January 20 2026 06:57:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
190 FM a vztah k upgrade
Baron
Killer napsal:

Dobrá tedy. Mám ESET. Vyzkouším to. K tomu reinstalu. Dá se, nebo musí se nějak zálohovat nastavení? Nerad bych to dělal znovu. Potom otázka pro znalce. Sedlám Fw a útočím na pešku z její 6h. Logicky chrání mě motor, neprůstřelný sklo a její střelec mě zabije první dávkou? K tomu a to už se tu řešilo, letadlo komplet rostřílený. Celej trup, křídla, výškovky, směrovka. Všechno jak cedník. Pak další věc. Z 95% mám mrtvýho pilota, mám-li Rusa na 6h. Je to tedy spíš otázka. Nechcípá právě proto, že si to ty zásáhy prostě umisťuje jaksi samo kam chce? Prostě 5% vyskakuju, 95% mrtvola. Nejde si toho nevšimnout.

Nie, nemá to žiadnu utilitu na skontrolovanie a prípadnú opravu súborov. Je to škoda, prtetože napr. RoF ju v launcheri obsahuje.

Hru je potrebné odinštalovať (z vlastnej skúsenoisti odporúčam aj ručne vyčistiť ak niečo zostalo - nemyslím tým skiny a nastavenie periférií, tie nemajú žiadny vvplyv) a znovu nainštalovať - o výnimke na anitvir som už písal, dokáže znemožniť nielen bezproblémový beh hry ale aj korektné stiahnutie hry samotnej a následných updatov.

Osvedčilo sa mi spúšťať hru priamo súborom IL2.exe (písal som o tom na inom mieste), na tom sa nič nezmenilo ani po patchi 1.2. Stručne povedané - majú "nie celkom optimálne" urobený Launcher (rozumej - používam ho iba na update).

Ešte predsa len k tomu Fw-190. Po poslednom patchi je síce upravené stúpanie atď, ale mám dojem, že Fw zabudol točiť a je o niečo pomalší (možno len placebo). Keďže som 190ku docela dlho nelietal (nejak som sa pozabudol s Lochom v bombardéroch a v 110kach) neviem porovnať, ako to bolo v predchádzajúcom patchi. Môžete sa k tomu niekto vyjadriť? Na druhej strane mám dojem, že z MiGu sa stal uberplane.
Hals - und Beinbruch!

CSW_Cassius Chaerea
Potvrzuji, MiG je teď docela rychlej i ve výšce, ale na Němce tam furt ztrácí i několik desítek km.

CSW_RH_Killer
K tý rychlosti fw. Včera na zimní mapě jsem za sebou tahal dobrejch 10 minut lavinu a dopadlo to tak, že jsem ji neujel a odělal motor. Tak zas otázka pro znalce. Jaká je rychlost u země fw vs. la? Držel jsem totiž 570-600 km/h. Řekl bych, že se dokonce dotahovala, ale to mohl bejt jen pocit. Třeba něco dělam blbě, ale spíš mě zajímá to porovnání. A k tomu co napsal Baron: "Myslím si, že Fw nemá namodelovaný hlavový pancier, pritom ho Fw-190A-3 mal." Otázka zní: má vůbec nějakej ve hře? Funkční? Takový věci mě dokonale otráví.

310_cibule
Sem se teď přihlásil a začalo mi to stahovat 237 mega, že jako patch. WTF?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
310_cibule napsal:

Mě to taky něco sosá. Asi něco opravdu uvolnili.
Non est specifica

CSW_RH_Killer
Rumcajs napsal:

310_cibule napsal:

Mě to taky něco sosá. Asi něco opravdu uvolnili.

Potvrzuji

Aces_Wild
Killer napsal:

K tý rychlosti fw. Včera na zimní mapě jsem za sebou tahal dobrejch 10 minut lavinu a dopadlo to tak, že jsem ji neujel a odělal motor. Tak zas otázka pro znalce. Jaká je rychlost u země fw vs. la? Držel jsem totiž 570-600 km/h. Řekl bych, že se dokonce dotahovala, ale to mohl bejt jen pocit. Třeba něco dělam blbě, ale spíš mě zajímá to porovnání. A k tomu co napsal Baron: "Myslím si, že Fw nemá namodelovaný hlavový pancier, pritom ho Fw-190A-3 mal." Otázka zní: má vůbec nějakej ve hře? Funkční? Takový věci mě dokonale otráví.

i.imgur.com/WPh4ZDr.png
Zdroj BoS La-5 Guide (PDF). Vytažený přímo z BoSka. Netuším ale, zda je ten graf stále relevantní.

Aces_Wild
1.201c hotfix
1. Joystick axes with low update rate will properly return to default position (for example, twist axis on some joystick models);
2. Morning fog now disappears earlier and evening fog appears later;
3. Hits to wing base of I-16 type 24, both IL-2, Ju 87 D-3, La-5, LaGG-3, MC.202 ser. VIII, MiG-3, P-40E-1, Yak-1, Bf 109 F-2, Bf 109 F-4 and Bf 109 G-2 may cause wing loss;
4. Aircraft debris now disappears relative to debris size (larger pieces disappear later);
5. Engines with glow plug will stop after turning them off earlier, but will still work for some time);
6. AI Ju-88 bombers added to Battle of Moscow campaign;
7. I-16 skin #5 now has red spinner;
8. Wind sounds corrected in some cockpits (for example, it was inaudible in Yak cockpit from the right);
9. 22 additional static objects added for scenario creators.

1stCL_Fucida
Baron napsal:

Myslím si, že Fw nemá namodelovaný hlavový pancier, pritom ho Fw-190A-3 mal. To je tá "doska" umiestnená za hlavou v kabíne. Pokiaľ je mi známe, patrilo to k základnému vybavenie všetkých FW, od Áčka cez Doru až po TA.

Imho Fw 190 záďový pancíř namodelovaný má, ostatně jak často vás v něm zabije někdo, kdo je přímo za ním? Přůšvih je samozřejmě to vyklánění, kdy čumíte na nepřítele a divíte se, že jste ji dostali přímo do oka.

Obecně vzato byla ochrana pilotního prostoru Bf 109 i Fw 190 v celku srovnatelná s tím, že pancíř staršch Bf 109 byl rozměrnější, ale ne odolnější. Jestli si dobře vzpomínám, tak i tloušťky byly víceméně obdobné.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

CSW_RH_Killer
1stCL_Fucida napsal:

Baron napsal:

Myslím si, že Fw nemá namodelovaný hlavový pancier, pritom ho Fw-190A-3 mal. To je tá "doska" umiestnená za hlavou v kabíne. Pokiaľ je mi známe, patrilo to k základnému vybavenie všetkých FW, od Áčka cez Doru až po TA.

Imho Fw 190 záďový pancíř namodelovaný má, ostatně jak často vás v něm zabije někdo, kdo je přímo za ním? Přůšvih je samozřejmě to vyklánění, kdy čumíte na nepřítele a divíte se, že jste ji dostali přímo do oka.

Obecně vzato byla ochrana pilotního prostoru Bf 109 i Fw 190 v celku srovnatelná s tím, že pancíř staršch Bf 109 byl rozměrnější, ale ne odolnější. Jestli si dobře vzpomínám, tak i tloušťky byly víceméně obdobné.

Budu sedět už jen rovně, krční páteř si odpočine a nebudu nadávat.Mrknutí Ale vážně. Doufám, že máš pravdu.

Art
A co říkáte na "nového" fokáče? Bohužel jsem neměl možnost prozkoušet, ale co se tak koukám na fóru " sice to konečně stoupá, ale zase to netočí " Cool

Rumcajs
K FW 190 je prima si pročíst poznámky od Crumpa. Někde v FM sekci popisuje, že vývojáři zjevně použili špatný CLmax. CLmax má být 1.58, ale asi něco blbě pochopili a je nižší.
Je to někde na týhle stránce nebo dál. http://forum.il2s.../?p=344956

Celá problematika je komplikovaná tím, že těch koeficientů jsou mraky a pokud je člověk všechny neumí přesně interpretovat, na problém je zaděláno. Dokazuje to celá ta diskuze kolem, kde mu lidi předhazují různá čísla, o kterých nevědí, co vlastně znemanejí a tvrdí, že to je to ono. Obecně si to pletou s koeficientem pro přistávací rychlost, který zaměňují s CLmax. Dokonce jeden expert tvrdil, že CLmax má být 1.2 a přinesl graf. Tak mu Crump vysvětlil, že to je ale CL pro maximální úhel stoupání a ne CLmax. Zas jinej tvrdil, že néé, že max climb rate je kolem CL = 0.5 a 1.2 je blbost. Tak mu Crump vysvětlil, že při CL 0.5 je nejlepší climb rate, ale ten je při poměrně vysoké rychlosti a není to nejvyšší úhel stoupání a proto jsou to dva různé CL. Nebo si lidi pletou konfigurace křídla, případně rovnou nevědí, o čem vlastně mluví. Legrace.

No aktuální FW je zjevně další pokus o tvůrčí implementaci FW 190. Po tolika peripetiích, kdy to neustále předělávají a vždy do toho nějakou náhodou vnesou zásadní chybu, je to skutečně komické. Zdá se, že klucí z Ruska mají prostě velkou potíž přiznat, že FW 190 ve stíhací verzi byl vlastně slušný stíhací stroj.

Mimochodem i to Crump vysvětluje. Na východě bylo velmi málo FW ve stíhací variantě. Většina jich bylo v bitevní verzi. Proto Ruští piloti získali poněkud despekt vůči FW 190. Vlastně skoro vždy na ně útočili s výškovou převahou a skoro nikdy to nebyly stihačky. Crump někde odhadoval, že průměrný pilot VVS měl za svojí karieru šnaci tak asi 2% se utkat s FW ve stíhací variantě.

edit: a tady je vysvětlení, proč to maj klucí z 777 blbě. http://forum.il2s.../?p=345130
Crump říká, že asi použili poláru z testu, který netestoval CLmax, ale získávali tvar poláry při velmi nízké rychlosti. Dost možná že kucí neuměj natolik německy, aby si to dokázali správně vyložit. Vysvětluje i další konsekvence, ale to si radši přečtěte sami.
Upravil/a Rumcajs dne 05-04-2016 11:19
Non est specifica

Zifi
Konečně se to tady dá zase číst

1stCL_Fucida
Vývojáři jdou z extrému do extrému. Všimnul jsem si, že je Focke-Wulf méně ochotný k diskuzím v nízkých rychlostech a oni nám holomci zvedli o 15% přistávací rychlost Úsměv.

Tyler Durden
Většina Fockewulfů na východní frontě byla do poloviny roku 1944 stíhací a i když hasili průsery WH v Jabo roli, dávali Rusům stále slušně na prdel. Na jeden sestřelený Fw připadalo 10 sestřelených ruských letadel.

Ruský názor že Fw je lenivý a težký, je od pilotů kteří poslední rok války potkávali eFka a Géčka pilotované schlacht piloty. Ti kteří potkali Fw 190 od JG už nějaký originální názor na Fw nešířili, protože byli mrtví.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

1stCL_Fucida
Jop, ještě v Kuronsku (jaro 1945) se v řadách VVS říkalo, že tam, kde se objevily Focke-Wulfy se zelenými srdci, bylo na nebi dost nebezpečno Úsměv

1stCL_Jiricek
Rumcajs napsal:
...Crump říká, že asi použili poláru z testu, který netestoval CLmax, ale získávali tvar poláry při velmi nízké rychlosti...

Co znamená "tvar poláry při velmi nízké rychlosti"?

- Polára je jen jedna (pro danou konfiguraci letadla)

- Pokud poláru měří v ustálených režimech (neumím si představit, jak jinak by to šlo), pak každému jednotlivému součiniteli CL přísluší jedna hodnota IAS. Jinými slovy rychlost je proměnlivá, nelze měřit při jedné, "velmi nízké" rychlosti

- CLmax odpovídá právě minimální rychlosti, takže jestli si změřili pádovku, měli CLmax

Jediný bordel, který já si dovedu představit, že by do toho šel vnést, je zda tu pádovku měří pod plynem (dostanou se na nižší rychlost, ale nelze hovořit o určení "aerodynamického" CLmax) nebo bez motoru (aerodynamická pádovka, která právě odpovídá CLmax)

310_cibule
Už to zase stahuje nějaký fix.

Prý se k fokáči dodávají přídavné raketové motory, jinak s modrými nebude k vydržení.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Novotny
Jak raketové??!! Já požadoval Varp motory!! Šklebící se

Aces_Wild
Tak hlavně, že se zamykají vlákna a hrozí banama pokaždý, když jim někdo "sáhne" na FM nebo má dokonce tu drzost se zeptat z jakých zdrojů čerpají data, když už to tedy sami od hráčů vyžadují...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,118,909 návštěv