V CZ a SK komunite BoS je nas jak v Indii bohov, preco neurobit server pre "nas". Take cisla ako teraz tahaju servery my dame v pohode. Sme aj zdravo rozdeleni podla stran na dobrych a este lepsich, aby to bolo vyvazene. Su medzi nami aj dobri mapmakery, chce to iba investiciu do servera. U nas v letke sa urcite prispeje, jak s loove tak IT. Urcite aj z inych squadov. Ci to vidim velmi ruzovo?
No zas až tak jednoduché to není.
1. server
2. hosting a vše kolem
3. licence pod registrací Serveru (to lehké)
4. Naprostá maturita v FMB (sám vím už z RoF že to není med, ale když se to umí je tam nesmírně možností a všemožných fíglů)
5. Neustálá práce při sebemenší aktualizaci hry/klienta!!!!!
Nad serverom som už trochu rozmýšlal, určite by som aspon časom niečo prispel, mohol by som ho spraviť aj sám ale to by nebolo skôr ako tak za 2 mesiace. Viete niekto aspon približne povedať požiadavky na HW a na net, aby utiahol dajme tomu 60-80 hráčov + približnú cenu hostingu?
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
No zas až tak jednoduché to není.
1. server
2. hosting a vše kolem
3. licence pod registrací Serveru (to lehké)
4. Naprostá maturita v FMB (sám vím už z RoF že to není med, ale když se to umí je tam nesmírně možností a všemožných fíglů)
5. Neustálá práce při sebemenší aktualizaci hry/klienta!!!!!
No jestli to funguje jako v Rofku tak vím o dvou pilotech kteří by to zvládli.Dělali mi na mapách pro speciálky co jsem pořádal v RoFku. Nebyla to prdel ale mnohem větší problém je server.Ten náš nebyl špatný ale už pro Rofko se ukazoval jako ne úplně optimální.Obzvlášť v té druhé speciálce, která měla více cílů,více povolených efektů atd to bylo špatné.Měli jsme připravenou i noční verzi ale během testování se ukázalo,že ve více jak osmi pilotech to bylo nehratelné.(světlice,ohníčky na letištích,světla od vlaků a aut ,střelba,flaky, atd).Ani si nedovedu představit jaký by musel být server na Bosko.
Chlopi boha, ked naucili opicu na bicykel, my nedame nejaky FMB? A rusky k tomu? Neverim ze medzi nami neni kus s poriadnym serverom alebo ze nezaplatime dobry server. Aktualizovat musis tak ci tak. Napr DayZ SA ma mrde hracov a pravidelne v stredy su dolu vsetky servery asi na pol dna.
Leonov link napr vravi server na BF a 60 slotov na 12 mesiacov s 20% zlavou za 7530kc. cca 300 ecek.
No dobrá, dobrá, jen jsem tím chtěl říct že práce v IL2 1946 a třeba DCS je dětská hračka. Tady je na blbou hovadinu třeba mraky Trigerpiotů a dalších hovadin. Nehledě na to že mraky věcí co je tu nemá ani RoF. A že je to ruské . . . no právě.
Bierglass: JJ vím. Ostatně třeba s Icemanem jsme toho dělali dost, ale je to na dlouho a strašně moc testování, ale to víš. Dneska po dvou letech si ani neškrtnu!! Dobré je že se dá(teda v RoF, tady předpokládám taky) funkční věc uložit a následně inportovat do dalších map, ale i tak to čas od času prostě nehodlalo komunikovat.
Jinak složit se na hosting asi problém nebude. Pak už jen koupit tu licenci. Ale železo bych asi zrovna neřešil mávnutím ruky.
No jako ROF FMB jsem pochopil a z větší části ovládal. U BOS jsem si neškrt .. ať se s tím zpraseným FMB jdou vys***
a to nepočítám že to porád padalo a bylo to zabugované, textury se nenahrávali atd ..
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.