April 19 2024 23:18:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
JM

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Rumcajs
Jsem žil vždy v domění, že Japonci jsou důkazem toho, že válka se nevyhrává obratností letadel. Že jde o počty, o rychlost náhrady ztrát, kvalitu výcviku, kvalitu špionáže atd. Možná se pletu, třeba to bylo jinak, ale stejně si myslím, že ta obratnost Zer vlastně tak moc neznamenala.
 
606_Temp
Nevím, zkus to říct těm, co japonce podcenili a do těch manévrovacích soubojů ze začátku šli. Dokonce to měli pak i zakázané.
Tady nejde o to, že by něco znamenala. Tady jde o to, že dělali ještě utaženější zatáčky než třeba Wildcaty (ale i třeba utaženější, než Spitfiry). Tedy že to šlo. Ale zase nejsem odborník na fyziologii asiatů. Možná snesli větší přetížení a tak mohli ovládat svoje obratnější letouny.
 
http://no606.ic.cz/
magot
že by 160 cm žaponec vydržel víc než 180 cm blonďák?
 
jirik
Třeba jo. Jestli opravdu trénovali stání na hlavě a podobné vylomeniny. Úsměv
 
CSW_Rannisokol
Nevydržej Šklebící se Kramarenko psal, že když dělal instruktora Severokorejcům, tak právě hůř snášeli přetížení než Rusové. Vyřešili to tak, že Korejce začli krmit ruskym jídlem místo tý jejich rejže Pff
 
1stCL_Fucida
CSL1_Talbot napsal:

Je normalne ze pocas hry mam okolo 70-80FPS a ked som zacal nahanat BF110 ktora dymila z obidvoch motorov,tak som mal 33FPS a pravdaze nehratelne?Nech robim co robim,hned ako zacnu napr nejake dymiky ,tak FPS v prdeli?

PC :
i7 2700K OC
GTX970
Nastavenie HIGH a kopu veci ako dohladnost na min.aby mi to vobec islo okolo 60-70FPS


No, asi tě nepotěším, protože jsem si to (s GTX 970) zažil také. V 1200p to bylo ještě úplně výjimečné, ale ve 1440p už naprosto běžné při vyšší komplexitě scény, zvláště, pokud se probudily flaky a objevily se všechny možné kouře. Ne že bych získal úplně 100% potvrzení, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se jednalo o problém při přetečení do pomalejší části paměti (GTX 970 má "jen" cca 3,5 GB rychlé a pak cca 0,5 GB pomalejší). No a ve chvíli, kdy to přetékalo, tak sice Šturm pořád psal třeba 30+ FPS, ale reálně to padalo třeba na 2 - 5 FPS. Až když komplexnost scény pominula, FPS se vrátila zpátky. Upgradoval jsem celej komp (z 3570K@4,5GHz + 16 GB + pomalejší SSD na 8700K@4,8GHz + 32 GB RAM + rychlé M2 SSD) a rozdíl byl zcela nulový. Šturm se při přetečení stával zcela nehratelným. Laborování s jakýmkoliv nastavením grafiky krom snížení rozlišení nepomohlo. Pomohl upgrade grafiky na GTX 1080.

Krom GTX 970 jsem nikde podobné komentáře nezaznamenal. GTX 960 i 1060 (3GB ) fungují paradoxně v pohodě.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
CSL1_Talbot
Hmm,dakujem,len neviem co teraz skor,lebo mi tusim este aj umiera trackir5,naco som zas zacal lietat,same problemyŠklebící se
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.
 
1stCL_Fucida
606_Tempik napsal:

Nevím, zkus to říct těm, co japonce podcenili a do těch manévrovacích soubojů ze začátku šli. Dokonce to měli pak i zakázané.
Tady nejde o to, že by něco znamenala. Tady jde o to, že dělali ještě utaženější zatáčky než třeba Wildcaty (ale i třeba utaženější, než Spitfiry). Tedy že to šlo. Ale zase nejsem odborník na fyziologii asiatů. Možná snesli větší přetížení a tak mohli ovládat svoje obratnější letouny.


Tak on i v BOX má Spitfire nad 190kou v zatáčkách pořád dost navrch Úsměv. Jen to musí být "pomalé" zatáčky Úsměv.

Mně osobně se ta stávající implementace hodně zamlouvá.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
LesniHU
Pe-2 neni lehky bombarder, je to vyskova stihacka :-)

Letadlo neni soucet hitpointu. Skutecne letadlo. Ano, jisteze se zasahy do konstrukce, ktere samy o sobe letadlo na zem nedostanou, mohou setkat takovym zpusobem, ze se sectou. Ale letadlo je plne systemu, ktere jsou potreba k letu (jinak by tam nebyly, ze), a ktere jsou citlivejsi nez nejaky nosnik, co vydrzi vybirani stremhlaveho letu. Takze, posadka, motory, chladice, nadrze, kyslik, munice a tak dal, plus hydraulika, pneumaticke systemy, elektrika a dalsi. V realu nejde o to, aby letadlo spadlo hned a vitez dostal body, staci treba, kdyz spadne az za padesat kilometru.

Pokud jde o testy odolnosti, mam podezreni, ze protoze sovetsky system meril vykon zbrani podle kineticke energie projektilu za sekundu, tak i tvurci her urcuji ucinnost zbrane stejnym zpusobem. Kdyz byly skutecne predlohy optimalizovane podle stejne metriky, netreba se divit, ze i ve hre budou lepsi nez zbytek. Pak se budou zdat i odolnosti zkreslene. Coz je ale jen problem implementace, ktery enmeni nic na tom, jak se to chova v beznem pouziti v bezne situaci - tam je to potreba porovnavat presne timto zpusobem, odolnost proti zbranim nepritele.
 
Rumcajs
Jak Psal Fučida, točivost letadel se projeví v nízkých rychlostech. A tam už o uspání nejde.

Ono je to tak, že asi každá WW2 stihačka bez vyjímky je schopná uspat pilota. Stačí rychlost cca 450 km/h a vzít za páku. Při takovém fofru i ingot jako třeba K4 vytáhne vysoká géčka. Páčto totiž aerodynamika je funkce druhé mocniny rychlosti. Při dostatečné rychlosti uspí člověka i vrata od hangáru.
Legrace s obratností a utaženou zatáčkou je pak otázka klasických simových soubojů, kde se vytáhnou klapky a točí se a točí a točí. To ale probíhá při mnohem nižších rychlostech. Při 250km/h je už zas problém vytáhnout tak vysoká g, aby to člověka uspalo, protože to přeci jen není WW1 a tedy nosná plocha vůči hmotnosti není tak obrovská. Tedy i Zera si zalítají svoje, když jim kucí s Wildcatama skočí na lep a půjdou do těch pomalejch zatáček. Právo rychlejšího je v tom, že na to nemusí přistoupit.
 
Rumcajs
@Hu: to je věc, která mě vždy fascinovala. Jsem sloužil ve Kbelích na vojně a když jsem viděl odkrytované ty Anduly a L410, žasnul jsem, kolik všech těch hadic, kabelů, táhel a dalších nesmyslů je uvnitř. To samé pak platí pro vrtulníky. Jednou tam měli i Mig 21 a tam už vůbec nechápu, že by to mohlo snést jakýkoli zásah. Jako jo, když jde člověk do muzea a dívá se na ten Spad VII, tak je jasné, že tím nějaká ta kulka může proletět, aniž by to něco způsobilo. Ale ty modernější konstrukce jsou napěchované vším možným.
Taky je pak poučné se jít podívat na to, jak vlastně vypadá takový zásah z leteckého kanonu či kulometu. Už jen stát někde poblíž je zážitek. I ta pušková ráže udělá čistou díru do kusu oceli.
 
606_Temp
1stCL_Fucida napsal:
Mně osobně se ta stávající implementace hodně zamlouvá.

Ještě aby ne Mrknutí
 
http://no606.ic.cz/
ZVP Zdenek
606_Tempik napsal:

1stCL_Fucida napsal:
Mně osobně se ta stávající implementace hodně zamlouvá.

Ještě aby ne Mrknutí


proto se to musí změnit Šklebící se
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
kopeda
606_Tempik napsal:

Slow motion během hraní offline kariéry
Opět problém hlášený od r 2016. A opět nejen na slabých strojích. Během letu je čas zpomalený jak kdyby sis nastavil 1/2 zrychlení. Zrychlení na 2x/4x/8x nefunguje vůbec. Tedy píše že je to zrychlené, ale jede to pořád 1/2. FPS ukazuje pořád 60 (Vsync omezuje)
Řešení opět je. Musí se houpnout ve woknech do konzole a nastavit jakási hodnoty pro řízení času systému.

Taky jsem se natrápil s nastavením Track-iru (originál tir3). S forcefeedbackam se to jaksi hádá. Opět problém známý snad od vydání hry.

To jsou technické problémy.


Herně je to taky takové nedodělané. Kampaň u Tempesta (jakou jinou bych taky mohl zkusit nejdřív, že...) je taková úsměvná. Běžně mise, kde 8 Tempestů nahání německou přesilu v podobě 12 Me-262 + 8-16Bf/FW. Takové šité horkou jehlou jen aby tam nějaké kampaň byla. Hrál jsem dřív plno Tempestích kampaní ve starém Ilovi od fanoušků, které byly nejen zábavné, ale i tak nějak historicky OK.

AI v BoS je hodně smutný případ. On je to spíš takový autopilot s náhodným generátorem pohybu.

Ale jinak mi to přijde zatím jako slušný produkt. To ne že ne. Líbí se mi jak to vypadá. Lítá to hezky. Ovládání motorových věcí mě baví, i když to občas zadřu, nebo se mi motor rozletí. DMG model je propracovanější, než u Ila a i s lhce poškozeným letadlem je opravdu lepší zmizet a v boji nepokračovat. Těch dobrých věcí tam je dost. Ale zároveň je to plné chyb. Starých chyb a chyb, o kterých se ví a neřeší.


Jo ten slowmotion mě taky fakt štve. Kvůli tomu jsem taky zase přesedlal na starýho ILa. BoSko mám už jen pro QMB a mulťák. AI už je celkem přijatelný, i když starýmu ILovi se fakt nevyrovná. Další věc je ta že AI je takticky pořád v ww1. Na tomhle by fakt měli zapracovat.
 
magot
A taky vlaky jsou WWI. S tím si vůbec vrásky nedělali ..
Tedy vagóny. No i když ... oni tam v tom rusku možná jezdí do dnes ...
 
saldy
Dejte si kariéru za il-2, točí se tam šablony útoků na děla, kolony, nádraží, letiště...Flaky a enemaci jsou dávkováni rozumně, velitel si to pěkně řídí. Bitevnicit se sturmovikem je prostě zábava. Prošel jsem kus stalingradský kariery a chci zkusit i Kubáň, bude tam i moře a snad i nový věci, útoky na čluny...
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
RH_Killer
Otázka na majitele Normandie. Máte po spuštění hry v pravým horním rohu Battle of Normandy, nebo se to tam zatím neukazuje?
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.
 
1stCL_Fucida
Killer napsal:

Otázka na majitele Normandie. Máte po spuštění hry v pravým horním rohu Battle of Normandy, nebo se to tam zatím neukazuje?


Zatím ji nemám, ale v minulosti se to banner zobrazoval až po vydání nějakého obsahu. Očekávám analogii.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
606_Temp
kopeda napsal:

Jo ten slowmotion mě taky fakt štve. Kvůli tomu jsem taky zase přesedlal na starýho ILa. BoSko mám už jen pro QMB a mulťák. AI už je celkem přijatelný, i když starýmu ILovi se fakt nevyrovná. Další věc je ta že AI je takticky pořád v ww1. Na tomhle by fakt měli zapracovat.


Na moje win 7 fungovalo:

Windows/system32 a spustit cmd.exe
A tam zadat příkaz:
bcdedit /deletevalue useplatformclock
nebo když to nic nedělá, tak někomu funguje
bcdedit /set disabledynamictick yes
 
http://no606.ic.cz/
kopeda
606_Tempik napsal:

Na moje win 7 fungovalo:

Windows/system32 a spustit cmd.exe
A tam zadat příkaz:
bcdedit /deletevalue useplatformclock
nebo když to nic nedělá, tak někomu funguje
bcdedit /set disabledynamictick yes


Safra, to musím vyzkoušet hned jak se dostanu domů. Díky moc! Cool
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

34,727,069 návštěv