Kampaň volně ke stažení na ofiko foru vás zavede do léta 1942 na Stalingradskou mapu. Jednotlivé mise jsou propracované a autor zdařile pracuje s trigery. Situace na bojišti se mění, jednotlivé bojové skupiny ve vaší blízkosti během bitvy informují o svém snažení, hlásí nepřátelské formace na scéně, zničení flaku, odražení stíhačů apod...ale více zajímavé je, že vás vůdce letu osobně osloví a úkoluje, sice jen formou písemné hlášky v dolní části obrazovky, ale i to je velký pokrok. Po splnění vašeho cíle, může přijít další úkol, volný lov či přesun do jiné lokace. Skupina je pod velením od začátku do konce. Vydařené atmosféře přidá rozumné chování vašich spolubojovníků i takové detaily jako svižné přesuny či pojíždění a řazení strojů na startu.
Vaše cíle mohou být konkrétní či volněji pojaté, pokud zrovna neholdujete louskání tanků, můžete si podvěsit další čtyřče, HE munici a štráfovat měkké cíle, kterých je všude dost. Jindy je vhodné použít rozmyslu ve spojení se zadáním v brífingu, sledovat vývoj na zemi, neplýtvat municí a počkat si až se bojová skupina krytá stromy rozvine a zahájí útok na otevřené ploše.
Nedostatky vidím v některých lehce neodladěných misích, co může způsobit menší frustraci u méně zocelených hráčů, autor také stále neopravil hlášenou chybu v poslední misi. Klady ale jasně převažují, za mě jistá 8 z 10 pro běžné hráče a jasná volba pro všechny fandy bitevníků.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.