zda sa, ze mi odchadza potak na plynovej pake X-45 po vyse 2 rokoch bezchybneho sluzenia. Menil uz niekto z vas na nej potak? Ja z tohoto comba pouzivam len plynovku, joystick je uplne novy. Rozmyslal som, ze by som prehodil potaky navzajom, ak su rovnake.
Skus tom vycistit Kontoxom,alebo neakym sprejom na kontakty.Ja to robim casto,aj ked na inom joy.Vymeny by som sa nebal,vecsinou su potaky rovnake a zaruka Ti uz padla.Tak hura na to a potom do vzduchu!!!
Kontox není zrovna to nejlepší. Vyčistí sice, ale pak se vydřou. Doporučuji osvědčenou zkušenost - kontox (rozpustí špínu), potom tech. benzín - vyplavit bordel, vysušit a nakonec použít červenou Diavu (leštěnka na nábytek) jako mazání. Snad ji ještě někde seženeš. (Je to zkušenost od HiFistů na chrastící poťáky)
mkubani napsal:
Tu je ta potvora. Tak poradte. Je to nieco, co je bezne k mani?
To bude tezky. Potrebujes sehnat potenciometr, ktery bude mit spravny rozsah otaceni, alespon priblizne spravny rozsah odporu a bude pritom fyzicky stejnej nebo podobnej a samozrejme bude mit co nejvetsi zivotnost. Tvarem to vypada na bezne sehnatelnej typ, ale otazkou je ten rozsah otaceni - v obchode koupis jen standardni rozsah 270°, pokud joy pouziva jinej (treba jen 60), bude joy cist pozici jen jako maly pohyb kolem stredove pozice. Pak zalezi na firmware joye, jak dobre se s tim vyrovna (prekalibruje se). Kazdopadne za pokus skoro nic nedas, zmer jeho odpor, kup normalni potak v obchode a otestuj to. Jen nevim, jestli sezenes tenhle typ osicky. Pokud nesezenes spravny, kup stejnou velikost (prumer) a vymen navzajem ty uhlikovy drahy. Jde to, delaval jsem to (to jsem mel jeste rucne postavenej joy, tam ta zivotnost byla strasna-pouzival jsem ty nejlacinejsi potenciometry).
Nedavno jsem prohazoval potenciometry ve svym joyi (TM Afterburner). Tak jsou nejaky miniaturni, nesehnatelny, nastesti je v joyi jeden nahradni (je moznost pouzivat na smerovku bud kolibku nebo krouceni pakou a to druhy je nevyuzity). Ale kdyz jsem je prohodil, zjistil jsem, ze rozsah pohybu nedosahuje uplne do kraju. Coz me prakvapilo. Ale nakonec jsem to vyresil nejakym kulovym bleskem potenciometru...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.