June 19 2025 02:38:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,754
· Nejnovější pilot: Daniel-Sturm
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
magot
Richi napsal:

Jo no Linux, já myslel spíše alternativa v brýlích pro ten moderní svět plný světlých zítřků. Úsměv

No můžeš si koupit helmu od cukráče, ta je nezávislá na WMR.

Fiks
magot napsal:

Richi napsal:

Jo no Linux, já myslel spíše alternativa v brýlích pro ten moderní svět plný světlých zítřků. Úsměv

No můžeš si koupit helmu od cukráče, ta je nezávislá na WMR.

Hmmm a není náhodou pro změnu závislá na cukráčovi ?Úsměv

magot
Je, cukr není úplně zdravý Úsměv

Zifi
AJaromir napsal:

Tak furt jde stále přejít na W10. Podpora sice končí v Říjnu 2025, ale nic je nedonutí aktualizovat na W11. Hlavně, když v BIOSu vypnete podporu virtualizace VT-x, což zabrání funkci izolace jádra, kterou W11 vyžaduje. Taky si tím o takových 15-30% zlepšíte výkon systému, ale vypnete si tím ochranu před Spectre a Meltdown. A taky myslím, že ve W10 není problém s parkováním jader.

Takže Jaromíre říkáš, že nedává moc smyl upgrade na W11 z hlediska simulátorů?

magot
pozor update W10 KB5052077 zabije WMR a po nainstalování už zřejmě není cesty zpět!
Odinstalace údajně nepomáhá. Tzn. VR typu Reverb už nebude fungovat!
https://forum.dcs...-on-win10/
Tzn. řešení je zakázat updates. Pamatujte, že stejně updates MS na podzim zastaví, takže se toho mnoho nestane.
Zakázat updates u W10 je ale docela oříšek, MS už všechny workaroundy fixnul.
Tzn. ty 100% řešení z části už nefungují.

Pokud si ten update někdo nainstaluje a bude chtít používat WMR/ Reverb, tak jediné známé řešení je nainstalovat W11 s 23H2 a tam zastavit updates.
Upravil/a magot dne 12-03-2025 13:50

1stCL_Fucida
No tvl :-/

Včera jsem svůj Reverb prodal kamarádovi na W10 s tím, že na tomhle OS nemusí mít strach a teď čtu tohle. Ach jo...
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Tak máš o kamaráda míň Šklebící se

Hot_Dog
Po nainstalování toho updatu nešel smazat, tj. nešla zpět rozchodit WMR...

Pomohl mi jedině návrat do bodu obnovy z předchozího dne, před nainstalováním updatu... Ale nevím, jak moc windows ty body obnovy promazává!!! Já tam viděl jenom dva, z toho dne a z předešlého dne...
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

repa
magot napsal:

Tak máš o kamaráda míň Šklebící se
Ano již není můj přítelÚsměv)) A teď mi přiveďte Gatese

magot
Hot_Dog napsal:

Po nainstalování toho updatu nešel smazat, tj. nešla zpět rozchodit WMR...

Pomohl mi jedině návrat do bodu obnovy z předchozího dne, před nainstalováním updatu... Ale nevím, jak moc windows ty body obnovy promazává!!! Já tam viděl jenom dva, z toho dne a z předešlého dne...

No vytvoř si svůj vlastní bod obnovy, třeba ze zítřka (pokud ti ten den pojedou widle hladce a nebudeš dělat nějaké instalace/ odinstalace) a k tomu se budeš moci vrátit i rok zpátky.
Hlavně nevytvářej bod obnovy ze dne kde si už dělal rollback. Tzn. v tvém případě zřejmě dnešek.

magot
Teď se mě provedl update W10 a update KB5052077, tam definitivně nainstalován není.
Jednu chvíli se nabízel jako optional před pár týdny, pak zmizel a teď čtu, že to byl jakýsi preview update. Každopádně ho v pc nemám.
Helmu jsem ale zatím nezkoušel, ale snad by měla jít, pokud to blokoval jen ten preview update.
Tzn. povinné windows update by to snad neměly blokovat.

Zifi
Díky za info. PC upgradován. Teď se ještě rozhoduju mezi W10 a W11

1stCL_Fucida
magot napsal:

Teď se mě provedl update W10 a update KB5052077, tam definitivně nainstalován není.
Jednu chvíli se nabízel jako optional před pár týdny, pak zmizel a teď čtu, že to byl jakýsi preview update. Každopádně ho v pc nemám.
Helmu jsem ale zatím nezkoušel, ale snad by měla jít, pokud to blokoval jen ten preview update.
Tzn. povinné windows update by to snad neměly blokovat.

To by byla pozitivní zpráva. Dej pak prosím vědět, jestli u tebe ohledně VR vše běží.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
No chce to vyzkoušet no, ale já se výhledově do zkoušení nechystám, takže nám to možná dříve řekne repa či někdo jiný, kdo to má hnedka po ruce u pc.

Hot_Dog
Tak potvrzuju, pro majitele Reverbu, dnes sem vypnul pozastavení aktualizací a nainstaloval všechny aktuální, ta problémová KB5052077 už tam vůbec není a WMR funguje dál na windows 10...

Nicméně určitě nic neskazíte, když si vytvoříte vlastní bod obnovy předtím, než aktualizace pustíte a když Vám to bude fungovat i potom, tak klidně další, v dnešní době, kdy nevíme, co mužem pro Reverb od Microsoftu očekávat to silně doporučuju, třeba 1x měsíčně...
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

CSW_606_Thomas
https://forum.dcs...-on-win10/

Ahoj,
V tomto fóru se také řeší WMR na windows 10 a update KB5053606 by měl obnovit funkčnost WMR.
Můžete někdo zkusit, kdo ještě neobnovoval ze zálohy?
i.ibb.co/LQCfb7H/Thomas.png

magot
Update nic KB5053606 neobnovoval. To si nějak nepochopil.
Tady se řešilo pouze to, že pokud si instaloval pouze povinné updates, kde prokazatelně nebyl preview update KB5052077 (volitelně instalovatelný), tak vše běží, jak má.
Hotdog k tomu přihodil, že odinstalace KB5052077 nepomůže, a pomůže pouze obnova systému k datu před instalací KB5052077.
Takže jediné řešení, které tu vyčteš je obnova systému pokud máš v pc vytvořen bod obnovy k datu před instalací KB5052077. Víc moudra tu nenajdeš.
Případně zbrusu nová instalace W10.
Upravil/a magot dne 23-03-2025 10:02

CSW_606_Thomas
Vycházím z posledního příspěvku:

The latest Win10 update, KB5053606 restores WMR functionality.

i.ibb.co/LQCfb7H/Thomas.png

magot
To nic nemění na tom, že to ten pisálek na ed fóru nepochopil, muselo by to být přímo v ms logu, že tomu tak je.

Richi
Podpora pro Microsoft sidewinder force feedback 2 nefunguje snad už deset let.
A pořád to od win 8.1 do win 11 funguje bez potíží.
Nebude ta nepodpora od Microsoftu na tom nějak podobně?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

07-05-2025 21:30
problém s medvědy Šklebící se https://youtu.be/.
..sh51yJN8yJ

09-04-2025 17:08
Helou Úsměv

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

37,849,768 návštěv