April 19 2024 05:51:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
1stCL_Fucida
Napíšu dnes.

Sice mi průběh téhle diskuse na nějaké konstruktivní debatě nepřidává, ale hlavním důvodem je, že jsem tenhle týden měl tři zkoušky a moc se mi hodilo je dát na první pokus.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
saldy
313_OTTO napsal:

Ty jo, tady je to horší než baby na hnojišti (nebo slepice na tržišti?).

Mám dotaz na tvůrce: Bude repete (upravená verze) den D+2 či tak něco? Docela rád bych viděl ten modrý ďábelský plán Vyděšený


Mapa tak jak byla připravena byla ve stavu jen na jedno použití. Musíme ji nyní uspořádat aby se z ní stal efektivní template a to do takové míry, že i méně zkušený tvůrce dokáže vytvořit mapu speciálky během jednoho večera, o co méně práce s mapou o to více času na vše ostatní.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
LesniHU
falkon napsal:

LesniHU napsal:
... nez jak jsi dosel z moji snahy, abych se dozvedel, co presne vadilo Fucimu, k variacim 'kazdy jen sam svuj nazor'.

To je ale omyl, na "kazdy svoj nazor" som nedosiel z Tvojej snahy (nech uz o cokolvek) -- to je obecny a zakladny princip diskusie na urovni a spravna forma podavania spatnej vazby. Keby Ta to nahodou zaujalo, google for "Nonviolent communication (NVC)" a "Communication skills -- giving effective feedback".

Nicmenej si mi neodpovedal a odpovedi si sa vyhnul, takze sudim spravne, ze odpoved sa uz aj tak nedozviem?
Rozhodne se ji nedozvis :-). Protoze ja jsem nereagoval na tu jedinou vetu, co jsi ocitoval, takze zadna odpoved neexistuje. Na co jsem reagoval a proc jsem reagoval jsem popsal minule. O NVC nebudu nic psat, protoze to by situaci jen eskalovalo.
 
LesniHU
Jiricku, jenze jediny, kdo tu byl neslusny, byl cibule. Pbarry psal o pravidlech vs. velitelich, coz bylo vzapeti pretoceno na organizatori vs. velitele, coz neni tak uplne to same. Fuci napsal no comment, coz v ramci kontextu muze sice treba naznacovat rezignaci ci znechuceni, ale stale je to neutralni vyjadreni a podle me si nezaslouzi reakci, jak je to pohrdave a argument, ze to pise kvuli tomu, ze pri akci zachcipnul. Coz uz imho neutralni nebylo a i kdyz to mozna nezabranilo Fucidovi v psani (koneckoncu, tezko umlcet administratora), tak to dost mozna to zatlacilo do defenzivy vsechny, co by se treba take chteli podelit o sve poznatky. Vazim si toho, ze jsi se zastal organizatoru, kdyz jsi mel pocit, ze by jim bylo nejak krivdeno, ja se zase zastal svobodne vymeny informaci.
 
magot
saldy napsal:

313_OTTO napsal:

Ty jo, tady je to horší než baby na hnojišti (nebo slepice na tržišti?).

Mám dotaz na tvůrce: Bude repete (upravená verze) den D+2 či tak něco? Docela rád bych viděl ten modrý ďábelský plán Vyděšený


Mapa tak jak byla připravena byla ve stavu jen na jedno použití. Musíme ji nyní uspořádat aby se z ní stal efektivní template a to do takové míry, že i méně zkušený tvůrce dokáže vytvořit mapu speciálky během jednoho večera, o co méně práce s mapou o to více času na vše ostatní.


Nejsem si jist zda tuto specku znovu opakovat. I když jsem taky docela zvědav jak by to dopadlo s těma Antverpama Úsměv
Rozhodně by se tam museli udělat změny v misi a ten plán by se musel taky překopat. Respektive by se mohl i odlehčit/ zjednodušit/ z-efektivnit
 
1stCL_Jiricek
LesniHU napsal:

Jiricku, jenze jediny, kdo tu byl neslusny, byl cibule. Pbarry psal o pravidlech vs. velitelich, coz bylo vzapeti pretoceno na organizatori vs. velitele, coz neni tak uplne to same. Fuci napsal no comment, coz v ramci kontextu muze sice treba naznacovat rezignaci ci znechuceni, ale stale je to neutralni vyjadreni a podle me si nezaslouzi reakci, jak je to pohrdave a argument, ze to pise kvuli tomu, ze pri akci zachcipnul. Coz uz imho neutralni nebylo a i kdyz to mozna nezabranilo Fucidovi v psani (koneckoncu, tezko umlcet administratora), tak to dost mozna to zatlacilo do defenzivy vsechny, co by se treba take chteli podelit o sve poznatky.

Tak Fučidovo "no comment" bylo, myslím si, jen poslední kapičkou v řadě jiných příspěvků. Schytal to do jisté míry neprávem. Kdyby ten post napsal jako první v řadě, věřím, že by přešel zcela bez povšimnutí. Taky si všimni, že já tu nebrojím ani proti Fučidovi ani proti nikomu jinému konkrétnímu ani nehájím Falkonovu řečnickou obratnost (poznámka o sestřelení Fučidy byla pro změnu pod Falkonův majestát).

Vazim si toho, ze jsi se zastal organizatoru, kdyz jsi mel pocit, ze by jim bylo nejak krivdeno, ja se zase zastal svobodne vymeny informaci

Nápodobně. Myslím, že si rozumíme a dokonce si myslím, že tomu všemu rozumí i drtivá většina lidí tady. Jen se snažíme se přesvědčit o tom, který úhel pohledu je místnější.

Já účast na speciálce prostě vnímám jako "návštěvu", jako "pozvání na večeři". A tam se prostě nesluší říct "máte tu bordel a páchne vám to tu". To se říká jinak. A stejně jako zdejší diskuse odradila řadu lidí od konstruktivní kritiky, odradila i organizátory od jejího konstruktivního přijímání a vysvětlování svých pohnutek. A určitě i některé spokojence od vyjádření spokojenosti.
 
1stCL_pbarry
Ok jiříčku, mně se zdálo, že jsem na něco reagoval a ty jsi vlastně znovu jinými slovami rozvinul to, na co jsem reagoval :-D

1stCL_Jiricek napsal:

Barry, s takovýmhle výrokem a formou nejen že nemám problém, ale z velké části i souhlasím. Například to "nasrání lidí před akcí" bylo dle mého prosté nedorozumění. Dle mého stačilo říct: "hele, milá komunito, nebudeme ty pravidla tolik prožívat, protože jde o testovací akci a nestojí to za to." Já to třeba ze souvislostí pochopil, ale někdo to nepochopil. Mohlo to být komunikováno lépe, ano. Pořád se točíme okolo toho, že lidi měli přemrštěná očekávání.


No, mně původně nevadilo, že jedeme na nepsaná pravidla. S tím jsem byl ok. A pak najednou vyšla psaná pravidla a byly absurdně argumentovány, takže v tu chvíli jsem přestal chápat co je tedy záměrem.


1stCL_Jiricek napsal:
Víš, Falkon je sice horká hlava a já v Blue vlákně předjímal, že "přijdou nějaké Falkonoviny". Ale opravdu si stojím za přesvědčením, že každou jednotlivou připomínku uvážil. On prostě je ten typ. Že tu připomínku nepřijal(i), z jakýchkoli důvodů, to je jejich svaté právo. A protože to nejsou nováčci, jak bylo řečeno, soudím z toho, že věděli, proč ty připomínky nepřijímají. Buď nechtějí nebo nestíhají.


Já nesdílím tvoji víru, že je každé počínání tvůrce a každé pravidlo promyšlené. A když ani na dotaz nepřijde normální odpověď, tak tu vzniká problém. Absence 'generála' (nějakého zástupce-mezičlánku strany) byla znát.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
1stCL_Fucida
Tak teď už mám prostor vytáhnout kritiku ven.

Nutno předeslat, že velkou část věcí, kterou teď napíšu, jsem psal už před akcí a snažil jsem se je s tvůrci projednat, dokud byl ještě čas. Budiž ku cti tvůrců, že jsem na všechno dostal odpověď. Sice většinou arogantní a téměř bez výjimky zamítavou, ale odpověď přišla.
Do akce jsem šel bez jakýchkoliv osobních ambicí. Měl jsem chuť se proletět na západě. Tvůrci sami si mě zvolili jako jeden z nosných kamenů Luftwaffe. na jednu stranu mi přišlo zbabělé to odmítnout, na druhou mě to potěšilo a snad jsem i věřil, že dokážeme akci vzájemnou komunikací v dalších týdnech nastavit do rozumné podoby. Spletl jsem se.

První věc, která mě hodně zarazila, byla úplná maličkost. Uvedení času startu akce v UTC času. K čemu? Aby tvůrce ukázal, že ví, co je to UTC a aby si to zjišťovali i ostatní? Takovéhle informace mají být naprosto jednoznačné bez "podtextu". Udělal jsem si ale obrázek o tom, že možná forma převáží obsah.

Druhá věc, která mě hodně vytočila, byla organizace přihlašování lidí. Tvůrci asi opravdu netušili, že limit je 84 hráčů (i když jim to myslím Hot Dog říkal). Pomineme-li, že to odhaluje elementární neznalost aplikačních mechanismů, tak hrůzostrašná byla hlavně ta komunikace okolo. V jednu chvíli si zasekl nábor. Bez nějakého avíza, s nekompletními skupinami - tu trojice, tu čtveřice. Pak přijde pilot a řekne: "Ale já se chtěl přihlásit do P47, vždyť tam byla volná letadla". A tvůrci mu odpoví: "Tady máš volný He 111". Tohle samozřejmě pokračovalo další šaškárnou: "Rušíme ti přihlášení, protože jsme zpětně zjistili, že se jiný hlásil dříve". Následované gentlemanským návrhem: "Já se hlásil nestandardně, pusťte je.", opět následované: "Má tam ještě volný He 111". Ještě předtím ale tvůrcům píšu: "Pusťte je tam oba, vždyť se bavíme o jednom slotu!". Což tak nakonec i dopadlo, ale bouře ve sklenici vody už proběhla. Nevzpomínám, že by kdy v minulosti ohledně přihlašování vznikl takový bordel, jako tady.

Třetí věc a třetí důvod nasrání. Planesety. Odletěli jsme už velké množství speciálních akcí a planesety vždy byly jednou z jejich kritických součástí. Kdykoliv v minulosti by za podobnou šaškárnu byli tvůrci ještě před akcí rozcupováni, ale tady někdo (kdo asi?) držel naštvané na uzdě a říkal: "hele, snad se to povede nějak rozumně upravit". Nepovedlo. Kolikrát jsem na tohle téma s tvůrci komunikoval? Proč má jedna strana historicky korektní planeset a proč druhá ne? Proč má jedna konzistentní letadla v jednotkách umožňující interoperabilitu a druhá ne? Proč má jedna strana stroje o tolik silnější, že je situace pro druhou stranu skoro nehratelná? A proč je výsledek všech těchhle otázek 3:0 ve prospěch jedné strany. Přišel jsem s konkrétními návrhy (vydiskutovanými na modré straně), jak situaci stabilizovat, tak aby tvůrci původním návrhem neztratili tvář. Žádal jsem o konzultaci a vysvětlení na TS, abych se mohl před modré skutečně postavit a říct: "Je to OK." Odpovědí mi bylo, že žádné další diskuse nejsou potřeba. Během slovních přestřelek jsem dostával argumenty ve stylu "Dočkej času, jako husa klasu, pak ti bude vše jasné", nebo "Kdo si počká, ten se dočká". Takhle si úplně nepředstavuji komunikaci s představenými jedné ze stran. Dostal jsem i dvě konkrétní vysvětlení: "Až dostaneš zadání akce, tak ti bude vše jasné" - "OK, kdy dostanu zadání?" - "Po Velikonocích" - ...o týden později... - "Velikonoce za námi, planesetům pořád nerozumím" - "Pochopíš to po akci, pak ti to bude jasné" - "Po akci je dost pozdě, ne?" - "Dočkej času". A po akci jsem si přečetl, že Luftwaffe si šetřila své stroje na Bodenplatte a že to celé byl asi experiment, jestli se jedna strana při podobném návrhu zhroutí ještě před akcí, nebo až při ní. Já si nemůžu pomoct, ale v souvislosti se vším, co jsem psal dříve, se všechno do puntíku (v negativním slova smyslu) vyplnilo. A pak dostanu z mého pohledu snad nejhloupější odpověď historie speciálek.

Čtvrtá věc, pravidla. Věčně odkládána a pak předložena v podobě sepsané tak během 30 minut? 40, pokud počítám překlad ze slovenštiny do češtiny. Rozjela se diskuse, kde kritika nebyla připouštěna. Nutno dodat, že komunikace mezi organizátory a vedením stran v téhle době už byla nenávratně narušena, nebo spíš zničena, takže představitelé stran, kteří obvykle klidní emoce, už na to kašlali. Pravidla sama o sobě byla standardní a já v nich i přes celkovou jednoduchost neviděl zásadní problém. Problém byla totálně nezvládnutá komunikace, které by více prospělo, kdyby se tvůrci zeptali sami sebe: "Proč se ta vlna nevole zvedá", než arogantně odpovědět, že mraky se počítají v osminách a být následně setřen historickým reportem. Nebýt ta komunikace v téhle době už v hajzlu, tak k takovéhle trapné formě diskuse nikdy nedojde.

Pátá věc, kejkle s počasím. Akci jsem na své současné poměry a možnosti věnoval strašně moc času a rozhodně mě neuklidnilo, když se tvůrci rozhodli krátce před ní zahrát karty s osudem. Říkal jsem si: "Tak a teď všechno možná půjde do prdele?" Jasně, na to musí přijít jediná odpověď a sice že počasí je přece i ve skutečnosti nepředvídatelné. Jenže ve reálu by se akce přeložila o den, nebo dva, virtuálně je to konec a důvod obrovské nevole ze strany lidí. Lidí, lidí, LIDÍ!!! Když už si někdo bere do úst slovo Speciálka, tak by měl vědět, že je to vždy o lidech. Tvůrci možná budou tvrdit, jak nad akcí strávili stovky hodin času, jenže "lidé" jich nad akcí strávil tisíce. Tvůrci teď můžou říkat, že by akci do deště nepustili a že by navolili mírnější počasí a nebo taky ne. Za mě tohle byl naprosto zbytečný prvek, který třeba mě těžce zasáhl právě z důvodu: "Jak se na to budou všichni koukat, když akci tvůrci dobrovolně zničí?"

Šestá věc, AI. Nikdo dopředu nevěděl, že se na mapě budou vyskytovat. Pokud se mělo jednat jen o doplňkový cíl, aby si lidé zastříleli, pak snad neměl být nosnou částí briefingu (minimálně modrých). Pokud jsme je měli začlenit do svých formací, pak jsme měli mít možnost ovlivnit jejich trasu, rychlost, výšku letu a třeba i cíl. Pokud ne, pak se v briefingu měly objevit jen pro info. Nicméně AI byla oznámena tak pozdě, že už jsme opět jen stáli s otevřenou hubou a říkali si: "?????????". Já v tu chvíli už jakoukoliv komunikaci s tvůrci vzdal.

Sedmá a kritická věc, zadání mise. Část jsme dostali po Velikonocích, část před akcí samotnou. Já tedy už dopředu chtěl vědět, jestli dostaneme úkoly včas, nebo se máme připravit na dodání v předvečer akce. Odpovědí opět bylo: "Dočkej času, včas se to dozvíš". No tak jsem se to včas nedozvěděl. Zadání mise bylo hrozné. Hrozné. Dostali jsme šílené kvantum úkolů na šílené ploše s letadly rozptýlenými po celém Holandsku a Německu. Opakovaně říkám: "Ale my nad ty Antverpy nedoletíme a když ano, nedokážeme se vrátit zpátky". Reakce nula. Pak říkám: "Ale tahle letadla nedoletí ani na frontu proboha už!" Tak byla přesunuta na frontu (asi jediné vyslyšení našich nářků). Úkolů jsme měli pomalu víc, než letadel, prioritizace úkolů neexistovala. Nebo tahle vtipná odpověď na otázku, jak se máme dostat s JG 27 a JG 54 k Antverpám: "Ty budou mít defenzivní úkol". To se nad Antverpami jako měly potkat 4 Bf 109 G-6 s 20 Mustangy a Spitfiry a přitom se snažit krýt těch 7 bombardérů + pár nekoordinovatelných AI bombardérů? Takhle jste si to představovali? A co jako mělo být pro ty piloty Bf 109, Heinkelů a Junkerů zábavné? Že se tam nechají během 30 vteřin všichni pozabíjet a tvůrci pak řeknou: "Poučili jsme se, že Luftwaffe v roce 1944 není na denní nálet zralá?". Nebo nějakou podobně rádobyvtipnou glosu. Přišlo mi, že od určitého okamžiku tvůrci úplně zapomněli, že dělají akci s lidmi a pro lidi.
Výsledek byl ten, že jsme odmítli s tvůrci nadále komunikovat a udělali jsme si misi podle sebe. Záměrně jsme nedávali žádnou veřejnou zpětnou vazbu v obavě, že nám to organizátoři nějak úmyslně zkazí. A to je asi ten bod, KAM BY SE KOMUNIKACE V RÁMCI SPECIÁLKY NIKDY NEMĚLA DOSTAT. Protože právě tohle vyjadřuje absolutní nedůvěru účastníků (nebo alespoň jejich představených) k tvůrcům.

Osmá věc, restart mise. Mrzí mě, že jsme se nevzepřeli a nezačali akci na letištích, kde jsme skončili předchozí akci. Měli jsme to udělat. Ono to totiž pořád mohlo být zalétnuto se ctí a nešťastný pád nemusel tak moc bolet. jenže Falkonovo oblíbené "negativ" to zničilo. Akce velkého náletu skončila a my na Antverpy doletěli aspoň s tím málem, s čím to šlo. To posun do výchozích pozic zničil mé zážitky z akce, ne že mě v bezvýchodné situaci Druindin sundal.

Devátá věc, nulová snaha ze strany tvůrců o aktivní komunikaci a zpětnou vazbu. Ptal se nás někdo na to, jestli jsou naše jednotky připraveni? Jestli rozumíme pravidlům, jestli máme nějaké nejasnosti, jestli zvládneme plnit úkoly, kolik lidí máme pro akci připravených. Necítil jsem snahu sledovat a reagovat na situaci ve vláknech. Když jsme se ve vláknu domluvili na přesunu pilotů a utvořili formace, tak tvůrci až zpětně řekli, že ne, že o tom nevěděli a že jsme to měli psát ve veřejném vlákně.

Desátá věc, úniky informací. Hodně mě zarazilo, že spojenci ve veřejném vlákně píší, že Luftwaffe zaútočí na Antverpy. My totiž žádné takové informace z druhé strany neměli. Co mě vytočilo ještě více, byla zpráva, že spojenci věděli, že po restartu na ty Antverpy opravdu zaútočíme. To totiž znamená jen to, že někdo buď z nás modrých, nebo z tvůrců, tuhle informaci červeným předal. Dozvědět se tohle během akce a ne až po ní, tak na TS začnu nadávat hodně zapamatováníhodným způsobem.

Jedenáctá věc? Mohl jsem se odhlásit? Krom několika prvních dní jsem měl chuť k odchodu neustále. Vyvrcholilo to někdy v době, kdy jsem se dozvěděl, "že další diskuse není potřebná". Jenže problém je, že já jsem já. Když odejdu, tak je to vždy gesto, které může strhnout lavinu a akci zničit - což jsem nechtěl. Ani jsem nechtěl vystupovat a vydírat tvůrce stylem: "Buď a nebo" (byť i tohle téma na modré straně na přetřes přišlo). Napětí bylo chvílemi dost kritické. Pořád taky nějak cítím odpovědnost, když mám kolem sebe kluky, kteří říkají: "Hele, my jsme nikdy nic takového neletěli, ale četli jsme o Palbě", tak se můžu stokrát chtít na to vykašlat, ale pak si říkám: "Ty jo, vždyť jsem to hlavně já, kdo jim ten zážitek může přiblížit". Realita mé mysli byla ale taková, že cca od druhého týdne po vyhlášení až do pátku před akcí samotnou jsem v ní být nechtěl, resp. byl jsem nerad, že jsem se přihlásil. Naopak, stres ze mě spadl ve chvíli, kdy jsme se sešli s "kádry" a byť jsme okolo toho nejdříve všichni dost citlivě (ale citelně) našlapovali, tak jsme se nakonec společně rozhodli vykašlat se na zadání ze strany tvůrců, resp. pojmout ho zcela volně. A od téhle chvíle mě akce extrémně hodně bavila až do okamžiku, kdy nám bylo zakázáno po restartu serveru pokračovat na letištích, kde jsme skončili minulou akci. A také jsme se po fakt dlouhé době potkali s Berrym, Wedgem, Wernerem a poznali správňáky Oskara a Hanse, což by bez té akce nenastalo. Po dlouhé době jsem pokecal a zakooperoval s Lesníkem, slyšel Achillea a Killera a viděl, že Punkey má nejen chuť, ale i skill.

No a k onomu slavnému No comment, jde o to, že jsem s tvůrci měl na daná témata hodně diskusí před akcí (ostatně něco zmiňuji výše), které zpravidla končily větou: "Po akci všechno pochopíš". No a mě ta vysvětlení, která dostáváme, právě v kontextu předchozí komunikace, jednoduše urážejí.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 07-05-2020 13:33
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
310_cibule
Jsem zvědav, kdy příště se zase někdo pustí do tvorby speciálky ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
magot
Tady vidím velký špatný Pff
 
1stCL_Novotny
Hm. Z celeho precteneho vlakna je tahle Fuciho esej to nejpoutavejsi a nejsrozumitelnejsi. A take nejsmutnejsi.
 
magot
1stCL_pbarry napsal:

Ok jiříčku, mně se zdálo, že jsem na něco reagoval a ty jsi vlastně znovu jinými slovami rozvinul to, na co jsem reagoval :-D

1stCL_Jiricek napsal:

Barry, s takovýmhle výrokem a formou nejen že nemám problém, ale z velké části i souhlasím. Například to "nasrání lidí před akcí" bylo dle mého prosté nedorozumění. Dle mého stačilo říct: "hele, milá komunito, nebudeme ty pravidla tolik prožívat, protože jde o testovací akci a nestojí to za to." Já to třeba ze souvislostí pochopil, ale někdo to nepochopil. Mohlo to být komunikováno lépe, ano. Pořád se točíme okolo toho, že lidi měli přemrštěná očekávání.


No, mně původně nevadilo, že jedeme na nepsaná pravidla. S tím jsem byl ok. A pak najednou vyšla psaná pravidla a byly absurdně argumentovány, takže v tu chvíli jsem přestal chápat co je tedy záměrem.


1stCL_Jiricek napsal:
Víš, Falkon je sice horká hlava a já v Blue vlákně předjímal, že "přijdou nějaké Falkonoviny". Ale opravdu si stojím za přesvědčením, že každou jednotlivou připomínku uvážil. On prostě je ten typ. Že tu připomínku nepřijal(i), z jakýchkoli důvodů, to je jejich svaté právo. A protože to nejsou nováčci, jak bylo řečeno, soudím z toho, že věděli, proč ty připomínky nepřijímají. Buď nechtějí nebo nestíhají.


Já nesdílím tvoji víru, že je každé počínání tvůrce a každé pravidlo promyšlené. A když ani na dotaz nepřijde normální odpověď, tak tu vzniká problém. Absence 'generála' (nějakého zástupce-mezičlánku strany) byla znát.


Ani já jsem s pravidlama nebyl 1:1 a přišli mě místama překombinované .. bylo to ušito horkou jehlo a odklepnuto "demokraticky" - viz. 3 hlasy.
Že jsme nebyli nováčci úplně není pravda - v oblasti technické na úrovni mise, rozhodně byli.
Jak se datum akce přibližovalo, museli se dělat změny, spoustu změn a podle toho i přizpůsobovat i plán mise. To co by bylo v starém IL2 uděláno za minutu a snadno retestováno (i v DCS) v tomto BOX editoru byl pěknej voser + zabugovanej nestabilní engine a hledání bypassů. Nestíhalo se. Většinu času jsme strávili nad debugem mise ... a už se Titanic stáčel na svůj osudový kurz, protože se ostatní nestíhalo Úsměv
Generálové - ano, rozhodně chyběli. Původně jsme o nich přemýšleli, pak ten nápad zrušili a navrhli to oddělené velení.
Takže příště generálové ano. Plus člověk něco jako offline taktický plánovač - operátor. O tom uvažovali červení.
 
ZVP Zdenek
Magote, Falkone a spol. Ještě jednou děkuji za akci a doufám že bude nějaké to pokračování...klidně bez těch přerostlých děcek pokud jsou fakt tak uražení ......
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
1stCL_Novotny
Třeti prohřešek za mou debilnost. ZVP Zdenek, i přez lezení do zadku, jsi VŮL.
 
magot
Jo jinak to mé rezolutní ne stále platí. A vysvětlení je jednoduché.
Tohle vlákno a celá ta komunikace začla padat do nějaké divné nevraživosti s podtextem nasranosti a urážek (ostatně i jako v některých jiných vláknech svk) - a tady končí zábava.
Pro nás i pro vás to měla být zábava. A tam, kde jsem napsal "Tak takhle ne", pro mne osobně zábava skončila. To je celé. Úsměv
A to mě osobně kritika na úrovni pbarryho a Wernera vůbec nevadí a beru to součást specky - viz. potřebná data k odladění.
Upravil/a magot dne 07-05-2020 14:05
 
ZVP Zdenek
Novotný......... jdi do prdele, pičo ....
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
1stCL_Fucida
ZVP Zdenek napsal:

Novotný......... jdi do prdele, pičo ....


Novotňas, na tohle už prosím nereaguj.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Novotny
To zvládnu.😉
 
rudidlo
1stCL_Fucida napsal:
Desátá věc, úniky informací. Hodně mě zarazilo, že spojenci ve veřejném vlákně píší, že Luftwaffe zaútočí na Antverpy.

Ve svetle teto informace mi neni zcela jasne, proc nebylo na trenincich pred akci dovoleno letat za frontu. Ze bych snad s bombarderem v peti kilometrech zjistil, ze jsou v pristavu lode? To jsem vedel uz pred akci ze spolecneho vlakna. Misto toho jsem stravil nekolik hodin letem na vlastni strane a bombardovanim prazdne betonove plochy, prip. vlastniho mesta.

Na akci samotne jsem si zaletal pekne. Libilo se mi letet ve volne sestici bombarderu, protoze bezne v multiplayeru vetsina lidi stiha a bombarderu neni tolik. Vadily mi lagy, ktere jsem mel hlaseny i od ostatnich pilotu bombarderu. Predcasne ukonceni mise me zarazilo, ale chapu ze se neda moc dobre otestovat, kdyz nesmite za frontu.

Rad se zucastnim dalsi specialky kdyz nebude usita takto horkou jehlou.
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
rudidlo
ZVP Zdenek napsal:

Novotný......... jdi do prdele, pičo ....

"Zdeněk je oblíbeným českým jménem. V současnosti se s ním setkáváme často, jméno se však hojně užívalo i v minulosti. Bylo jménem středověkých šlechticů a rytířů. I dnes může být nositel jména Zdeněk šlechetným rytířem, získat srdce své vyvolené a stát se slavným."
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,719,755 návštěv