April 18 2024 19:44:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Leroy

· Registrovaní piloti: 2,744
· Nejnovější pilot: AlecSalinas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
historické zajímavosti
CSW_Cassius Chaerea
Dneska ráno jsem po nemoci konečně dostal trochu sil a tak jsem hledal nějaké odreagování a vypadlo na mne kupodivu níže přiložené video. Tak jsem si o tom začal něco zjišťovat a s taliány je fakt sranda za každého počasí.
upload.wikimedia.org/wikipedia/it/c/cd/Pietro_Caruso.png

YouTube Video


Pietro Caruso, fašoun už od roku 21 a později "policista", jeho "kariéra" šla strmě nahoru až v roce 44. V té době už měl u Jihoslovanu, kde byl za války nasazen, vytvořenou "dobrou" pověst. Po sesazení Mussoliniho nebyl ke straně loajální a možná až neuváženě rychle se přidal na stranu té nové fašistické Itálie řízené z Berlína. Na začátku roku 44 nastupuje jako kvestor Říma (šéf italské policie), tak ani není divu, že měl velký díl zásluh za slavný masakr civilistů v ardeatinských jeskyních v rámci odvety za bombový útok na via Rasella. Co čert nechtěl, 5. červen a spojenci konečně našli cestu do Říma. Caruso se však domnívá, že jeho služby spíše ocení Němci a tak s nimi vyráží na sever. Jede v zadní části ustupující kolony, když po opakovaných útocích spojeneckého letectva ztratí s kolonou kontakt. Nakonec při uhýbání leteckým útokům narazil jeho řidič do stromu. S několika zlomeninami Carusa Němci odvezli do nejbližší nemocnice, kde si počkal na příchod spojenců.

No a v Římě 18. září 1944 mohl začít jeden z prvních procesů s válečným zločincem. Jako svědek obžaloby dorazil jistý Donato Carretta ředitel věznice Regina Coeli, jenže ve stejnou chvíli se k justičnímu paláci dostavil i dav křičící "Morte a Caruso!". Když vtrhl dav do místnosti, Caruso tam ještě nebyl. Zklamaný dav by se málem rozešel, kdyby pohotově nezasáhla Maria Ricottini, která strhla pozornost davu na ředitele Carrettu, jenž Marii v ardeatinských jeskyních zabil syna. Až po válce se ukázalo, že Marie Ricottini by měla být blahořečena, protože ztratit nikdy nenarozeného syna to už chce vopravdu dobrý zázrak. Ale duchapřítomnost se musí ocenit, nálada davu se zase zvedla. Napřed se Carrettu snažil odvézt do bezpečí anglický styčný plukovník John Pollock a americký poručík vojenské policie Atkinson, ale dole na ulici strhl dav Carrettu z vozu. První co dav napadlo, že Carrettu přejedou a tak se dav domáhal po řidiči auta aby ředitele přejel, ten to odmítl a když dav začal řidiči vyhrožovat, ten vytáhl stranický průkaz italské komunistické strany a na to je jakýkoli lidový dav krátký, to by musel být dav naštvaných miliónářů. Naštěstí vedle byly kolej a tramvaj. Omráčeného Carrettu přetáhli na koleje a dav začal tlačit tramvaj na Carrettu, jenže ani tramvaják neměl pro dav pochopení, tramvaj zabrzdil, vytáhl kliku a strčil si ji do kapsy a odmítl spolupracovat. Dav nečekal až tramvaják vytáhne stranickou legitimaci, protože si mezitím vzpomněl na své staré římské tradice. Tibera! Tibera! Tibera! Tak omláceného Carrettu shodili z mostu do řeky...jenže on nějak přišel tím pádem do vody k sobě, ne že by byl Carretta asi dobrý plavec, ale máte září, to v té slavné řece je vody jak na Sázavě v sezóně. Carretta nespolupracoval a furt se nečeho chytal, jednou kůlů v řece, po druhé boků loděk. No tak ho prostě flákly veslem přes hlavu a to už zapůsobilo. Když už s Carrettou nebyla ve vodě sranda, tak ředitelovo tělo vytáhli a dotáhli až k jeho věznici Regina Coeli, kde ho pověsili na mříže vězeňského okna hlavou dolů. Toho si všimla i Carrettova žena, která vyběhla ven, ale jen tak tak se stačila rychle vrátit, protože soudce Lynč byl ten den ve formě. Aby vám pana ředitele Carretty nebylo moc líto, pravděpodobně nesl spolupodíl viny na smrti několika uvězněných.

Ale teď zpátky ke Carusovi, tím že dav připravil obžalobu o svědka se naštěstí mnoho nestalo. O dva dny později 20. září začal soud znovu. Obvinění proti Carusovi: kolaborace, zásah do práv katedrály svatého Pavla a vypracování seznamu rukojmí k popravám. Ještě ten den uznán vinným a odsouzen k trestu smrti zastřelením do týla.

22. září se konala poprava v pevnosti Bravetta v Římě, které se za spojence účastnil plukovník John Pollock, ten o Carusovi prohlásil: "Byl to dobrý policista." Poslední slova před popravou: "Viva l'Italia" a "mirate bene" (miřte přesně). No ze záznamu je vidět, že šel z první, ale mám z toho pocit, že popravčí četa zrovna nepatřila ke střeleckým špičkám.

Z dopisu na rozloučenou manželce:
"La continuità della mia fede nel fascismo e nel Duce, attraverso tutte le tempeste, mi dà diritto di morire con serenità per aver compiuto in ogni istante della mia vita il mio dovere di soldato e di fascista con consapevole onestà e rettitudine. io porto con me le Vostre anime e Voi nel mio ricordo sorridete; così io continuerò ad essere felice in Voi e per Voi. Lascio in eredità l'unica cosa che posseggo immensa e inconsumabile, che io gelosamente o custodita e che Voi conserverete integra e cristallina: la fierezza di essere italiano"
Ve stručnosti: "Stálé věřím ve fašismus a Dučeho, bla bla bla, jsem pyšný že jsem Ital."

Andělský hrad v Římě a německý turisti:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Bundesarchiv_Bild_101I-476-2072-03%2C_Rom%2C_Engelsburg%2C_Zugkraftwagen_mit_Flak.jpg

Maria Ricottini ukazuje na Carrettu:
upload.wikimedia.org/wikipedia/it/thumb/9/90/Donato_Carretta%2C_nel_corso_del_processo_contro_Caruso_viene_accusato_da_una_donna.jpg/800px-Donato_Carretta%2C_nel_corso_del_processo_contro_Caruso_viene_accusato_da_una_donna.jpg

Koupání v Tibeře:
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/it/thumb/9/9e/Donato_Carretta_linciaggio.jpg/1280px-Donato_Carretta_linciaggio.jpg[/img] is not a valid Image.

Kdyby se dal Caruzo k opeře a ne k policii, mohl dopadnout lépe.
www.storiain.net/storia/wp-content/uploads/2015/11/Caruso.jpg
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 08-04-2018 13:54
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,717,458 návštěv