May 02 2024 15:43:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
606_Druindin
Všecky tydlety Shitcoiňáky poslat do prdele. Když chcou těžit, tak do dolů s nima Úsměv
 
1stCL_Ricrd
včera jsem si nainst.DCS a hnedle jsem ho zkusil na VR a byl jsem mile překvapen ze jdou bez problemu a to nemužu řict o BOS(tam se me stane že když použiju např. zoom nebo při otočeni za sebe tak si pilot lehne na sedačku a pak pomalu si seda atd.a musim to hnedle vycentrovat) je možny že je to v BOSku je rozes....??
Upravil/a 1stCL_Ricrd dne 11-01-2021 08:57
 
Shadowdeath
Jj, beztak ten bitcoin je podvod... Za penize se zarucuje nejakym zpusobem stat, zlato a jine komodity existujou realne a cena je urcena vlastni potrebou (sul nad zlato).
Kdyz pujde do tuheho, tak si za bitcoin nekoupis ani rohlik a to se budes moc ohanet uctama za spalenou elektrinu jak budes chtit :-)
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
magot
krytí zlatem je už minimální a reálná hodnota zlata je taky iluzorní, defakto má jen cenu dobrého vodiče a blejskátka na prstu
ta těžba by se měla nějak separovat od herního hw, dát jim tam nějaký čip aby jim to nefungovalo na těžbu a vyrábět GPU na těžbu separátně ať si mamoni taky počkaj
 
Richi
Tak spadl na 32k, ještě chvíli a karty zase budou. Úsměv
 
LEON
Shadowdeath napsal:

Jj, beztak ten bitcoin je podvod... Za penize se zarucuje nejakym zpusobem stat, zlato a jine komodity existujou realne a cena je urcena vlastni potrebou (sul nad zlato).
Kdyz pujde do tuheho, tak si za bitcoin nekoupis ani rohlik a to se budes moc ohanet uctama za spalenou elektrinu jak budes chtit :-)


To bývávalo, teď stát měnu spíše naopak znehodnocuje... I s drahými kovy se už často obchoduje na burzách tak, že se prodávají ještě nevytěžené (v zemi), takže prakticky taky virtuální... Konec konců ty Koruny České, které si vydělávám v kolbence, taky vůbec fyzicky nikdy nevidím. Přistanou mi na účet a kartou je zase utrácím. V ruce je ale nikdy necítím, hotovost jsem si z bankomatu nevybíral už pěkně dlouho...
 
https://www.rcfree.eu
magot
ono není o co stát, je to jen hadr na špínu
 
606_Temp
Před pár lety jsem byl na dovolené v Řecku. Byla to zrovna ta doba, kdy řekům vypli bankomaty a stopli platby kartou ze dne na den a Mezinárodní měnový fond řešil kdo zaplatí Řecký dluh. Dnešní zpráva o odvráceném kolapsu elektrické sítě je další faktor.
Od té doby mám doma jednu výplatu v hotových korunách, jednu v hotových eurech a jednu ve zlaté cihličce.

Ale zpět k tématu:
Za jak dlouho (či vůbec nebo vždy) se vám přestal houpat žaludek při ostřejším manévrování? Ne že bych se poblil, ale dát si hodinku před každým obědem a večeří, tak mám za chvíli svoji váhu z dob, kdy mi bylo 30 Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Shadowdeath
No to je vec, na kterou jsem take hodne zvedav, jestli si mam dat kyblik k PC.. V aute se mi treba nejak zvlast spatne nedela, ale treba cist knizku na zadni sedacce pri projizdeni serpentyn, tak si myslim, ze by savle byla jista Šklebící se

1stCL_Fucida napsal:
.... Dneska zároveň vyzvednu Occulus Quest 2, tak to všechno porovnám.


Btw co Fuci, ten Quest 2?
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
606_Temp
V autě jsem neměl problém nikdy. A to byl otec tak trochu pirát silnic co jezdil zasněžené zatáčky s ladou 1200 smykem Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
magot
606_Temp napsal:
Od té doby mám doma jednu výplatu v hotových korunách, jednu v hotových eurech a jednu ve zlaté cihličce.

Takhle si babička poschovávala asi 50 000 litrů na půdě a pak si umřela a myslím, že z nás měla pak docela prdel. O to větší že to nikdo nenašel Šklebící se
 
606_Temp
Mé výplaty jsou malé. Všechno se to vejde do hrníčku :-)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
Tempíku, nausea u mě odezněla cca po týdnu. Je ale klíčové mít obraz plynulý, jakákoliv neplynulost tomu nepomáhá. Také je otázka, jakou verzi Riftu máš, jestli původní bez 6DOF, nebo upgrade na 6 DOF, nebo Rift S, který tuto vlastnost měl už v základu (a pracovala u něj perfektně). Absence 6 DOF ničí nejen atmosféru, ale právě hodně způsobuje i tu nauseu - stejně jako problémy v 6 DOF.

Shadowdeath: No. Testoval jsem to, dokonce jsem si pořídil bratru za 20$ aplikaci Virtual Desktop pro Oculus Quest, abych ho mohl používat bez kabelu...ale má to svá ale.

OQ2 je sám o sobě docela dobrý headset, pokud by se spojily jeho kladné vlastnosti a vlastnosti Reverb 2, vznikl by vládce současného VR světa. Z hlediska jemnosti rozlišení i z hlediska kvality displeje je Reverb dále (a to i v první generaci, kterou ale omezuje nenastavitelné IPD). Také mi nepřijde, že by měl mít Reverb menší sweet spot - naopak, Reverb je z hlediska displeje po všech stránkách (nej)dále. Skvělá je u Reverbu 2 i ergonomie, kdy perfektně sedí na hlavě a nikudy do něj nesvítí. V tomhle je OQ příšerný - ačkoliv nemám nijak nestandardně malý nos, tak mi kolem něj do headsetu proniká hodně světla. Další nevýhoda OQ tkví ve výrazně nižším horizontálním rozlišení, když si brýle nasadíte, tak zřetelně vidíte okraje displeje, což je fakt blbý - FOV je znatelně nižší a celé je to rušivé. Zvuk v Reverbu 2 je perfektní, vážně se mi ta idea s repráčky namířenými na uši líbí, OQ na tom sice není nikterak špatně, ale jeho zvuk je méně nasměrovaný (více utíká do prostoru) a celkově takový...slabší. Zdá se, že OQ nemá smysl, co? jenže...:

Jenže OQ2 funguje naprosto bezproblémově a vždy. Jeho tracking je skvělý, nutnost rekalibrace nulová, VR prostředí odladěné, ergonomické a celkově perfektní. Máte-li doma WiFi 6 (jako já), pak můžete úplně krásně fungovat bez jakýchkoliv drátů - nikde vás nic neomezuje, jste zcela Wireless (a pokud by vám nestačilo těch cca 90 minut, co vydrží nabitý, tak si za opasek dáte powerbanku a hrajete celý den).

Zítra nebo pozítří vracím Reverb 2 do Německa a nechám si vrátit peníze, protože ho v současnosti na svém PC (a to nejsem úplně uživatel začátečník) v současnosti zprovoznit nedokážu (úvaha o malém prostoru byla mylná, stejně jako snaha používat interní i externí USB porty, jiný BIOS a já už nevím co ještě). Nejhorší na tom je, že jsem si skoro jistý, že za to nemůže ani tak Reverb 2, jako něco, co se asi změnilo na kombinaci všech možných driverů v systému, na USB, ve Windows Mixed Reality, ve Steamu, nebo kdo ví kde. Se stejným problémem se totiž nějaký čas potýkám i na Reverbu 1 (který dříve v jakémkoliv směru pracoval skvěle). Je to vtipný, ale zhruba od chvíle, co jsem prodal TIR, mám tyhle problémy - až si říkám, jestli jeho drivery (nebo kdo ví co) na to neměly nějaký vliv. Tak jako tak, v současnosti nemám prostor dále laborovat. Za poslední týden jsem s tím strávil možná 20 hodin čistého času, možná i více - a úspěch se nedostavil. Přesto ale věřím, že až budu mít za pár měsíců více času, tak si určitě (znovu) pořídím ten Reverb 2 (tedy pokud nevyjde nějaké úplně nové VR), protože když zrovna pár vteřin funguje, tak má před zbytkem světa náskok ve všem podstatném (krom existence kabelu).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Fucida
...o dalších 45 minut později:

No tak to už mě fakt poser na holý záda. Co se událo v poslední 3/4 hodině? Po instalaci TrackIR software, po přetaktování CPU na 4,8 GHz a pamětí na 3 GHz, po změně obnovovací frekvence na 60 Hz, po Vymazání údajů o prostředí...to začalo opět zcela bezproblémově fungovat. Tedy aspoň G1. Teď jsem to vrátil na 90 Hz a pořád funguje.

Vracení do Německa se tedy odkládá, zítra znovu vybalím G2 z krabice.

...jo jo, je to celý děsně intuitivní a user friendly. Aber verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt!
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Richi
Duch ve stroji je myslím dávno uznaný fakt. Úsměv
 
Hans-Assi
1stCL_Fucida napsal:

Je to vtipný, ale zhruba od chvíle, co jsem prodal TIR, mám tyhle problémy - až si říkám, jestli jeho drivery (nebo kdo ví co) na to neměly nějaký vliv.

Já už se lekl, že ho budeš chtít vrátit Úsměv
 
petsild
Tedy provozovat VRko v rohu Úsměv místnosti je možné.
Upravil/a petsild dne 12-01-2021 10:42
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
ringlett
Tedy když čtu ty vaše problémy, tak jsem rád, že mám co mám.

A ještě jedna rada k nezaplacení.

Kdyby lidstvo zůstalo u vzájemného mlácení pěstními klíny a vysralo se na pokrok, byli bychom všichni daleko spokojenější!
Nelétám, občas se plazím ...
 
Shadowdeath
Diky Fuci za postrehy..
Jsem premyslel puvodne i o ciste instalaci windowsu.. ale jak to tak ctu, mozna bude lepsi nechat tu moji X let starou zaprasenou instalaci.. co kdyz tam mam neco co se muze hodit (treba zrovna ten TIR) Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
1stCL_Fucida
Rádo se stalo Úsměv. Zatím nechválím dne před večerem, ještě jsem to testoval jen na Reverbu 1, ale problémy na obou zařízeních byly prakticky stejné, tak předpokládám, že i Reverb 2 poběží "like a charm" Úsměv

Nemyslím, že ten samotný TIR na to měl vliv, naopak si říkám, že ideální by asi vážně byla čistá instalace všeho zvláště v situaci, kdy WMR používají obě dvě zaříení. Reverb 2 je navíc v některých parametrech v rámci WMR prostředí unikátní (dvě analogové osy ovladačů, čtyři prostorové kamery), takže kdo ví, jak to páni programátoři dobastlili, aby jim to pracovalo. Když si to vezmu analyticky, tak ta kritická změna nastala v okamžiku kdy jsem (jedním krokem) zrušil cache místnosti (což by "asi" mělo resetovat prostor - al to jsem dělal už předtím) a změnil frekvenci na 60 Hz (což resetuje zařízení). třeba to taktování, nebo TIR sami o sobě neměly vliv, jenže v podobných případech nikdy nevíme, jestli i tohle nebyla podmínka aby po onom "resetu" to nezačalo fungovat.

Za posledních 20 let jsem nestrávil s rozchozením žádného zařízení tolik času, jako s tímhle. Což je dost hrozný, když vezmu v úvahu, že všechny jednotlivé komponenty (Reverb, WMR, Steam, SteamVR, ŠturmVR) celkem dobře znám a že rozchodit Oculus Quest mi bez jakýchkoliv zkušeností trvalo asi hodinu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,802,316 návštěv