May 04 2024 14:15:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Integrovaná grafika
Petr Kroutil
Zdravím piloty,
plánuju vyměnit 8 let staré PC s pasivně chlazenou grafickou kartou, pokud si dobře pamatuju, Gigabyte 5600 - 512 MB. Kamarád mi doporučil k novému PC procesor Intel Core i5-6400 s grafickým čipem Gen 9 LP - integrovaná grafika nese název HD 530. Že prý by zkusil nejdřív hrát bez dedikované grafiky a pak by se vidělo, jestli dokoupit tu dedikovanou, třeba tuto na http://www.czc.cz...84/produkt.
Máte nějaké informace o tom, jestli by šlo hrát Šturma s plnými detaily jen na té integrované grafice? Jsem sice skeptický, ale co kdyby.
Moc děkuju za postřehy a letu zdar! :-)
Petr Kroutil
 
magot
IL2 1946 s osekanou grafikou na některých integrovaných grafikách spustíš ale je to jako by jsi se vrátil do roku 2001. Možná že by jsi to spustil i v plné kvalitě ale mám obavu že by ti u náročnějších misí kde by bylo hodně jednotek padalo FPS ..
Pokud si chceš zalítat v plnohodnotné grafice budeš potřebovat koupít nějakou separé grafiku.
Ono se to nezdá ale starej šturm je docela náročnej.
Pokud nemáš moc peněz zkus risknout nějakou bazarovku, za dva litry už se dá pořídit solidní kousek.

Jinak na té HD530 spustíš i Cliffs of Dover ale taky osekaný ..
 
Petr Kroutil
Moc děkuju za odpověď. Bylo mi na 99 % jasné, že integrovaná, i když moderní, grafika v procesoru na to moc nebude, ale vzhledem ke stáří hry se to mohlo jevit přece jen možné... :-)
Asi tedy koupím tu grafiku v odkazu - na Šturma bude určitě OK a příp. snad i na novější a náročnější simulátory bude dostačovat.
Doporučujete spíš aktivně chlazenou kartu nebo pasivně? U starého PC mám tu 8 let starou pasivní nVidii 5600 s pamětí 512 MB a neměl jsem s ní žádné problémy.
Ještě jednou díky.
 
magot
Osobně preferuju aktivně chlazené grafárny ale je to jen otázka vkusu každého soudruha. Úsměv
 
Seb
Integrovaná ti nejspíš nedovolí vyhlazování, bude chaoticky zobrazovat mraky, nebude stíhat nad většími městy a náročnější mise obecně atd. U CLODa to samé, jen desetkrát tolik, případně úplně nepoužitelně...

Sám za sebe se ptám - všechny ty grafiky jsou určené pro instalaci do šasi PC. Existuje i nějaká krytá, která by šla připojit k notebooku a mohla by ležet třeba jen tak na stole??? Se svým noťasem s integrovanou grafikou od Intelu řeším právě víceméně výše popsané problémy... Díky!
 
LEON
Já s Intel HD530 v procesoru i5 6600K SkyLake měsíc létal simulátor Rise of Flight. Při 1980x1200 na střední detaily to jelo 25-30 FPS, ale při snížení na 1680x1050 už se to rozjelo na hratelných 40 FPS a to jsem ROF zas nijak extra neosekával. Jen HDR neuměla moc dobře podat, např. slunce bylo na obloze nezřetelné, přestože mělo jinak oslňovat, jinak jsem zadne defekty nepozoroval. Vyhlazování se ve hře nesmělo pouštět víc jak na 2x, ale tato grafika měla možnost přepnout ve svém ovladači na nějaké vlastní vyhlazování, které sice nebylo tak kvalitní, ale zase nesnižovalo tolik FPS. Osobně jsem byl z výkonu Intel HD530 velice příjemně překvapený a dovedu si představit, že bych (třeba v případě nějakých finančních potíží) na ni měl létat i delší dobu, takže s jednodušší grafikou daleko staršího Šturmovika by si tahle grafika asi mohla poradit ještě lépe.
 
https://www.rcfree.eu
magot
Seb napsal:
Existuje i nějaká krytá, která by šla připojit k notebooku a mohla by ležet třeba jen tak na stole??? Se svým noťasem s integrovanou grafikou od Intelu řeším právě víceméně výše popsané problémy... Díky!

Asus kdysi dělal 8600 ale, zajímavé je že se tím v současnosti nikdo nezabývá.
A Apple něco měl ...

Nicméně si můžeš vytvořit takovouto příšeru:
http://pcworld.cz...-dil-48633
 
Baron
Petr Kroutil napsal:

Zdravím piloty,
plánuju vyměnit 8 let staré PC s pasivně chlazenou grafickou kartou, pokud si dobře pamatuju, Gigabyte 5600 - 512 MB. Kamarád mi doporučil k novému PC procesor Intel Core i5-6400 s grafickým čipem Gen 9 LP - integrovaná grafika nese název HD 530. Že prý by zkusil nejdřív hrát bez dedikované grafiky a pak by se vidělo, jestli dokoupit tu dedikovanou, třeba tuto na http://www.czc.cz...84/produkt.
Máte nějaké informace o tom, jestli by šlo hrát Šturma s plnými detaily jen na té integrované grafice? Jsem sice skeptický, ale co kdyby.
Moc děkuju za postřehy a letu zdar! :-)
Petr Kroutil


Ahoj Peter

ak si chceš zalietať akýkoľvek simulátor v jeho najkrajšej podobe, vyvaruj sa integrovaných grafických kariet. Súčasné GK nie sú až tak drahé, aby boli neprekonateľným problémom, navyše sa dajú kúpiť na splátky (aspoň teda u nás,). Grafický čip sa môže zdať dobrou a výhodnou voľbou, ale v konečnom dôsledku je to krok späť.
Hals - und Beinbruch!
 
Aces_Wild
S integrovanou grafikou od Intelu se tuším nedá rozjet IL-2 1946 na "perfect". Pokud nepořídíš např. i7-5775c za 10 000,-, tak Intel integrované grafiky nemají kromě brouzdání po Internetu a přehrávání YouTube moc smysl.
Intel in talks with AMD to license graphics.

6400 nebrat. 6500 je sice o cca 500,- dražší, ale má o 500MHz vyšší takt. Pro hry používající DirectX9, jako např. IL-2 BoS, ideální.
Další otázkou, co by sis měl položit, zda hodláš PC přetaktovávat. V kladném případě budeš muset pořídít CPU s odemčeným násobičem, např. 6500K.
Tu grafiku co máš v odkazu taky nebrat. Je to slaboučký, CPU se bude nudit, zkrátka vyhozený prachy. S výhledem do budoucna chceš GPU s minimem 4GB VRAM.
Optimem na hraní simulátorů se dnes považuje Intel řada i5 (6500/6600) s GPU od Nvidia, ideálně GTX 970 a vyšší. Chce se mi však připomenout, že snad už v červnu tohoto roku vydají jak Nvidia, tak AMD novou generaci GPU, architekturu Pascal, resp. Polaris/Vega s HBM paměťmi. AMD pak nabídne novou generaci procesorů konečně konkurenceschopných Intel i5 řadě koncem roku, architektura ZEN s o 40% vyšším výkonem per jádro než jejich stávající. Zda si počkat nebo ne, neporadím.

Osobně jsem fanouškem AMD, ale pokud se mě někdo zeptá jaký PC na hraní simulátorů, musím se dnes přiklonit k Intelu. Osobně jsem nové železo kupoval hlavně pro práci a ne na hraní a vzhledem k tomu, že většinu času u PC strávím pod Linuxem, bylo jasnou volbou AMD APU s podporou HSA, což mi při použití dedikované GPU a opatchovaném Linux jádře dodá 12 výpočetních jednotek (4 CPU + 8 iGPU) a s tímto spolehlivě trhám Intel i5 na kusy. Ukázka HSA v praxi zde (Corel Aftershot Pro) nebo zde (LibreOffice Excel) nebo zde (JPEG Decoder).
A10-7850K, které jsem pořídil (dnes se dají pořídit výkonější kousky), v sobě má obdobu R7 240/250, v BIOSu lehce přetaktovatelné. Tak jako všechny CPU/APU od AMD. Ostatně, upravené AMD APU pohání Xbox One nebo Playstation 4 a Microsoft ani Sony se netváří nespokojeně. Úsměv Tím chci pouze naznačit, že pokud nehodláš investovat cca 20 000,- do nového PC s Intel, jsou APU od AMD alternativou. Dedikovanou kartu můžeš pořídit později. Já si pořídil řadu R9 380 a na to občasné DCS a Cliffs of Dover létání je celá sestava zcela dostačující.

Logical Increments je příjemná stránka, kde poradí se sestavou.

A na závěr nabízím ukázku A10-7850K v akci v Cliffs od Dover, online na ATAG serveru, ať si uděláš obrázek jako moc použitelné to je. Kvalita originálního videa je značně lepší, nevím co s těma videema YouTube dělá. A upozorňuji, že jsem se v té době rozhlížel za použití kloboučku, některým to může zvedat kýbl. Mrknutí
 
magot
a procik má taky takovej slabší a zbytečně předraženej skylake ...
lepší Haswell i5-4590 na 3,7 Ghz za 5,5 litru, v té jeho cenové kategorii
 
Aces_Wild
magot napsal:

a procik má taky takovej slabší a zbytečně předraženej skylake ...
lepší Haswell i5-4590 na 3,7 Ghz za 5,5 litru, v té jeho cenové kategorii

i5-4590 (LGA 1150) tuším nepodporuje DDR4. i5-6500 (LGA 1151) stojí stejně a je to novější architektura, Haswell vs Skylake, 22nm vs 14nm, Intel HD Graphics 4600 vs Intel HD Graphics 530, 84W vs 65W TDP. V taktu je 4590 výkonější pouze o 100MHz. Výkon je prakticky totožný. Nevidím důvod, proč pořizovat starší architekturu.
 
magot
skylake bude fixovanej jen na otravný W10, haswell ne.
Starší architektura neznamená méně výkonu.
 
Aces_Wild
magot napsal:

skylake bude fixovanej jen na otravný W10, haswell ne.
Starší architektura neznamená méně výkonu.

Jak jako fixovanej? Během instalace je problém s USB, neboť instalace Windows 7, téměř 7 let starého OS, nemá pro XHCI USB ovladač, což řeší jednoduché přidání ovladače do instalace... podpora Windows 7 je do 17. července 2018, pak už jenom důležité aktualizace. Nevidím žádnou fixaci ani nutnost se držet u mne neotravných Windows 10. To je jak si koupit novej smartphone a chtít do něj Android 3.0. Prostě nemá logiku, aby se výrobce HW přizpůsoboval starýmu OS.

To mě připomíná známýho, co se zuby nehty držel Windows XP i v době Windows 8.1, že to je prostě ten nej OS, furt sice nadával, jak tam ty nový věci nejedou, jak nejsou ovladače, jak zlobí nové aplikace, kompatibilita apod. Pak si teda pořídil Windows 7 a teď je to zase ten nej OS. Za 2 roky na Windows 10 bude hulákat to samý. Šklebící se
 
magot
http://pctuning.t...;Itemid=57
Říká se tomu zpětná kompatibilta to co MS začíná záměrně ignorovat.
jo a
http://www.driver...controller

celý W10 je jen nadbytečná tlačenka MS, stejně jako kdysi Visty ... klidně ty aktualizace mohli nacpat do W7, ale znáš je - manažéry - maj nasráno v hlavě a vymejšlej pičoviny jen aby se trh zasytil "potřebnýma" produktama ..

Tímto se omlouvám Petrovi, to už je offtopic Úsměv
 
Rumcajs
Magote, svět nezměníš. Všem soudným je jasný, že klidně mohli jít cestou upgradu W7, nebo snáze W8.1. Jenže nechtěli. Chtěli změnit licenční model a jinak než přes tu hromadnou akci W10 zdarma by toho dosáhli blbě. Ti manažeři nemají v hlavě nasráno. Jen serou na tvoje osobní potřeby a hýčkají potřeby svých akcionářů. Stejně tak, když jdeš do obchodu koupit nové boty, sere ten prodavač na to, jak se ti bude chodit, hlavně že má obrat a peníz v kapse. Pokud se tváří, že je to jeho srdeční záležitost, tak je to naučená grimasa č. 3. Nevěříš? Jdi na rok dělat prodavače bot. Kdyby tě vzali k M$, bylo by to ještě lepší. Za rok přijď říct, kam až jsi to u nich dotáhl a jak moc nasráno v hlavě jsi u toho mohl mít. Co znám lidi, co u nich dělaj, tak rozhodně nasráno v hlavě mít nesměj, pokud chtěj víc než vytírat podlahu.
Non est specifica
 
magot
A nojo ... abych jen nehanil MS po letech připravuje SQL Server pro Linux, což bylo ještě nedávno prakticky nemyslitelné, to si udělali malé bezvýznamné plus Úsměv
No nic, nechme nářků, Petr potřebuje počítač..
 
Zifi
Když servery MS jedou na Unixu, tak si proto udělají SQL

Pro Petra Kroutila- Poslechni Magota a nenech si tady vtlačit nějaké reklamní kecy. Sežeň nějakou slušnou i5. K tomu klidně bazarovou grafiku (jen si ji před koupí otestuj třeba ve furmarku, teploty atd.) a budeš mít za málo peněz hodně muziky
Upravil/a Zifi dne 20-04-2016 20:27
 
Aces_Wild
Zifi napsal:

Když servery MS jedou na Unixu, tak si proto udělají SQL

Pro Petra Kroutila- Poslechni Magota a nenech si tady vtlačit nějaké reklamní kecy. Sežeň nějakou slušnou i5. K tomu klidně bazarovou grafiku (jen si ji před koupí otestuj třeba ve furmarku, teploty atd.) a budeš mít za málo peněz hodně muziky
Před reakcí je vhodné přečíst celé vlákno. Slušné i5 jsme totiž už nabízeli...
 
Petr Kroutil
Děkuju chlapi za vaše postřehy a rady. :-) Je mi jasné, že se dají postavil super PC, ale já poslední roky po večerech hlavně upravuju fotky a už jen občas lítám offline Šturma 4.11._HSFX 6.0 (dřív i Lock On), kterého mám od FK Buby z Fliegen Koyotsz, možná ho znáte. :-) Počítám s tím, že PC nekupuju na 1 rok, takže nějakou výkonnostní rezervu by mít mělo, ale zase bych nerad investoval do nadupané sestavy, když už tolik nelítám, a už vůbec ne online. Kdybych si před měsícem nekoupil nové zrcadlovkové tělo s 24 MPx čipem, z kterého musím fotky upravovat v náročnějším SW, a jen převod z RAW do TIFF se tím pádem na mém starém PC stal nekonečným, tak bych o novém PC ani neuvažoval, Šturm na něm běhá pro mé potřeby dobře.
Ale nějaké návrhy na komponenty s dobrým poměrem cena/výkon se vždycky hodí, laik nemá šanci se v dnešní nabídce vyznat... :-)
 
Aces_Wild
Kolik hodláš investovat? Monitor máš?
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,814,264 návštěv