principu to funguje takhle:
pokud se ti po stlaceni prislusneho tlacitka objevuji na kraji obrazovky menici se procenta, tak se meni trim ve hre a animuji se trimovaci plosky na vyskovce. Ve skutecnem letadle ta ploska vyvozuje silu na vyskovku, coz je ekvivalent pridani sily na paku. Tudiz pilot, kdyz netlaci nebo netaha, leti s pakou v jine poloze. Doted jednoduche a jasne. Ve hre se tohle chovani da nasimulovat na force feedback joysticku, kde se trimem meni "stredova poloha", no a pokud uzivatel nema ffb joystick, tak nezbyde nez udelat obezlicku, se kterou zijeme desetileti, tj. joystick zustava fyzicky stale ve stredu a trim presto naklapi vyskovku.

Problem je, kdyz si hra mysli, ze mas ffb joy, zatimco ty ho nemas (pak ti vesele pise procenta, animuje trimovaci plosky, ale NE vyskovku, protoze se ji nedari fyzicky pohnout joystickem). To muze byt bud tim, ze mas takovy joy, se kterym proste rusky trupik nepocital, nebo mas ffb joy, ale neco rozbite v ovladacich nebo nastaveni hry. Slovem ovladace ted myslim cely retez SW od hry az ke kabelu. Je malo pravdepodobne, ze to bude v HW. Zacni kontrolou nastaveni ve hre, jak uz tu zaznelo, o jednu vedle prirazovani klaves je nastavovani vstupnich zarizeni, tam neco o ffb je.

ZVP_OZZY
dle vašich príspěvku jsem se pustil do hledáni řešení meho problému a ukázalo se,že opravdu problém byl v nastavení vstupního zařízení,kdy jsem měl odfajknuto zařízení s ffb.po vypnutí začalo trimování fungovat.ale ejhle se taky začal chovat jinak knipl.nějak to není ono.tak závěr je takový,že jste mi pomohli vyřešit problém,ale nastavení šlo spátky a já přestal brblat zě mi ty mrchy stále stoupaj.díky všem za pomoc.zduř

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,005,267 návštěv