May 03 2024 19:18:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
606_Druindin
Killer napsal:

Hot_Dogu, lítal jsem oboje a můžu klidně říct, že střelec pešky se nedá srovnat s ničím. Snad trochu s Ju-87. A výdrž pešky to stejný. V reálu to byl nehoráznej křáp, co hořel po zásahu kulometem. Tady je to lítajíci ingot. Napsal si, že výdrž pešky je adekvátní a že se neliší od oponentů? Tak ti musím napsat, že nemáš pravdu. Já se o to nechci vůbec přít. Zrovna tohle se rozebíralo tisíckrát a je to známá vlastnost zdejší pešky přeci. Srovnej Pe-2 a A-20. Včem má A-20 jiný střelce, že z padesáti útoků na ní, se jednou trefí do mojeho motoru a u Pe-2 je ten poměr obrácenej? V čem má pevnější konstrukci, že pomalu vždycky odlítá domů? Proč se piloti nebojí klidně jít na cíle sólo?


Tak A-20 není střemhlavý bombardér, narozdíl od Pe-2, Ju-87 a Ju-88 což samoosobě naznačuje, že drak bude pevnější. A když je drak pevnější je i odolnější. Střelec v A-20 má tragicky krátkou dávku a musí přebíjet, to taky dělá svoje.
Pe-2 lítá na servru hodně, protože na červené straně je hodně bitevníků - bombardérů a jinej bombardér krom té A-20ky nám vývojáři zatím neudělali a ani se nechystaj (což je pro západní drontu fakt tristní), kdežto na modré straně je spíš víc stíhačů. Tak ta frustrace od zásahu střelcem je tam větší / častější Úsměv

Hele já třeba zrovinka včera PK v Pe-2 dostal a střelci nic nesundali, neletěl jsem sám, byli jsme čtyři a myslím sundali i druhou pešuli. Ve čtvrtek nám dokonce jedna F4ka sundala tři Pešky i s doprovodnym stíhačem. Takže ono to de, neboj Úsměv
Upravil/a 606_Druindin dne 08-12-2019 09:48
 
ringlett
Celkem by mě zajímalo proč vyšel Mitchell jen jako AI....

Jasně, je to levnější, méně práce. Ale sakra.
Nelétám, občas se plazím ...
 
saldy
ringlett napsal:

Celkem by mě zajímalo proč vyšel Mitchell jen jako AI....

Jasně, je to levnější, méně práce. Ale sakra.


Je to děs, přitom se bombrům neobtěžují udělat pracoviště bombometčíka Smutný
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
To by bylo příliš drahé vytvořit něco nového do simulátoru co stojí 8000,-
Btw ale už jsem si dělal mise na mapě Belgie s B-25 AI Úsměv
 
310_cibule
magot napsal:

To by bylo příliš drahé vytvořit něco nového do simulátoru co stojí 8000,-


Tak jim navrhni, že jim to za deset uděláš ; ) Kdysi jsme tu dělali sbírku na jednoho Maďara, který udělal B-534 (myslím že ani ne úplně komplet) do starého šturma a vybrali, tuším, kolem dvaceti. Tak jim napiš, že to česká a slovenská komunita jsou ochotny i zaplatit : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Rumcajs
Kucí, nepište sem takový věci, když zrovna piju kafe. Jsem musel čistit klávesnici! Hajzlové.
 
310_cibule
; ))) Tak dvanáct, ať nežeru ; )))
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
606_Druindin
euro Vyděšený
 
Rumcajs
Obávám se, že udělat jedno BOSkový letadlo je práce pro tým lidí na nějaké ty měsíce. Počínaje sehnáním podkladů, vyloučením nevěrohodných podkladů, volbou varianty. Následováno vytvořením 3D, FM, DM, oživením animací. Pak skiny a testování a ověření. Revize po testování, další kolečko ověření. Asi i zapojení do kampaně. Si troufám říct, že ani v EURech by to nedalo na úhradu nákladů. Navíc pak takové drobnosti jako jsou daně, zdravotní a sociální pojištění, nájem a další režije. To se v Evropě taky nosí platit. Tohle je celkem běžný pohled na jednoduchost věcí, dokud člověk není součástí takového něčeho. Za 8 000€ by se určitě dalo "něco" vyrobit. Ale rozhodně by všichni kolem nadávali na kvalitu. A hádejte, kdo první by protestoval proti takové nehoráznosti a měl by pusu plnou okrádání a nepřiměřené ceny.
 
ZVP Zdenek
...to já se obávám že plnohodnotný (ne tenhle arkádový) bombardovací zaměřovač, co měl zřejmě na mysli saldy, jsme si už dávno zaplatili - jen jsme jej nedostali. zas s tím co máme se to trefuje jedna báseň....
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
Rumcajs
Vždyť se Zdendo neboj a napiš jim. Může být, že to uznají a kápnou božskou. Pokud to nezkusíš, nedozvíš se to.
 
ZVP Zdenek
dobře. A na ty ocelové ptáky se jich mám za tebe zeptat taky, nebo to zvládneš sám ?Úsměv
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
Aces_Wild
Pro představu - vývoj Kurfursta do DCS stál cca 150 000$.
 
Rumcajs
Zdendo, děkuji za nabídku. Moc si toho vážím. Ale já od BOSáků nic navíc nechci. Mě to úplně vyhovuje tak, jak to dělají. Já jsem moc spokojenej i s tím ocelovým ptákem. Taky, pokud bych měl potřebu s nimi komunikovat, tak bych si to zařídil sám. Nakonec by to nebylo poprvé. Určitě se ale ozvi s tím, jak se ti vede s bombovými zaměřovači. Předem přeji hodně zdaru.
 
ZVP Zdenek
Spokojený luftwhiner, tak to má být Šklebící seŠklebící seŠklebící se
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
CSL1_Talbot
Je normalne ze pocas hry mam okolo 70-80FPS a ked som zacal nahanat BF110 ktora dymila z obidvoch motorov,tak som mal 33FPS a pravdaze nehratelne?Nech robim co robim,hned ako zacnu napr nejake dymiky ,tak FPS v prdeli?

PC :
i7 2700K OC
GTX970
Nastavenie HIGH a kopu veci ako dohladnost na min.aby mi to vobec islo okolo 60-70FPS
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.
 
606_Temp
Rumcajs napsal:
Ale já od BOSáků nic navíc nechci. Mě to úplně vyhovuje tak, jak to dělají.


Jakožto rozkoukávající se uživatel BoS teda na 100% spokojený nejsem.

Black Screeny.
Při určitém nastavení grafiky mi to hodí black screen po načtení mise. Slyším letiště, můžu ESC vyvolat menu, ale jinak černo. Na mém starším PC mě to tak nepřekvapilo, ale překvapilo mě, že to nedělá jen starším strojům. Tento problém lidi reportují minimálně od roku 2016.
No snad jsem to vyřešil. Nesmím dát LOW efekty a vypnout HDR a SSAO. Holt nechám doporučené nastavení, které mi to háže na HIGH a jen osekám AA, nastavím na 70km vykreslování a kolem těch 30-60 to jede.

Slow motion během hraní offline kariéry
Opět problém hlášený od r 2016. A opět nejen na slabých strojích. Během letu je čas zpomalený jak kdyby sis nastavil 1/2 zrychlení. Zrychlení na 2x/4x/8x nefunguje vůbec. Tedy píše že je to zrychlené, ale jede to pořád 1/2. FPS ukazuje pořád 60 (Vsync omezuje)
Řešení opět je. Musí se houpnout ve woknech do konzole a nastavit jakási hodnoty pro řízení času systému.

Taky jsem se natrápil s nastavením Track-iru (originál tir3). S forcefeedbackam se to jaksi hádá. Opět problém známý snad od vydání hry.

To jsou technické problémy.


Herně je to taky takové nedodělané. Kampaň u Tempesta (jakou jinou bych taky mohl zkusit nejdřív, že...) je taková úsměvná. Běžně mise, kde 8 Tempestů nahání německou přesilu v podobě 12 Me-262 + 8-16Bf/FW. Takové šité horkou jehlou jen aby tam nějaké kampaň byla. Hrál jsem dřív plno Tempestích kampaní ve starém Ilovi od fanoušků, které byly nejen zábavné, ale i tak nějak historicky OK.

AI v BoS je hodně smutný případ. On je to spíš takový autopilot s náhodným generátorem pohybu.

Ale jinak mi to přijde zatím jako slušný produkt. To ne že ne. Líbí se mi jak to vypadá. Lítá to hezky. Ovládání motorových věcí mě baví, i když to občas zadřu, nebo se mi motor rozletí. DMG model je propracovanější, než u Ila a i s lhce poškozeným letadlem je opravdu lepší zmizet a v boji nepokračovat. Těch dobrých věcí tam je dost. Ale zároveň je to plné chyb. Starých chyb a chyb, o kterých se ví a neřeší.

Co mi přijde takové kontroverzní je Blackout pilota. Ten mi přijde hodně přísný. Vlastně natolik, že mnoho letadel ani nejde urvat (malé i velké rychlosti), protože se dřív uspíte. Tatam je manévrový souboj, protože ho prospíte.
 
http://no606.ic.cz/
ZVP Zdenek
Talbot: důvodů může být plno, nicméně u tvého kompu bych se podíval na největší žrouty výkonu čili:

shadows : low nebo off
mirrors: simple nebo off
tráva: normal,

SSAO, HDR off...

pokud ani to nepomůže tak ještě zkusit preset BALANCED...

a určitě zkoušet různé kombinace FULL SCREEN on/off a vsync ON/OFF. Na internetech je na toto téma plno diskuzí ve smyslu co je lepší, většinou se doporučuje FULL SCREEN ON, VSYNC OFF a nastavit synchronizaci v ovladači GK... ale třeba já to mám trochu jinak...
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
Rumcajs
Tempíku, je jistě možné, že to ne všem funguje. Já v tomhle mluvím jen za sebe. Nemám ani problémy s grafikou, ani žádné jiné. To je dost možná tím, že mám aktuální HW. Ale já to na ničem jiném neprovozuju, tedy u mě dobrý.

AI v BOS je smutné, to asi jo. Proto lítám většinou jen online. Tam jsem zas smutný já. Ale zas to nemůžu nikomu vyčítat. S kampaní je to stejné, neumím se k ní vyjádřit. Věřím ale, že kampaň nemusí být nejlepší. Ovšem kampaň z 1944 asi musí nadržovat Němcům, jinak by to bylo za modré nehratelné.

Stran uspávání si myslím, že to dřív bylo naopak přehnaně benevoletní. 6g je, co vím, standardní bojová zatáčka. Při víc jak 6g už mohou mít lidi probémy. Ve vyšší výšce dokonce mohou umřít. Jak je to opravdu, jak moc géčka na člověka působí, to ale vím jen z popisu jiných. Sám jsem neabsolvoval víc než centrifugu na pouti. Určitě si ale myslím, že kdyby bylo možné kroutit jak v původním BOSku, tak by ty reálné stihačky byly dělaný víc na točení. Protože ale i velmi úspěšné typy nemusely nutně být přeborníky v pomalé zatáčce, si myslím, že původní BOSko bylo příliš optimistické. Víc přenechám povolanějším.
Ale i tak, manévrový souboj není tatam. Jen je třeba počítat i s tím uspáním. Od dob zavedení týhle fíčurky už se mi párkrát povedlo zmizet právě tak, že jsem šel do blackoutu a ten za mnou následoval a probudil se jinde v jiném směru a mě už nedohnal, což bylo dřív téměř nemyslitelné. Pro mě to přidává taktickou úroveň navrch.
 
606_Temp
Tady nejde o nadržování, ale absolutním minutí průběhu leteckých bojů na západní frontě.
To že sis koupil hru jen na online ale neznamená, že to offline nemá být hratelné. Ať už jde o tu kampaň, nebo ty AI. Kdyby to nevydali jak novou hru (Bodenplatte) a přidali jen letadla a mapu, tak OK. Ale je to nová hra znovu zaplacená! a není to jen onlinovka jako World of Warplanes. Myslím, že Bodenplatte by si zasloužilo slušnou kampaň.

K uspávání nevím no. Jestli přidají někdy časem třeba i japonce, tak to pro ně bude dost smutné, že budou mít nejobratnější letadla. Ti budou takticky v pr*eli Šklebící se
 
http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,809,620 návštěv