April 23 2024 09:16:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
1stCL_Ricrd
1stCL_Fucida napsal:

Rádo se stalo Úsměv. Zatím nechválím dne před večerem, ještě jsem to testoval jen na Reverbu 1, ale problémy na obou zařízeních byly prakticky stejné, tak předpokládám, že i Reverb 2 poběží "like a charm" Úsměv

Nemyslím, že ten samotný TIR na to měl vliv, naopak si říkám, že ideální by asi vážně byla čistá instalace všeho zvláště v situaci, kdy WMR používají obě dvě zaříení. Reverb 2 je navíc v některých parametrech v rámci WMR prostředí unikátní (dvě analogové osy ovladačů, čtyři prostorové kamery), takže kdo ví, jak to páni programátoři dobastlili, aby jim to pracovalo. Když si to vezmu analyticky, tak ta kritická změna nastala v okamžiku kdy jsem (jedním krokem) zrušil cache místnosti (což by "asi" mělo resetovat prostor - al to jsem dělal už předtím) a změnil frekvenci na 60 Hz (což resetuje zařízení). třeba to taktování, nebo TIR sami o sobě neměly vliv, jenže v podobných případech nikdy nevíme, jestli i tohle nebyla podmínka aby po onom "resetu" to nezačalo fungovat.

Za posledních 20 let jsem nestrávil s rozchozením žádného zařízení tolik času, jako s tímhle. Což je dost hrozný, když vezmu v úvahu, že všechny jednotlivé komponenty (Reverb, WMR, Steam, SteamVR, ŠturmVR) celkem dobře znám a že rozchodit Oculus Quest mi bez jakýchkoliv zkušeností trvalo asi hodinu.

Fuči super udelal jsem to dle tebe a ejhle vše funguje
diky
 
Shadowdeath
No jsem na to teda zvedav... ale zatim si ty W10 necham, jsem linej Šklebící se Kdyz budou problemy nebo zjistim, ze PC nestiha.. tak udelam asi i revizi strev + reinstall.. jako porad nedam dopustit na muj na i7-3770, nevim presne jak ho mam uz dlouho (mozna 8 let), je i mirne takhlej a porad krasne slape, ale ta zakladovka uz je starsi a zdroj mam uz taky asi 10 let :-)
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
1stCL_Fucida
3770 už je moc slabej - cokoliv od GTX 1060 už bude poněkud dusit. Před třemi roky jsem vyměnil 3570K + 970 za 8700K + 1080 a čistý výkon v IL-2 šel nahoru snad dvojnásobně. U Ričrda se výměna podobně letité mašiny za současného Ryzena u 1080Ti projevila také jako polití živou vodou. Ale je mi jasný, že tady píšu i s tím Reverbem o částkách okolo 40 litrů, což neni úplně málo.

Co máš za grafiku?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Shadowdeath
Jj, na to CPU mam "odlozenou" stranou a je to nejakou dobu v planu. Verim, ze to celkovy vykon boostne, ale nejak me zatim vylozene nic nedonutilo prekonat lenost a provest upgrade :-) A prave ani ve hrach se me nezda, ze by procak jel na plny vykon. Myslim, ze hlavni podil na narustu FPS bude mit spis ten upgrade z 970 na 1080, tam ten skok ve vykonu bude hodne velky (Nova generace a jeste o tridu lepsi model).. Zkusim rozpoutat flame intel vs AMD co se tyce CPU zachvilku v jinem vlakne Mrknutí

Grafiku mam RX 5700XT, podle offiko doporuceni je to takove minim na plne rozliseni.. takze to by snad stacit melo... A prevazne to porizuji kvuli Dirtu a ten by nemel byt tak narocny jak BOS, snad Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
1stCL_Fucida
Já ten upgrade nedělal najednou, takže jsem právě viděl, jak se projevuje změna jednotlivých komponent. Naposledy u toho zmíněnýho Ričrda, ten šel nahoru co si vzpomínám o 50 - 100%.

Dirt je ve VR náročný určitě méně, navíc není na vysoká a stabilní FPS zdaleka tak hajsavý jako letadla. Je to kvůli tomu, že se v něm díváš hlavně dopředu, rozhlížíš a vůbec hýbáš hlavou relativně méně, což mnohem lépe vzdoruje microstutteringu. 5700XT je solidní kousek, ve Šturmu by sice už dost ztrácela, ale Dirt si s ní užiješ naplno (já mám na té své 1080, která je myslím o něco slabší, než 5700XT, pokud si vzpomínám všechno na maximu). Jinak já jsem to tady nikde moc nerozváděl, ale alfa a omega VR je o upscalingu nebo downscalingu. Můžeš nechat buď systém, ať škáluje rozlišení sám (což ale dle mé zkušenosti není úplně optimální, protože systém je až příliš "defétistický"Mrknutí, nebo si to nastavíš ty, jako uživatel. Já jedu blízko nativnímu rozlišení headsetu (cca 2150p). Zlepšení je ale dost cítit až na nějakých 2500+p, jenže to už je s GTX 1080 úplně, ale úplně mimo její možnosti (a to ani teď nemám detaily ani zdaleka na maximu). Ostatně i tohle je při mracích a větším množství letadel, nebo v blízkosti měst špatný. Ale já čekám na RTX 3080 a pak mi bude zase hej Šklebící se

Z procesorů bych v současnosti vzal (s ohledem na peněženku) Ryzen 5800, o Intelu bych v téhle sezóně nepřemýšlel.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Shadowdeath
Hmm, 5800X je docela mastnej, asi bych se spokojil i s 5600X za 2/3 cenu Úsměv Akorat ten je vyprodan... No jelikoz neni dostupna ani G2 zatim (udejne ma dorazit 20. unora do HP a jeste je otazka kolik dorazi kousku a v jakem sem poradi Úsměv ) tak uvidime jak to bude za mesic/dva..
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
606_Temp
1stCL_Fucida napsal:

Tempíku, nausea u mě odezněla cca po týdnu. Je ale klíčové mít obraz plynulý, jakákoliv neplynulost tomu nepomáhá. Také je otázka, jakou verzi Riftu máš, jestli původní bez 6DOF, nebo upgrade na 6 DOF, nebo Rift S, který tuto vlastnost měl už v základu (a pracovala u něj perfektně). Absence 6 DOF ničí nejen atmosféru, ale právě hodně způsobuje i tu nauseu - stejně jako problémy v 6 DOF.


Je to obyčejný Rift, ale 6DOF to má. Tak já tomu dám ještě 5 dní :-D

Edit: Jak se díváte s VR za sebe? Nejsem toho vůbec schopný. Musím se s židlí otočit o 90° a zbytek dotočit hlavou. Což pro mě aktuálně znamená pustit knipl. Nějaký fígl, či zlepšovák?
Upravil/a 606_Temp dne 12-01-2021 19:21
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
310_cibule
Fuči, i7-4790K a 2070 RTX. Bude to stačit na Reverb?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
1stCL_Fucida
310_cibule napsal:

Fuči, i7-4790K a 2070 RTX. Bude to stačit na Reverb?


Otestujeme Mrknutí.

Grafika bude OK, ale uvidíme, jak moc ji zvládne ten CPU využít. Na Reverbu dře vše na max.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Fucida
606_Temp napsal:

Edit: Jak se díváte s VR za sebe? Nejsem toho vůbec schopný. Musím se s židlí otočit o 90° a zbytek dotočit hlavou. Což pro mě aktuálně znamená pustit knipl. Nějaký fígl, či zlepšovák?


Vítej "v letadle" Úsměv. Žádný zázračný trik není, stejně jako není žádný trik v reálném stroji. Když sedíš na zadku, nohy v pedálech a ruka na kniplu, tak se prostě neotáčí úplně nejlépe. V reálu bylo potřeba provádět výhledové zatáčky, resp. se o ochranu zadní polosféry staral wingman. On si člověk ve VR uvědomí pár věcí, který se bez něj těžko vysvětlují.

Já sám jsem začal ve VR létat na trošku jiných křivkách a mnohem více v ostřejších obratech využívám pohled "nad sebe", který jsem naopak moc nevyužíval s TIRem. Ale jak píšu, žádnej zázračnej trik není. A v tom je to kouzlo Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
CSW_Rannisokol
Na anglickym fóru jsem onehdá čet, že jediný, co pomáhá je ještě strečink krčních svalů. Ale výsledky se ti dostaví nejdřív po měsíci. Taky prý pomáhá trošku se předklonit a potom otočit hlavu.
i.ibb.co/Yp9d9tw/Rannisokol.png
 
1stCL_Ricrd
[quote]310_cibule napsal:



Fuči, i7-4790K a 2070 RTX. Bude to stačit na Reverb?[/quot
měl jsem i7-3770.pořidil jsem si 1080ti a proc. to nestihal(na VR)
nechal jsem si poradit od fučiho koupil AMD Ryzen 7 3700X 8-Core Proc.a vše super
PC neruzumim tak mě kluk nainst programek kterej snima hodnoty při zatěži
pustily jsme BOS do toho ten programek a ryzen makal na 20procent.1080ti kolem 90procent
takže ted to v BOS mam ořezany jak to jenom jde aby jsem rozlišeni na oko měl na 130 procent a je to dost dobře litatelny
 
magot
Ričrde 1080ti je RTX2070 nic jiného. Úsměv
 
1stCL_Ricrd
Úsměv
 
1stCL_Fucida
Jop, jsou výkonově blízko. 2070 je silnější v ray tracingu, ale to nás ve Šturmu moc nezajímá Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Coffin Corner
Koukám, svět medicíny by se měl připravit na nové diagnózy: Pacient hospitalizován s poškozenými úpony krčního svalstva po vytočení hlavy o 180 stupňů. Hlavu nedokáže vrátit zpět. Vyproštěn hasiči a dopraven záchrannou službou s podivným předmětem v ruce a na obou chodidlech. Tvrdí že seděl u počítače, ale nejpravděpodobněji zraněn při SM hrátkách... Po dobu hospitalizace nesmí spát na zádech aby se neudusil polštářem! Úsměv
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
 
Shadowdeath
Ha, tak ocekavane video je svete, vsechny G2 jsou stejne, zadne dvoji cocky pro youtubery a ostatni plebs Úsměv

YouTube Video



"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
Shadowdeath
Tak me HP prijemne prekvapilo a Reverb G2 dneska dorazil. Zapojeni probehlo uplne bez problemu. Zapojil jsem vsechny konektory v poradi, ktere jsem mel v prilozenem navodu. Chvilku se tedy nic nedelo.. ale pak naskocila Windows Mixed Reality, odklikal jsem nejaka nastaveni. Pak pustil Steam, nainstalovat SteamVR a Windows Mixed Reality for SteamVR. Prolezl tam tedy nejaka ta nastaveni.. a hura do Dirt Rally. Nevim, treba behem 15 minut, to bylo pripraveno na hrani (kdybych neprolejzal ruzna nastaveni apod, tak mozna za 5).

Prvni dojmy z Dirt Rally 2.0, ten pocit z 3D sveta je super. A pocit z jizdy je nesrovnately oproti memu 27 palcu monitoru. Bude mi tedy asi nejakou dobu trvat si zvyknout, ze to auto se trochu jinak ovlada pri pohledu "tam kam chci jet", oproti zafixovanemu pohledu "vpred v ose automobilu", tak nejak ma clovek naucene, ze kdyz kouka do lesa/plotu/srazu/strane, tak ma poradne kontrovat Šklebící se tady koukam porad vpred a auto tancuje nejak kolem do kolola a ukocirovat ho neni lehke.

Jinak FOV by to sneslo vetsi, je to jak v lyzarskych/potapecskych brylych a i ten zminovany sweet spot, by mohl byt o fous vetsi, ale je to dostacujici, pri jizde uz to tolik clovek nevnima. A holt musi trochu vice otacet hlavou, oproti realu, kde by treba jen pohnul ocima. U letadelek to muze byt horsi.. kdyz clovek potrebuje kontrolovat spoustu budiku..

A co se tyce kvality obrazu, tak jako ehmm, no trochu zklamani, takove to "crystal clear" z recenzi na youtube se u me bohuzel nekona Smutný, ALE je to nejspis ovlivneno "slabou" grafikou... s 5700xt, 90fps udrzim, ale pouze s AA off a s Render resolution ve SteamVR max na 60%. Takze na obrazu je hodne znat aliasing (zubatost). S 100% je obraz znatelne hladsi, ale bohuzel nehratelne Smutný
Samozrejme i detaily ve hre mam dost oholene, nektere ani ne uplne kvuli vykonu, ale spise eliminaci ruznych grafickych glitchu a artefaktu.. napr. jsem musel ubrat "travu a krovi" kolem trate, jelikoz nektere listy se nejak divne mrizkovali.. a zaroven toto nastaveni pridavalo i kaminky na silnici, ktere prave pri te zubatosti pusobi hodne rusive, kazdej sutr ma kolem sebe takovou zubatou svetlou problikavajici auru... A zatim jsem jel jen par trati za slunecneho pocasi.. jsem zvedav jak bude vypadat dest a mokra silnice.. pripadne noc.

No verim tomu, ze na silnejsich kartach, ktere pojedou bez problemu na Render resolution 100% (3188x3096 na oko) pak bude obraz mnohem cistejsi a zazitek o to vetsi. Tak snad za rok, pujde nejakou koupit Šklebící se

PS: Jinak prvni chvile ve VR byly teda na kyblik Úsměv mozna pro zacatek by to chtelo neco klidnejsiho, treba Eurotrack Simulator 2
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
magot
Tak to šlo hladce.
Kvalita by měla jít nastavit up-scalingem v steam vr konfiguraci, ovšem v závislosti na výkonu pc.
 
310_cibule
Čekám, čekám a čekám... Nemůžu se dočkat.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

34,745,935 návštěv