November 22 2024 20:34:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek X-45 nebo X-52 ?
Spear
Zdravím, nastala doba , kdy jsem našetřil dostatek korunek a mám v úmyslu pořídit nový " klacek ".
Chtěl bych pořídit od Saiteku a to buď X-45 nebo X-52.
Ovšem potřebuji poradit od šťastlivců, co ho již vlastní a mají sním zkušenosti , který je lepší ?? :sm54:

Noram
http://csl.old-ca....php?t=137

trošku měkčí páka ale zase to vynahrazuje skvělá plyn páka a hodně tlačítek,
nejdůležitější rozdíl je asi ten že X45 má ovládání směrovky kolébkou a X52 přes twist a každej má rád něco jiné ,mě např od 4.01 kvůli gyro efektu celkem bolela ruka z vytáčení

první serie měly problémy s Firmware takže občas přestala reagovat páka a podobně ,nové kusy už by měly být v pohodě,
já jsem s X52 spokojen,ale kdyby měl knipl i feedback tak by to bylo supr

P.S: X45 už se asi moc neprodává takže otázka X45 nebo X52 je scestná
Upravil/a Noram dne 18-02-2006 21:29

http://noram.youaremighty.com/
Spear
Díky za reakci, mohu právě sehnat i X45 , ale i jako laik který tento Joy nemá si myslím že nověji vydaný ( X52 ) by měl být lepší. Hlavně co se týká

první serie měly problémy s Firmware takže občas přestala reagovat páka a podobně ,nové kusy už by měly být v pohodě,

, takže budu volit asi X52.
Bohužel nemám pedály ( aspoň zatím , a jsem zvyklí na twist což by nebyl problém).

CW_boZZda
Hele tady najdeš návod jak si vyrobit za pár kaček pedály. No a s X52 to je fakt super. Joy je měký a přesný a plynovka je mňamková :sm53:
Jdi určitě do X52 a vezmi si k tomu pedály. Twist je šílenost!

http://www.czechwings.com/
VGR_Plavec
Mohu jen potvrdit Bozzdova slova. X52 se zamknutým twistem a dole pedály, to je prostě špica.

310_cibule
Potvrzuji. Plynovka X-52, joy MS Sidewinder FF2 a pedály Simped. Lepší kombinace neexistuje.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Bumik
boZZda napsal:
Hele tady najdeš návod jak si vyrobit za pár kaček pedály. No a s X52 to je fakt super. Joy je měký a přesný a plynovka je mňamková :sm53:
Jdi určitě do X52 a vezmi si k tomu pedály. Twist je šílenost!

kde TADY?? :sm32:

Spear
Návod je zde :

http://vwings.cze...ticle_id=9

Díky za rady . O těch pedálech taky uvažuji, ale jedno podruhém.:hoper2:
Upravil/a Spear dne 19-02-2006 09:52

Spear
Tak a je to tu. Dnes jsem obdržel velkou krabici s X52. Je to super!!!
Namapováno mám již základní tlačítka jen mě není jisté, jak jde nastavit plynulé přiblížení k zaměřovači ? Jde to vůbec nebo jsem si to vymyslel ?
Vy , co ho již plně ovládáte, mohly by jste napsat přibližné namapování tlačítek u vás ? Hlavně co se týká plynovky, byl bych velice vděčný a ušetřilo by mě to spoustu tápání a omylů.
Předem vám děkuji a :sm18:

310_cibule
Plynulé namapování přiblížení k zaměřovači moc nefunguje, strávil jsem tím řadu bezesných nocí a nevymyslel jsem to.

Jinak na plynovce doporučuju slider na klapky, obě kolečka na trim (výškovka a směrovka) a klobouček právě na ty pohledy. Dobré je mít na plynovce také kanóny: zacílíš, zastřílíš se kulometama s joye a pak - aniž by sis jakýmkoliv pohybem pravačky rozhodil zacílení - odpálíš kanóny. Na kolečku vzadu (kam jsem se původně snažil narvat to přibližování) mám nakonec manuální ovládaní podvozku. Na tlačítku uprostřed kolečka: odhoz bomb.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Spear
Díky za tip !!!:sm38:

57MH_Zvire
Ech... zklamu tě. Jako dlouhodobý uživatel Saitek X-36, krátkodobý uživatel Saitek X-45 a dlouhodobý uživatel Saitek X-52 ti řeknu jedno.
Když nepotřebuješ tolik programovatelných funkcí, tak jsem se vrátil k Microsoft Sidewinder Precision 2. Bez FF. :hoper:

airspace.cz
Ucho
313_cibule napsal:
Plynulé namapování přiblížení k zaměřovači moc nefunguje, strávil jsem tím řadu bezesných nocí a nevymyslel jsem to.
....

Jakž takž to jde http://ucho.wz.cz...ohled1.trk
Je to přes Increase A Decrease FOV a je nutno mít napapováno dva čudle.
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

310_cibule
No, jo, tohle znám. Jenže to pitomý kolečko zabírá, kdy se mu zachce, takže to moc plynulé není.

WT_Pedropan
313_cibule napsal:
No, jo, tohle znám. Jenže to pitomý kolečko zabírá, kdy se mu zachce, takže to moc plynulé není.

Cibulko, vybodni se na kolečko...:sm11:
Dej si Zoom na tlačítko. Zmáčkneš - plynule nakoukneš do okuláru, pustíš - zaboříš se do sedačky...:sm51:

http://www.wtigers.org/
310_cibule
No, dyť to tak mám. Na kloboučku vzadu. Ale uznej, rychlý plynulý přibližování by byla bomba, ne?

WT_Pedropan
313_cibule napsal:
No, dyť to tak mám. Na kloboučku vzadu. Ale uznej, rychlý plynulý přibližování by byla bomba, ne?

No, buď jsem dneska natvrdlej, což je při mém věku už skoro normální stav, a nebo chceš mně neznámý úkon...:sm19:

Zmáčknu klačítko, a zooooomuju přechodem přes všechny stupně až se nalepím nosem na zaměřovač. Protože je to s desetinovým časováním, oko je vůl a myslí si, že je to plynulý....:lucka2:
Držím klačítko a čučím a když mě to neba, pustím a stejně tak se okošalbou plynule vrátím zpět...:jamamoto:
Ty bys rád ještě něco víc...?:rolleyes:

http://www.wtigers.org/
Spear
Zmáčknu klačítko, a zooooomuju přechodem přes všechny stupně až se nalepím nosem na zaměřovač. Protože je to s desetinovým časováním, oko je vůl a myslí si, že je to plynulý....
Držím klačítko a čučím a když mě to neba, pustím a stejně tak se okošalbou plynule vrátím zpět...
Ty bys rád ještě něco víc.

Vím co myslíte bohužel nemám tucha jak to zprovoznit.:sm54:

Ještě jeden dotázek,k čemu slouží přepínač MODE ? ( možnost tří profilů?) :sm54:

310_cibule
WT_Pedropan napsal:
[quote]313_cibule napsal:
Zmáčknu klačítko, a zooooomuju přechodem přes všechny stupně až se nalepím nosem na zaměřovač. Protože je to s desetinovým časováním, oko je vůl a myslí si, že je to plynulý....:lucka2:
Držím klačítko a čučím a když mě to neba, pustím a stejně tak se okošalbou plynule vrátím zpět...:jamamoto:
Ty bys rád ještě něco víc...?:rolleyes:

No, já mám takový kolečko na klávesnici, na kterým mám tohle zoooooomování taky namapovaný. Otočím o cca. polovinu obvodu a jsem u zaměřovače. Půlkrok zpátky a cpu hlavu do opěrky. A reaguje velmi citlivě. No, a tohle bych chctěl vod kolečka vzadu (na tý klávesnici je to poněkud nepraktický Úsměv )

Ale máš recht,. Že to můžu namapovat na dva čudlíky na postupný pohyb mne nenapadlo. Nebude to sice úplně ono, ale zkusím to Mrknutí

Spear napsal:
Vím co myslíte bohužel nemám tucha jak to zprovoznit.:sm54:

Ještě jeden dotázek,k čemu slouží přepínač MODE ? ( možnost tří profilů?) :sm54:

Jo, jo, ten návod tu někde koluje. Zkus se mrknout do přechozích vláken. Když to nenajdeš, číhnu se po tom doma.

MODE je na připínání profilů neboli MODů. Nicméně já nemám joy, jen plynovku, tak ani pořádně nevím, jak přesně funguje. Snad ti někdo poradí.

Spear
Kouknu, prohledám, ale pro jistotu ti budu vděčný pokud se na to jukneš doma pls .:sm18:

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,507 návštěv