May 02 2024 13:13:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
Bierglass
Hot_Dog napsal:

No já myslím, že Tempík myslel začít od píky tak, že nám nejdřív naservirujete nějakou krátkou malou specialku, nebo jen jednorázovou online misi a pak se třeba při třetím, čtvrtém pokusu dostaneme k něčemu takovému. Nikdy sem neměl možnost letět nějakou vaší online misi, jestli se nepletu a tohle mi teda prijde dost hardcore na poprvé... Tak doufám, že se to všechno podaříMrknutí


Ono to není na poprvé máme za sebou dvě speciálky v RoFku a tady to funguje stejně až na pár vyjímek. Poučení z RoFka? Náš server stál za hovno i když zátěžové testy proběhli celkem OK. A další poučení? Když jsme sehnali tuším přes 60 pilotů na Rofko tak si myslím, že to chce jen čas než na Bosko seženeme alespoň 100 pilotů. Když jsme se dnes radili rovněž jsme zavrhli možnost doplnit piloty o jiné mimo komunitu CZ/SK. Proč? Problém v komunikaci a disciplinovanost.
 
606_Temp
Já bych řekl, že BOS lítá násobně víc pilotů, než ROF. Ale možná se pletu.
Teoreticky se dá zalovit ve vodách War Thunderu a World of Planes a přitáhnout nové lidi. Tam jich jsou možná tisíce a někteří by třeba chtěli zkusit něco víc. Ani trochu bych se nebál nedostatku lidí.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Bierglass
606_Temp napsal:

Bierglass napsal:

606_Temp napsal:

Bierglasi, proč jsi přesvědčený o tom, že 80 lidí na 12ti hodinovou akci je v našich končinách utopie? ....


Tempíku, je to skoro již dva roky co na té speciálce děláme. Za tu dobu jsme již museli udělat hodně kompromisů aby to bylo hratelné. Po dnešní poradě jsme se shodli ustoupit od jednoho života a nahradit ho třeba 4 hodinovým banem. To číslo jsem střelil úplně od boku a je závislé na počtu přihlášených pilotů. Jak vidíš snažíme se reagovat na situaci a vaše názory. Možná se divíš co na tom tak dlouho děláme?


Já se vůbec nedivím, že to trvá. Ostatně každý kdo to dělá to dělá ve svém volném čase a nikdy bych si nedovolil ani náznakem někomu vyčíst, že mu to trvá. Naopak. Ať to trvá jak chce, když to bude stát za to. A já jsem rád, že pružně reagujete na připomínky. Tak to má být a ode mě v tom nehledej ani zrnko jakékoliv kritiky.

Můj předchozí post byl jen o tom, že se dá začít i malou akcí a nabírat zkušenosti. Když makáte na větší akci, tak proč ne. Fandím vám.

Já měl během palby úplně jinou zkušenost. Naše ztráty byly tak velké, že ti co přežívali a měli i štěstí, že nepřišli o stroj, tak lítali nonstop. A byl to masakr. Já si stihl mezi lety tak akorát odskočit na záchod a během briefingu a plánování dalších akcí do sebe hodit chleba se salámem. A bylo nás takových víc. I během Invasion 48hod jsem si to dal s jednou šestihodinovou a jednou 4 hodinovou pauzou nonstop a opět jsem nebyl sám. Podceňuješ tuhle bandu lidí. Lidi si čas udělají.


Jo Tempíku přesně o tom ta speciálka má být. Na každé straně a dokonce i v každé letce to může být jinak. Vidíš stejná speciálka co jsme letěli a rozdílné zážitky. No není právě tohle super? Já nijak nepodceňuji CZ/SK komunitu, vím, že je schopna sebeobětování, když to bude stát zato. Ale lidé se nemohou řídit jen tím, že se letí speciálka. Mají rodiny, práci a co já vím co ještě. Víš jak jsem psal mám za sebou organizaci dvou speciálek v RoFku. Kdyby jsi věděl jaký byl problém určit termín aby mohlo co nejvíce lidí se zůčastnit. Komunita kolem RoF nebyla tak velká jako v BOS. Ale v BOS zase není tak velká jako byla za starýho šturma. Sehnat v té době 120 lidí nebyl žádný problém. Letecká komunita CZ/SK se rozpadla na několik simů, DCS,CLOD,ROF atd. Všem tvůrcům speciálek by určitě pomohlo, kdyby věděli s jakou účastí se dá počítat aby mohli scénář ušít na míru. Co se týče termínu nechci nic slibovat. Po posledním patchi nám nefunguje mapaŠklebící se Rozhodně by jsme uvítali větší počet testrů. Již jsem tady o to jednou žádal. Značně by to urychlilo dokončení. Zájemci prosím přes PM.
 
606_Temp
Jedna rada do života, která platí i do organizování speciálek.
NIKDY SE NEPTEJ LIDÍ KDO MÁ KDY NA NĚCO ČAS, POKUD NEJDE O PIVO S DOBRÝM KAMARÁDEM NEBO O RANDE.
Jako zcela vážně. Protože vždy se najde někdo, komu jeden termín vyhovuje míň, než jiný. Jakmile je to akce více, než 5 lidí, tak se NIKDY ti lidi nedomluví.
Naopak když dáš pevný termín 2 měsíce dopředu a lidi budou mít zájem, tak si čas udělají. Samozřejmě svatby, narozeniny, výročí, porody a bohužel i špatné věci, do toho občas skočí. Ale koordinovat čas akce podle účastníků nefunguje. Tak to je a každý by to měl přijmout. Ulehčí si mnohé trápení.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Bierglass
606_Temp napsal:

Já bych řekl, že BOS lítá násobně víc pilotů, než ROF. Ale možná se pletu.
Teoreticky se dá zalovit ve vodách War Thunderu a World of Planes a přitáhnout nové lidi. Tam jich jsou možná tisíce a někteří by třeba chtěli zkusit něco víc. Ani trochu bych se nebál nedostatku lidí.


No jasně , že BOS létá více lidí v CZ/SK komunitě než RoF. Ale pořád to není to číslo jako ve starém Šturmu. Přitáhnout lidi z WT nebo WP mi nepřijde moc reálné. Jsou zvyklý na arkády. A ti kterým to nestačilo už dávno BOS,CLOD nebo DCS již létají. Jen pro zajímavost. Dnes jsem si zaletěl TAW s jedním nejmenovaným pilotem. Žádný nováček. Má zkušenosti ze starého šturma, CLOda i BOSka. Velice mně však pobavilo, jak ho rozhodilo, že se mu nezobrazují hlášky o tom jak má chladiče, jak má plynovou páku v jaké režimu otáček a plnícího tlaku letí atd. Na TAW je toto vypnuté. Bosko létá dlouho ale odnaučil se dívat na budíky a spoléhal se na hlášení. Mám s tím také problém ale zvykám si. Na většině serverů je toto povoleno. A teď si představ, že se na TAW přihlásí někdo z WP. Za chvíli zadře motor a nebude vědět proč, pohled jen z první osoby a dalších flustrující zážitky. A to už ani nemluvím o návyku WT nebo WP důležité je jen to kolikátý jsi v tabulce. Jsou to solisté, já je za to nijak neodsuzuji ale pro speciálku se nehodí.
 
606_Temp
Všichni z nich ne. Ber to tak, že jen potřebují osvětu.
Od toho jsou samozřejmě "tréninky" pilotů, aby k tomu zadření nedocházelo. Já bych je neodsuzoval. Oni jen nemají představu, že to jde Mrknutí
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
LesniHU
Kukuloo napsal:
Ako organizator som okrem radosti a nadsenia zazil aj frustraciu v Operacii Ten Go, potopenie bitevnej lode Jamato. ... Najprv ok, piloti Jamato lokalizovali a napadli. Ale potom ho uz nenasli... Jedna letka Avengerov dokonca vylietala palivo a cela popadala. .... Vlastne, Jamato piloti nasli, 40 min pred koncom akcie. Neskoro. ALe co som tym chcel povedat... Hodiny, dni, noci, tyzdne intenzivnej prace tak nejak vysli nazmar. Nebola naplnena podstata akcie, ktorou bolo potopenie Jamata. ...
Na tohle musim reagovat, i kdyz vim, ze se nejspis s vetsinou neshodnu. Nejdriv poznamka z historickeho hlediska - utocny svaz, co nenasel nepritele, byla bezna vec, a nasly se i svazy, ktere popadaly bez paliva. Ale hlavne z hlediska herniho: nemyslim si, ze dukladny skript vedouci k tomu peclive vybranemu vyvoji v ramci mise je nutnost ci nejlepsi cesta. Zato myslim, ze je treba peclive vazit kompromisy, ktere je nutne implementovat k pokusum dotlacit dej danym smerem.
To prosim neni kritika ten-go, autor mel nejakou predstavu, ktera se, pokud mohu soudit jako nekdo, kdo to neletel, celkem zdarila. Je to spis volani po nepredvidatelnosti. Je to volani po tom, ze tvurce mise nam uspech nedoda, musime si ho zaslouzit. Ze se nikdo nesnazi o to, aby vsichni leteli do ferove a vyvazene situace. Odstranit to zlo modernich her, ze nam game designer doda propracovany zazitek, ale takovy, jako z filmu, kde vlastne nemuzeme nic ovlivnit. Proc jsem neletel Moresby? Bylo by to v bombarderu, ktery nema namodelovanou ani komplexnost stihacky pri letu na vsem znamy cil proti zname opozici. Co by mi to mohlo prinest noveho, to si muzu zaletet proti AI... Proto bych si nikdy nedovolil rici, ze specialka byla neuspesna, protoze svaz nenasel cil. Pro me by to byl naopak vrchol cele akce - ta doba, kdy palivo ubyva, napeti stoupa a je treba delat osudova rozhodnuti :-).

Pokud jde o piloty, netroufam si hadat, kolik jich tu je, ale urcite muzu rici, ze vetsina pilotu by beznou misi v pacifiku nezvladna (myslim IRL), primarne z hlediska navigace. To nas dost omezuje, hlavne tim, ze kdyz se dotycny bude nad cilem chovat jako zvire, pokud tusi, ze se domu stejne nevrati (velmi ne-specialkove chovani). I tak bych si strasne rad zalitnul repete Koraloveho more...

Kazdopadne bych se velmi primlouval za to, aby prihlasovani na specialku nebylo verejne. Proste ze ve hlavnim vlakne bude jen popsana historicka situace a prubezne aktualizovany stav "mame naplnenou tretinu pilotu jedne strany a sedmdesat procent druhe". Ano, muze se stat, ze se na jedne strane naplni stihaci sloty a dalsi prihlasujici se nebudou ochotni letet s bombarderem. Mozna dokaze tvurce mise zahybat s mapou tak, aby mohl navysit pocet pozadovanych letadel, a kdyby ne, tak smula, ale za nepredvidatelnost scenare to podle me stoji.
 
1stCL_Fucida
Bierglass napsal:
Sehnat v té době 120 lidí nebyl žádný problém.


Já ti nevím, ale co si já pamatuju, tak nad 100 lidí se letěly 2 akce, Palba a Invaze. Situace 10 let zpátky byla úplně jiná. Dnes seženeš 50 lidí hůře, než tehdy 150. Domnívám se, že dnes je těch lidí dokonce ještě méně, než na Šeldě.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
batoh
LesniHU napsal:
Proc jsem neletel Moresby? Bylo by to v bombarderu, ktery nema namodelovanou ani komplexnost stihacky pri letu na vsem znamy cil proti zname opozici.

Prosím o vysvětlení. Nerozumím. Děkuji.
Sice obě strany znaly cíl Moresby, ale útočníci neznali plán obrany, obránci neznali plán útočníků.
 
310_cibule
1stCL_Fucida napsal:

Bierglass napsal:
Sehnat v té době 120 lidí nebyl žádný problém.


Já ti nevím, ale co si já pamatuju, tak nad 100 lidí se letěly 2 akce, Palba a Invaze. Situace 10 let zpátky byla úplně jiná. Dnes seženeš 50 lidí hůře, než tehdy 150. Domnívám se, že dnes je těch lidí dokonce ještě méně, než na Šeldě.


Tak zas neber lidem iluze, Fuči. Zejména když už připravili dvě speciálky v RoFku (a další už dva roky chystají). Kdo z nás tu tohle o sobě může říct...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
1stCL_Punkey
Jak zde již někdo psal, není problém, aby si lidé na např. celovíkendovou akci čas udělali, pokud se termín vyhlásí dostatečně dopředu. U Šeldy byl termínově problém ten, že do toho vstoupil nějaký svátek, jinak věřím že by lidí bylo více či by se sloty rychleji naplnily. Třeba co se nás týče, těch kostlivců co by se na takovou akci přihlásilo je 3x více než těch aktivních Vyděšený
 
LesniHU
batoh napsal:

LesniHU napsal:
Proc jsem neletel Moresby? Bylo by to v bombarderu, ktery nema namodelovanou ani komplexnost stihacky pri letu na vsem znamy cil proti zname opozici.

Prosím o vysvětlení. Nerozumím. Děkuji.
Sice obě strany znaly cíl Moresby, ale útočníci neznali plán obrany, obránci neznali plán útočníků.
Fajn, vysvetlim:
Navigace chybi uplne (sextant? Mereni snosu? Radio? atd). Managemento motoru je primitivni (nekritizuji, konstatuji). Vnitrni systemy nejsou namodelovany s vyjimkou uniku paliva (nekonecneho a vzdy smrticiho kvuli chybejicimu managementu palivovych nadrzi) a kabelu k rizeni. Pojmout to stylem "party" v posadce peti lidi nejde. Chybi primerena forma autopilota, ktera by umoznila tomu jednomu hraci efektivne zastoupit chybejici posadku. To je dostatecne pro dogfight hru, ale pro bombardery krute slabe (nekritizuji, konstatuji (*)). Porovnavam komplexnost proti skutecne stihacce, ne proti stihacce v il2, to je snad ocividne.

Jaky "plan obrany" muze byt? Predstav si, ze sedis v bombarderu, vis presne slozeni stroju druhe strany, znas svuj cil a vis, ze nepritel o tom vi, vis, z nepritel dokaze odhadnout, kdy nejdriv se tam muzes dostat s presnosti tak patnact minut a zaroven ti nemuze letet naproti, protoze brani ten jeden cil a dva svazy by se mohly minout. Coz muze byt takticky komplikovane pro obrance, protoze je tam neznamy element vysky, to jiste, ale z hlediska bombarderu je ocividne, ze nepratelske stihacky potkas u cile. Paradoxne prave to, ze muzes vymyslet oblet z jine strany, nuti obrance zustat u cile.

(*)jen kvuli tomu, jak je to stara hra. V BoX kritizuji.
 
magot
@Achileus mrkni do PM
 
gwynel
Keď ste už otvorili tému nových pilotov, tak ja sa ako nová krv hlásim do speciálky Šklebící se... Posledná, ktorú som letel bola ešte v RoF... čaká ma však ešte veľa práce aby som bol dobrý aspoň ako dynamický terč Šklebící se Každopádne sa veľmi teším a plánovaná akcia ma motivuje do tréningu. Mrknutí
 
saldy
Teta Ju plnila úkoly po celou válku na všech možných frontách.
YouTube Video


 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Jak víte se Saldym a Achileem připravujeme další mini specku.

Kdo by měl zájem:
tuto neděli 10.1.2021 můžete přijít od 20:00 testovat server a test misi což bude předcházet ostré specce později.
Budeme přítomni já, Saldy i Achileus zde na SVK TS. Groupovat na TSku se můžete kdekoliv. Čím více lidí přijde tím lépe.
Zatím netušíme kolik server vydrží.

Potřebujeme při testování zjistit tyto věci:
- dopady na server ve větší zátěži při více lidech
- dopady na server při více lidech v jedné skupině na zemi
- dopady na server při více lidech v jedné skupině ve vzduchu
- nějaký ten prasomlejn a dopad na výkon/ tzn. i s efekty kouře apod
- likvidace pozemní techniky - výdrž, efekty, chování flaků
- zobrazování hlášek při likvidaci pozemních jednotek
- spawnování na letištích při více lidech
- funkčnost refuel/ reload/ rearm/ healing při více lidech v oblasti RRR
- po splnění cílů (zničení techniky) jestli nám to server neutne jako posledně Šklebící se


Létejte, bojujte, ideálně ve formacích ať se server trochu zapotí Úsměv
Můžete tam létat i kterýkoliv jiný den a čas samozřejmě.
V misi nejsou žádné AI letecké jednotky.

Poprosil bych pak hlásit veškeré problémy s výkonem, případně jinými chybami spojenými s test misí abysme to pak mohli řešit.

Server:
i.imgur.com/dNQoZQ8.jpg
heslo: bulge
rotace: restart po 4h

Obtížnost: realistic (s vyjímkou - předehřátý motor)
Jsou dostupné stroje pro scénář 1944 Ardeny, zbraně a letiště dostupné.
Pozemní cíle jsou pro každou stranu dva typy - tanky a kolona v oblasti Arden ve výběžku.
Jako bonus můžete usednout v Bastogne do tanku.

ještě hint jak na RRR:
(Letiště s RRR najdete okolo výběžku a za Rýnem Německá strana Kolín a okolo) - RRR oblast je označena barevným dýmem na letišti a v okruhu 200m je možné dozbrojovat atd ..
i.imgur.com/UqWGBVq.jpg
Viz. také to video s Ju-52 o příspěvek výše.
Upravil/a magot dne 09-01-2021 17:23
 
Hot_Dog
Přemýšleli jste o využítí integrovaného SRS rádia ve hře na speciálce namísto klasického TS? Má to výhodu realistického ovládání rádia (přednastavené frekvence přepínané pomocí tlačítek A, B, C, D, ...) a realističtějšího zvuku, celkově to přináší hlavně "atmosféru" o kterou jde ve speckách na prvním místě...

"Coalition security" je přímo implementovaná, zvládá to dvě rádia pro každou stranu (možno např. pustit jedno do levého a druhé do pravého ucha) a minimálně 10 kanálů pro každou stranu. To by nám mělo v pohodě stačit pro účely speciálky, akorát by se s tím piloti museli naučit ale není to nic složitého, do hodiny to nainstaluje, nastaví a naučí se každý průměrný pilot, za tu atmosféru to stojí...
 
magot
V DCS ano. V BOX zatím ne.
Pro tuto specku určitě ne, ale uděláme průzkum a uvidíme zda to nezačlenit do nějaké následující specky. Úsměv
 
CSW_Rannisokol
Přijdu
i.ibb.co/Yp9d9tw/Rannisokol.png
 
310_cibule
Bohužel, v neděli večer asi nebudu u kompu.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,801,725 návštěv