March 29 2024 05:38:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
Ace14

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS 2.5.0 propady FPS
Rumcajs
Dropy ve FPS provázené propadem zátěže CPU i GPU celkem jistě signalizují čekání na něco jiného. V počítači se nejběžněji čeká na síť nebo na disk. V tomto případě to skoro jistě bude disk. Důvodů, proč se čeká na disk, může být sbírka. Může se čekat na swap, může se čekat na temp, může se čekat na nahrání dat z souborů, může se samozřejmě čekat na zápis do swapu či do tempu (případně jinam). Tohle, co popisuje Rapier, vypadá na kombinaci pomalého disku a malé paměti. Což uznávám, je výrok tak očekávaný, že snad jsem ani nic neměl říkat. Nicméně takhle výrazný propad může signalizovat, že s tím diskem není něco v pořádku. Může už být starší a tyhle dropy taky můžou znamenat, že se blíží konec jeho existence na tomto světě a že je na odchodu podél nekonečné sběrnice směrem do věčných čekání. Možná by stálo za úvahu zkontrolovat jeho stav a případně ho dát do výsluhy dřív, než se sám odporoučí s nějakým tím efektem, jako je třeba ztráta dat.
 
Rapier
U mě na notebooku je to zcela jistě pomalým diskem a jen 8 GB RAM. Disk je pochopitelně ok, S. M. A. R. T. hlásí vše v zelených hodnotách. Spíše jsem tím chtěl zdůraznit fakt, že CPU i GPU čeká a disk. Což ostatně potvrdila moje výměna SSHD za SSD na stolním PC, kde to reálně pomohlo.
Logicky, pokud zvolím vyšší detaily ve hře, rozlišení, vyhlazování apod. musí klesnout nároky na CPU a prakticky veškerá zátěž je na GPU. Pokud tedy GPU má load 0 a současně nehlásí power limit překročen nemá data, není co zobrazit.

ZIFI co máš přesně za sestavu?
 
Zifi
V těch dropech mám vytížení CPUa GPU taky 0%. Mám i5-3570K, GTX 970, 16GB RAM, WIN7 64bit. Myslel jsem, že je to slabším CPU nebo málo VRAM. Mám plotnové disky. Zkoušel jsem na obou a výsledek stejný
 
Rapier
Mě reálně od těch fps dropů pomohl až SSD disk. Do té doby nezáleželo na rozlišení, detailech, atd. výsledek byl vždy +/-.

Engine DCS evidentně stojí za hovno. Jak jinak to taky nazvat, že?! Jako je moc hezký, simulace je moc hezké jen testeři....ehm asi zapomněli být najati.

Je to jediný simulátor, který má reálný problém. No nevadí, hlavně že už máme EA F-18 a novou mapu. Za rok než si koupím nové PC tak to ED zcela jistě odladí, a všechny ty náhodné chyby, fps dropy, sci-fi s joysticky apod. zmizí. Určitě už na tom kluci a holky z ED makají dnem i nocí....za ty prachy by sakra měli!
 
magot
DCS je zabugovaný ažaž ale zaplať páb_h za něj .. že nejsme odkázaný jen na BOX nebo starýho šturma.
 
Zifi
Hlavně, je to jen hra
 
Rumcajs
8GB RAM a i5 na 2.8MHz+ jsou minimální požadavky na systém, aby na tom DCS běhalo. Pro "heavy missions" minimálně 16GB. Doporučují 32GB RAM a 3Mhz+ a navrch GTX 1070. Tedy tvůj pekáček, Rapiere, je zlehka přes minimální požadavky. Navíc, a to je třeba zdůraznit, mezi doporučené požadavky patří SSD. Tedy tím upgradem na 16GB jsi se dostal jen na minimum pro heavy missions a ani SSDéčkem jsi se nedostal na doporučené parametry.
Taky je na místě připomenout, že tvůj HW je již dost zastaralý. Sice je to i5 na 3.6GHz, ale dnešní i5 na stejné frekvenci a to stařičké i5 2400 jsou výkonově ne úplně porovnatelné.

Tím nechci říct, že by DCS bylo neposkvrněné jak padlý sníh. Ale je to, jaké to je, a v nárocích na systém se nikterak nepodceňují. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že PC splňující doporučené parametry běhá s DCS slušně.
 
Rapier
Rumcajzi ale můj problém s FPS dropem je vyřešen SSD diskem. Na 4 roky starém notebooku jsem si jen ověřoval chování na jiném PC.

K CPU: Magot lítá na prokazatelně pomalejším CPU (Phenom X4 byť přetaktovaný vs Sandy Bridge také přetaktovaný) a neslyšel jsem že by měl stejný problém (pravda má lepší GPU) a to nemá ani SSD ani SSHD disk! Takže zakopaný pes bude asi někde jinde, třeba v enginu hry?!

Jinak jsem si vědom, že mám starší CPU.
BTW do vydání DCS 2.5 vše běhalo jak hodinky. Všude a za všech okolností a to jsem měl svého času jen GTX 960 2GB a 12GB RAM.
 
Zifi
Já si myslím, že Magot ty poklesy fps, tak úplně nevnímá. Nemyslím to zle, tak to má spousta lidí. Navíc na menším monitoru, to taky není tak citelné
 
Rumcajs
Rapier napsal:

Rumcajzi ale můj problém s FPS dropem je vyřešen SSD diskem. Na 4 roky starém notebooku jsem si jen ověřoval chování na jiném PC.

K CPU: Magot lítá na prokazatelně pomalejším CPU (Phenom X4 byť přetaktovaný vs Sandy Bridge také přetaktovaný) a neslyšel jsem že by měl stejný problém (pravda má lepší GPU) a to nemá ani SSD ani SSHD disk! Takže zakopaný pes bude asi někde jinde, třeba v enginu hry?!

Jinak jsem si vědom, že mám starší CPU.
BTW do vydání DCS 2.5 vše běhalo jak hodinky. Všude a za všech okolností a to jsem měl svého času jen GTX 960 2GB a 12GB RAM.
No vždyť jo. Píšou u DCS 2.5, že doporučená sestava má SSD. Stále ještě to může být i tak, že ten disk někde "drhne" a vykazuje třeba velké přístupové časy. Taky to můžou být windows, co je dodrbané. V počítači jsou mraky věcí, který můžou kulhat. O většině z nich nikdo nic neví, protože proč? Pokud to na jednom počítači dělá a na druhém ne, pak závěr nemusí být, že je to přímo v tý hře. I když samozřejmě to tak může být a dost možná i je.

Co přesně to dělá, se může hledat blbě. Ale ještě povím jednu věc. Místo SSD použít jiný HDD. Nejlépe nový a fungující. Pokud by to s novým HDD běhalo jako Magotovi, pak je silné podezření právě na ten původní HDD. Nu ni?

Ono nakonec je to jedno. Problém máš vyřešenej a záhada stutteringu na tvém PC zůstane asi už navěky nerozluštěna. Kdo by se s tím teď mrcasil, když už to není potřeba. Jsem jen chtěl říct, že na chyby v počítači se téměř nedá použit logika. Protože chyba nemá logiku. Dokud se nepodaří usvědčit konkrétního viníka, jeden neví takřka nic.
 
magot
Jestli to u mne neřeší třeba 8GB VRAM na GPU.
Nicméně mě to běhalo bez dropů i když s méně FPS i pod GTX970, ale to byly starší verze DCS.
Ty dropy jsou jen na některých strojích, ne defaultně všude. Spíš bych to tipoval na nějaký nesoulad s ovladači či systémem.
Zřejmě ten problém nebude dán výkonem CPU, když to jednomu jde a druhému ne.
Taky by to mohla být chyba DCS která se projevuje jen na určitých sestavách a to je ten nejhorší scénář.

A pak divočák (Aces Wild) má taky AMD platformu a nevzpomínám si že by si stěžoval. Netuším ale jestli má SSD.
Upravil/a magot dne 26-06-2018 10:02
 
AJaromir
Teoreticky i na tom procesoru záleží. Dejme tomu, že hra třeba může na instrukční sadě SSE5 pracovat lépe, než na jiných sadách.
 
Rapier
Rumcajz: ano chyby tohoto charakteru se opravdu hledají velmi špatně. Faktem, že je to jediná hra/simulátor který tím trpí. To taky o něčem vypovídá. Určitě máš pravdu, že moje PC je celkově zastaralé a věřím, že až vydělám na nové PC, že budu spokojen.

Jak tak poslouchám Magota mám na chatě jedno staré záložní PC s CPU jako Magot (fakticky je to Phenom bez L3 cache). Mohl bych tam dát těch 16GB RAM (4x 4GCool, přesunout GPU a pak to vyzkoušet. Úsměv To bych se tedy hodně smál (ironie) pokud by to běželo lépe než na tom co mám doma! Nic není nemožné DéCéEs.

Záložní PC: AMD Athlon II X4 635 2,9Ghz@3,33Ghz-4 cores, 4GB DDR3 1533Mhz Dual Channel, Saphire ATI HD 5750 1GB GDDR5, Sound Blaster Audigi, 23" LCD Fujitsu P23T-6 IPS (8-bit), HDD Seagate 320GB (SATA 2), keyboard Genius KB-29e, Mouse Genius DX-110, repro Logitech V10

Magot: může to být klidně tou GPU, GTX 970 co má zifi je už hodně za zenitem (jen 3GB GDDR5).
Nicméně 2GB GDDDR5 navíc oproti GTX 1060 6GB se mi nezdá, že by dělalo takový rozdíl, kdo ví, možné je vše.

AJaromir: ano jsem si vědom, že mám staré CPU, instrukční sadu, čipset, RAM atd. Může být. Až našetřím, zakoupím kompletně nové i s novou GPU (počkám si na řadu Nvidia 2xxx) a jak to pak nepojede otřískám to developerům z ED o hlavu. Doslova.
 
Rumcajs
Ta VRAM klidně může být ten rozdíl. Protože pokud jí má málo, musí nějaký data lifrovat sem a tam z RAMky do VRAMky. No a pokud navrch k tomu má poměrně málo RAM, může to vést k tomu, že musí sahat na disk. A bum, lag je na světě. Jakkoli jsem psal, že chyba nemá logiku, tak tohle vypadá, že by mohlo být smysluplné vysvětlení. Ale to by to jeden musel zkoumat a to se jednomu většinou úplně nechce.
 
Zifi
Vždyť mu to běželo stejně s 6GB VRAM stejně jako mě s 3,5GB. Vyřešilo mu to SSD. Nechápu co se tady sáhodlouze řeší
 
Rumcajs
Zifi napsal:

Vždyť mu to běželo stejně s 6GB VRAM stejně jako mě s 3,5GB. Vyřešilo mu to SSD. Nechápu co se tady sáhodlouze řeší
Je to akademická debata Zifi. Nejde o řešení, víš. To, že to SSD vyřešilo, nemusí nutně znamenat, že SSD je ideální řešení, nebo že disk byl problém. SSD svojím výkonem může klidně překrýt jiný problém, který tam asi zůstává, páčto propady FPS stále má, jen jsou menší a mnohem líp snesitelný. Ale jinak máš pravdu, jde vo hovno.
 
AJaromir
Jinak v poslední betě mám zámrzy prakticky nulové. V offline nejsou prakticky vůbec a v online hře možná tak jeden za 30 minut.

MSI Z170A Gaming M5
Core I7-6700K
MSI GTX 1080 Gaming X 8G
Samsung NVMe SSD 512 GB
64 GB Kingston 2400 MHz DDR 4
2 TB WD 7200 rpm.

Jinak mám stále na prodej 4x4 GB DDR 4
Upravil/a AJaromir dne 26-06-2018 16:13
 
Zifi
To už asi neprodáš. Kupovat v dnešní době 4 GB DDR4 je hloupost
 
AJaromir
4x4=16GB
 
Zifi
No však. Nulová možnost rozšíření
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,600,026 návštěv