March 28 2024 10:04:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Kingdom Come: Deliverance (spoiler alert)
magot
s lukem proti pancíři
YouTube Video



 
alfik
Ale tak já se na to vytřináctkuju...
Tak jsem si rozjel znovu KCD (počtvté...) no a jak jsem dycky hledal vraní oka až v tom lese za klostrem, tak teď jsem náhodně narazil na shluk asi 10 keříků kousek pod katovou chalupou!
Minutu od mlýna!
Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
petsild
Já to chci rozehrát v HC módu komplet DLC. Pořád je co objevovat, jako nedávno lukostřelecký lektvar.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Al CZ
Mně by docela zajímalo jak by dopadlo brnění po zásahu ze samostřílu (kuše). Nějak mám kuši zafixovanou jako velmi nebezpečnou a průraznou zbraň. Ale zase přelom gotiky a renesance (husité, tudorovci apod.) je už o prvních palných zbraních... A valná většina "zbrojné čeledi" neměla pancíř žádný ne ? ( V tomhle je KCD super, konečně mi dpšlo jak vlastně fungovala výstroj a výzbroj tehdejšího bojovníka). Všechny vrstvy apod...
 
magot
YouTube Video



 
Al CZ
Hmm, takže luk ani kuše neprobijí pancíř ? Čím se teda zabíjela těžká jízda ?
 
alfik
Al CZ napsal:

Hmm, takže luk ani kuše neprobijí pancíř ? Čím se teda zabíjela těžká jízda ?

Ne. Dokázaly to až kule z hákovnic a "těžkých kusů" (houfnic a hmoždířů) - dokonce ani kule z píšťaly do nesvede. Ale i ta strazí z koně nebo stojícího zakutého křižáka povalí a možná mu i nějaké to žebro zlomí.
Mch nemálo z těchto názvů je z češtiny a jsou celosvětové, v úpravách. Pistole=píšťala, houfnice, howitzer=houfnice (páč se z ní střílelo "do houfů" ), hmoždíř zhmoždí (a zesměšní Úsměv ) hromadu lidí naráz= dnes mortar (páč zabije hodně naráz). Holt Žižka byl génius.

Na těžkou jízdu se osvědčily dvě věci: jednak zrušit koně, a to se dělá buď těmi kušemi a luky, nebo nejlépe píkami - třeba sudlicemi ušatými i hákovými, nebo šídly (má jen hrot, bez "uší" apod.), když už jsme v Čechách Úsměv a jednak praštit zakovaného jezdce tupým předmětem do šišky. Třeba vylepšeným cepem Úsměv
A jak už jsem napsal výše, i kule z píšťaly jej pravděpodobně srazí z koně, i když mu neprobije hrudní plát. Vlastně tím spíše, všechna energie se použije na to sražení, když neprobije Úsměv

Jinak - ten kanál doporučuji. A konkr. - všimli jste si zmínky toho kováře, že po několika stech letech nelze z arch. nálezů stanovit ani obsah uhlíku, ani příp. tepelnou úpravu hrotů šípů a šipek?
Důvodem je jednak rekrystalizace kovu, a jednak transfer uhlíku z- a do- materiálu, resp. mezi mat. a hlínou.
A s tím souvisí - všimli jste si, že kalené hroty mají stejně malou účinnost jako nekalené, a tudíž je pravděpodobné, že se hroty nekalily?
Ale to je jen technologická ňamka pro "kovoly" a podobné černořemeslníky Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Al CZ
Já čtu krom Žižky od Čorneje i skvělou knížku Nepokojná léta od Englunda a tam píšou že švédského krále Gustava Adolfa v podstatě doslova u Lützenu rozstříleli - střelili ho tuším sedmkrát, a navrch ještě probodli. Samo, to už není doba KCD ale o 200 let později, ale taky tehdy končí definitivně doba rytířů. Mimochodem, hra z třícetileté války by byla taky super Úsměv
 
magot
Celkem originální stealth akce/ adventura ze středověku. Matka se malým synem na útěku s tím že syn má schopnosti krysaře a krysy se tak stávají hlavní zbraní Úsměv
YouTube Video



 
Al CZ
To není matka a syn ale sestra s bratrem Úsměv
Čekám až to bude ve slevě, jedna z pecek letošního roku.
 
petsild
YouTube Video



img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Aces_Wild
Epic Games nabízí základní verzi KC:D zdarma. Nabídka platí do 20.2.2020.
Zdarma jsou i DLC "HD Textures", "HD Voice Pack - English/German/French" a "HD Sound Pack".
 
magot
s Vávrou o seriálu Mythic Quest
YouTube Video



Upravil/a magot dne 23-02-2020 00:09
 
alfik
A co říkáte na Bannerlord? Hraje někdo? Já zatím 5 hodin a 3. postava - zrušily se mi sejvy Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
magot
LOL
YouTube Video




LOL č.2
YouTube Video



 
Tyler Durden
Asi půl hodiny po té co Dan zveřejnil video, byla diskuse u přednášky zakázána Úsměv Pak za den a půl znovu otevřena s roztomilým vyjádřením MUNI.
Když máš dostatek mýdla, můžeš vyhodit do vzduchu celý svět.
 
Joe Hallenbeck
Já nevím, ale pořád rozeznám rozdíl mezi hrou, realitou i historií. Nemám s hrama problém. Když jsem hrál Vietcong, nebo Hidden and Dangerous, tak jsem to také bral s rezervou.
Když hraju DCS, tak to taky berou s rezervou a uvědomuji si omezení s tímto simulátorem spojená. Nevím kde je problém tedy. A pokud Kingdom Come zvedl u veřejnosti zájem o toto histroické období (což by vedle zábavy měl být sekundární cíl počítačových her - probouzet zájem o nějakou problematiku) naší země, tak to kvituji s povděkem. Oni totiž ani historici s jistotou nemohou vědět přesný sled událostí a skutečností které vedli k nějakým historickým událostem, velmi často vychází z kusých informací. Historie je věda stavící sice na faktech (dostupných faktech), které mají často pouze útržkovitý charakter, avšak stále jí vnímám jako vědu stavějící na předpokladech, a pokud se nedochovají doslovné poznámky, nebo deníky aktérů historických událostí, jsou popisy historických souvislostí postavené spíše na předpokladech, kterými se snažíme vysvětlit souvislosti mezi dostupnými fakty, než na skutečné realitě. Jinak řečeno, i zde platí všeobecně platná slovní skladba vědeckého shrnutí výsledků bádání a sice "S největší pravděpodobností je (na hladině významnosti 0,0x respektive s 9X% pravděpodobností je...), závěr bádání takový a makový.".
Toliko můj soukromý silně subjektivní názor.

Vávra to řekl velmi přesně. Paměť nás velmi často šálí i v těch věcech, kterých jsme pamětníci... A sám říká, že je snaha co nejvíce se přiblížit a logicky si domyslet a to jsou právě ty omezení her. Už jen to, že tam mluví moderní češtinou, nebo anglicky je prostě historický nesmysl...
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 30-04-2020 14:48
313_FlyBoy
RY-C
 
rudidlo
Joe, nemuzes tam dat stredovekou anglictinu, to by tomu nikdo nerozumel.
Treba takovy Shakespeare je z naseho pohledu o 200 let mladsi jazyk a dokonce i sami Britove se pri cteni jeho scenaru ztraceji.
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
Opitze
Nojo, jenomže v KCD jde opravdu vidět, že to je všechno historické podání Palackého a Jiráska, dokonce tam jsou převzaté repliky třeba z komunistických filmů jiného Vávry a ty stereotypy tam prostě jsou. Já třeba osobně Daniela Vávru nemám rád. Myslím si, že si historii vykládá tak trochu po svém a je velice nepříjemný na kohokoliv, kdo má na to jeho pojetí jiný názor.

Dávat do knihovny Sázavského kláštera 15. století "knihy" od Jiráska, to není historie, ale zjevná snaha vykreslit ten herní svět, v rámci té hry, v rámci toho herního výkladu historie. Z podstaty to nemůže být pravda, jako spoustu jiných věcí, které tam jsou, ale on by to mohl všechno suverénně odpálkovat odkazem na uměleckou licenci.

Zbytečně se handrukuje, ješitně a osobně, o jednotlivosti, které ta historička zmínila v té přednášce, ale o to přeci vůbec nejde.
Vávra tam ukazuje asi deset knih - z těch "desítek knih", které spíš potvrzují slova té historičky.

Každopádně, já jsem konzervativec, ať si dělá Vávra, co chce, ale nebudu mu lajkovat videa, kde 2 hodiny stráví obhajováním své "pravdy" a nejen to, ale v závěru dokonce požaduje, aby historička přišla o místo, což je teda psycho, protože nakonec dělá přesně to, co tak strašlivě kritizuje na levičáckých progresivistech, kteří chtějí ničit kariéry pro odlišný názor. Tady by měla historička přijít o místo jen proto, že si dovolila mít názor na proklamovanou historickou autentičnost Vávrovy hry, což on považuje za "ovliňování mladých lidí".

Což je teda fakt na hlavu a Vávra jen ukazuje, že má nějaký osobní psychický problém a není vůbec zvyklý na to, že mu někdo říká ne.

Jo a to nemluvě o tom, že to video "historičky" vidělo minimum lídí, dokud na něj sám Vávra po téměř dvou letech sám neupozornil. Asi se doma nudí a začíná mu hrabat.
Upravil/a Opitze dne 30-04-2020 16:54
 
magot
Já osobně se ani k té historii ve hře moc nedostanu, zhruba po třetí minutě od startu hry na mě vždy vyskočí nějaký vypečený bug (jakože stráže couvají po skále), pak vyprsknu kafe na monitor a po chvíli už sedím v kurfiřtu v DCS Šklebící se
Profesní deformace ..
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,595,647 návštěv