The Settlers online
|
LEON |
Přidané 06-07-2017 16:35
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Neměl by nějaký milovník klasických starých Settlerů chuť zkusit jejich předělávku do F2P MMO kabátku s názvem The Settlers online? Mezi létáním mám ještě čas a chuť zabíjet dovolenou v téhle budovatelské MMO-RTS, ale jelikož to až tak nežeru, abych u toho seděl denně, nejsem tou přesnou cílovou skupinou pro vstup do nějakého místního klanu (povinné klanové akce, povinné plnění denních klanových questů apod.) Přesto bych ale rád hrál alespoň v menším kooperativním režimu, některé questy tu jsou totiž docela tuhé. Proto jsem ve hře založil provizorní skupinku Senior Club pro podobné starší a vyzrálejší hráče, kteří nemají čas u toho sedět denně, ale přesto by si chtěli zkusit zahrát Settlery online v nějaké partě pokročilé věkové skupiny.
Hra se dá stáhnout zde: http://www.theset...line.cz/cs. (TSO jde spustit i na tabletu v Androidu)
Kontaktovat mě můžete buď ve hře (LEON-CZ).
EDIT: Aktuální počet členů našeho klanu Senior Club 40+ ke dni 26.12.2018 je 44 kousků.
Upravil/a LEON dne 28-01-2021 05:53
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 06-07-2017 16:58
|
Diskutující
Příspěvek: 2995
Založený: 01.05.06
|
Klidně si zahraju dvojku nebo 10th aniversary anebo sedmičku. Ovšem tohle a všechny ostatní díly se prostě těmto třem nikdy nevyrovnají. |
|
|
|
LEON |
Přidané 06-07-2017 19:17
|
Diskutující
|
Já jsem taky projel Settlery od dvojky až po sedmičku (a ještě všechny Strongholdy, Ságu a další podobné strategie). Ale ono srovnávat singleplayerovou sérii Settlers s MMO verzí Settlers moc nejde, stejně tak jako singleplayeroví Strongholdi nejdou srovnávat s MMO Stronghold Kingdoms. Ta "konverze" do Massive Multiplayer OnLine stylu změnila tolik herních mechanismů (obchod mezi hráči, klany, apod.), že z původní hry zůstává grafická stylizace a něco málo z ekonomiky. Některé herní mechanismy mi tu chybí, některé se změnili, některé zase přibyly... Co se týče grafiky a hry jednoho hráče, tak tahle MMO verze samozřejmě nemá na žádný z klasických singleplayerových verzí původních Settlerů, ale v TSO jde právě o to MMO, klany, obchody, epické kooperační mise trvající mnoho dní, dobývání kolonií ostatních hráčů... PvP je tu ale takové okrajové, není to hardcore masomlejn jako Stronghold Kingdoms, kde se vrátíš z dovolené a máš všechno rozjebané od ostatních hráčů, TSO je spíš pro ty mírumilovnější povahy
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 06-07-2017 20:00
|
Diskutující
|
Tak já hrál Settlers VII i online. Byly to těžké zápasy. Nejlepší bylo hrát 3v3, dky si každý vzal za úkol spravovat určitou část. Jeden se soustředil třeba na suroviny, další na obchod a další na vojenství.... |
|
|
|
LEON |
Přidané 06-07-2017 20:53
|
Diskutující
|
Jasně, také jsme občas kdysi propojili kompy v garáži přes koax a smažili Settlery třeba celý víkend Ale 3 vs 3 není MMO, v MMO máš stovky klanů, v každém jsou zase desítky až sto hráčů, můžeš si budovat impérium a válčit třeba dva roky, žádný ukládání, město Ti pracuje i když vypneš počítač, zboží ve svém obchodě máš vystavené pro kupce z řad mnoha stovek hráčů i když vypneš počítač... Právě tenhle MMO prvek mi na STO přijde zajímavý. Na Strongholdu Kingdoms online to bylo ještě zajímavější, tam byli všichni hráči na jedné gigantické mapě a když jsi poslal svoji armádu zaútočit třeba z Prahy do Vídně, tak ti vojáci prostě pár dní reálného času šlapali, ten časový rozměr se mi na MMO Strongholdu moc líbil.
Proto zdůrazňuji, že se jedná spíš o hru pro fandy do MMO-RTS stylu. Pokud si chceš rozehrát hru třeba jen na jeden dva večery jako v klasických singleplayerových Settlerech, na to TSO vůbec není.
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 06-07-2017 21:04
|
Diskutující
|
No, v mé nejoblíbenější hře Awesomenauts jsou taky zápasy jenom 3V3 a je to MMO MOBA Navíc strašně super Ale chápu. Tohle prostě není můj styl. Asi jsem moc starej. |
|
|
|
LEON |
Přidané 06-07-2017 22:09
|
Diskutující
|
Já jsem taky moc starej, ale MMO mám ve hrách rád právě proto, že za našich "mladejch" let nic podobnýho masivně multiplayerovýho takhle volně dostupnýho nebylo
EDIT: Jsi si jistý, že jsou Awesomenauts MMO? Tzn. Massive multiplayer online?
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 07-07-2017 10:17
|
Diskutující
|
Tak hraje to 200 000 hráčů. A já jsem v top 2000 žebříčku. Je to stejný styl, jako DOTA nebo LoL nebo HOTS až na to, že je to hopsačka, tak mechanismy jsou stejné. |
|
|
|
alfik |
Přidané 07-07-2017 11:36
|
Diskutující
Příspěvek: 4871
Založený: 21.04.06
|
Leone, když mám chuť na MMO, przním Tamriel (Elder scrolls online), kde vyšlo nové DLC s Morrowindem - takže pooomaaaluuu levlím další postavu - medvědáře
Takže si drze dovolím naopak pozvat zde živořící tam - sorryjako
Jo a jsem tam gildlídrem, takže příp. přijetí je velmi pravděpodobné poplatky žádné, šéfa gildy stejně nikdo neposlouchá, a je to (banka apod.) takovej malej socík
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
LEON |
Přidané 07-07-2017 13:34
|
Diskutující
|
To jsi se ale Alfíku netrefil do žánru, Elder Scrolls je MMO-RPG, tohle vlákno je ale o MMO-RTS
|
|
|
|
alfik |
Přidané 08-07-2017 11:36
|
Diskutující
|
Jasně že ne - ale reklama je sfiňa sfinutá
Settlery jsem zkoušel, ale ukázalo se, že na ně nemám čas... ne tedy ve smyslu, že bych to nedával v řádu dnů, ale nevydržím to hrát měsíce. Prostě mě to zas tak nechytlo.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
LEON |
Přidané 08-07-2017 12:02
|
Diskutující
|
Jasně, nechtělo se Ti zakládat nový vlákno.... Ještě štěstí, že to nečte Cloňák...
Nechytli Tě Settleři online, nebo MMO-RTS obecně?
|
|
|
|
alfik |
Přidané 09-07-2017 11:49
|
Diskutující
|
MMO RTS obecně.
A také mě trošku sejří to "S" v těch názvech protože ve většině her není žádná strategie, to co hry nazývají strategií (natěž - postav - naspawnuj) je spíše taktika, a hlavně, chybí tam ta vrstva "znič soupeřovi jeho doly - fabriky, aby nemohl naspawnovat".
Čest výjimkám jako je třeba Civka, zvl. starší díly. Takový "diplomat", poslaný do cizího města, aby tam sabotoval výrobu a otrávil studny... to je strategie
To je ovšem tahovka, ne reáltajmovka
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 09-07-2017 13:34
|
Diskutující
|
Alfiku, a co takhle planetary annihilation? |
|
|
|
alfik |
Přidané 11-07-2017 12:17
|
Diskutující
|
To jsem nehrál, ale vím co to je.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 11-07-2017 15:58
|
Diskutující
|
alfik napsal:
MMO RTS obecně.
A také mě trošku sejří to "S" v těch názvech protože ve většině her není žádná strategie, to co hry nazývají strategií (natěž - postav - naspawnuj) je spíše taktika, a hlavně, chybí tam ta vrstva "znič soupeřovi jeho doly - fabriky, aby nemohl naspawnovat".
Čest výjimkám jako je třeba Civka, zvl. starší díly. Takový "diplomat", poslaný do cizího města, aby tam sabotoval výrobu a otrávil studny... to je strategie
To je ovšem tahovka, ne reáltajmovka
I Civilization bude mít svůj MMO-RTS klon: https://civilizat...nline.com/
Upravil/a LEON dne 11-07-2017 17:57
|
|
|
|
LEON |
Přidané 22-12-2020 09:58
|
Diskutující
|
Tak Steam odstřihl všechny hráče The Settlers online, kteří se do hry přihlašovali přes Steam account Tobě to Clone jede? Ani jsem nestihl aspoň v naší "guildě" delegovat vůdcovská práva na někoho jiného... Člověk ve hře zabije přes 5600 hodin a nakonec ho donutí hrát znova od nuly, tentokrát přes UbiSoft
Viz
Dear Steam Settlers,
you have probably already heard the news about the upcoming technology change to a Unity version of our beloved “The Settlers Online”. While we are happy, that you can still settle via Steam at the moment, this will unfortunately not be possible with the new interim Air Client or Unity version afterwards.
Be assured, that we looked into maintaining a playable client for Steam, as we know that many of you really like the platform. In the end we decided to streamline all our Settlers to our official website.
The Steam version will shut down on the 31.12.2020. However, we are able to offer you an TSO account de-partnering from Steam. This will allow you to access your home island with all it's progress via our website.
Please get in contact with our support team as soon as possible, if you want to make use of it.
In line with our terms of sale, we hereby inform you that there will be no refund of any virtual currency you have spent in the game or for any resources you still may own on shutdown date, nor any conversion of any remaining virtual currency to another game.
Thank you for your ongoing support.
See you on the other side 😊
Your Settlers Online Team! |
|
|
|
AJaromir |
Přidané 22-12-2020 10:36
|
Diskutující
|
Tak to neodstřihl steam, ale spíš ubisoft. A to se celkem divím, protože Ubisoft si nedávno začas sypat popel na hlavu. Ikdyž dnes je doba, kdy každý chce mít vlastní klient a musí se přes něj spouštět jeho hra, což mě brutálně sere. Pak má jeden nainstalováno v PC 50 klientů... |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 22-12-2020 11:56
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Já jsem magor. Já pořizuju přes Steam jen věci, které nezle pořídit jinak, takže jedu přes UBI. Přesně z výše uvedeného důvodu. Někdo se nedohodne, nebude chtít, někdo někoho koupí a ten nebude chtít.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 23-12-2020 07:36
|
Diskutující
|
Já jsem zase magor na Steam achievementy z her a různé herní věci, se kterými pak přes Steam i obchoduju Proto jsem i Settlers začal automaticky pařit přes Steam a sbírat tam odznaky, plakáty apod... Špatně mi tak, budu si muset vytvořit patologickou závislost na jiné MMO hře... |
|
|