Byla by to škoda, Zifi. Jsem přesvědčený, že základ je mít na SSD právě systém a až sekundárně gamesky, který člověk nejčastěji sjíždí. Dneska už ceny za SSD naštěstí nejsou krvavý a na 500 GB se ti toho vejde dost
Operační systém naklonuješ na nový SSD disk a hotovo, žádná instalace. HDD odpojíš a schováš, SSD připojíš a jedeš jako dřív.
1TB disky jsou už kolem 3.000, tam se toho vejde dost.
M.2 asi mít nebudeš, ale i Sata SSD je proti HDD neskutečný fofr.
Já na podzim kupoval tenhle: https://www.czc.c...85/produkt
A jestli před tím na HDD mi systém nabíhal komplet asi 5 minut, teď je to od zapnutí do doby, než naběhne systém a disk i procesor spadnou výkonem na 0%, necelé minuty dvě.
Pokud jsou oba disky (jak původní HDD, tak i nové SSD) stejně velké, tak nám po klonování OS fungují wokna bez problémů. Zklonováno cca 150-200 kousků.
Rozdíl SSD vs hybrid (HDD+SSD coby cache v "raidu") je taky velmi výrazný (docela jsem koukal), natož pak SSD vs samotné HDD...
Paráda je mít OS na M.2 PCIe a na vybrané hry SSD a na zbytek klasiku HDD ;)
Ale při běžném rozpočtu je to pobrat pěkné odměny nebo půl roku nežrat a do práce jezdit na kole :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Ještě jsem četl o takové nerdovské variantě. Použít NVMe SSD společně s Intel Optane jako cache. Ale na Intel Optane je nutný chipset Intel série minimálně 200. + podobně jako u RAID je nutné nainstalovat řadiče před instalací win.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.