Prosím o pomoc. Po dlouhé pauze jsem spustil starýho šturma, a při střelbě se mě špatně vykreslují plameny. Nevíte čím by to mohlo být?
Měl jsem ještě jeden problém z grafickým zobrazením a to, že místo vody byla tma (přestane to dělat, když vypnu HardwareShaders v configu).
Tyto problémy mám na OpenGL, když hru přepnu do DirectX, tak je vše v pořádku.
Máte někdo tip jak to vyřešit, teda kromě toho přepnutí do rozhraní DirectX?
Procesor AMD Phenom x4 945, grafika ATI Radeon HD7870 2GB, os Win7.
https://www.dropbox.com/s/v9qpo6q1d8z5spv/grab0005.jpg?dl=0 (odkaz na foto střelby)
Ahoj,
možná už odpověděl sám, když se tak bráníš DirectX, nainstaluj archivní ovladače na grafiku.
[img]https://uc89159c4c55aa8cf9427758a770.previews.dropboxusercontent.com/p/thumb/AANMWory9WlW1Yzj91cvPaO77Uesvy6YhxfY8Q7Kl1SjUPEgfK6Q1cq4VeqF_fJmWSduxElhqeuxONoXW1fOBhgBTVSLmRe_xjZVrIa6ZJY-ScCgvdV6YDs8ObfJFnW-ggm0S6lEkyr_P7-VFExkfH_8Kol-yM__GATlDRWzrRbVJWQuiVd2vRaWwnOfU82he8HgjoKenLmCgGE4EiDHQPfMjMriUsRWnWBp2hKe8xilow/p.jpeg[/img] is not a valid Image.
U starého šturma bych se directX také bránil, pod ním není možné pustit hru ani na plné detaily. Ale na tu černou vodu si vzpomínám. Měli to právě jen kolegové s radeony. Vím že na to byl na netu ke stažení jakýsi soubor (myslím něco jako "atiGL" ), který se zkopíroval do šturma a bylo to. Ovšem to je už několik let. Jak je to dnes nevím.
Tak po dalším hledání jsem našel radu ohledně černé vody. HardwareShaders jsem zase aktivoval, protože vím, že jsem ho nikdy dřív nemusel vypínat, takže chyba musela být někde jinde.
V configu vypnout nebo naopak zapnout kolonky označené * .
To mě ale nepomohlo, a když už jsem v tom byl, tak jsem změnil hodnoty i na zbývajících TexFlags.TexEnvCombineDot3=1 (na 0) a exFlags.SeparateSpecular=1 (na 0) a voda už je taková jaká má být.
Chtěl jsem zjistit, jaký přesně příkazový řádek dělá black water, tak jsem je zase postupně přepisoval na 1 (přepsal jeden řádek, uložil a spustil hru).
Takto jsem přepsal postupně všechny řádky zpátky na 1 a black water se neprojevil, navíc se spravili i plameny při střelbě, to mě hlava nebere ....
A ještě ohledně vody, maximální hodnota u Water = (2 ati radeon), (4 nvidia)
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.